Toyota Yaris 1.4 D4D 55000 km vuodessa

JKJKJKJK

Mietinnässä hankkia pieni Diesel-auto työmatka ajoon. Kilometrejä tulisi noin 55 000 km vuodessa, maantie ajoa siis. Millaisia kokemuksia yleensä 1.4 Diesel Yarisesta onko luotettava ja kestävä vai kannattaako edes harkita noille kilometri määrille?

22

11542

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ollut..

      vuoden verran ja kilsoja 32000km. Auto on yllättävän hyvä ja vakaa hiljainen ajokki. Kuskin penkille kun istuu ei tietookaan pikkuautosta. Minulla ei ennen ole ollut näin pientä autoa mutta kun enimäkseen yksin ajelen tilat riittää loistavasti. Mitään ongelmia ei ole ollut niin kuin ei edellisissäkään Tojoissa.
      Kulutus ollut siinä 5L tienoilla myös moottoritie nopeuksia. Auto on ollut minulle todella positiivinen yllätys.

      • alk.per.

        Onko sinulla uudemman vai vanhemman korimallin Yaris? Itse asiassa kumpaakin olen testannut. Vanhemmasta korimallista T-Sport mallia tosin, joka oli hauska ajettava, mutta urasella tiellä vaivasi uraherkkyys, alusta oli melko jäykäksi viritetty. Uudemmasta versiosta olen koeajanut 1.3 bensa versiota. Uudemmassa korimallissa on vielä hieman enemmän isomman auton tuntua ja yllättävän vakaa peli maantiellä.


      • kehut...
        alk.per. kirjoitti:

        Onko sinulla uudemman vai vanhemman korimallin Yaris? Itse asiassa kumpaakin olen testannut. Vanhemmasta korimallista T-Sport mallia tosin, joka oli hauska ajettava, mutta urasella tiellä vaivasi uraherkkyys, alusta oli melko jäykäksi viritetty. Uudemmasta versiosta olen koeajanut 1.3 bensa versiota. Uudemmassa korimallissa on vielä hieman enemmän isomman auton tuntua ja yllättävän vakaa peli maantiellä.

        Se on uusikorinen ja diisseli. Kuten mainitsin, jos ei suuria tavara kuljetuksia yhtäaikaa ihmisten kanssa niin todella erinomainen ostos. Kävin muuten koe ajamassa lähes kaikki tuon kokoluokan autot ennen valintaa ja tykkäsin että Yaris oli paras. Ajoin soratielläkin kaikkia. Tiellä oli "nimismiehen" kuoppia ja kaikki muut täristi niin pirusti, paitsi Yaris. Ei ole tarvinnut todellakaan katua ostosta.
        Siitä on niin myönteiset kokemukset ollut että meidän perheessä ostettiin toinenkin uusi yaris bensa konella.


    • lämpimästi
    • noin paljon

      kilsoja vuodessa, niin Tojon takuu on alle 2v. 105tkm:iin saat lisäksi käydä 7 kertaa huollossa, joka tarkoittaa bussikyytiä 3,4kk:n välein.

      • JML82

        No toyotan takuu jää tosiaan noilla kilsoilla alle kahteen vuoteen. Mutta eipä noissakaan ole liiemin suurempia vikoja ollut.

        Kannattaa ottaa selvää asiasta ennen kuin alkaa puhumaan varmana tietona: Yaris 1.4 D4D huoltoväli on on 30tkm elikkä käy kahden vuoden aikana huolloissa kolme kertaa. Itse vaihtaisin öljyt lisäksi 15tkm välein ainakin. Öljynvaihto kannattaa tehdä muualla kuin merkkihuollossa, koska tulee edullisemmaksi.

        http://www.toyota.fi/Images/Yaris_diesel_huolto_tcm304-483841.pdf


    • ällikkä

      molemmat pidemmällä matkalla.Toisessa viidenvuoden takuu,isommat tilat,isompi moottori ja kulutus sama.Noilla kilometreillä ajat useita tunteja yhteenmenoon niin Toytotan ajettavuus ei ole tehty niille matkoille,erisia on jos pyörität autoa keskustoissa,siinä varmaan pinenpi auto näppärä.

      • puppua..

        oletko koskaan edes ajanut Tojolla. Itse ajan 35km. vuodessa, välillä mökille 200km ja ohjaus parempi kuin monessa muussa merkissä. Suorastaan hermo lepää, eikä tarvitse pelätä että auto pettää.


      • huihaihai

        Kannattaa katsoa myös Hyundai i30 1,6 CRDi Classic. On vain 390 euroa kalliimpi kuin 5-ovinen Yaris. Noilla kilometreillä Yariksen takuu on alle 2 v. Hyundain takuu 5 vuotta ilman kilometrirajoitusta.

        Olen kummatkin dieselinä ajanut ja onhan i30 tai Ceed isomman auton tuntuinen kuin Yaris, joka on lähinnä kauppakassiksi tehty. Uudesta mallista ei ole tosin koeajoa pidempää kokemusta.
        Edellisen mallin omistin pari vuotta.


    • kkkkkkk

      Ei ole hiljainen jos matkavauhti on yli 100 km/h. Jos ajat 80-90 niin sitten on oikein hyvä. Talvella dieseliä kuluu yli 5 litraa/100, kesällä pääsee jonnekin 4,7 lukemiin. Talvella lyhyellä matkalla (alle 7km) auto ei lämpene, mutta penkinlämmitin auttaa. Samoin Eberi mutta se kippaa polttoainetta reilusti joten kannattaa käyttää säästeliäästi.

    • että näi.

      mutta yarista ei tartte myydä takuulla koska se kestää muutenkin toisinkuin hyundai tai kia. ja niissäkään se takuu ei kata kaikkea. jos haluat luotettavan niin ostat yariksen jos haluat jotain muuta niin ostat jonkun muun.

    • zs22ws

      Joo, näinhän se on, jos ei halua jarista niin ei kannata sitten sitä ostaakkaan, käy vaan täällä kirjoittelemassa millaista olisi elämä jos olis sittenkin ostanut yariksen.

    • 4,7 /100

      Minulla oli kolme vuotta Yaris diiseli 55000 ajoin. Vuoden keskulutukset olivat 4,6 ja 4,5 litraa/100. Työ matka oli 5 kilsaa ,mutta alle neljän litran en pääsyt matka ajossa.Muuta moitittavaa ei olut kuin talvella oli kylmä sisällä . Piti pitää sisätilan vepastoa päällä niin kauan kun ,moottoorin lämmö merkki valo sammui. Vaihdoin uuteen bensaYarikseen kesällä. Varusteet kaekilla herkuilla

    • BjPirkko

      Aha, Nilfisk. En oikein osaa sanoa olisiko Yaris parempi kuin tämä uusi z34, mut täytyy ajaa molemmat ja pistää harkintaan, kiitos kysymästä.

    • Mikätahansamuu

      Et ole tosissas, vieläko joku ostaa Toyotan tekemiä dieseleitä? Jos se on joku ranskalaisten kyhäämä niin uskallat ostaa mutta älä ihmeessä osta mitään D4D-tyyppistä, se ei kestä. googlaa D4D ja ihmettele toyotan dieselosaamista.

      Ja mitä koriin tulee...no, lienee parasta lukea yarin kestotesti auto-Bildistä

      • ählämählä

        Minulla on yaris 1.4 d..ei moittimista.310000 jo ajettu.öljyt vaihdan 10000 välein.ei tarvi lisätä sillä välillä..kerrran Toyota.aina Toyota.


    • JÄnnittävää

      Kyllä se on kahdessa vuodessa valmis. Jää vain nähtäväksi ruostuuko kori ensin poikki vai rupeaako dieselin kansi puhaltamaan.

    • Mikätahansamuu

      Niin osa D4D-koneista ei ikinä hajoa vaan kestää satojakin tuhansia, mutta liian monista kansi ärvöstelee jo sadantonnin jälkeen. Käyttötestien ruostelöydöt myös mietityttää. Olisin itse ottanut Ford Ka:n tai Fiestan...Tai Peugeot 208:n, tai jonkun pikkuSitikan...Tai Twingon/Clion. Tai mitä näitä pikkuooppeleita on, taioikeastaan minkä tahansa muun

      • viisivuotta

        1,4 D4d kone on hyvä. Se huonompi maineeltaan on 2,2D4D.


    • Siinäpäselyhyesti

      Onhan tuo melkoinen valinta: maailman rumin ja ruostuviin auto maailman huonomaineisimmalla dieselillä.

    • yariskuski

      ei yarista matka-ajoon eli ei tartte dieselmottia.uraherkkä , kaasujalka ¨kramppaa sisältää varmaan hyviä ominaisuuksia mutta ei tosiaan hyviä ajo-ominaisuuksia .

    • ToyotaPriusPhev2013

      Kannattaako dieseliä ostaa enää ensinkään? Mutu tuntumalla tollanen flexifuel olis hyvä ratkasu pitkille ajomatkoille...kaasu kaikkein paras mutta tankkauspisteitä liian vähän.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3090
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2101
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2044
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1875
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      71
      1583
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1336
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1242
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1231
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1201
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe