Paras pitsapohja?

Tekemäni pitsat muistuttavat yleensä enemmän piirakkaa kuin pitsaa! Tiedustelisin että oisko jollaki joku "mahtava" ohje jossa pohja muistuttas pizzerioiden pitsapohjaa.. Semmonen helposti leivottava ja siitä sais suosiolla sopivan ohuen?
Ilmianna
Jaa

5 Vastausta


Eli
1 1/2 dl vettä
20g hiivaa
1/2 tl suolaa
2 rkl öljyä
noin 3 1/2 dl vehnäjauhoja

Sekoita hiiva veteen ja lisäät sitte noi muut aineet.
Helppoa ja hyvää. Kokeile jättää vielä yön yli jääkaappiin (taikina).
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Ja jauhot saisivat olla durumjauhoja - saa kaupasta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
crudo kirjoitti:
Ja jauhot saisivat olla durumjauhoja - saa kaupasta.
Nimenomaan durum vehnäjauhoja. Löytyy Myllyn paras tuotemerkin alta, Pitsajauho paketista.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Pizzaa ei tehdä durum jauhoista vaan vehnäjauhoista. Siis Italiassa pizza tehdään tavallisista jauhoista ei durum.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Durumjauhot ovat vehnäjauhoja, mutta niillä on pienenmpi sitko, joten ne eivät veny ja palaa samaan muotoon kuin normaalista vehnäjauhosta tehdyt lätyt.

Durumjauhoja käytetään myös pastan valmistukseen, jotta pastalevy ei koneen läpi mentyään kutistuisi kokoon kuin teryleenihousut pesukoneessa.

Ei durumvehnäjauhon käyttö ole välttämätön pizzapohjan valmistuksessa - helpottaa vain kaulintaa. Tai eihän italianpoika taikinaa kauli vaan pyörittelee sormien varassa kunnon letuksi. Jos takinassa olisi normaalin vehnäjauhon sitko niin saisipa siinä pyöritellä ja aina kun hellittää otteensa niin hups! lettusi on taas entisen kokoinen.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Paras pitsapohja?

Tekemäni pitsat muistuttavat yleensä enemmän piirakkaa kuin pitsaa! Tiedustelisin että oisko jollaki joku "mahtava" ohje jossa pohja muistuttas pizzerioiden pitsapohjaa.. Semmonen helposti leivottava ja siitä sais suosiolla sopivan ohuen?

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta