Vakuutusoikeuden päätös karenssista

näin kävi...

Minua ei siis valittu työpaikkaan ja työvoimatoimikunnan sihteeri laittoi asian työvoimatoimikuntaan väitteellä, että työhönottajan allekirjoittaman ilmoituksen mukaan työnhakija kieltäytyi työpaikasta. Työhönottajan ilmoitus, miksi ei valinnut muutettiin syyksi, jolla perustellen minä olin kieltäytynyt työpaikasta.

Myöhemmin löytyi alkuperäinen työhönottajan allekirjoittama ei valittu-lappu ja myös kirjallinen vahvitus etten ole kieltäytynyt työpaikasta.

Vakuutusoikeus hylkäsi valituksen. Päätökseen ei kirjattu, että minua ei valittu tai asiapapereissa oli selkeä kopio etten kieltäytynyt työpaikasta. Päätökseen kirjattiin, että minun katsottiin kieltäytyneen työpaikasta.

Päätökseen oli kirjattu kaikki ne seikat, jotka irroittamalla asiakokonaisuudesta kääntyi minua vastaan. Päätöksen asiat on kirjattu siten, että myös itse pitäisin päätöstä hyvin perusteltuna ellen tietäisi koko totuutta.

Ratkaisuun osallistui Larry Grönlund - Ulla-Maija Halme - Minna Markkanen - Timo Löppönen - Rainer Heino

Vakuutusoikeuden tarkoituksena näemmä ei ole päätyä oikeudenmukaiseen ratkaisuun - vaan päätös on ainoastaan saatava vaikuttamaan oikeudenmukaiselta paperilla - jättämällä kirjaamatta työtöntä puoltavat seikat.

Omaa tyhmyyttäni kirjoitin ensimmäiseen lausuntoon sellaisia seikkoja, jotka poimimalla asiayhteydestä saatiin minut vaikuttamaan erittäin negatiiviselta työnhakijalta.

14

1469

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
      • vaikka...

        ..lopputulos ei tule muuksi muuttumaan.

        Ehkä oikeusasiamies kehoittaisi vastaisuudessa kiinnittämään huomiota asioiden puoluettomaan kirjaamiseen ja käsittelyyn. Kun kyseessä on ihmisoikeudettoman työttömän oikeudet, niin tuskin oikeusasiamies näkee aihetta edes moittimiseen ja todennäköisesti katsoo, ettei valitus anna aihetta hänen osaltaan mihinkään toimenpiteisiin.


      • ja uskallusta
        vaikka... kirjoitti:

        ..lopputulos ei tule muuksi muuttumaan.

        Ehkä oikeusasiamies kehoittaisi vastaisuudessa kiinnittämään huomiota asioiden puoluettomaan kirjaamiseen ja käsittelyyn. Kun kyseessä on ihmisoikeudettoman työttömän oikeudet, niin tuskin oikeusasiamies näkee aihetta edes moittimiseen ja todennäköisesti katsoo, ettei valitus anna aihetta hänen osaltaan mihinkään toimenpiteisiin.

        soita siihen tv2 Hullu juttu-ohjelman toimitukseen ja anna juttuvinkiksi? Tuohan on niin perseestä, että jatka taistoa vaikka v.....lessas!!

        Nämä työosoituksetkin on aika hanurista revittyjä, voidaan antaa osoitus paikkaan, johon hakijalla ei viimeistään luottotietojen valossa olisi asiaa...tai sit terveystarkastus tulee ja ehkä unilääkkeitä tms.käyttäneenä huumetesti näyttää plussaa...saattaa ehkä rikosrekisteristä löytyä joku pien merkintä...


    • Homma...

      Noin homma käytännössä toimii ja on toiminut aina. Kun vastakkain ovat työttömän sana ja jonkun muun sana, niin työtön valehtelee. Ainakin työkkärin, työvoimatoimikunnan, työttömyysturvan muutoksenhakulautakunnan ja vakuutusoikeuden mielestä.

      Ei karenssivalitukset menesty. Se on aniharva tai vielä harvempi, kun näin käy ja silloinkin taitaa olla vähän toisenlaisista asioista kyse.

      Työttömän valitusmahdollisuus on lähinnä lain edellyttämä muodollisuus, joka on näennäisesti pakko hoitaa. Pelkkää pelleilyä koko systeemi. Ei valitusasteilla ole muuta tehtävää kuin useimmiten vahvistaa työkkärien/työvoimatoimikuntien päätökset.

      Siksi kai työttömillä on ihan oma valitusreittinsä, jotta työttömiä voidaan kohdella ryhmänä samalla epäoikeudenmukaisella tavalla. Ei siinä oikeudenkäytöstä ole kyse, vaan ihan jostain muusta.

      Homma jatkuu taatusti samana niin kauan kuin työttömien valituksia ei käsitellä yleisissä tuomioistuimissa (hallinto-oikeudet), jolloin työttömien valituksia olisi vaikeampi kohdella toisella periaatteella kuin muiden valituksia. Vaan muutostahan ei tule, koska ay haluaa säilyttää järjestelmän. Näin minulle kertoi eräs ay-toimitsija.

      Sama tietysti koskee myös Kelan asiakkaita silloinkin, kun kyse ei ole työttömyysturvasta. Kelan asiakkaiden valituksethan menevät joko reittiä työttömyysturvan muutoksenhakulautakunta - vakuutusoikeus tai tarkastuslautakunta - vakuutusoikeus valitustyypistä riipppuen. Linja tarkastuslautakunta - vakuutusoikeus toimii ihan yhtä heikosti kuin työttömyydestäkin valitettaessa.

      Eipä tuosta oikeusasiamiehelle kantelemisesta taida paljon hyötyä olla. Kun minä olin vielä virassa, niin silloin tuli joskus näitä kanteluita vastineenantoa varten. Lähinnä esimies naureskeli asialle. Ja toisaalta: ei korppi korpin silmää noki.

      • katsos nääs

        No onpahan aika kovalla kädellä jaettu huomautuksia ja asian oikaisupyyntöjä oikeusasiamiehen toimesta työkkäreillekkin.Katos niitä päätöksiä.


    • Nova Padre

      "Työhönottajan ilmoitus, miksi ei valinnut muutettiin syyksi, jolla perustellen minä olin kieltäytynyt työpaikasta."

      On täysin mahdollista että työvoimatoimikunnan jäsenet eivät ole edes nähneet prosessisi papereita. Nythän voi olla niin, että työvoimatoimikunnan sihteeri on tehnyt lausumasi mukaan ennakkopäätöksen oman mielensä mukaisesti luki valituksessasi mitä tahansa, minkä jälkeen esittelee asian työvoimatoimikunnan muille jäsenille nuijittavaksi sellaisenaan pöytään.

      Mene työkkäriin ja pyydä työvoimatoimikunnan pöytäkirja kokouksesta tapauksessasi itsellesi ja katso siitä miten asiasi on esitelty työvoimatoimikunnalle. Tästä pöytäkirjasta näet kuinka sinun lausumasi on vääntynyt esitykseksi työvoimatoimikunnalle, joko sitten nuijii asian pöytään.

      Siis sinä esität että asia on A, mutta sihteeri vääntää omassa päässään ei-A:ksi ja esittelee työvoimatoimikunnalle asiasi ei-A:na minkä mukaa sitten "oikeus" toteutuu tapauksessasi.

      Lueppa tästä linkistä, kuinka työvoimatoimikunta ja sen esittelijä venkoilevat kansalaisten pään menoksi :

      http://www.erkkiaho.com/blog/?content=detail&id=168

    • mitään

      Jo vuonna 1995 tuollaisen epäoikeudenmukaisuuden kokeneena( sivutoiminen toiminimi katsottiin päätoimiseksi) tiedän miltä tuntuu ja miten mahdottomalta viralliset valitustiet tuntuvat.
      Olisiko tutkimuspyyntö poliisille mitään? TUtkimuspyyntö ei ole rikosilmoitus, eikä jos aiheettomuus todetaan ole väärä ilmianto.
      Perusteina asiakirjaväärennös (päätökseen vaikuttavien asiakirjojen) tai henkinen väkivalta.
      Jos karenssipäätös taloudellisine seurauksineen aiheuttaa sairautta, ruumiinvammaa yms. on nimike ruumiinvamman tuottaminen jne.
      On otettava kovat panokset käyttöön puolustautuakseen näitä meidän veromarkoilla ylläpidettyjä toimielimiä vastaan.
      Saksassa esim. viranomainen on velvollinen tyhjentävään neuvontaan, esitettävä kaikki mahdolliset lomakkeet yms. tutkiakseen täyttyvätkö kaikki sinulle kuuluvien etujen edellytykset.
      Suomessa ko. toimielimet tuntuvat tutukivan pääasiassa, että löytyisikö mitään perustetta tai keinoa, millä kansalaisilta heille kuuluvat edut voitaisiin evätä.
      Tasavallan presidentin pitäisi olla huolissaan tällaisesta asioiden hoidosta hänen valtakunnassaan ja määrättävä komissio, joka vaatisi kaikki asian asiakirjat itselleen ja tutkisi asioiden ratkaisujen lainmukaisuuden. Jos tahallisuutta viranomaisten puolelta todettavissa LOPPUTULI!
      Yksityisessä työelämässä sähköposteihin on vastattava tunnin sisään, muutoin tulee huomautus ja kolmesta huomautukseta ulos!!
      NÄIN RAAKAA ON TYÖELÄMÄ, JOTA TYÖTTÖMÄT JA ELÄKELÄISET OVAT JOKA PÄIVÄ KOKENEET.

      • ilman...

        saumatonta yhteistyötä poliisin kanssa.

        Oman kokemukseni perusteella voin kertoa ettei edes poliisilla ole tahtoa/velvollisuutta puuttua lain rikkomiseen kun kärsijänä on työtön.


      • ihme ja kumma
        ilman... kirjoitti:

        saumatonta yhteistyötä poliisin kanssa.

        Oman kokemukseni perusteella voin kertoa ettei edes poliisilla ole tahtoa/velvollisuutta puuttua lain rikkomiseen kun kärsijänä on työtön.

        jos meidänkin (työttömien) maksamilla veromarkoilla poliisi tutkii Susanna Ruususen (ent. Kuronen) nettiherjausepäilyjä, mutta ei tutkisi työttömän perustuslain/ ihmisoikeuslain vastaisia rikkomuksia.
        Ilmassa alkaa olla samoja merkkejä kuin ennen Venäjän tsaarin ja Ranskan kuninkaan teloituksia....
        Ei 60.000 loukattua suomalaista perusoikeutta voida noin vain ohittaa ja yhdelle Susanna Kuroselle suodaan poliisin ja lehdistön huomio.
        HERÄTKÄÄ IHMISET, ettemme päädy Saksan tavoin johonkin diktaattorin ihailuun, joka päästäisi meidät pahasta.
        Väniö Linnan "Tuntematon sotilas" on teos, joka kuvaa suomalaisen moraalin ja tavan toimia jopa sotatilanteessa. Isäni kirjeet rintamalta kertovat, että suomalaiset sotilaat välttivät kaikin tavoin vastaan asetettujen naisten ja lasten ampumisen....
        Nykyisin päättämässä olevat "elimet" eivät yksinkertaisesti ole tätä kansaa, mutta me olemme.


    • Tuossa...

      Olisikohan aloittajan tilanteessa auttanut, jos olisi nauhoittanut työhaastattelun ja mahdolliset puhelinkeskustelut?

      Sellaisen keskustelun saa nauhoittaa myös salaa, jossa itse on osallisena. Asiasta on myös tietosuojavaltuutetun kannanotto ja se tulee selväksi myös laista.

      Nykyisin saa suhteellisen edullisesti pienikokoisia nauhoittamiseen pystyviä laitteita. Tulevat taatusti halvemmiksi kuin karenssit.

      Minusta jokaisen työttömän kannattaisi pitää aina nauhoitusvalmis laite mukanaan niin työkkärissä kuin työ- ja kurssihaastatteluissa.

      Karensseja jaellaan vuositasolla n. 60 000. Lisäksi tulevat rangaistustyössäoloehdot ja muut hylyt. Työttömän oikeusturvassa on siis pahoja puutteita.

      • Kaarlo K.K

        "Olisikohan aloittajan tilanteessa auttanut, jos olisi nauhoittanut työhaastattelun ja mahdolliset puhelinkeskustelut? "

        Ei useinkaan auta. Nauhoite ei ole todiste. Nauhoite on usein vaan "muistilappu", jonka perusteella voidaan esim. varmistaa numerosarjat ja sovitut asiat.

        Ainoa mahdollisuus todistaa asiat todistettavasti on se, että sinulla on riittävästi todistajia mukana tapahtumassasi (mitä enemmän sen parempi), jotka sitten kirjallisesti kertovat tapahtuneet asiat omassa todistustuksessaan.

        Mutta, tätä todistuskirjelmän kirjoittamista asioiden muistamisessa auttaa nauhoite. Nauhoitteen perusteella kaikki todistavat osapuolet voivat varmistua siitä, että heidän todistuslauselmat kirjallisessa muodossa ovat yhtenevät.


      • Tuo...
        Kaarlo K.K kirjoitti:

        "Olisikohan aloittajan tilanteessa auttanut, jos olisi nauhoittanut työhaastattelun ja mahdolliset puhelinkeskustelut? "

        Ei useinkaan auta. Nauhoite ei ole todiste. Nauhoite on usein vaan "muistilappu", jonka perusteella voidaan esim. varmistaa numerosarjat ja sovitut asiat.

        Ainoa mahdollisuus todistaa asiat todistettavasti on se, että sinulla on riittävästi todistajia mukana tapahtumassasi (mitä enemmän sen parempi), jotka sitten kirjallisesti kertovat tapahtuneet asiat omassa todistustuksessaan.

        Mutta, tätä todistuskirjelmän kirjoittamista asioiden muistamisessa auttaa nauhoite. Nauhoitteen perusteella kaikki todistavat osapuolet voivat varmistua siitä, että heidän todistuslauselmat kirjallisessa muodossa ovat yhtenevät.

        Olisihan tuo nauhoite lisätodiste. Kyllä niitä on valitusten liitteenä.


    • lakia

      "Omaa tyhmyyttäni kirjoitin ensimmäiseen lausuntoon sellaisia seikkoja, jotka poimimalla asiayhteydestä saatiin minut vaikuttamaan erittäin negatiiviselta työnhakijalta."

      Se, että ei pakahdu onnesta jos saa tukityön ei liene vielä työttömyysturvalainkaan http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2002/20021290 mukaan mukaan töistä kieltäytymistä.

      Sellaiseksi se muuttuu vasta kun työllisyystilastoja täytyy puhdistaa keinolla millä tahansa.

    • lähetetty linkki

      jokaiselle eduskuntaryhmälle. Tämän jälkeen eivät puolueet voi olla "tietämättömiä".
      Saksan demarit ovat jo kumoamassa vastaavat lakinsa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      48
      4934
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3237
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1385
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      180
      1216
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      64
      897
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      868
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      847
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      215
      731
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      718
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      697
    Aihe