Valikko
Etsi

Epäsäännöllinen syke

Mittasin vähän aikaa sitten verenpaineeni (normaalisti mittaan sen päiväsaikaan, mutta tänään en ehtinyt), ja verenpainemittari antoi ilmoituksen epäsäännöllisestä sykkeestä. Aikaisemmin mulle ei ole tuollaista tapahtunut. Pitääkö tuosta huolestua? Kertokaa mulle jos teillä on tietoa ja kokemusta, kun itse en noista asioista paljoa tiedä.

Verenpaineeni oli jotakuinkin samaa luokkaa kuin normaalistikin, samoin syke. Olen juonut tänään monta mukillista kahvia, vaikka normaalisti en juo kahvia juuri koskaan. Voiko kofeiini aihettaa tuon? Entä helteet, liian lyhyet yöunet tai pitkään jatkunut stressi?

Vointi on muuten suht OK. Ei ole rintakipuja, ei huimausta.

Tämä keskustelu on suljettu
Ilmianna
Jaa

4 VastaustaOlen n. puolen vuoden ajan käyttänyt verenpainelääkettä nimeltä Kinzalmono (40 mg), ja se on tehonnut hyvin.

Ilmianna
Jaa

olla pelkkiä lisälyöntejä jotka aiheuttaa sen, että mittari luulee sykettä epäsäännölliseksi. Runsas kahvin juonti, stressi, unettomuus jne. altistavat lisälyönneille, jos niihin on taipumusta.

Toisaalta voi tietenkin olla joku eteisvärinä-rytmihäiriökin. Teepä niin, että tunnustelet itse sykkeesi. Sen voi tunnustella ranteesta, mutta kaulalta on helpompi. Laita pari sormea kaulan jommalle kummalle puolelle ja tunnustele pulssi, ja sitten seuraa sitä minuutin verran, huomaat, onko se tasainen. Jos se on ihan epäsäännöllinen, kannattaa käydä terveysasemalla otattamassa sydänfilmi että näkee, mikä rytmi se on.

Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:

....mulla ainakin sisäänhengitettäessä syke tihentyy ja uloshengitettäessä hidastuu, onkos se ihan normaalia?

Ilmianna
Jaa

Joico kirjoitti:

....mulla ainakin sisäänhengitettäessä syke tihentyy ja uloshengitettäessä hidastuu, onkos se ihan normaalia?

Show more

Vastasin jo kerran mut viesti tais kadota lähetysvaiheessa, toivottavasti ei tuu tuplana...Eli siis: syke nopeutuu sisäänhengityksen loppuvaiheessa, ja hidastuu uloshengityksen aikana. Se on täysin normaalia, sitä esiintyy jonkinasteisena lähes kaikilla. Selvimmin sen kuitenkin huomaa lapsilla, nuorilla aikuisilla ja erityisen selvästi hyväkuntoisilla urheilijoilla.

Ilmianna
Jaa

Tämä keskustelu on suljettu

Voit yhä lukea viestiketjua, tykätä kommenteista ja ilmiantaa asiattomuuksia. Halutessasi voit aloittaa uuden keskustelun samasta aiheesta.

Aloita uusi keskustelu