B- vai C-paperit vai mikä avuksi??

Apua kaipaava!!

Tervehdys!

Tammikuussa ois lähtö inttiin. Lääkärintarkistuksessa kutsuntojen yhteydessä mainitsin ohimennen, että kärsin paniikkihäiriöstä (siis oikeastikin kärsin). Silti laittoivat A-mieheksi. Silloin ajattelin vielä, että olkoon menneeksi, kyllä se siitä.
Nyt elämäntilanne on sen verran "hyvä", että inttiin meno vituttaa todella paljon, koska se sotkee kaikki työkuviot yms. Lisäksi mua pelottaa toi sairaus, koska se oireilee aina välillä ja erityisesti intissä ois varmasti moniakin sellaisia tilanteita, joissa oireet pääsee valloilleen. Kävin juttelemassa asiasta lääkärille, niin tämä tuputti mielialalääkkeitä suuremmalla annostuksella. Mulla on siis ollut niitä käytössä tähän sairauteen nyt parin vuoden ajan. Eikä huvittais yhtään armeijan takia alkaa syömään enempää!!
Kysymys kuuluukin, mitä ihmettä mun kannattaa nyt tehdä? Mulle se olis niin valtava helpotus, jos saisin vapautuksen armeijasta. Mutta herää kysymys, miten se vaikuttaa tulevaisuuteen? Esim. vaikuttaako ihan realistisesti ajateltuna työnsaantiin, laina-asioihin yms? Kertokaa kokemuksia, jos on!! Tietysti yks vaihtoehto olis ehkä se, että pääsis inttiin B-mieheks ja pääsis siitä eroon puolessa vuodessa.
Mulla on vain sellainen mielikuva, että inttiä arvostetaan Suomessa vähän liikaakin, ja se toisaalta pelottaa mua työnsaannin kannalta. Jos työnantaja näkeekin, että on vapautettu intistä terveydellisistä (=psyykkisistä) syistä, niin ei varmaan hyvällä katso? Ois kyllä mukava jossain elämänvaiheessa päästä johonkin esimiestehtäviiin, mutta suoraan sanottuna pelottaa, mitä tosta seuraa, jos en armeijaa käy.
Toivon ASIALLISIA vastauksia ASIALLISEEN viestiin, kiitos! :)

10

4496

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Heiikkonen

      Kuulin joskus kaverin ehdottaneen toiselle että jos hinaat nyöriin kiinnitettyä omenaa perässäsi kun menet psykologille, niin voit saada vapautuksen henkisillä "terveys" perusteilla. Tietysti lykkäystä kun haet ja käyt sitten sivarin jossain lähellä olevassa koulussa (lukiossa kouluavustajana) niin rattoisasti siinä aika menee tytsyjä katsellessa.

    • C:n irtoavan

      "Lääkärintarkistuksessa kutsuntojen yhteydessä mainitsin ohimennen, että kärsin paniikkihäiriöstä (siis oikeastikin kärsin). Silti laittoivat A-mieheksi."

      Ei sitä asiaa kutsunnoissa noin hoideta. Mitään, mitä sanot kutsuntojen lääkärintarkastuksessa vain 'ohimennen', ei noteerata yhtään, ei vaikka sanoisit että olet odottanut koko elämäsi että saat aseen käteen ja pääset tappamaan kaikki.

      "Kävin juttelemassa asiasta lääkärille, niin tämä tuputti mielialalääkkeitä suuremmalla annostuksella."

      No sitten syöt niitä mielialalääkkeitä lääkärin mieliksi isommalla annostuksella tässä pari kuukautta ja menet takaisin sanomaan että ei auta yhtään, ja että oireet vaan pahenee kun tammikuu lähestyy. Tai sitten haet toiselta lääkäriltä toisen mielipiteen.

      "Mutta herää kysymys, miten se vaikuttaa tulevaisuuteen? Esim. vaikuttaako ihan realistisesti ajateltuna työnsaantiin, laina-asioihin yms?"

      No jos et poliisiksi pyri, niin tuskin vaikuttaa yhtään mitään.

      "Jos työnantaja näkeekin, että on vapautettu intistä terveydellisistä (=psyykkisistä) syistä, niin ei varmaan hyvällä katso?"

      No jos työnantaja jostain urkkii sinun luottamukselliset terveystietosi ilman lupaasi, niin sitä ei oikeudessa hyvällä katsota. Vain todella, TODELLA harvalla työnantajalla on valtuuksia työnhakijoiden terveyshistorian selaamiseen.

    • muutamia töihin ottanut

      Hei!

      Ehdottomasti on syytä hankkia vapautus armeijasta. Terveyttään (eityisesti mielenterveyttään) ei kannata pilata mokoman asian takia.

      Itse olen ollut palkkaamassa muutamia työntekijöitä ja cv:itä tullut luettua aikamoinen läjä. Nykyään ei paljoakaan korosteta hakemuksissa armeija aikaa. Jotkut mainitsevat armeijasta vain, että asevelvollisuus suoritettu useimmat ei mitään. Tosin toimin akateemisella alalla, jossa on olennaisempi hakijan taidot kuin jotkut yksittäiset suoritukset. Haastattelussa on joskus haastateltavat sitten kertoneet ohimennen armeija-ajasta. Joskus olen katsonut hyödyksi joskus taas merkityksettömiksi.

      Merkittävämpiä tekijöitä työntekijän valinnassa on osoitettu aloitteellisuus, aktiivisuus ja sosiaaliset taidot (ei nyt ala heti sönkkäämään jos jotain vaikeaa kysytään). Nämä tietysti kun ensin on seulottu henkilöt joilla on sopiva koulutus.

      Ei se armeija-aika niin tärkeää ole. Tuo säästynyt vuosi saattaa tarjota paremmat mahdollisuudet kehittää itseään ja hoitaa itsensä parempaan kuntoon tai ainakin tehdä ne ratkaisut elämästään mitkä tuon ikäisenä pitää tehdä. Jos minulle tulee hakija jolla on armeija käymättä ja vuosi enemmän työkokemusta kuin armeijan käyneellä niin kyllä valitsen hommiin kokeneemman kaverin; ei ole sitten niin paljon koulutettavaa.

    • esimiestehtäviin??

      Miten luulit esimiestehtävistä selviäväsi jos panikoit jo varusmiespalvelustakin??

      • suomifinland_perkele

        "Miten luulit esimiestehtävistä selviäväsi jos panikoit jo varusmiespalvelustakin??"

        Kerro minulle, miten Olli-Pekka Kallasvuo pärjää Nokian johdossa, kun hänkään ei ole armeijaa käynyt (hän on vapautettu)?


      • vapautettu?
        suomifinland_perkele kirjoitti:

        "Miten luulit esimiestehtävistä selviäväsi jos panikoit jo varusmiespalvelustakin??"

        Kerro minulle, miten Olli-Pekka Kallasvuo pärjää Nokian johdossa, kun hänkään ei ole armeijaa käynyt (hän on vapautettu)?

        Mistä syystä Olli-Pekka on vapautettu?


      • ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,...
        vapautettu? kirjoitti:

        Mistä syystä Olli-Pekka on vapautettu?

        Olli-Pekka Kallasvuon selkä ei kestänyt inttiä.


    • ....

      "Mutta herää kysymys, miten se vaikuttaa tulevaisuuteen? Esim. vaikuttaako ihan realistisesti ajateltuna työnsaantiin, laina-asioihin yms?"

      Vastaan tähän, ei mitenkään.

      Laissa kielletään syrjintä asevelvollisuuden suorittamisperusteisiin vedoten, ellei kyseessä ole turvallisuusala.

      C-luokituksen papareita kukaan työnantaja ei saa tutkittua ellet niitä itse anna.

      Lainansaantiin ei mitenkään, itse edes kuullut vastaavasta :o

      • aleksi61

        "C-luokituksen papareita kukaan työnantaja ei saa tutkittua ellet niitä itse anna."

        Entä näkeekö työnantaja mistään että millä perusteella on esim. e-paperit eli lykkäystä vaan?

        `
        "Lainansaantiin ei mitenkään, itse edes kuullut vastaavasta :o"

        Itse olen taas monesti kuullut että lainaa et saa ellei ole c paperit tai käyty mutta jos aina lykkäät sitä niin ei saa koska he eivät voi luottaa silloin että jos joudutkin lähtemään armeijaan niin mites lainojen maksujen kanssa.

        Kaveri ei saanut edes 1000-1500 euron lainaa kun hänellä on e-paperit ja käy aina lykkäämässä niitä uudestaan..


    • tässäpä

      Intin lääkärit eivät kirjoita C-papereita kovin helposti. Vapautuksia annetaan erikoislääkärin lausunnolla. Paniikkihäiriön vuoksi sinun pitäisi hommautua psykiatrille. Se voi kuulostaa hävettävältä, mutta sinun on päästävä sen yli. Monet käyvät psykiatrilla.

      Psyykkisistä syistä vapautetaan yleensä vain psykiatrin lausunnolla. Tavallinen lääketieteen erikoislääkäri on erikoistunut fyysiseen puoleen. Heiltä saa varmasti lääkitystä sun toista, mutta ongelmasi ei varmasti minnekään häviä.

      Pyydä lähete psykiatrille lääkäriltäsi. Jos et saa julkiselta puolelta ymmärrystä, niin sinulla on aikaa mennä yksityiselle.

      Osaltaan vaikuttaa psykiatrin asenne ja se miten osaat asiasi esittää. Sinuahan ei voida auttaa, jos et itse kerro mikä sinua vaivaa. Psykiatri kirjoittaa sinulle haastattelun ja testien perusteella lausunnon ja diagnoosin, jonka voit lähettää itse esikuntaan.

      Luulen, että diagnoosisi saattaisi olla sosiaalisten tilanteiden pelko ja paniikkihäiriö. Niillä sinä saat lähes varmasti vapautuksen.

      Et ole ainoa, jolla on ongelmia. Varmasti monet ovat samassa tilanteessa. Nykyisin peräti 10% ikäluokasta vapautetaan.

      Työnantaja ei saa tietoa mistään, koska potilasasiakirjat ovat salassapidettäviä.

      Sinun on tehtävä jotain asian eteen. Armeija aika voi käydä sulle hyvinkin vaikeaksi ja ajattele mikä tilanteesi olisi sen jälkeen.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      937
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      860
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      694
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe