onko alkoholi vai tupakka haitallisempaa

terveydelle?

Niin kumpi sairastuttaa tai tappaa varmemmin?

38

6838

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • On haitallisempaa koska siitä kärsii myös monet muutkin kuin pelkkä alkoholin käyttäjä eli sairastuttaa lähimmäiset ihmiset, tupakin tupruttelu ulkona on haitaksi oikeastaan vain itse tupakinpoltajalle kuten minullekkin, en kuitenkaan missään nimessä voi sanoa ainakaan itsestäni että tupakointini olisi minulle vain pieni pahe, perhana, mulla on astma ja keuhkoahtauma mutta siltikkään minussa ei ole miestä lopettamaan sitä tupruttelua, kärsin tupakoinnista mutta siihen ei saa vertaistukea kuten alkoholismiin tai narkomaniaan, yksin olen koettanut taistella muutaman kerran tupakkia vastaan ja aina hävinnyt. Tulipahan pitkä vastaus lyhyeen kysymykseen, piti purkaa omaa sisikuntaa, pystyn hengittämään voimakkaiden astmalääkkeiden avulla ja se mahdollistaa minun tupakoinnin.

      • niitä sairastuneita, jotka

        kertovat yhdestä suusta, etteivät olisi koskaan aloittaneet röökaamista, mikäli olisivat olleet tietoisia siitä, mihin lopulta joutuvat.


      • lisäävät riippuvuustekijöitä
        niitä sairastuneita, jotka kirjoitti:

        kertovat yhdestä suusta, etteivät olisi koskaan aloittaneet röökaamista, mikäli olisivat olleet tietoisia siitä, mihin lopulta joutuvat.

        Tuotekehittelyn avulla ovat tehneet huumeestaan sen kaikista koukuttavimman. Tupakan satunnaiskäyttö olisi monelle mieleen ja paljon terveellisempää, mutta se vaan ei onnistu kuin äärimmäisen harvoin.

        Lääkeyhtiöillä on kanssa hyvin rahaa kehitelle huumeitaan koviksi, tehokkaiksi ja riippuvuutta aiheuttaviksi.


      • ei normaalille

        Lasillsen viiniä silloin tällöin on todettu jopa olevan terveydelle hyväksi.
        Ei siitä kukaan kärsi jos ei juo humalahakuisesti.
        Esim. minusta ei voi tulla alkoholistia,olen ollut lukemattomia kertoja krapulassa elämäni aikana yhden illan juomisesta, krapulan saatuani pidän pitkän paussin kun kokemus on ollut mielestäni vastenmielinen.
        Mieheni on alkoholisti, heidän elimistönsä käsittelee alkoholin eri tavalla, tekee mieli jatkaa juomista vaikka lähiympäristö ja työ kärsisi

        Tupakka ei ole missään olosuhteissa kenellekään hyväksi.
        Haiseekin kaamealta.


      • myös minulla

        minulla, tosin lievänä todettu sekä astma noin vuosi sitten. Lopettamisesta ei oikein tullut mitään. Avaavat lääkkeet helpottavat oloa ja olenkin jatkanut tupakointia.Kun on polttanut yli 30 vuotta runsaasti, ei se lopettaminen ole helppoa. Tosin nykyään poltan nk. kevyt savukkeita jotka tietääkseni ovat vähemmän haitallisia.


      • Typerys...

        Alkoholin kohtuukäyttö ei aiheuta mitään haittaa käyttäjälle, eikä varsinkaan ympäristölle. Kohtuukäytön on päinvastoin todettu olevan terveellisempää kuin absolutismin.

        Tupakasta ei ole mitään hyötyä edes pieninä annoksina käyttäjälleen ja tupakan savu aiheuttaa passiivisena tupakointina aina haittaa henkilöille, jotka sille altistuvat.

        Mitä ihmeen hevonp***aa se raitis oikein jauhaa täällä?

        Jaa mutta hän onkin tupakoiva absolutisti, joka ei kehtaa myöntää faktoja.


    • mielestäni

      mutta se johtuu vain ja ainoastaan riippuvuustekijöistä. Moni juo kohtuulliseti tai vähän, mutta käytännössä kaikki tupakoitsijat imevät sen 20 röökiä päivässä.

      Sit taas jos otetaan huomioon muutkin tekijät kuin ihmisille itselleen haitalliset vaikutukset, niin alkoholi on _huomattavasti_ turmiollisempaa. Ajatelkaa nyt vaikka niitä satoja tuhansia alkoholistiperheissä varttuneita lapsia :( Alkoholismin haitalliset kerrannaisvaikutukset ovat mittaamattomat ja niitä ei kukaan tiedä.

    • Kohtuukäyttäjä

      Alkoholia voi käyttää kohtuullisesti ja se on vain jopa terveellistä näin käytettynä.

      Tupakka on haitallista myös kohtuullisesti käytettynä.

    • ronettaja

      Alkoholi aiheuttaa ongelmia myös lähiympäristölle, tupakka taas lähinnä käyttäjälleen. Tietenkin on olemassa passiivinen tupakointi, mutta sitä voi välttää melko hyvin pienillä käytännön ratkaisuilla. Toisaalta alkoholia voi käyttää kohtuudella, tupakan kohtuukäyttö taas on käsittääkseni erittäin vähäistä.

      Kyllä minä uskon alkoholin olevan vaarallisempi päihde. Tupakka ei sentään tapa nuoria, alkoholi taas tappaa.

    • vai poro?

      Viina tappaa lähinnä vain alkoholisteja.
      Tupakka on siinä suhteessa hieman demokraattisempi, riittäähän passiivinen tupakointikin jo aiheuttamaan kuoleman...

      Taitaa olla saman sarjan kysymyksiä kuin seuraava:
      Kumpi kuuluu enemmän jouluun, sika vai poro?

      t. logiikka

      • vai poro?

        Jos tarpeeksi haluaa saivarrella, pitää toki ottaa huomioon ylettömän alkoholinkäytön ympäristölle aiheuttamat kerrannaisvaikutukset.

        Esimerkiksi se, että suurin osa viattomiin sivullisiin kohdistuneista väkivaltarikoksista on tehty kännipäissään...

        t. logiikka


      • asdsdffgh

        Niin.... isäni alkoholinkäyttö aiheutti minulle mielenterveysongelmia. Joka viikko lapsena ja nuorena sai katselle ja kuunnella, kun isä raivoaa yleensä aamuyöstä kännissä. Vähintään kerran viikossa tärisin pelosta, kun pelkäsi, mitä isän päähän känniraivoissa seuraavaksi tulee. Se traumaattista se, ja näkyy pitkään. Nyt vanhemmalla iällä sairastuin vaikeaan depressioon ja yksi itsemurhayritys takana. Kyllä tässä on ihan aikuisikään asti saanut kärsiä alkoholin passiivisista haittavaikutuksista.

        Kai tässä kuitenkin on pääasia, että isä poltti tupakkaa sentäs aina ulkona. Eli kaikki meni hyvin eikä lasten terveydelle ollut mitään haittaa.


    • luomutupakka

      Kannattaa pitää mielessä, että puhuttaessa "tupakoinnin" haitallisuudesta, itse asiassa siinä on kyse teollisessa tupakanviljelyssä käytettyjen, myös raskasmetalleja ja uraania ja radionuklideja sisältävien fosfaattikivimaanparannusaineiden aiheuttamista haitoista, eikä sinänsä itse tupakan haitoista.

      http://www.iht.com/articles/2006/12/01/opinion/edproctor.php

      Luonnollinen tupakka nyt ei ole ollenkaan haitallista.

      • Ei se kyllä toisaalta

        ole edes kovin koukuttavaa, jos olen oikein ymmärtänyt. Kiitos tupakkateollisuuden - ovat tehneet meille tuotekehittelyllä vaarallisen ja kaikista koukuttavimman huumeen. Lääketeollisuuden mömmötkään eivät pärjää vertailussa.


      • fjdksdfslkj

        Olen pitkään ihmetellyt, miksi luomutupakkaa myydä. Jos kerran tupakka on vaarillista, niin miksi siitä ei kehitetä vähemmän vaarallisia versioita? Turha väittää, että se olisi mahdotonta


    • se tupakka

      on haitallisempaa jos kerran vetää niin et siitä saa keuhkot paskaks

      • lääkejuoma

        Edellisten 5000 vuoden ajan tupakkaa on käytetty lääkkeenä sekä seremoniallisiin tarkoituksiin mapacho-teen muodossa.
        Piipussa sitä on poltettu vasta joitakin satoja vuosia.
        Juominen on kuitenkin normaalimpi tapa käyttää tupakkaa, kuin polttaminen, eikä tähän alkuperäiseen käyttötapaan liity mitään haittoja, vaan yksinomaan terveydellisiä hyötyjä.
        Alkoholi sen sijaan on tappavan vaarallista sekä juotuna että poltettuna.


    • moikkkuliii

      Nimimerkki "myös minulla"
      Ihan tiedoksi, että nämä "kevytsavukkeet" ovat aivan yhtä vaarallisia, eli tämä on harhaluulo.

      • ykskysyjätäs

        Varmasti onkin noin. Mutta mites tällanen joka on mua askarruttanut että on pystynyt vähentämään askista 20 kpl niin noin 5-6 tupakkaan per päivä niin onko siitä mitään hyötyä terveydelliseltä kannalta


    • kipa

      Jos ihmiset ei joisi itseään humalaan,eli aivojaan myrkytstilaan,alkoholi ei olisi niin vaarallista,mutta humalan takia lähtee henki liian usein myös syyttömältä lähimmäiseltä,joten eiköhöhän alkoholi ole monin verroin haitallisempi aine,kuin tupakka.Molemmat nautinto aineina täysin turhia.

    • lääketiede

      Tupakan haittakerroin 10.Alkoholin haittakerroin 4000.

    • Alkoholi.

      Alkoholilla on helppo tehdä itsemurha,tupakalla ei onnistu millään keinoin.

    • tupakka on pahempi

      alkoholi on mahdollista pitää kohtuudessa, tupakkaa ei.

    • aroma

      Alkoholi kuuluu auton pissapoikaan,ei elimistöön.Ei voi käyttää kohtuudella.

    • HHH 3

      no niin. entiset röökaajat haukkuvat polttajia ja entiset dokut viinan juojia.35 vuotta join liikaa ihme nyt vain bisseä ja kohtuudella. mutta ois tyhmää entisen juopon( alkoholistin9 NYT HAUKKUA KAIKKIA JOTKA VIELÄ JUOVAST. SAMA PÄTEE MYÖS ENTISISSÄ RÖÖKAAJISSA. TUNNEN MONIA AINA OLLEET ILMAN RÖÖKIÄ JA VIINAA EIVÄT IKINÄ TUOMITSE KETÄÄN KÄYTTÄJÄÄ.

    • yhtäpahoja

      Kumpikin.

    • nytmätiedän

      Tupakka ja alkoholi.

    • Tupakoitsija

      Päivittäin käytettynä kummatkin varmaan yhtä tappavia, niissä ei ole muuta eroa kuin ne sairaudet ja sisäelinten tuhot mitä ne aiheuttavat.
      Rööki tuhoaa mm. keuhkot ja viina taas ensisijaisesti maksan ja munuaiset.
      Ainoa ero noissa on, että viina sekoittaa ihmisen pääkopan, mitä rööki taas ei tee. Joten kumpi piirre sit onkin ihmiselle tärkeämpi, niin valitsee varmaan sen mukaan jommankumman noista paheista.
      Rööki on sinänsä kyllä myös ympäristölle vaarallinen, mutta eihän sitä tarvitse tupakoitsijan viereen tulla silloin kun hän polttaa ja fiksu tupakoitsija osaa polttaa röökinsä muista erillään.

    • mauza

      Minun 5 tuttavaani ovat kuolleet viinaan, mutta polttavat tuttavani elävät.

    • Hahad

      Maaiilman vanhin ihminen kuoli 118 vuotiaana oli 100 vuotta polttanut 2-3 tupakkaa päivässä. Juonut aamulla yhen kupin kahvia. Herännyt 8 aamulla aina ja harrastanut liikuntaa. Töitä ei ollut ikinä tehnyt. Alkoholia pari drinkkiä satunnaisesti iltaisin. Ilmeisesti kaikki vähäsen on onnellisen elämän salaisuus en kylläkään halua noin pitkä ikäiseksi elää.

      • raataja

        huomaa että töitä ei kannattaisi tehdä. se on kaikkein vaarallisinta


    • JUU

      KALJAA KALJAA!!! SAATANA VITTTTTTU! JUMALAUTA KUN NASAHTAA PERKELE

    • Tupakkamies

      Nyt on niin pahat niksat että taidanpa ajaa vaimon ja lapset lumihankeen kirveen kanssa.

    • Alkoholi ei ole haitallista, jos ottaa yhden annoksen taikka ryypyn viikossa tai vaikka ottaisi kerran päivässäkin. Savukkeetkaan eivät liene kovinkaan haitallisia, jos sellaisia polttaa yhden viikossa. Ongelma näiden aineiden käytössä on, että käyttö harvoin jää vain yhteen päivässä.

      Ensinnäkään sen enempää alkoholi kuin tupakkakaan eivät maistu hyvältä. Niitä käytetään ainoastaan niiden tuottamien mielihyvävaikutusten vuoksi. Pieninä ja harvoin käytettyinä annoksina ne eivät saa aikaiseksi minkäänlaista mielihyvää. Vaikutus on pikemminkin päinvastainen. Väkevä alkoholi maistuu myrkylle ja tupakan polttaminen aikaansaa tukehtumiselta tuntuvan vaikutuksen. Ainoastaan kun näihin aineisiin ja niiden vaikutukseen kehossa tottuu, huomaa niiden aikaansaavan myös mielihyvää.

      Alkoholia on tosin hyvältäkin maistuvissa juomissa, kuten viineissä ja limuviinoissa, jolloin kynnys niiden käyttämiseen madaltuu, mutta tupakka maistuu aina pahalta, joten sen polttamiseen täytyy opetella.

      Mitä tulee aloittajan tekemiin kysymyksiin, täyttyy ensin ryhmitellä kunkin aineen aiheuttamia vahinkoja. Alkoholi aiheuttaa haittaa sekä käyttäjälle itselleen että myös ympäristölleen erilaisina sosiaalisina ongelmina, kuten pitkälti kaikki addiktiot tekevät. Tupakanpoltto kodin sisällä altistaa siellä elävät nikotiinille, mikä puolestaan alentaa kotiympäristössä elävien kynnystä tulla itsekin addiktoituneeksi nikotiinille.

      Mitä suoranaisiin haittoihin käyttäjälle itselleen pitkäaikaisesta ja ylenpalttisesta käyttämisestä tulee alkoholin tapauksessa, ovat ne riski sairastua syöpään, maksakirroosiin, sydänsairauksiin ja lisäksi tulevat mielenterveysongelmat. Tupakan tapauksessa yleisin haitta lienee verenkiertoelimistön kalkkeutuminen eli infarktivaaran kohoaminen merkittävästi. Sen lisäksi tulevat vaivat hengistyselimistölle kuten lisääntynyt altistuminen keuhkoputken tulehduksille ja keuhkoahtaumalle. Tupakka myös lisää riskiä sairastua syöpään erityisesti suussa, kurkussa ja keuhkoissa.

      Mikäli kyseessä olisi erittäin eksessiivinen käyttö, ilmaantuvat haitat pikemmin alkoholin kuin tupakan käyttämisestä. Alkoholinkäyttäjä ei ole yleensä mittavan suurkulutuskäytön tapauksessa sosiaalisesti toimintakykyinen, kun puolestaan tupakoiva on. Terveyshaitat ilmenevät vähitellen, mutta suurkulutustupakoitsija ei ole samalla tavalla onnettomuuksille ja väkivallan teoille altis kuin suurkulutusalkoholinkäyttäjä on.

      Tupakka ei ole päihde. Siitä vain tulee riippuvaiseksi. Alkoholi puolestaan on päihde ja siitä tullaan riipuvaiseksi ainoastaan sen päihdyttävän vaikutuksen vuoksi.

    • Anonyymi

      Siis. onko viina vai tupakka haitallisempaa...kuin mikä? kuin sormien naksuttelu

      No jaa, leikki leikki.
      Semmoisinaan niistä ei ole vaaraa eikä kumpikaan sairastuta tai tapa. Vain jos niillä alkaa käsitellä itseään niin silloin tulee ongelmia. Kumpikaan ei ole tarpeellista eikä helpota elämää.

      • Anonyymi

        Alkoholi vaarallisempaa, sekä käyttäjälleen että läheisille. Ja tupakkaa VOI käyttää kohtuullisesti jolloin siitä on hyötyjä käyttäjälleen ilman suurempia haittoja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Alkoholi vaarallisempaa, sekä käyttäjälleen että läheisille. Ja tupakkaa VOI käyttää kohtuullisesti jolloin siitä on hyötyjä käyttäjälleen ilman suurempia haittoja.

        Jaa, että tupakasta hyötyjä. Noin en kyllä väittäisi.
        Jos olisin muksuna uskonut ikäihmisiä ja tiennyt mitä kaikkea ongelmaa itselle ikääntyessä tulee noiden " myrkkyjen " seurauksena niin olisin tainnut jättää edes kokeilematta, saati sitten kun tulivat ihan tavaksi.

        Alkoholia ja tupakkaa ei mielestäni pysty edes vertaamaan, kumpi vaarallisempaa, molemmissa huonot puolensa.
        Ja jos huonosti käy niin molemmat myös tappavia.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      254
      2413
    2. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      72
      1824
    3. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      333
      1545
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      174
      1534
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      41
      1075
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      85
      958
    7. Oho! Niko Saarinen saa melko persoonattomaan kotiinsa luksus faceliftin - Katso ennen-jälkeen kuvat!

      Niko Saarinen ja aika näyttävä face lift! Palkitun radiojuontajan koti sai aivan uutta lämpöä ja hehkua tv-ohjelmassa.
      Suomalaiset julkkikset
      5
      805
    8. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      177
      790
    9. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      206
      745
    10. Ettet vaan pety niin

      Varoitan etukäteen kaiken kokemamme jälkeen että en tule laittamaan viestiä enää (ensin) enkä lähestymään (ensin) enää.
      Ikävä
      50
      730
    Aihe