akku tyhjenee auton seistessä

arktinen-carina

Juu hämärä vika vaivannut jo pidemmän aikaa, auto toimii moitteetta ajossa ja jos on jokapäiväisessä käytössä. mutta kun auto seisoo pari kolme päivää niin kaikki virrat ovat hävinneet. Akkun olen ladannu pariin otteeseen ja joka kerta toiminut sen jälkeen. mutta vika pitäisi paikantaa. Eli onko vika akussa, vai laturissa, vai missä?
auto joka on kyseessä on toyota Carina 2 vm.91

22

42239

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • akku.

      kunka vanha? jos on kovin vanha niin ei se pidä virtaa välttämättä enää. Sn voi käydä jossain korjaamolla mittauttamassa että onko se vielä kunnossa.

      • Meri74

        Akkusi on vaan yksinkertaisesti loppu. Ei pidä enää virtaa. Uusi akku esim. biltemassa tai motonetissä n. 35e. Suosittelen vaihtamaan ihan suoraan, turhaa vaivaa mittautella vanhaa akkua.


      • juke

        Nämä kannattais tutkia ainakin. Peräkontin valo onko päällä. Radion muisti.Nämä varsinkin kun akku alkaa olla lopuillaan.Voit kokeilla Ota akun miinus kaapeli irti seisonnan ajaksi ja kytke paikoilleen, niin starttaako hyvin.


      • juuri näin!
        juke kirjoitti:

        Nämä kannattais tutkia ainakin. Peräkontin valo onko päällä. Radion muisti.Nämä varsinkin kun akku alkaa olla lopuillaan.Voit kokeilla Ota akun miinus kaapeli irti seisonnan ajaksi ja kytke paikoilleen, niin starttaako hyvin.

        Ensimmäinen oikea vastaus tähän kysymykseen. Jos auton akun lataa ja se ei lopu ajossa kesken niin se pitää virtaa sekä vastaan ottaa sitä aivan sata varmasti sen 2-3pvää. Tarkista tosiaan nuo peräkontin valot ym mitä et heti näe.. Puhutaan ns.virran vuodosta!


    • akku loppu

      Akusta on todennäköisesti yksi kenno lopussa, jolloin näyttäisi että akku on ok, mutta varaus häviää nopeasti.

      Uusi akku kehiin ja menoksi.

    • Faradayn mämmi

      Sama on sattunut kaksi kertaa. Ensin oli syynä takakontin valo, jonka kytkimen jokin tavara oli tuupannut päälle-asentoon. Toisella kertaa hansikaslokerossa paloi valo. Pienikin virta kuluttaa kolmessa päivässä akun hiljaiseksi. Parilla mittauksella saat kuitenkin suljetuksi osan yleisimmistä syistä pois.

      Mittaa ensin jännite akun napojen väliltä moottori pysäytettynä. Sen pitäisi olla yli 12 volttia jos kaikki kennot ovat pelissä mukana. Mittaa sitten latausjännite akun napojen väliltä moottorin käydessä normaalisti. Sen pitäisi olla reilusti yli 13 voltin, pikemminkin yli 14 volttia. Laturin ominaisuuksista riippuen voit tarvita avustajan painamaan kaasua.

      Sitten irroita akusta plusjohdin ja kytke yleismittari plusnavan ja plusjohtimen väliin. Mittaa paljonko virtaa kulkee kun auto seisoo lukittuna. Tuloksen pitäisi olla korkeintaan 20-30 milliampeeria. Suurempi lukema viittaa siihen, että jokin virtaa kuluttava laite on päällä tai lamppu palaa.

      Jos laturi antaa riittävästi jännitettä ja lepovirta on pieni, voit perustellusti epäillä akussa olevan vikaa. Akkuliikkeeseen ja koekuormittamaan. Siinä asia kyllä paljastuu. Ja siinä tapauksessa on syytä toivoa, että vika on akussa, sillä muuten sen etsiminen saattaa käydä hankalaksi.

      • KorjaanPuolestasi

        "Sitten irroita akusta plusjohdin ja kytke yleismittari plusnavan ja plusjohtimen väliin. Mittaa paljonko virtaa kulkee kun auto seisoo lukittuna. Tuloksen pitäisi olla korkeintaan 20-30 milliampeeria. Suurempi lukema viittaa siihen, että jokin virtaa kuluttava laite on päällä tai lamppu palaa."

        Paljon järkevämpää ja auton kannalta turvallisempaa on irroittaa akusta miinusjohdin plusjohtimen sijasta, näin mitään auton elektroniikkaa ei pääse vaurioitumaan vaikka jostakin syystä tulisikin pieni ja lyhyt oikosulku miinusjohtimen puolelle työn aikana.

        Nykyään tuo normaali virrankulutus on kylläkin noin 50 milliampeeria silloin kun auto seisoo lukittuna/poisssa käytöstä.


