musta uloste?

mmm

Ajattelin kysellä, onko teidän mielestä syytä huolestua, kun minulla on pari kertaa uloste ollut mustaa. Molemmat kerrat ovat olleet sellaisen viikonlopun jälkeen, kun on tullut otettua alkoholia kahtena päivänä putkeen, sekä muistan myös ottaneeni särkylääkettä illan aikana. Ensimmäisellä kerralla se meni kyllä ohi, niin että pian oli taas normaalin väristä uloste. Ja nytkin toivottavsti menee.. Ajattelin, että voiko vatsa/suoli ärsyyntyä "tilapäisesti" ja vuotaa verta alkoholin ja särkylääkkeen yhteisvaikutuksesta, ja korjaantua sitten itsellään.. Muuten olo on ollut normaali. Join myös yhden salmarin ensimmäisellä kerralla silloin viikonloppuna, voisiko se aiheuttaa jo niin pienenä määränä ulosteen värjäytymistä? Tällä toisella kerralla join punaviiniä jonkin verran(muutakin kyllä)..

Tiedän, että olisi viisasta mennä lääkäriin, ja menenkin kyllä, jos tätä jatkuu..
Voisiko tämä kuitenkin olla jokseenkin vaaratonta? Olen 25-vuotias ja alkoholia käytän yleensä 1-4 kertaa kuussa, eli en mitenkään ylenpalttisesti..

Onko muilla vastaavia kokemuksia?

57

67141

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • on se paska ollu kaikenväristä

      Erilaiset ruoat voivat aiheuttaa ulosteen tummumista esim mustikka. Samoin rautalääkkeet yleensä värjäävät ulosteen mustaksi. Uskoisin että verenvuodon "tuntisi" hirveänä kipuna tms. Ei se aina merkitse verenvuotoa jos uloste on vähän tummempaa

      • tunnu

        suoliston pieni verenvuoto yhtään miltään.


      • huojentunut

        Itselläni on nyt tänä päivänä tullut kaksi kertaa mustaa ulostetta, ja olin jo vähän huolestunut. En ollut mielestäni syönyt mitään erikoista, ja olo oli muuten ihan normaali. Nyt toisen kerran jälkeen löysin tämän täältä (kun huolestuin). Sitten tämän viestin luettuani tajusin, että olen syönyt metsästä todella paljon mustikoita. On se hyvä, että "asiantuntijat" kirjoittelevat tänne, ettei tarvitse turhaan lääkäriin mennä!!!!!!:):):)


    • vWD

      Alkoholi saattaa aiheuttaa suolistoon verenvuotoa ja veri(hemoglobiini) muuttaa ulosteen mustaksi. Älä missään tapauksessa käytä asetyylisalisyylihappoa(mm. asperiini ja disperiini) sisältävää lääkettä krapulapäänsärkyyn, sillä asetyylisalisyylihappo hidastaa veren hyytymistä, eli mahdollisen haavan umpeutumista. Kokeile verilättyjä tai mustaa makkaraa, niin huomaat, että uloste värjääntyy hemoglobiinista.

      Jos sinulla ei ole vatsahaavaa, et käytä närästyslääkkeitä eikä minkäänlaista hyytymistekijähäiriötä (esim hemofilia), ei pitäisi olla syytä paniikkiin.

      • ole syytä

        mutta huoleen kyllä. Kenenkään elimistö ei kestä viina särkylääkerääkkiä kovin monta vuotta. Vauriot voivat olla peruuttamattomia.


      • tiedän asiasta jtn

        Myöskään parasetamolia (Para-tabs, Panadol..) ei olisi hyvä käyttää särkylääkkeenä silloin kun alkoholia on tullut käytettyä paljon, sillä parasetamoli on maksatoksinen lääkeaine (nostaa maksa-arvoja ja suurina pitoisuuksina otettuna jopa tuhoaa maksan). Kyllä minä itse ottaisin mieluummin 1 Buranan krapulaan kuin Panadolin. Pitkät ibuprofeeni-kuurit ovat sitten jo eri asia, ne todellakin voivat aiheuttaa vatsavaivoja (mahahaavankin) ja verenohenemista.


      • edellinen
        tiedän asiasta jtn kirjoitti:

        Myöskään parasetamolia (Para-tabs, Panadol..) ei olisi hyvä käyttää särkylääkkeenä silloin kun alkoholia on tullut käytettyä paljon, sillä parasetamoli on maksatoksinen lääkeaine (nostaa maksa-arvoja ja suurina pitoisuuksina otettuna jopa tuhoaa maksan). Kyllä minä itse ottaisin mieluummin 1 Buranan krapulaan kuin Panadolin. Pitkät ibuprofeeni-kuurit ovat sitten jo eri asia, ne todellakin voivat aiheuttaa vatsavaivoja (mahahaavankin) ja verenohenemista.

        Asetyylisalisyylihappoahan ei muuten suositella ylipäätään enää ollenkaan kipulääkkeeksi, muuta kuin poikkeustapauksissa. Sitä lääkärit määräävät nykyään vain sydän- ja verisuonisairauksien hoitoon, eli verenohennuslääkkeeksi. Jos joku ihmettelee miksi sitä sitten saa kuitenkin apteekista, on syynä se että Aspiriini on aikoinaan ollutkin markkinoiden yksi parhaista käsikauppatavarana myytävistä särkylääkkeistä, ja se on saanut silloin patentit ja myyntiluvat. Nykyään on kuitenkin olemassa nämä vähemmän haittavaikutuksia sisältävät uudet särkylääkkeet, minkä vuoksi Aspiriinia ei kannata tuohon tarkoitukseen enää käyttää.


    • särkylääkkeet

      ovat todella vaarallinen yhtälö! Kuusi Buranaa ja vähän viinaa tappaa terveen ihmisen.

      Kyllä, sisuskalusi vuotavat verta ja uloste on siksi mustaa.

      Punaviini tai salmari yksinään eivät värjää ulostetta. Ruoista punajuuri ja jotkut verituotteet voivat värjätä ulostetta ja virtsaakin.

      On todella valitettavaa, että tietoisuus särkylääkkeiden haitoista on niin vähäistä. Etenkin alkoholin käytön yhteydessä ne ovat todella vaarallisia.

    • Valituista paloista

      "Alkoholi voi yllättää

      Espoolaisen 33-vuotiaan Mikko Toivosen* elämä oli pari vuotta sitten hyvin kiireistä. Raskaan työpäivän jälkeen hänelle tuli tavaksi poiketa läheiseen pubiin parille rentouttavalle oluelle.

      Aamuisin hän otti päänsärkyyn ja kehnoon oloon usein Burana 400-särkylääkkeen. Välillä piti ottaa toinenkin.

      Mikko havahtui vasta siten, kun hän oksensi verta. Hänen vatsansa oli kuin tulessa, eikä hän jaksanut nousta vuoteesta. Mikko soitti ystävänsä viemään hänet sairaalaan ensiapuun. Siellä todettiin vakava mahasuolikanavan haavauma, joka vaati kiireellistä hoitoa sairaalan osastolla. "Lääkärin mukaan haavauma olisi hoitamattomana voinut kehittyä kohtalokkaaksi muutamassa kuukaudessa", Mikko kertoo. Haavauma oli syntynyt särkylääkkeiden, alkoholin ja kiireisen elämänrytmin yhteisvaikutuksesta.

      "Tiesin käyttäväni särkylääkkeitä melko paljon, mutta tuoteselosteessa ei mainittu mitään alkoholista", Mikko kertoo. "Enkä ymmärtänyt, että ilman reseptiä myytävä lääke voisi olla niin vahingollinen." Alkoholi voi vaikuttaa lääkkeen imeytymiseen tai hajoamiseen elimistössä, jolloin lääkkeen vaikutusaika elimistössä muuttuu. Alkoholi ja lääkkeet saattavat myös vahvistaa tai kumota toistensa vaikutusta.

      Samanaikaisesta käytöstä voi seurata vakava myrkytys, joka saattaa johtaa tajunnan menetykseen ja jopa kuolemaan. Alkoholilla on tällainen yhteisvaikutus muun muassa psyykenlääkkeiden, unilääkkeiden, masennuslääkkeiden ja voimakkaiden tulehduskipulääkkeiden kanssa. Tulehduskipulääkkeet saattavat aiheuttaa verenvuotoa mahasuolikanavaan, ja alkoholi voimistaa tätä ominaisuutta.

      Koska alkoholi laajentaa verisuonia, sen ja verenpainelääkkeiden yhteiskäyttö voi laskea verenpainetta liian voimakkaasti. Monet diabeteslääkkeet ja alkoholi aiheuttavat yhdessä voimakkaan verensokerin laskun, joka voi johtaa tajuttomuuteen.

      Vaikka lääkettä otettaisiinkin ohjeiden mukainen annos, saattaa samanaikaisesta alkoholin käytöstä seurata lääkemyrkytys. Parasetamoli on vahingollista maksalle, ja vaikutus vain korostuu alkoholin kanssa. Siksi parasetamolia ei suositella krapulan hoitoon.




      10/00

      "Vaihtoehtohoidot auttavat"
      Vapaana ja median verkossa
      Tietotekniikalle on annettu monet kasvot. Tässä niistä yhdet.

      Hoidatko itsesi sairaaksi?
      Väärä annostelu ja lääkkeiden omatoiminen yhdisteleminen voi käydä kohtalokkaaksi."

    • mmm

      Kiitos vastauksista! En ole tosiaan ajatellut, että ns. puskuroidut särkylääkkeetkin olisivat pieninä annoksina niin haitallisia alkoholin kanssa..Täytyypä ottaa opiksi! En tosin niitäkään ole mitenkään usein tai paljoa käyttänyt samanaikaisesti, mutta liikaa sitten kuitenkin kai.. Toivottavasti en ole saanut aikaan mitään peruuttamatonta vahinkoa sisälläni.

      Sen verran vielä tarkennan, että en ole siis juonut niin paljoa, että muisti menee (kun tossa kirjoitin, että " muistan myös ottaneeni särkylääkettä..",) vaan tarkoitin sillä sitä, että kun tosta ekasta kerrasta on jonkun verran aikaa, niin jälkeenpäin tuli mieleen, että jos se vaikutti asiaan..

      Minulla ei ole mitään lääkityksiä, eikä muita vatsaongelmia ole koskaan ollut paitsi ummetusta joskus.

      • kurkuma riittää jos tarvii

      • koska se

        on tummaa, eli lääkärin pakeille pitäsi mennä


      • mmm
        koska se kirjoitti:

        on tummaa, eli lääkärin pakeille pitäsi mennä

        Niinhän se on, mutta ajattelin , että jos se nyt oli vain ohimenevä juttu ja jos näin ei taphdu jatkuvasti, niin kuinka tärkeätä se lääkäriin meno olisi..Tai siis sitä, että kun/jos se menee ohi nopeasti, niin voiko se olla silloin hirveän vakavaa? Ehkä pikemminkin varoittava enne mitä voi seurata jos ei paranna tapoja..?Tai siis näin toivoisin..


        Tiedän tietty, ettei keskustelupalstoilta kannata ottaa neuvoja liian kirjaimellisesti, ja lääkäri osaa antaa paremman vastauksen yksilöllisiin ongelmiin. Mutta on siis kiva kuulla mitä ihmiset on mieltä..


    • punaviiniä,

      niin sehän suurehkoina määrinä juotuna värjää ulosteen hyvin tummaksi, joskus melkein mustaksi.

      • Punaviini ei tod.

        värjää ulostetta yhtään minkään väriseksi. Jos juot niin paljon, että saat aikaiseksi sisäisen verenvuodon (ja ei, se ei tunnu miltään), niin veri värjää ulosteen tummaksi, jopa mustaksi. Siis veri, ei punaviini.

        Juon päivittäin punaviiniä ja ulosteeni on normaalin väristä.


      • punaviini..
        Punaviini ei tod. kirjoitti:

        värjää ulostetta yhtään minkään väriseksi. Jos juot niin paljon, että saat aikaiseksi sisäisen verenvuodon (ja ei, se ei tunnu miltään), niin veri värjää ulosteen tummaksi, jopa mustaksi. Siis veri, ei punaviini.

        Juon päivittäin punaviiniä ja ulosteeni on normaalin väristä.

        värjää, ei nyt täysin mustaksi, mutta hämäävän tummaksi. Kun olen juonut runsaasti punaviiniä, on seuraavan päivän tai sitä seuraavan päivän krapulauloste lähes aina hyvin tummaa. Riippuu tietenkin myös muusta ruokavaliosta. Toisaalta, jos olen vetänyt saman verran tai enemmänkin valkoviiniä, kirkkaita, drinkkejä tms, ei värjääntymistä koskaan tapahdu. Tämä on käynyt niin monta kertaa, että suolistoverenvuodosta ei mitenkään voi olla kyse, punaviini yksinään ei sitä laukaisisi vaan silloin se tulisi muistakin alkoholeista.

        Yksi lasillinen ei tietenkään värjäytymiseen riitä, määrä on yli puoli pullollista, lähempänä pullollista. Et taida ihan niin paljon päivittäin juoda.


      • tm testasi
        punaviini.. kirjoitti:

        värjää, ei nyt täysin mustaksi, mutta hämäävän tummaksi. Kun olen juonut runsaasti punaviiniä, on seuraavan päivän tai sitä seuraavan päivän krapulauloste lähes aina hyvin tummaa. Riippuu tietenkin myös muusta ruokavaliosta. Toisaalta, jos olen vetänyt saman verran tai enemmänkin valkoviiniä, kirkkaita, drinkkejä tms, ei värjääntymistä koskaan tapahdu. Tämä on käynyt niin monta kertaa, että suolistoverenvuodosta ei mitenkään voi olla kyse, punaviini yksinään ei sitä laukaisisi vaan silloin se tulisi muistakin alkoholeista.

        Yksi lasillinen ei tietenkään värjäytymiseen riitä, määrä on yli puoli pullollista, lähempänä pullollista. Et taida ihan niin paljon päivittäin juoda.

        ... pullo punkkua illan aikana ja mustaa tuli seuraavana päivänä...


      • j00paj001
        Punaviini ei tod. kirjoitti:

        värjää ulostetta yhtään minkään väriseksi. Jos juot niin paljon, että saat aikaiseksi sisäisen verenvuodon (ja ei, se ei tunnu miltään), niin veri värjää ulosteen tummaksi, jopa mustaksi. Siis veri, ei punaviini.

        Juon päivittäin punaviiniä ja ulosteeni on normaalin väristä.

        Itse juon viikonloppuisin pullon punaviiniä kerralla ja omalla kohdalla se vetää krapulaulosteen aivan varpusparveksi ja todella tummaksi, melkein mustaksi. Muuten aivan normaalia ulostetta itsellä.


    • Suoliston yläosan verenvuodosta kehittyy mustat ulosteet ja suoliston alaosan verenvuodosta veren väriset ulosteet.
      Koska musta väri tulee veren raudan hajoamisesta, Myös rautatabletin tai veriruoan käyttö voi aiheuttaa mustia olosteita.
      Tavallisin mahalaukun verenvuodon aiheuttava lääke on aspiriini. Jos tulee kerrankin verenvuoto aspiriinista: Ei koskaan aspiriinia! Toiset ovat sille erittäin herkästi reagoivia.
      Kylmää kasviöljyä kannattaa käyttää päivittäin 10 ml. Siinä oleva linolihappo on suojaava tekijä.
      Alkoholia ei pidä käyttää tyhjään vatsaan. Vain ruoan yhteydessä voi ajatella käyttää joskus hieman alkoholipitoista, jolloin se ei ole niin väkevä suora orgaaninen liuotin. Pöytäviini olisi suositeltavampi. Maito kannattaa olla sitä 3% sillä maitorasvat ovat suojatekijä.

      http://en.wikipedia.org/wiki/Melena

      • mustasta

        ulosteesta on kyse? Itelläni on ollu ripulia jo 2 viikkoa, välillä sieltä tulee mustaa mössöä... en kyllä ikinä olisi veikannut sitä vereksi??


      • sentään
        mustasta kirjoitti:

        ulosteesta on kyse? Itelläni on ollu ripulia jo 2 viikkoa, välillä sieltä tulee mustaa mössöä... en kyllä ikinä olisi veikannut sitä vereksi??

        itsekin eksyin tänne kun huomasin, että uloste oli ihan mustaa, mutta joku mainitsi että se saattaa johtua rautalääkkeistä :D ehkä ei sitten ole syytä huoleen.


    • Viiniäjuotu

      Yhdyn mielipiteeseen, että pullo punaviinia ja mustaksi muuttuu uloste ja hiuka löysäksi.

    • creon10000

      Jos vaiva jatkuu käänny lääkärin puoleen, pieni näyte mukana.

    • davida

      mites jos uloste on mustaa, mutta ei oo tullut otettua minkään näköstä alkoholia tai särkylääkettä? Ja ihan normit ruuat.

    • Jack Frost

      Ulosteen värjää tummaksi ainakin seuraavat:
      Punaviini, kaikki veriruoat kuten verilätyt, lakritsi, mustikat, mustaherukka, sekä rautalääkkeet. Ellei ole noita syönyt niin voi epäillä verenvuotoa.

      (Kokeilkaa ostaa kaupasta Totally Black jäätelöä..)

      • hiili ei ole laake

        ei saa unohtaa lääkehiiltä


      • Anonyymi
        hiili ei ole laake kirjoitti:

        ei saa unohtaa lääkehiiltä

        Tosiaan...


    • lithobius

      minä söin tuoreita mustaherukoita ja uloste oli melko tumma.siks epäilen mustaherukka syypääksi.

    • bigmac83

      volttaren särkylääke kuuri ja uloste on mustaa!

    • luulosairas-

      hei minulla oli uloste mustaa ja olen syönyt verilättyjä 2 pakettia :D johtukohan se siitä että uloste oli mustaa :O ei kyl kipuja enkä ole dokanut mitään

    • luulosairautta myös?

      onko mustassa ulosteessa koko "tuote" värjäytynyt mustaksi, entäs jos se on vain osittain mustaa? olen syönyt mustikoita 2-3 päivää sitten, mutta voiko se värjätä osittain ulosteen vielä 3 päivää myöhemminkin??

      kipuja ei ole, pelottaa silti.

      • mikimi

        kyllä ´luulosairautta myös´uskoisin että voi koska kenelläkään ei syömiset samantien ulos tu (normaalisti) siis mustikat juuri saa ulosteen tummaksi on ihan normaalia samoin esim laku.


      • .............

        Toki. Ei ne suolessa kovin hyvin sekoitu, jos on mustikoita syönyt yhdellä aterialla ja seuraavalla muuta, niin on täysin normaalia että on vain osittain tummaa.

        Kolme päivää on ihan normaali. Kuten terveyskirjasto sanoo: "Ihmisen suoli tyhjenee normaalisti 8–72 tunnin välein".


    • Solon

      Punaviini todellakin värjää ulosteen mustaksi, Salmari myös. Jos ei ole vatsakipuja tai rintakipuja ulostamisen yhteydessä niin ei ole syytä huoleen. Perustestit voi käydä aina tekemässä terkkarissa, jos huolettaa. Jos homma jatkuu ja on kovia kipuja niin sitten kannattaa mennä vaikka sairaalaan.

    • bbö

      Mustikka itsellänikin

    • huhuh4

      Olipas huojentavaa löytää tämä keskustelu. Kun tänään aamulla oli uloste omituisen tummaa ja siitä sitten säikähtäneenä tänne äkkiä neuvoja etsimään :D mutta tosiaan olen flunssassa niin join kaksipäivää paljon mustaherukka mehua, joten syypää taisikin sitten löytyä :D

    • salmariin

      mustikka, salmiakki, punaviini ainakin värjää ulosteet.

    • sammmy

      ite tein sangriaa johon laitoin kaksi pulloa punaviiniä ja join ne yhen päivän aikana.illalla paskalla käydessäni tuli aivan mustaa tavaraa.eli luultavasti johtui siitä punaviinistä...

      • Herukkainen

        Minä söin mustaherukoita jäätelön kera, pariin kertaan, kun oli niin hyvää. Seuraavana päivänä uloste oli ihan mustaa!

        Mustaherukat laittavat muuten vatsan myös toimimaan - hyvä apu ummetukseen. (Pakastetut tai tuoreet, ei hillo)


    • 12v

      moro! oon 12v ja mun uloste on ollu nyt 2 päivää ähän vaaleaa,pitääkö huolestua?

    • Lipsi Cola

      Ilmeisesti myös Lipsi Cola-mehujää värjää ulosteen mustaksi. Mehujään yhtenä ainesosana lääkehiili (väriaineena). Paketissa luki että värjää kielen, mutta enpä olisi arvannut että vaikuttaa ulosteisiinkin. Toivottavasti siis johtuu tästä mehujäästä eikä mistään sisäisestä verenvuodosta.

      • zörp

        Sama ton Lipsi Cola-mehujään kanssa! Söin eilen ja tänäänkin mustaa kakkaa :D


    • mehujää

      Mulla sama juttu ton Lipsi kokiksen makuisen mehujään kanssa! Söin sellaisen eilen (oli pikimusta väriltään) ja tänään tuli mustaa ulostetta. Olo on kuitenkin ok, ei kipuja tms. Joten pakko johtua tosta mehujäästä.
      Lääkehiiltä olen muutamasti ottanut myrkytyksiin ja se värjää kyllä kakan mustaksi aika tehokkaasti. Jos sitä oli tossa mehujäässä niin ei ihmekään että tulee mustaa kakkaa.

    • Äly hoi

      Kun muuttaa asuinpaikkaa eri kunnan vesijohtoverkostoon elimistöstä tulee osa sen kunnan vesi/viemäriverkostoa. Joillekin veden koostumuksen muutos on elimistölle ylitesepääsemätön shokki; varsinkin puhtaan veden alueelta "likaisen" ylipuhdistetun pintavesialuueen piiriin muutettaessa. Oireina on jatkuva virtsatietulehdus, ihottumat, pahanhajuinen ja musta uloste, pahanolontunne, yleinen huonovointisuus, liian kova tai ripulinen uloste. Parasiitteja? bakteerja? viruksia? tai kaikkia näitä ja kemiallisia vedenpuhdistusaineita erskummallisissa sekoitussuhteissa. Olisi korkea aika laittaa vesienhuoltotoimenpitten valvonta korkeasti koukutettujen asioista tietävien ihmisten hallintaan. Valitetaan terveydenhoitomenojen kustannuksia mutta mitään yksinkertaistakaan asiaa ei osata toteuttaa tai sitten aivopesu on saanut meidät uskomaan ihan mitä vain, kunten sen, että tässä maassa riittää puhdasta vettä???? Miksi sitä sitten otetaan ihmisten käyttöön liikennesaateväylien pintavesistä yms. saasutetaan ikihyviksi paskalla ja kierrätetään ihmisissä takaisin juomaveteen ja kuvitellaan että joku ylimitoitettu peittävä haju tekee vedestä puhdasta. Tämä on yksi niistä asioista joista tässä maassa ei saa puhua ja joista pitää vaieten kärsiä koska maan laki niin vaatti ja terveysministerit ovat pelkkiä kulisseja.

    • jooh

      Mulla on nyt pari päivää tullut ihan mustaa ulostetta, tai harmahtavaa. Eilen tosiaan söin tollaisen lipsi colan, mutta voiko se värjätä niin pahasti?
      Ei mulla mitään oireita ole, ei satu vatsaan eikä muutakaan, aattelin katsella vielä päivän pari mitä tästä tulee vai tuleeko mitään.

      • Mehujääpökäle

        Kas kas, sama Lipsi Cola nähtävästi värjännyt muillakin ulosteen :-)

        Itse söin moisen toissapäivänä, ja nyt jo kahtena päivänä tullut melkoisen tummaa jööttiä, voisi tuota jonkinlaiseksi mustanharmaaksi luonnehtia väriltään.

        Itsellä ollut vatsavaivoja jo pidempään, joita olen maitohappobakteereilla jo noin vajaan parin kuukauden ajan saanut mu-tu -tuntumalla selvästi paremmaksi, joten hiukan tuli ensin ihmeteltyä että onko tässä nyt joku verenvuoto.

        Täytyy kuitenkin seurailla tilannetta, tuntuu tosi ihmeelliseltä että tuo väriaine olisi noin voimakasta, mutta omat terveystaustat täytyy kuitenkin aina muistaa, eli että jotain muutakin saattaa aina olla.

        Parasta vain seurailla mitä syö ja juo, ja mitä seuraavan muutaman päivän aikana tulee ulos.


    • lipsi

      Huhhuh.. Onneks eksyin tänne.. Pelästyin tosissani ku tänään tuli ihan pikimustaa
      kakkaa... Tajusin syyn, kun luin teidän viestejänne... Oon parina päivänä syöny juuri
      noita Lipsi cokis-mehujäätelöitä.. Syvä huokaus, ku meinasin jo lekurillekin soittaa... :P

    • punajuuri5

      söin punajuurta eilen melkoisen satsin voiko se sekoittaa vatsaa ja värjätä ulosteen tummaksi?

      • väriä elämään

        Itselläni punajuuri värjää kyllä. Pitkällä kokemuksella tiedän, että samoin tekee mustikka (mustikkamehu, mustikkasoppa, mustikkapiirakat jne.), lakritsa, salmiakki, veriletut ja musta makkara. Karkeissa, mehuissa, limsoissa ym. olevat makeisvärit saattavat myös aiheuttaa värikkyyttä. :)


    • HaTa

      Mulla punaviini värjää KIELEN mustaksi

    • Mustafamustapaska

      Mun nimi on mustafa ja mua haukutaan koulussa mustaks paskaks

      • Anonyymi

        Tiedän että tää on laitettu 3v sitten mutta mee trollaa muualle.


    • Anonyymi

      kyttien ihoon pinttynyt mädän jätteen, pierun, paskan, kusen, homeisen emättimen haju ei lähde pesemälläkään pois. Kytät mätänevät pierunhajuisissa harmaissa 24 h.

    • Anonyymi

      Värjääkö cokis, jotkut oreo keksit tai salmari/horna shottei ulosteen?

    • Anonyymi

      Voiko uloste muuttua mustaksi vain 4 lakritsi keksin takia. Huomasin tänään noin 22 että uloste oli mustaa. Söin 2 keksiä noin 15 aikoihin ja 2 lisää noin 20 aikoihin. Olen 13-vuotias. Enemmin ei ole tullut mustaa ulostetta. Eikö nyt ole lähi aikoina mitään oireita ollut paitsi nyt hieman kipua ylävatsasta, ei hajuakaan mistä se johtuu??

    • Anonyymi

      2 räiskälettä illalla ja 2 aamulla, verilättyy siis, voiko ihan mustaks värjätä ulosteen täksi aamuksi? en ole ennen noin huomannut selvää eroa

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2894
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      539
      2755
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1895
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1887
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      119
      1768
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      303
      1704
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1362
    8. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      62
      1163
    9. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      90
      1154
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1122
    Aihe