Olympuksen kamerat

-MT-

Kysyisin että minkälaisia olympuksen kamerat on muihin merkkeihin verrattuna. onko kuvat hyvälaatuisia jne... Olen ostamassa olympuksen mju820 kameraa ja vaikuttais ihan hyvältä.

54

6433

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • olympuksen digi

      muuten toimi hyvin, mutta pakkasella söi uusia pattereita niin että ei edes kymmentä kuvaa saanu otettua..... pääty mokoma muitten roskien joukkoon vaikka ehjä oli. en ikinä enään tule omistamaan olympusta, se on kyllä varma!! seuraavaksi ajattelin katella esim. pentax kameraa. tärkeintä olis mahd. suuri optinen zoomi, noi digizoomit kun vaan hyviä paperilla...

      • asseri

        18 kertainen olympuszoomiko ei riitä sulle millään? Mistä saat isomman?


      • YrjöJurri

        Voit tunkea oman zoomisi sinne hanuriisi,,,


      • gfukfgk

        Kuka muka käyttää pattereita digikameroissa. Eihän siitä tule mitään kun pattereissa on niin kovin paljon vähemmän energiaa kuin akuissa.

        Mikäli on vielä menossa olympuksia roskiin, niin saa lähettää tänne.


    • Kimmo vaan

      Olen tainnut ostaa 12 digikameraa, joista 10 on ollut Olympuksia. Olen tyytyväinen niihin, mutta luultavasti ostan keväällä Panasonikin superzoomin mukana kuljetettavaksi kameraksi.

      Töissä olen käyttänyt Casion, Nikonin, Minoltan ja tietenkin Canonin kameroita. Hyviä kameroita löytyy varmaan kaikilta valmistajilta, mutta minä olen tykästynyt Olympuksiin :-)

      • 24 v kuvannut OM 2:lla.

        "Olen tainnut ostaa 12 digikameraa,"...


      • Kimmo vaan
        24 v kuvannut OM 2:lla. kirjoitti:

        "Olen tainnut ostaa 12 digikameraa,"...

        Muistaaksnei meidän vanhimmat tallessa olevat digikuvat ovat vuodelta 1991. Vanhin vielä toimiva digikameramme on yli kymmenen vuotta. Olen ostanut kameroita sekä omaan käyttöön, että töihin, joten mielikuva digikamerasta, joka kestää vain vuoden on virheellinen.

        Kameroiden hinnassa ei muuten ole tapahtunut suurta muutosta. Aikanaan Fotoman (http://www.epi-centre.com/reports/9301cs.html) maksoi 6000 mk samoin kuin uzi (http://www.dpreview.com/reviews/read_opinions.asp?prodkey=oly_c2100uz). Näitä halvempi oli E-510, mutta E-3 oli kalliimpi, jos ei ota huomioon rahan arvon alenemista.


      • Cissy, btw
        24 v kuvannut OM 2:lla. kirjoitti:

        "Olen tainnut ostaa 12 digikameraa,"...

        että ei noi kovin kauaa kestä, noi olympukset x)


    • uyuytuydddssre4rrere

      taitavat olla Olympuksen halvinta mallistoa. ovat huonompia jopa verrattuna kaikkien muiden valmistajien halvimpiin ja huonoimpiin verrattuna. siis todella huonoja.

      mjuut ovat sitten erikseen.

      • Paula K

        Osta kerralla kunnon merkki.Siis sellainen jossa on kunnon kenno. Voit rajata kuvaa mielesi mukaan.


      • uyuytuydddssre4rrere
        Paula K kirjoitti:

        Osta kerralla kunnon merkki.Siis sellainen jossa on kunnon kenno. Voit rajata kuvaa mielesi mukaan.

        Minulla on jo sellainen kuin tarvitsenkin. Se on pokkari. Ei Olympus eikä varsinkaan FE. Siinä on kenno. Kenno on pieni, eli samankokoinen kuin muissakin pokkareissa. Ja kyllä sillä voi rajata aivan mielensä mukaan, niinkuin kaikilla muillakin kameroilla, huonoillakin.


      • Paula K
        uyuytuydddssre4rrere kirjoitti:

        Minulla on jo sellainen kuin tarvitsenkin. Se on pokkari. Ei Olympus eikä varsinkaan FE. Siinä on kenno. Kenno on pieni, eli samankokoinen kuin muissakin pokkareissa. Ja kyllä sillä voi rajata aivan mielensä mukaan, niinkuin kaikilla muillakin kameroilla, huonoillakin.

        Ei näköjään uppoa ymmärrykseen


      • uyuytuydddssre4rrere
        Paula K kirjoitti:

        Ei näköjään uppoa ymmärrykseen

        tarkoitat tietenkin että: OSTA JÄRKKÄRI!!!!! OSTA JÄRKKÄRI!!!!! OSTA JÄRKKÄRI!!!!! OSTA JÄRKKÄRI!!!!! OSTA JÄRKKÄRI!!!!! OSTA JÄRKKÄRI!!!!! OSTA JÄRKKÄRI!!!!! OSTA JÄRKKÄRI!!!!! OSTA JÄRKKÄRI!!!!! OSTA JÄRKKÄRI!!!!! OSTA JÄRKKÄRI!!!!! OSTA JÄRKKÄRI!!!!! OSTA JÄRKKÄRI!!!!! OSTA JÄRKKÄRI!!!!! OSTA JÄRKKÄRI!!!!! OSTA JÄRKKÄRI!!!!! OSTA JÄRKKÄRI!!!!! OSTA JÄRKKÄRI!!!!! OSTA JÄRKKÄRI!!!!! OSTA JÄRKKÄRI!!!!! OSTA JÄRKKÄRI!!!!! OSTA JÄRKKÄRI!!!!! OSTA JÄRKKÄRI!!!!! OSTA JÄRKKÄRI!!!!! OSTA JÄRKKÄRI!!!!! OSTA JÄRKKÄRI!!!!! OSTA JÄRKKÄRI!!!!! OSTA JÄRKKÄRI!!!!!

        mutta kun en osta. en tarvitse. en tarvitse juuri sitä pokkariakaan. en edes kännykkäkameraa.


    • KALLIS KORJATA

      Laukesi kamerasta lcd näyttö pakkasella kun vähän kolahti. Huolto maksaa 230€ eli yhtä paljon kun kameran runko. Että sellasia ovat Olympukset ei enään koskaan moista merkkiä.

      • mie täältä

        No eipä kovin kallis huolto kuitenkaan, yleensä puhutaan vähintään 400€:n pamauksesta viasta ja merkistä riippumatta. Älä nyt väitä, että korkeat huoltohinnat nykyelektroniikassa olivat yllätys? Kas kun osathan eivät maksa juuri mitään, työ sen sijaan maksaa.
        Eräästä kiinalaisesta puljusta saa LCD-näyttöjä kameroihin, kännyköihin jne, eikä e-520:n näyttö muistaakseni paljoa yli kolmenkympin mennyt.

        Yleensä ottaen kameraa kannattaa olla kolhimatta, varsinkaan näyttöä ja etenkään pakkasella, jolloin muovi on hauraimmillaan. Itselläni e-410 kulkenut mukana kohtalaisen kovissakin keleissä, kuvaa on tullut ja kamera edelleen ehjä..


      • merkkinimi.

        Mutta ei sen kalliimpaa kuin muillakaan merkeillä. Kinokennoisen järkkärin kenno saattaa maksaa töineen jopa 4000 euroa. Silti se remontti kannattaa jos kyseessä on 8000 euron vähän ajettu runko. Digikuvaus on ilmaista.


    • ohi kulkija

      Haluisin vaan tietoa siitä onko kenelläkään kokemusta olympus SZ-20:stä?
      olisin ostamassakameraa ja ajattelin että olisikohan tuo hyvä?

    • valokuvaajakokyllä

      olympus kamerat ovat oman kokemukseni mukaan hyviä ja toimivat kaikissa tilanteissa. Ja tiedättekös ne ovat maailman kevyimpiin ja pienimpiin järjestelmäkameroihin kuuluvia joka mahdollistaa paljon. Itselläni on monien muiden Olympus kameroiden lisäksi eniten käytössä tällä hetkellä oleva Olympus E-420 joka toimii mainiosti ja on riittävä jopa työni puolesta tuleviin valokuvauksiin. Se on helppokäyttöinen aloittelijoille mutta riittää minun ja muiden ammattilaistenkin tarpeisiin. Suosittelen kyseisiä kameroita kaikille ja te ketkä haukkuvat kyseisiä kameröita oletteko oikeasti edes selvittäneet monia kameran mahdollisuuksia vai oletteko olettaneet että kaikki tapahtuu itsestään laukaisinta painettaessa?

      • ykkösmiestä

        sano vielä että sillä kuvataan sitä maailman ykkösmiestä...


    • JK

      Itselläni on ollut E-500 mukana retkillä jo monta vuotta. Ilman mitään ongelmia.
      Ollaan melottu, kiipeilty, lumikenkäily ja retkiluistelu ja kamera on ollut mukana. Tietystu pitää huomioida toiminta ja sää miten kameraa kuljettaa mukana. Tuskin on olemassa kameraa, joka ei menisi rikki tai patterit/akku jossain vaiheessa hyytyisi.

    • aatu61

      Onks kellään tietoa paljonko sulkimen vaihto
      maksaa töineen digijärkkäriin?

    • Kysyjä!

      Onko Olympus SP-560UZ kamera hyvä?

    • Ei ole

      Kaikki Olympukset ovat kovin rikkoutumisherkkiä.
      Varo ennen kaikkea sellaisia malleja joissa on runkovakaaja.
      Saattaa kestää juuri ja juuri takuuajan, mutta sitten kun rikkoutuu on todella kallis korjata. Lisäksi Olympuksen sähköinen etsin on todella surkea ja vie paljon virtaa, joten akkujen kesto voi varsinkin kylmässä jäädä muutamaan kuvaan.

      • Kumma_juttu_tämäkin

        Mitähän sitä on "sääntöjen vastaisena" ollut sanomista tähänkin keskusteluun jos sattuu vahingossa olemaan täyspäinen? Paljon noita on kuitenkin ollut, hämmästyttävän paljon!


    • pettynyt ostaja

      Olympus kameran tallennusohjelma aivan pa..a ja zuumi kesti tasan kaksi kuukautta.
      Älkää kukaan ostako Olympus kameraa.

      • Canonisti minäkin

        Kameroiden mukana tulevat ohjelmistot ovat pääsääntöisesti huonoja. Canonilla jopa surkeita. Itse en ole niitä koskaan käyttänyt.

        Runkojen mukana tulevat kittizoomitkin ovat kaikilla merkeillä yhtä huonoja. Kun objektiivi tehdä kympillä, parilla ei sen voikkaan edellyttää kestävän muuta kuin kameran toimintojen kokeilun kaupassa. Itse olen heittänyt nuo kiitizoomit lopulta roskikseen.

        Eli huomiot ovat ihan oikeita, mutta eivät mitenkään Oly-spesifejä. Sama tilanne on kaikilla merkeillä.


      • Canonisti minäkin

        Kittizoomien mekaaninen rakenne on surkea. Kelvolliset zoomit taas ovat painavia ja kalliita, joten käytän vain primeja. Painon merkitys korostuu, kun on valittu Olyn tapainen kevyt järjestelmä. Canonin 5D Mark III:n lyhyeksi teleksi voisin harkita f/2.8 70-200:sta käytettynä.


    • Alum

      Kokemuksia SP-100EE:sta?? Kiinnostaisi järkkärin rinnalle...

      • MyinPois

        Ihan romu kamera. Akku ei kestä. Putki on pimeä.
        Vaihdoin Sonyyn, se toimii paremmin.


    • Kokeiltu

      Vaikutti kiinnostavalta mutta ominaisuudet on mainos-hypetystä suurimmaksi osaksi.
      Ei sovellu käsivaralta kuvaamiseen ja objektiivi on 'pimeä'.
      Huono maku jäi kokeilusta.

    • verrattuna

      Ihan kaikki erimerkkiset samantyyppiset ja samanhintaiset kamerat on käytännössä yhtä hyviä. Merkittävin ero niissä on näyttöarvo (toisia on hienompi näyttää kavereille). Kallis näkyvä logo = suurempi näyttöarvo :)

      • Älä_itke

        Iines.


    • Canonisti_minäkin_olen_

      Olympuksen Pen F:n .jpg on testien mukaan oikein hyvää. Eli jos haussa on pienikokoinen järjestelmäkamera yleiskuvaukseen, eikä ole halua kuvat .raw muodossa, niin tuo on yksi tämän hetken parhaista valinnoista.

      https://youtu.be/E72u0hHWhlU

      Ylympukseen, kuten kaikkii merkkeihin, saa sekä hyviä että huonoja objektiiveja. Rajalan tarjouspari on ok, tele jopa hyvä.

      https://www.rajalacamera.fi/olympus-pen-f-hopea-m-zuiko-17-1-8-hopea-m-zuiko-45-1-8-hopea.html

      http://www.photozone.de/m43/840-olympus17f18

      http://www.photozone.de/olympus--four-thirds-lens-tests/704-oly45

    • Summipummi

      Olympuksen suurin vahvuus on objektiivien optinen laatu.
      Jo aikoja sitten havaittiin, että siinä missä Canonin ja Nikonin tarjoamien kittiobjektiivien optinen laatu on usein yllättävän heikko, ovat Olympuksen kittizoomit optisesti aivan käyttökelpoisia. Esimerkiksi erinäisiin Micro 4/3-sarjan kameroihin tarjottu 40-150mm telezoomi on todella hyvä objektiivi.
      Olympus tarjoaa myös koko joukon sellaisia objektiiveja, joiden optinen laatu kilpailee aivan tasaväkisesti ehkä parhaitten Leitzin tuotteiden (esim. Summicronien) kanssa, mutta ovat hinnaltaan tuntuvasti edullisempia.

      • ÄläViitsiValehdella

        Zuiko on suttu eikä muuksi muutu, se tiedetään.


      • Nikonmiäs
        ÄläViitsiValehdella kirjoitti:

        Zuiko on suttu eikä muuksi muutu, se tiedetään.

        Sitä tuppaa omat värkit olemaan aina muita parempia, muista kun ei tiedä muuta kuin jonkun kiroamat viat vaikka valtaosa niihin olisikin tyytyväisiä.

        Olympus on minulle vieras sillä kuvaan Nikonilla johon on Tamronin, Sigman ja Nikkorin valmistamia objektiiveja. Osa parempia osa varmaan huonompiakin mutta kuvaamiseen kelvollisia, muita kun ei ole!


      • Esimerkiksi
        ÄläViitsiValehdella kirjoitti:

        Zuiko on suttu eikä muuksi muutu, se tiedetään.

        Kerro esimerkki suttuisesta Zuikosta.


      • EiköhänNeOle
        Esimerkiksi kirjoitti:

        Kerro esimerkki suttuisesta Zuikosta.

        Kaikki Zuikot.


      • Esimerkiksi
        EiköhänNeOle kirjoitti:

        Kaikki Zuikot.

        Älä naurata!


    • stopin_teki

      Olympus on pettänyt hieman vanhempien kameroiden käyttäjät. Itse ole etsinyt hieman vanhempaan digikameraan sopivaa 1 Gb xD muistikorttia.
      Uudempaa 2 Gb korttia löytyy mutta se ei käy tähän hieman vanhempaan kameraan kun käyttöohjevihkossa lukee suoraan 1 Gb xD on maksimi.

      Ulkomaisista nettikaupoista löytyy 1 Gb xD muistikorttia, mutta ei Suomesta.

      Edessä on kameran vaihto toiseen merkkiin ja Olympuksen romutus. Muuten kyllä olen ollut kameraan tyytyväinen matkakamerana, mutta nyt tuli totaalinen pettymys kun ei löydy sopivaa muistikorttia Suomesta. Kyselty on monesta paikasta.

      Saman tien voisi lopettaa ko.merkin maahantuonti. Ei kameran ostajien palvelu voi olla sillä tasolla, että vain kameran takuuaika palvellaan. Laadukas kamera ei voi olla kertakäyttö tuote.

      • NormiOlympusta

        Ne ei vain toimi.


      • Esimerkiksi

        Juu, eiks oo kamalaa, itketään yhdessä ja kirotaan koko Olympus, koska muut kameramerkit ovat laadukkaita ja huolehtivat vanhenevista tuotteistaan tuomiopäivään asti.


      • Canonisti___minäkin
        Esimerkiksi kirjoitti:

        Juu, eiks oo kamalaa, itketään yhdessä ja kirotaan koko Olympus, koska muut kameramerkit ovat laadukkaita ja huolehtivat vanhenevista tuotteistaan tuomiopäivään asti.

        Sitäpaitsi todennäköisesti tuo uudempi kortti kyllä sopii kameraan, mutta kamera ei kykene käyttämään siitä kuin puolet!

        Olisi mukava tietää, mistä kamerasta on kyse. Toki tuo saattaa olla vain trolli.


      • Manuaalissa ei välttämättä ole viimeistä sanaa siitä, mikä on suurin kortti. Jos suurempaa kuin 1 GB ei ollut kameraa valmistettaessa. Toiseksi mikä estää tilaamasta ulkomailta?

        Toki jälkikäteen voi sanoa, että nuo epästandardit muistikortit olivat tyhmiä. EI silti kannata koko merkkiä leimata sen takia.


      • näinse
        Esimerkiksi kirjoitti:

        Juu, eiks oo kamalaa, itketään yhdessä ja kirotaan koko Olympus, koska muut kameramerkit ovat laadukkaita ja huolehtivat vanhenevista tuotteistaan tuomiopäivään asti.

        Nikon on ainoa merkki, joka hoitaa myös vanhemmat mallit.


      • esimärkiksi
        näinse kirjoitti:

        Nikon on ainoa merkki, joka hoitaa myös vanhemmat mallit.

        Nythän sinä vitsin murjasit, mikään merkki ei hoida vanhempia malleja ei edes Leica (kokemusta on )


      • ei_trollata
        Canonisti___minäkin kirjoitti:

        Sitäpaitsi todennäköisesti tuo uudempi kortti kyllä sopii kameraan, mutta kamera ei kykene käyttämään siitä kuin puolet!

        Olisi mukava tietää, mistä kamerasta on kyse. Toki tuo saattaa olla vain trolli.

        Trollit eivät lue käyttöohjeita. Kunnon kuvaaja käyttää kameraansa käyttöohjeen mukaan, tällä tavalla se kamera kestää pitkään eli se tulee "vanhaksi" kun sillä on takanaan pitkä käyttöikä.
        Olympukseen kamerana en ollut pettynyt, minä petyin vaan siihen, että markkinoilta ei enää löydy kameraan sopivia 1 GB xD muistikortteja.

        Uusissa Olympuksissa on selvä käyttöohje:
        "Käytä 16 MB - 2 GB xD korttia tai käytä sovittimen avulla microSD tai mikroSDHC kortteja niissä kameramalleissa joissa tämä on tuettua. Kaikki Olympukset eivät siis tue korttisovittimen käyttöä.

        2 GB kortin käyttö on järjetöntä jos kameran ohjelmisto ei sitä tue. Turhaan maksaa 2 GB kortin hinnan kun vain puolet muistitilasta olisi käytettävänä.
        Ja kun kameraankaan ei enää saa uusia päivityksiä niin siinä se sitten on.
        Digiaika tekee laitteista liian lyhytikäisiä.

        Minulla on vielä kaksi täysin toimivaa filmille kuvaavaa järkkäriä lisävarusteineen 1980-luvulta, toinen on Nikon ja toinen on Canon. Ne ei ole ollut kertaakaan huollossa ja niitä on myös jatkuvasti käytetty. Nikonin ostin uutena ja Canon tuli käytettynä.
        Tälläistä tekniikan pitää olla eli pitkäikäistä käytössä kestävää laatua.


    • gerdfs

      Olympuksista puheen ollen, mitä mieltä olette halvemman pään mikrojärkkäreistä? Siis Pen e-pl6 / e-pl7 ja OMD E-M10 ykkös/kakkosversio.

      Kannattaako näitä harkita, kun useimmilla kilpailijoilla on isompikennoisia, ja jos niin mitä näistä? Tällä hetkellä e-pl7 ja e-m10 ykkösversio ovat samoissa hinnoissa, perus kittizoomin kanssa noin 400e.

      • Canonisti____minäkin_

        Pen sarjasta pois luettuna uusi F puuttuu etsin ja etsimen ostaminen erikseen maksaa parisataa, joten siinä ei ole hirveästi järkeä. Sen sijaan OM-D E-M10 on ihan verteenotettava vaihtoehto, kun hakee pienikokoista järjestelmää. Toki MFT kenno tuo omat rajoituksensa, kaikkea ei voi saada kerralla.

        Tarjouspakettia metsästäessä kannattaa olla tarkkana. Myös Oly tekee huonoja objektiiveja, mutta kasaa tarjouksiin välillä oikein hyviä primejakin. Valovoimaan kannattaa Olympuksessa satsata senkin vuoksi, ettei pieni kenno ole parhaimmillaan hämärässä.


      • TosiAsiassa

        Pieni kenno ei ole parhaimmillaan oikein missään.
        Joten kyllä sen OM-D E-M10 kamerankin voi ihan hyvillä mielin jättää sinne kauppaan.


      • Tuo Olympus OM-D kamera on varsin kevyt ja siihen saa kevyitä valovoimaisia opiskoja. Sellainen on reissukamerana hyvä. Painavista kameroista minulla on paljon kokemusta. Niitä kun päivän kantaa niin illalla tietää varmasti sen. Nykyisin kuvaan juuri minijärkkärillä enimmäkseen. Toki järeempääkin löytyy,mutta ne ovat retkeillessä turhan painavia (runko pikku zoom yli 3kg).


    • KoskaVain

      Kuvanlaatu ratkaisee.
      Sen takia täyskennoinen Canon tai Nikon järjestelmä.

      • Canonisti___minäkin

        Kinokokoinen kennohan on pieni. Miksei saman tien Hasselblad, Phase One, Pentax tai Fuji keskari? Runko on aina jonkin verran kompromissi koon ja painon, sekä kuvan laadun välillä. Pienempiin kennoihin pystyy myös suunnittelemaan ja tekemään pienempiä ja keveämpiä hyvälaatuisia objektiiveja.

        Kun haetaan kameraa, jossa on riittävä suorituskyky niin Olympuksella on kolme varteenotettavaa vaihtoehtoa. Uudet versiot ykkösestä ja vitosesta sekä Pen F. Oly pystyy tarjoamaan noihin myös hyvät tärkeimmät primet. Fujilta esimerkiksi puuttuu vielä kolmisatanen.


    • Mikäli kuvanlaatu on tärkeä silloin kannattaa hankkia 645 kamera. Pentaxilta löytyy kohtuu hintaan, mutta sekin on kroppikennoinen. Kuitenkin suurempi kennoltaan kuin täyskennoinen.

    Ketjusta on poistettu 53 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      48
      4894
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3217
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1365
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      180
      1196
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      868
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      63
      865
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      837
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      215
      731
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      708
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      697
    Aihe