Kastike porsaan pihville

Tarvitsisin ihan jonkun arkisen ja nopean kastikkeen reseptin porsaan pihveille ja veneperunoille. Google ei auttanut tarpeeksi. Mielellään joku kermainen ehkäpä?
Ilmianna
Jaa

6 Vastausta


se on ihan vaan se liemi joka irtoaa lihasta

ja on perinteinen. Kermaversio eri vastauksessa.
Ilmianna
Jaa
paista pihvit ja siirrä ne pannulta toiseen asiaan, peitä kannella tai foliolla ja laita uuniin 100 astetta, odottamaan kasitikkeen valmistumsita.

ÄLÄ PESE PANNUA, vaan lisää siihen purkillinen oikeaa kermaa, vähän suolaa, mustapipuria ja maun mukaan aurajuustoa, kiehauta ja nauti.

tai ... pannuun silputtu sipuli, kuullota hetki,pieni hienonnettu chili (ilman siemeniä) kerma, rosepippuria, suolaa, kiehauta ja nauti

tai ... kermaa, sinappia, sojaa, tomaattipurettä 2 tl, basilikaa silputtuna, suolaa, pippuria, kiehauta ja nauti

tai ... paista herkkusieniä (siinä pesemättämässä pannussa) ja lopuksi sipuisilppua (valkisipulia) ja suikaloitu paprika, kuullota hetki, lisää kerma, mausteita, kiehauta ja nauti

JAUHOJA en lähtis kastikekisiin sotkemaan, oikeaa kermaa käyttämällä kastike on muutenkin tarpeeksi "paksua", pienen kiehauttamisen jälkeen.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Kun paistelen pihvejä ja hella ei ole edes lähelläkää kutosta, niin pannu on paistamisen lopuksi täynnä mustaa, haisevaa ja palanutta rasvaa. Ei tähän tee mieli kastiketta ruveta vääntämään... Maistuisi pohjaanpalaneelta.

Tai sit en vaan osaa paistaa pihvejä :(
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
pistä paistinpannulle ruokalusikallinen vehnäjauhoja ja saman verran voita. Kytke lämpö ja kun voi sulaa sekoita keskenään. Lisää pieneksi silputtu sipuli ja yksi lihaliemikuutio sekä kolme ruokalusikallista smetanaa ja lämmitä hetken. Trimmaa vedellä sopivan notkeaksi ja lisää ruokalusikallinen sinappia sekä yksi neilikka. Siivutetut herkkusienet sopivat myös matkaan. Trimmaa lopuksi suola. Kastike sopii myös pakastettavaxi.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Paista possut pannulla, nosta possut pannulta hetkeksi syrjään. Lisää kuumalle pannulle vähitellen kuohukermaa ja hämmennä lastalla, lisää samalla makeaa sinappia ja mustapippuria rouheena, Anna kiehua hiljaksiin koko ajan hämmentäen, kunnes kerma sakoaa, ota lämpö pois ja laita lihat kastikkeen joukkoon. Nami nami juttu on valmista.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Sianliha on sianlihaa, porsas on herkkua, joka yleensä täytyy tilata erikseen.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Kastike porsaan pihville

Tarvitsisin ihan jonkun arkisen ja nopean kastikkeen reseptin porsaan pihveille ja veneperunoille. Google ei auttanut tarpeeksi. Mielellään joku kermainen ehkäpä?

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta