Suklaa

kenelläkään kunnollista suklaan valmistus ohjetta? Ei mitään lisää johonkin valmista suklaata vaan ihan suklaan teko ohjetta.
Ilmianna
Jaa

16 Vastausta



5 VASTAUSTA:
myös sulkaan teko ohjetta "tyhmille" eli juurtajaksain selitetty miten sitä tehdään pienintä yksityiskohtaa myöten?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
jossain... kirjoitti:
myös sulkaan teko ohjetta "tyhmille" eli juurtajaksain selitetty miten sitä tehdään pienintä yksityiskohtaa myöten?
.... kotona, koska mistä ihmeestä saat kaakomassaa tai kaakovoita, jotka on suklaan pääraaka-aineet.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
kkkkkkkkkkkkkk kirjoitti:
.... kotona, koska mistä ihmeestä saat kaakomassaa tai kaakovoita, jotka on suklaan pääraaka-aineet.
Eikö tavalliset pulliaiset voi tehdä edes suklaata, kyllä on ärsyttävää.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
kkkkkkkkkkkkkk kirjoitti:
.... kotona, koska mistä ihmeestä saat kaakomassaa tai kaakovoita, jotka on suklaan pääraaka-aineet.
Kaakaomassaa saa ainakin ruohonjuuresta ja varmaan kaakaovoitakin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
kkkkkkkkkkkkkk kirjoitti:
.... kotona, koska mistä ihmeestä saat kaakomassaa tai kaakovoita, jotka on suklaan pääraaka-aineet.
Ehkä luontaistuotekaupasta?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Minuakin kiinnostaisi tuo. Saahan kaupasta ostettua tuota puhdasta kaakaojauhetta mihin ei ole lisätty sokeria tai muita lisäaineita. Ja kaakaorasvan voinee korvata kookosrasvalla jota myös saa kaupasta.
Jos jollakulla on omia ohjeita niin kertokaa ihmeessä. :)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Ulla S kirjoitti:
Äskeinen linkki ei toimi. Tässä uusi:

http://www.cocovishop.com/epages/Kaupat.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/Spray/Categories/Kaakaotuotteet/"Suklaan valmistamisen reseptejä"
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Ainekset:
•50-100 g sokeroimatonta kaakaojauhetta
•2-4 dl sokeria
•100 g voita
•1 dl maitoa
Valmistusohje:
1.Laita vesi kiehumaan isompaan kattilaan.
2.Laita pienempi kattila kiehuvan veden päälle.
3.Sulata ainekset lämmenneessä pienemmässä kattilassa.
4.Kun koostumus on sopivaa kaada suklaa muotteihin tai helposti irrotettavan levyn päälle.
5.Suklaan vähän viiletessä laita se jääkaappiin jähmettymään kunnolla.
6.(Kokeile maustaa suklaa esim. vaniljalla tai appelsiinin kuorella saadaksesi eri makuja aikaan.)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Tai se muoteissa oleva suklaa kannattaa laittaa pakkaseen niin se jähmettyy kovaksi! =)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Joo mää kokeilin tuota suklaa ohjetta ja tuli tosi hyvää!!!!! Kannattaa kokeilla. =)
Ilmianna
Jaa
Kannattaa maustaa tuossa oleva suklaa jotenki, esim. mariannerouheella, koska se maistuu muuten melko paljon vain kaakaolle.. :)
Ilmianna
Jaa
Nyt alkaa suklaan teko =)
Ilmianna
Jaa
Tehkää suklaa kookosrasvasta niin se kovettuu hyvin suklaaksi :)
Ilmianna
Jaa
Tässä olis ainaki yks ohje, jolla mä oon aina tehny:

125g kookosrasvaa
6rkl kaakaojauhetta
4rkl maitojauhetta
2dl tomusokeria
hyppysellinen suolaa

Sulata kookosrasva kattilassa. Sekoita kuivat aineet sihvilän läpi kulhoon. Lisää kookosrasva kuivien aineiden joukkoon. Kaada nopeasti, jotta suklaa ei jähmety, leivinpaperilla vuoratulle syvään astiaan. Jos haluat, voit tehdä tikulla suklaaseen viivoja, jotta siitä olisi helppo ottaa paloja. (itse leikkaan vain veitsellä) Laita hetkeksi jääkaappiin, kunnes suklaa on täysin jähmettynyt.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Suklaa

kenelläkään kunnollista suklaan valmistus ohjetta? Ei mitään lisää johonkin valmista suklaata vaan ihan suklaan teko ohjetta.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta