Valikko

Japanin ihmekukka tms

Höyrähdin messuilta ostamaan mustaa porkkanannäköistä juurta, muistaakseni Japanin ihmekukan nimistä...en ole uskaltanut istuttaa sitä vielä, mutta tuntuu pukkaavan pussissakin kovasti vihreää ulos. Mitä teen, miten istutan?? Voinko istuttaa parvekelaatikoihin tai muiden kukkien joukkoon? Myyjä kertoi että kukka tekee jumalattoman väärän kauniita valkoisia kukkia

Tämä keskustelu on suljettu
Ilmianna
Jaa

14 VastaustaIstuta nyt ihmeessä se multaan,ennenkuin kuivuu.Istuta maahan tai ruukkuun.Kasvattaa juurakon,mikä sitten pitää viedä syksyllä talvivarastoon.Se alkaa kukkimaan vasta kello 16 jälkeen iltapäivällä ja tuoksuu voimakkaasti.

Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:

kiitos tiedosta, nappaan multiin samantien

Ilmianna
Jaa

messuilta tuota Japanin ihmekukkaa. Löin kukkapenkin sitä täyteen. Pitkän ajan kuluttua alkoi jotain vihreää näkyä, mutta kukkia se ei kyllä koskaan ehtinyt kunnolla tehdä. Sitten eräänä yönä (elokuussa) oli sen verran viileää, että kaikki pienet kukan alut kuolivat. Seuraavana kesänä penkissä ei enää mitään ihmettä ollutkaan. Niin että se siitä ihmeestä. Toista kertaa en siihen sorru!

Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:

No ei varmaan ollutkaan,koska ei menesty talvea ulkona, pitää ottaa sisälle.

Ilmianna
Jaa

... eli (mökin) ihmepensas? Minulla sellainen on kukkinut pari kesää. Ostin messuilta 10 porkkanaa, jotka olen istuttanut kesäkuun alussa ulos ja ottanut syksyllä sisään. Tulee varmaan sata kukkaa per puska, mutta syyskuun ensimmäisen yön halla vei kukat. Muutama uusi on puhjennut vielä sen jälkeen.

Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:

Mites kun mä ostin ilmeisesti samoja tänä keväänä messuilta ja sanottiin et peitetään havuilla tai kukkien omilla lehdillä eli ei puhuttu mitään et pitäs nostaa maasta pois...

Ilmianna
Jaa


Höyrähdin kans ostamaana Seinäjoen markki puutarhamessuilla samaisilta myyjiltä salkoruusuja jotka olivat porkkanan näköisiä juurakoita, istuin suurin toivein juurakot uuteen penkkiini ja nyt siinä kasvaa kalliit lupiinit. Eli täyttä huijausta. Olivat kuulemma aikaisemminkin samaiset myyjät huijanneet samalla asialla. Sellaisia salkoruusuja.

Ilmianna
Jaa

Minäkin ostin messuilta Japanilaisen ihmekukan, 7 porkkanamaista sipulia, keväällä laitoin ruukkuihin sisällä ja myöhemmin kaivoin maahan. Aivan mielettömän hieno kukka, leviää aj leviää ja satoija keltaisia ja vaaleanpunaisia kukkia, kukkinut kesäkuusta lähtien.Tuoksu on ihana. Nyt ne on jo pensasmaisia ja joudun jakamaan ne. Tietääkö kukaan mitä niille tehdään syksyllä.Kannattaako ne vaan peittää vai täytyykö "porkkanat" nostaa maasta.

Toivottavasti joku tietää sillä en halua menettää näitä. Yhdestä "porkkanasta" on tullut noin puoli metriä korkea ja metrin leveä pensas.

Ilmianna
Jaa

Pitää nostaa maasta pois ja viedä viileään, eivät menesty ulkona talvea. Muutenkin hoito sama kuin daalioilla.

Ilmianna
Jaa

minä kans ostin noita kukkasia messuilta,laitoin ne ruukkuihin kasvamaan sisälle ,saa nähdä sit mitä näistä tulee,olis kiva kuulla kokemuksia näistä ihmekukista,,,,kirjoitelkaapa kokemuksia...

Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:

Olen ystäväni kanssa kasvattanut sekä juurakosta, että siemenistä mökin ihmekukkaa jo muutaman vuoden ajan. Jostain ihmeen syystä siemenestä kasvatetut tekevät ihan erilaisen pallomaisen juuren, mutta kasvi on sama. Juuri kasvaa kesän aikana niin paljon, että sen talvettaminen on hankalampaa parin vuoden päästä. Iso juuri kun mätänee helposti. Mutta ei hätää. Kukka tekee herneen kokoisia mustia siemeniä paljon, koska kukkii myös paljon ja siemenestäkin kasvatettuna puska on hieno ja kukkii saman kesän aikana. Mutta talvea se ei SUOMESSA kestä ulkona. Olen huomannut, että suomessa myydään myös pussitavarana sellaisia kukkia joissa lukee selvällä suomella, että "Talvenkestävä". Niissä kannattaa kuitenkin käyttää omaa järkeä, sillä kun ne saapuvat pääasiassa Hollannista, niin siellä kukkien talvenkestävyys on toista kun meillä suomessa. Kuitenkin alaa tuntevana ihmisenä olen huomannut, että laadullisesti ne messuilla myytävät juurakot ovat täysin toista luokkaa kuin ne suomessa pussissa myytävät. En toki itsekään hyväksy, että kukkia myydään väärillä lajeilla niitä tuntemattomille, mutta itse ajattelen, että värillä ei väliä, jos hyvää laatua saa halvalla. jos sattuu väärää väriä niin siirretään paikkaa seuraavana vuonna. Laatua saa kuitenkin suomesta yleensä etsiä. Suurin ongelma on se että messut ovat suomen oloissa keväällä liian aikaisin. Ihmiset ostavat juurakoita, jotka ovat jo hyvällä kasvualulla ja jättävät ne kuivumaan tai pussiin homehtumaan ja sitten ei niistä tule mitään ja sitten syytetään myyjää.

Ihmekukkaa vaan kaikki kasvattamaan. On ihana kiitollinen kukkija, joka ei sitten vaihda väriä vaikka niin väitetäänkin.

Ilmianna
Jaa


Ostin myös Seinäjoen puutarhamessuilta ihmekukkaa. Esikasvatin niitä ja pian laitan penkkiin. Minullekaan ei puhuttu mitään siitä, ettei kukka kestä talvea. Miten talvettaminen käytännössä tapahtuu? Porkkanat siis otetaan maasta. Mitä sitten? Katkotaanko varret? Jätetäänkö juuret mullatta kuivumaan vai istutetaanko ne ruukkuun? Kastellaanko niitä talven aikana? Onko rituaali sama kuin pelargonian talvettamisessa?

Ilmianna
Jaa

Itsekin kokeilen Ihmekukkaa ensimmäistä kertaa. Ehtivät jo alulle pussissa mutta siirrettyinä multakippoon vaikuttavat selviytyneen.

Lyhyet ohjeet: https://www.viherpeukalot.fi/?s=20&id=182&hakuehto=rn7

Ilmianna
Jaa

Ihan typerä kukka, aukeavat vasta iltapäivällä ja kukkivat aamuun, yöllä nukun, enkä katsele kukkia. Syksyllä otetaan maasta pois ja säilytetään niinkuin daalioitakin.

Ilmianna
Jaa

Tämä keskustelu on suljettu

Voit yhä lukea viestiketjua, tykätä kommenteista ja ilmiantaa asiattomuuksia. Halutessasi voit aloittaa uuden keskustelun samasta aiheesta.

Aloita uusi keskustelu