    • diplinssi

      Ehjän täyden akun jännite akun seistyä noin tunnin ajon jälkeen, on noin 12,7V jopa ylikin. Tyhjä 12,3V. Jos akun kenno oikosulussa jännite putoaa 2 volttia eli tuskin on yli 12V edes heti ajon jälkeen. Purkaako akku itse selviää, kun otat toisen kengän (miinus käsketään ottaa ensin, se riittää) irti ajon jälkeen ja pidät sen saman kolme päivää. Jos akku ehjä ja purkaa johtojen kautta, usein joku lamppu päällä tai laturin diodisilta rikki. Jos vanhan auton johdot lyö läpi, silloin usein jo käryää jossain tai polttelee sulakkeita.

    • älkää arvailko

      Mun autossa (Opel Astra 2001 DTI 1,7) on sama vika. Akku, moottorituulettimen flektin lämpörele, flektin ohjauslaite ja etummainen propeli(flekti) vaihdettiin. Takaluukun johtosarjassa korjattiin jotain. Mittauksissa ei tavallisessa korjaamossa eikä merkkihuollossa löydetty muita mahdollisia syitä tyhjentymiseen kuin takaluukun johtosarja sekä flektin ohjauslaite. Akku ei näytä vuotavan virtaa virtamittarin mukaan. Oon tuhlannu rahaa yhteensä 650 euroa! Ei se mistään akusta johdu, jos akku on toiminut riittävän hyvin tähän asti.

      • NiinSamaaMieltäSunKanssa

        Akku on toiminunna ihan hyvin viimoset 20 vuotta, kun vaimon kanssa hevosmarkkinoilta se ostettiin. Ei se akussa voi vika olla, ei toki, kun on tähänkin asti riittävän hyvin toiminut!


    • gg75

      ei kannata ostaa mitään halpis akkuja.kannattaa varata akkuun 80-100 euroa.

    • ei akku

      ei oo akun hyvyydestä tai huonoudesta kiinni, fofd mondeosta vikaa etsittiin kauan ja lopulta löydettii bensapumppu joka oli takapenkin alla ei siis bensapumppu vaan joku joka laittaa bensan tankista liikkeelle jäi rele päälle ja söi vir ran sielä kun auto seiso pitempään ja ongelmana oli myös silloin käyntiinlähtö myös,,,,

    • sähkö-katoaa

      Lämmityslaitteen termostaatti -siili.
      Laturin yksi silta - diodi

      • kiristä.akunnavat

        Akun miinusnapa on löysällä.


    • Asiantuntija111

      Kannattaa ostaa kunnon akku ja alle kahdentonnin ei kannata ostaa. Mielellään kultanavoilla ja timanttikoristeilla.

      • Variantti

        Joo, ihan uusi Boschin 74Ah akku ja perjantaina auto parkkiin, niin maanantaina ei lähde käyntiin, vaan ihmekös tuo, kun vetää liki 1A virtaa jatkuvasti. Minkään sulakkeen kautta tuo virta ei kuitenkaan mene, ne on amppeerimittarilal katsottu, joten mitähän kautta tuo mahdollisesti purkautuu, Laturi, Startti???


    • Igolstadin_Rinkula

      Jos siellä näkyy kulkevan liian paljon virtaa, kun olet laittanut yleismittarin akun ja miinuskaapelin väliin, niin yksitellen sulakkeita irti kunnes virtasyöppö paljastuu.

      • Tällä_keinolla

        pääsee jo vähän lähemmäksi ongelman ratkaisua. Asiaa mutkistaa se että saman sulakkeen takana on usein monia toimintoja joista pitää vielä löytää se sähköä luvatta syövä laite. Kuten jo muutamaan kertaan mainittu, yleensä tavaratilan valo tai vika laturin diodisillassa.


    • ensimmäinen.fiksaus

      Puhdista akun pinta liasta, lika voi rueta johtamaan sähköä ja akku purkautuu sitä kautta.

    • Anonyymi

      Itsellä sama vika siis akussa.62Ah:n Varta akku 3 vuotta ikää ja tyhjeni samalla tavalla itsestään.Vika oli akussa eikä missään muualla.Eli akku oli viallinen. Nyt uusi akku toimii eikä pura latausta.Tuli otettua virtajohtos irti jne.Ei auttanut mikään ennenkuin ostin uuden akun,nyt on 60Am:hn akku ja startannut -22 asteessa hyvin.Tosin se oli vaan kokeilu ilman että lohkolämmitin olisi ollut toiminnassa. Nyt Starttaa hyvin,saas nähdä kuinka kauan...

      • Anonyymi

        Luulin kanssa, että akussa vika, ostin uuden akun, vajaa vuosi ja taas tyhjeni parissa vuorokaudessa. Jossakin jokin laite syö virtaa, mutta vain ajoittain, vika siksi vailkea selvittää.


    • Anonyymi

      Vetää virrat jostain maihin. Tai sitten on esim mankka tai joku esim. valo koko ajan päällä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1906
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1848
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe