1.4 kulutus?

Jack Nicklaus

Elikkäs vm.99-02 1.4 bensakoneen keskikulutus? Paljon näkyy myynnissä käytettyjä 1.4 koneisia "kolopelejä." Entäpä kiihtyvyys/Viat tuolla koneella? Vinkkejä ja kokemuksia. Kiitoksia jo etukäteen.

8

5684

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • bora

      Kulutus 9.0 / 5.4 / 6.7 l/100km
      Kiihtyvyys (0-100) 14,0 s

      Moottorivaurioita aiheutunut muovisten jakohihnan kiristysrullien rikkoutumisista.
      Huohotinputkia jäätynyt talvella -> öljyt pihalle
      (putkeen lämmitysvastus auttaa)
      Kone saattaa naputtaa hydraulisten venttiilinnostajien jumittaessa, voi myös johtua sylinterien männistä niiden teflonpinnoitteen rikkoutuessa.

    • asioita

      Käytännössä keskikulutus on ollut tuo hieman alle 7 litraa. Pakkasella kaupunkiajossa nousee vajaaseen 9 litraan. Moottoritienopeuksissa kulutus nousee reilusti, noin 80 km/h nopeudella pääsee maantieajossa vitosella alkaviin lukemiin.

      Kiihtyvyydessä on toivomista. Kun sen tiedostaa, ei tule pettymyksiä. Normaaliliikenteessä pärjää muiden mukana. Ohitukset pitää harkita tarkkaan, samoin liittymiset moottoritielle.

      Vikoja ei ole mielestäni ollut enempää kuin muillakaan merkeillä 6v/100tkm aikana. Takuuaikana takeltelevaa vaihteistoa "voideltiin" ja vaihdettiin valokatkaisija. Takuuajan ulkopuolella rikkoutunut takalasin pyyhkijän moottori. Ylläpitokustannukset jäävät pieniksi.

    • uusigolfisti

      Kiihtyvyys ei kaksinen ole, mutta pärjää sillä normaaliliikenteessä, varsinkin jos pääasiassa yksikseen ajelee. Perheelliselle en suosittele - en tosin ole raskaalla kuormalla kokeillut, mutta kun ilmankin on laiskanpuoleinen...

      DUU-vaihteistoissa on kuulemma ollut ongelmia, mutta tämähän ei koneen kokoon suoraan liity.

      Muistaakseni valmistajan ilmoittama kulutus on aika tarkkaan sama kuin 1,6-litraisessa, vain kaupungissa 1,4:lla pääsee hiukan vähemmällä.

      Itsellä on 1,4 -02, ei Variantia sentään.

    • paska auto

      Vanha ketju, mutta nostan, sillä kaipaisin vinkkejä kuinka saada oman 1.4. golffini bensankulutusta pienemmäksi. Syö siis 9-10 l/100 km maantieajossa. Eli jotain taitaa olla vialla...

      • jiipeemon

        itellä samaa vikaa. Vaikka yrittää ajaa kuin pyhällä hengellä ja myötätuuleen, kulutus on kuitenkin 9l tietämilä ja oikeastaan 90% maantieajoa :O


      • YAMK2017

        2004 Golf>75hv Maatiekulutus noin 7lt/100km. Laiska, mutta kun vauhtiin pääsee, niin Hamina-Helsinki väli sujuu kyllä ihan hyvin. Ainut ongelma on kauhea rengasmelu, siksi takapaksi on täynnä räsymattoja.


      • uusi_poloilija
        jiipeemon kirjoitti:

        itellä samaa vikaa. Vaikka yrittää ajaa kuin pyhällä hengellä ja myötätuuleen, kulutus on kuitenkin 9l tietämilä ja oikeastaan 90% maantieajoa :O

        Käytännön kulutukseen vaikuttaa moni asia. Jos auton painoon nähden heikkotehoista 55 kW:n moottoria käyttää korkeilla kierroksilla eli pienillä vaihteilla, jotta saa voimaa käyttöön, se vie enemmän bensaa. Yleisesti kumpuileva maasto nostaa kulutusta, samoin vauhdin muuttamiset eli vaikkapa hitaampien ohittelu. Kiihdytysvaiheessa auton kokonaismassa vaikuttaa, kun matkustajat ja tavarat vaativat lisävoimaa nopeuden lisäämiseen.

        Alhaiset rengaspaineet nostavat kulutusta, ja rengasmerkkien kesken on pieniä kulutuseroja. Myös leveämpien renkaiden käyttäminen (ensiasennuskoko 1,4 Firstlinessä oli 175/80-14) lisää kulutusta ja meluakin. Tavaratelineet/kattokaiteet lisäävät kulutusta suuremman ilmanvastuksen takia, kuten myös avatut ikkunat. Suurempi ajonopeus nostaa kulutusta.

        Erityisesti talvella sähkölaitteiden pitäminen päällä lisää kulutusta, koska sähkö tehdään bensiinillä. Suuri kuluttaja on toisaalta ilmastointilaitekin kesällä. Myös mahdolliset lisävalot vaativat sähköä. Radio ei paljoa kuluta, mutta vahvistin tarvitsee varsinkin bassoäänien tuottamiseen virtaa, mikä on otettava huomioon lisäbassokaiuttimia käytettäessä.

        Vanhassa autossa voi olla kuluneet laakerit lisäämässä kulutusta. Likaisissa olosuhteissa auto saattaa kerätä alustaan ja pyöräkoteloihin kilokaupalla soraa ja muuta töhnää. Moottori tai pyöränkulmat eivät ole välttämättä enää oikeissa säädöissä.

        Esilämmitetty moottori taasen vie vähemmän, koska se lämpenee nopeammin käyntilämpöönsä. Ennakoivalla ajotavalla (ja turvaväliä pitämällä) voi lieventää vauhdin muuttamisen tarvetta, millä saa kulutusta alas.

        Ei tässäkään kaikki ollut, mutta niin kuin näkyy, kulutusvaihteluita on helppo saada aikaan.


    • öljynkulutusTSIVWautot

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      146
      2591
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1986
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1968
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1776
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1530
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1306
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1198
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe