Kokemuksia sähköWC:stä?

Tai vastaavasta

Mökkimme on tällä hetkellä ilman mukavuuksia mutta aiomme vetää sinne ensi vuonna sähköt. Juoksevaa vettä ei ole eikä tule, mutta sisä-vessa on haaveissa. Kesällä puucee on ok mutta kun illat pimenee tulee metsän siimeksessä olevaan puuceehen meno minulle mahdottomaksi kun aina vaan se pimeä metsä pelottaa. Miestäkään ei jaksa joka yö herätellä joten jonkinlainen sisävessa olisi loistoratkaisu. Olen kuullut että on olemassa sähköisiä vessoja jotka polttaa jätökset tuhkaksi. Koitin googlettaa mutten oikein tunnu löytävän asiasta tietoa. Kaipaisinkin kaikenlaista tietoa sähkövessoista ja muista vastaavista, jotka voisi saada pieneen tilaan ja jotka ovat hajuttomia. Ja tietenkin vessan pitäisi olla sellainen ettei koko seinää ja/tai lattiaa tartteisi purkaa kun vessaa asennetaan. Onko edes mahdollista?

19

9225

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • putkari71.

      ja vika arkoja. mutta sillä hinnalla saat kunnon valot mökille . ja vessaan kanssa. esim. tolppa pihalle ja kuuppavalo siihen niin näkee hyvin

    • Minet
      • lämmön hyödynnettyä

        jotenkin mökin lämmitykseen? Talvella lämpöä tarvitaan.


      • mökillä
        lämmön hyödynnettyä kirjoitti:

        jotenkin mökin lämmitykseen? Talvella lämpöä tarvitaan.

        meillä on ainoa vessa mökillä sähköllä tuulettava (kosteus häipyy) ja turve pitää hajuttomana ja sen pitäisi kompostoida jäte alalaatikkoon.
        Sanoisin nyt näin: ehdottomasti mökillä pitää olla puusee. sähkövessa ei kestä kaljaillanviettoja vaan joudut kuivattelemaan sitä viikokausia. minäkin pidän siitä että voin yönpimeydessä käydä sisällä asioilla lämpimässä tilassa. Monet merkit kestää tällaisen käytön ja ovat hajutomia ja tuottavat kompostia, kunhan hoidat niitä kunnolla


    • ollut juttua

      Jos jaksat kahlata jonkun viikon taaksepäin tämän sivuston juttuja, niin löytyy keskusteluja erityisesti erottelevista (ja sähköllä tuulettavista) vessoista. Jos mökissäsi on rossipohja, niin saat kätevästi johdettua pissat ulos säiliöön ja sisälle jäävät kiinteät osiot pysyvät hajuttomasti omassa säiliössään pikku tuulettimella pidetyn alipaineen avulla. Tähän separettiin on oltu varsin tyytyväisiä, mutta ei tontin ainoana vessana vaan naisten ja lasten ja sadekelien mukavuutena.

    • Mökillä ympäri vuoden

      Tere. Mulla on mökillä sisällä pakastava toiletti. Jos on kompostori mökillä niin se on helkkarin helppo. Kesällä ja valoisalla on käytössä myös puucee mutta syksyä ja talvea varten hankittu tuo pakastava sisälle. Kaverilla on polttava, incinolet, ja on ollu kanssa tyytyväinen. Eikä se sähkön kulutus ainakaan tossa pakastavassa ole mikään erikoinen menoerä...

      • iippalakki

        Siis kuka helvetti pakastaa paskansa?
        Tuo on hulluinta, mitä olen kuullut. Ja usko vaan, tiedän paljon hulluista.

        Mitä sillä pakastetulla paskalla tehdään? Onko käyttö sama, kuin pakstetuilla marjoilla?
        Paskanmarjat sanon minä.

        Ainut hyöty, mitä tuollaisella laitoksella mielestäni voisi olla, on se, jos jääkaappi menee rikki, niin sillä saa kätevästi oluet kylmäks. Siinätapauksessa pöntön alkuperäinen käyttötarkoitus tulisi hyljätä, mikä muutenkin vaikuttaa todella typerältä.


    • iippalakki

      Ei muutako bioskapussi ämpäriin/pottaan ja tuotokset sinneja kansipäälle. Sitten aamuntullen tyhjennät ne huussiin.

      Nuo sähköhärpäkkeet vessassa on kyllä yhtäturhia, kun hissimusiikki...

      • mökillä ympäri vuoden

        Siinä on sinun mielipiteesi. Kiitos.

        Usko vaan, pakastava pytty on ollut todella kätevä. Ei tarvitse mitään ilmastointiputkia tai tai nesteletkuja vedellä minnekään. Eikä tosiaankaan haise. Minä en ainakaan halua paskoa ämpäriin ja kiikutella haisevaa pussia minnekään.

        Ja kun on rahaa voi ostaa kaikkia tällaisia juttuja.


      • iippalakki
        mökillä ympäri vuoden kirjoitti:

        Siinä on sinun mielipiteesi. Kiitos.

        Usko vaan, pakastava pytty on ollut todella kätevä. Ei tarvitse mitään ilmastointiputkia tai tai nesteletkuja vedellä minnekään. Eikä tosiaankaan haise. Minä en ainakaan halua paskoa ämpäriin ja kiikutella haisevaa pussia minnekään.

        Ja kun on rahaa voi ostaa kaikkia tällaisia juttuja.

        niin miksi ei sitten ole vesivessaa?
        Mitä niile jääpaskapökylöille sitten tehdään?
        Kuulostaa vaan niin nurinkuriselta ja luonnon kannalta ääliömäiseltä syteemiltä, etten kyllän edes harkitsisi. Ei sähkötön kompostoiva vessakaan haise oikein käytettynä, eikä tarvii vähän väliä tyhjennellä.


    • googleen

      Naturum

      • riville :

      • Teettänyt

        Googlaappas Jyväskylän ammattikorkeakoulu Luonnonvaraininstituutti. Siellä on "huusi"vertailu. Tosin ei kaikki mallit ja valmistajat. Minäkin löysin varsin edullisen pienvalmistajan, joka mainostaa vain netissä.

        Nuo, jotka mainostavat joka paikassa, rosvoavat mokomista pytyistä tosipaskaisia hintoja.


    • Eläkemuori

      Meillä on ollut 10vuotta incinolett sähkövessa. Nyt ihan eilen tuli ongelma, joka tulkittiin oikosuluksi. Maahantuojan kanssakäyntiin keskustelua ja hänen kanssaan sovittiin toimenpiteistä, jotka kuitenkaan eivät auttaneet. Vessa oli entinen. Olen kuitenkin harkinnut uuden incinoletin hankkimista, sen helppohoitoisuuden ja käytännöllisyyden vuoksi.

    • omantuvanakka

      Itellä olisi ajatus tehdä sähkö- tms. vessa toiseen päähän pitkähköä taloa yläkertaan, jonne tehdään vierashuone. Alakerrassa on vesivessa ja raput yläkertaan ovat toisessa päässä taloa kuin toi tuleva vierashuone. Pitääkö olla sitten lämpö 20 astetta vai riittääkö, kun lämpö on plussan puolella? Muita kokemuksia? Tällä hetkellä vierashuoneelle ei ennusteta paljoa käyttöä, mutta tulevasta ei tiedä.

      • Toimiipakkasella

        Meillä on polttava sähkövessa mökillä kylmässä tilassa. Toimii aina pakkasellakin.


      • Herkkävatsa

        Epätietoinen Savosta kysyy: mites sitten jos sattuu tulemaan semmoinen "varpusparvi" kakka niin miten sähkövessan pytty putsataan??


      • kakkakrematorio

        ^ Vipua painamalla. Ellei nyt ole tullut reunoja myöten ja ylikin rapattua...

        Näihin kun laitetaan ennen käyttöä ohkainen paperipussi, joka "huuhdeltaessa" tippuu polttokammioon.

        Viileyskään ei näitä haittaa - ainakaan valmistajat eivät kiellä käyttöä kylmässä tilassa. Omalla mökilläni kakkakrematorio on asennettu tilaa, jossa lämpötila menee mökin ollessa tyhjillään pakkaselle ja enkä sitä mökin ollessa käytössäkään pidä kuin 5-10 °C lämpötilassa pakkasilla. Separetin vehje on toiminut reilut 4 vuotta vähin murhein. Toissa syksynä oli pientä vaivaa. Välillä vekotin keskeytti polton julistaen ylikuumentuneensa. Sitten se ei pitemmän käyttötauon (pari kk) jälkeen jaksanut käynnistää puhallintaan. Ehdin jo kirota sen syvimpään helvettiin, mutta homma ratkesi niinkin helposti kuin pyöräyttämällä jumiutunutta propellia sormella. Oli vaan laakerit vetäneet jumiin. Käsittämätöntä, että tuo riitti eikä ongelma ole uusiutunut.


    • siisti

      Meillä ollut Cinderella käytössä vuoden verran. Pientä paukahtelua on polton yhteydessä, joten ihan keskellä yötä ei viitsi paskoja poltella. Hyvin on homman hoitanut. N.50 läjän jälkeen vaatii tuhkakupin tyhjennyksen.

      Joskus pohjapaperi pääsee luiskahtamaan ja sotkut pitää sitten siivota kostutetulla talouspaperilla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5670
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3597
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      210
      1732
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1712
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      92
      1176
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      29
      1135
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      927
    8. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      72
      849
    9. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      846
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      838
    Aihe