Hevosmuurahaisten tuhoaminen..

Apuakaipaava

Miten saada tuhotuksi hevosmuurahaisten pesä joka on paksussa hirsiseinässä? Jos myrkkyä niin mikä mahtaa olla se paras merkki? Kuumaa vettä? Etikkaa joku ehdotti. Nuo toimenpiteet tietty edellyttää että poraan reikiä seinään ja se ei ole ongelma. Pitääkö "jyrsityt" hirret vaihtaa ihan pakosta? Saunani on 1800 luvun alusta ja ei millään viitsisi ruveta vaihtamaan hirsiä koska saunassa on todella patinaa... Tietty jos saisi jostakin lähes saman sävyistä hirttä niin asia olisi toinen.

Netistä etsiskelin torjunta ohjeita mutta aika laimeaa oli. Jos teillä hyvä suomen kansa on ollut vastaavia kokemuksia niin antakee niitä vinkkejä.

9

10703

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kalle K

      ainakin seuraavanlaisen, porataan pesänkohtaan pieniä reikiä, ja niistä sumutetaan Baygon-aerosolia, suuttimeen on saatanvana putki, jolla voidaan sumuttaa myös syvälle pesään.

      • Rusto

        Ennenvanhaan hevosmuurahaiset karkotettiin paloöljyllä. Kaipa sekin jotenkin tehosi, vaikka ei olisikaan tulta laittanut parään :) Haju taitaa kyllä karkoittaa ihmisetkin.

        Muurahaisten kaluamat hirret on kyllä syytä vaihtaa, vaikka muurahaiset saisikin muilla keinoin pois.


      • wagneri
        Rusto kirjoitti:

        Ennenvanhaan hevosmuurahaiset karkotettiin paloöljyllä. Kaipa sekin jotenkin tehosi, vaikka ei olisikaan tulta laittanut parään :) Haju taitaa kyllä karkoittaa ihmisetkin.

        Muurahaisten kaluamat hirret on kyllä syytä vaihtaa, vaikka muurahaiset saisikin muilla keinoin pois.

        Raid sumute, kun olet ulos lähdössä. Kiertele taloa ja jos ulkopinnalla liikettä, suihkuta nekin. itse käyn vastaavaa taistelua ja muurahaiset ovat vähenneet ehkä muuttaneet kauemmas.


      • Murkun metsästäjä
        wagneri kirjoitti:

        Raid sumute, kun olet ulos lähdössä. Kiertele taloa ja jos ulkopinnalla liikettä, suihkuta nekin. itse käyn vastaavaa taistelua ja muurahaiset ovat vähenneet ehkä muuttaneet kauemmas.

        Tulee mieleen karmeat muistot. Puurunkoinen omakotitalomme joutui hevosmuurahaisten hyökkäyksen kohteeksi. En tiedä kuinka kauan muurahaisia talossa oli esiintynyt, mutta yhtäkkiä tilanne paheni. Kerran oltuamme kesällä viikon verran reissussa, huomasimme kotiin palattuamme jo talon ulkopuolelta, että keittiön verhoissa kiipeilee noita hyvinkin 1,5 cm:n pituisia muurahaisia.

        Rikkaimurilla niitä sitten kerättiin pitkin lattioita ja verhoja varmaankin tuhannen yksilön verran pois, ja silloin päätettiin, jotta nyt viimeistään niistä on päästävä lopullisesti eroon. Talon puurakenteidenkin kuntokin alkoi huolestuttaa.

        Järkeilin asiaa hetken, ja tulin siihen tulokseen, että ravintoa ne eivät sinänsä terveestä talostamme löydä. Siispä tutkin talon reunustat huolella, ja kappas vaan, hevosmuurahaisia marssi siistissä parijonossa talomme ja läheisen metsikön välillä. Tuumasta toimeen ja muurahaisten polku tuhottiin tuomalla uutta ja karkeahkoa sepeliä metrin kaistale sokkelin viereen. Kulkuaukko taloon oli terassin ulko-ovenkarmin kulmassa ja tuohon kulkuaukkoon kaadoin reilun annoksen (siis niin paljon kuin sinne suinkin sain tungettua) jotakin jo aikaisemmin hankittua muurahaissirotetta.

        Raidia (tai jotakin vastaavaa myrkkyä joka oli olevinaan muurahaisille tarkoitettuakin) ostimme puolentusinaa isoa pulloa ja niitä sitten suihkutettiin talon rakenteisiin poratuihin pieniin reikiin runsain mitoin. Muurahaisten olinpaikat kyllä tiedettiin etukäteen, kun niiden aiheuttama rapina oli vähän turhankin tuttua kuultavaa. Välikatolla kattopanelien ja eristeiden välissä ne tuntuivat viihtyvän erityisen hyvin. Saman myrkytyksen toistin muutamaan kertaan.

        Ja niin muurahaiset lopulta hävisivät sen sodan! Muutaman taistelun ne kerkesivät sitä ennen voittamaan, mutta ratkaisuksi koitui niiden ruokailupolun löytäminen/tuhoaminen sekä reilu annos myrkkyä niiden oletetuihin pesäkoloihin parin vuorokauden ajan. Hieman odotin, että josko niille olisi kuoriutunut uusi sukupolvi myöhemmin jostakin talon rakenteista, mutta sen koommin ei muurahaisia enää meillä näkynyt. Onneksi!

        Tuo käyttämämme myrkky tuntui tehoavan varsin mukavasti. Ihan vahvimpia myrkkypilviä ei kannata itse hengitellä, mutta toisaalta myrkkyä lienee turha suihkutellakaan ilmaan. Pitää löytää muurahaisten koloja ja mieluummin pesäpaikkoja mihin tekee täsmäiskuja riittävällä määrällä sopivaa lääkettä.

        Ellei tuo antamani tehokuuri olisi auttanut, olin valmistautunut purkamaan talon rakenteita riittäviltä osin. Oli siinä kiikun kaakun alkoiko talo jo olla asumiskelvoton muille kuin muurahaisille.


    • neverdying 63

      tärpätti on hyvä konsti ulkotiloissa....

    • kyllä nuo

      kärpäsmyrkyt voi olla tehottomia.Baygon ta bio kill voi olla hyvä

    • Woehan Murkku

      n. 5v sauna on näiden "narskuttajien" hallussa.... Hirsien sisällä kuuluu ääntä koko ajan ja olemme koettaneet kaikkia mahdollisia keinoja eikä mikään tunnu auttavan.... Loman loputtua kohta yritämme jälleen Raid hyökkäyksellä....

      • höyskeri

        Minä suihkutin mökillä" Wurth" ruosteenestospraytä hirsissä oleviin hevosmuurahaisten reikiin. Heti alkoi tehota. Muurahaisia alkoi tippua reiistä puolikuolleina yhtenä nauhana. Muutamana päivänä uusein käsittelyn, eikä muurahaisia ole sen jälkeen näkynyt (n. 5v sitten). Spraypullossa on valmiina n. 10 cm pitkä ja 3 mm paksu pilli mukana.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1625
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1254
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1157
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1096
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      2
      1082
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1039
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      970
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      932
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      867
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      9
      751
    Aihe