kysym. SIAMILAINEN

simskulove

Hei!

Olen suunnitellut hankkivani Siamilaisen kissan lemmikiksi. Tässä muutamia mieltäni askarruttavia kysymyksiä:

Pärjääkö tämä kissa ainoana lemmikkinä? Tarkoituksena olisi aluksi ottaa vain yksi, mutta myöhemmin ehkä toinen. Katti saisi paljon huomiota ja seuraa ihmisiltä, mutta töiden aikaan joutuisi olemaan yksin kotona.

Paljonko Siamilaisesta lähtee karvaa? Lähteekö kaikista saman verran vai onko väliä millaista rotua emo ja isä tarkalleen ottaen ovat? Tai siis ovatko ne yleensä Siamilaisia jos pennusta sanotaan että se on Siamilainen?

Kuinka paljon Siamilainen maksaa?

Olen ymmärtänyt, että Siamilainen kiintyy erityisesti omistajaansa, verrattuna muihin kissoihin. Kuinka kissa ottaa muuttamisen? Onko se kuinka suuri stressi sille? En tarkoita jatkuvaa muuttamista.

Muutakin tietoa kyseisestä rodusta olisi tervetullutta :)

Kiitän jo etukäteen!

44

9816

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • möllitys

      En kauheasti simskuista tiedä muutakun nuo luonteenpiirteet joita kuvailit ovat totta.

      Mutta siis jotta pentu olisi siamilainen niin tottakai vanhempienkin pitää olla. Tai ainakin 4 kategorian kissoja eli itämaisia kissoja jotka käytännössä ovat samaa rotua kuin siamilainen, vain sen pitkäkarva- tai naamiotonmuunnoksia. Muun rotuisista vanhemmista ei millään saa siamilaista pentua.

      Ja kyllä kissa pärjää ainoana lemmikkinä mutta parempi olisi että olisi kissaseuraa.

    • miow

      Moi!

      Minulla on siamilainen ja itämainen lyhytkarva.

      Varmaan pärjää yksin, mutta helpommalla pääset kun hommaat sille kaverin. Ei kaksi kissaa ole oikeastaan yhtään enempi työllistävää. Päivät yleensä nukkuvat, mutta seurallinen rotu kun on kyseessä, niin aina parempi kun on kaveri leikkimässä.

      Karvaa lähtee luultavasti normaalisti, en ole oikein tiedä muista roduista. Siamilainen voi syntyä siamilaisen ja itämaisen yhdistelmästä. Jopa niin, että molemmat vanhemmat ovat itämaisia, niin pentu voi olla siamilainen. Sama rotu siis kyseessä, väritys ja silmien väri erottaa. Siamilaisella on aina siniset silmät ja itämaisella vihreät.

      Rotukissa maksaa varmaan muutamia satasia. Itsellä kävi tuuri, kun sain kisut ilmaiseksi, koska omistaja joutui luopumaan allergian takia ja hänellä oli periaate, että kavereita ei myydä. ;)

      Itse olen muuttanut nyt toisen kerran, eikä mitään ongelmia ole ollut. Käytin myös pistokkeeseen laitettavaa Feliway-haihdutinta, jonka tulisi tällaisissa "stressitilanteissa" helpottaa kissan oloa. Erittää kissaferomoneja.

      Kaikki kisut ovat ihania, mutta tämä rotu on minulle mieluisin. Se on erittäin seurallinen, joskus jopa hieman rasittava, mutta niin suloinen ja kaunis. Se on älykäs ja leikkisä ja keksii varmaan kaikenlaista "kivaa". Hellyydenkipeä ja aina toivottamassa tervetulleeksi oven takana kun tulen kotiin. Nauttii auringonpaisteesta ja saunassa köllöttelemisestä, ainakin nämä kisut.
      Juttelee paljon ja hyörii ympärilläsi uteliaana seuraten puuhiasi. Tutustuu reippaana uusiin ihmisiin ja on hyvin sosiaalinen.

      Erittäin hyvä hankinta lemmikiksi siis!

      Mau!

    • ...

      Neloskategorian kissat johon siamilainenkin kuuluu, ovat erittäin aktiivisia ja seuranhaluisia ja vaativat AINA EHDOTTOMASTI KISSAAVERIN. Toisen kissan tulisi mieluiten olla myös itämainen/siamilainen, mutta muutkin aktiiviset rodut käyvät. Vastuuntuntoiset kasvattajat eivät edes myy siamilaisia/itämaisia koteihin jossa ne joutuvat ainoiksi kissoiksi. Etenkin jos olet töiden ajan pois kotoa (yli 8h/päivä 5x/viikko), et missään nimessä voi ottaa siamilaista ainoaksi kissaksi!

      Siamilaiset ovat halvimmasta päästä kissarotuja, niiden hinta liikkuu 400-800 euron välillä.

      Siamilaisten turkki on lyhyt ja sileä, siitä ei lähde karvaa samalla tavoin kuin tuuheaturkkisista maatiaisista tai briteistä, mutta kuitenkin jonkin verran. Siamilaiset ovat luonteeltaan erittäin aktiivisia, seurallisia, kaikissa mukana, äänekkäitä. Muutto vaikuttaa kissoihin yksilöllisesti, rodun perusteella kissan stressitasoa ei voi tietää.

      Ja kuten yllä sanotaankin, siamilaisia voi syntyä monesta eri yhdistelmästä (balineesi, itämainen lyhytkarva, itämainen pitkäkarva, siamilainen).

    • itämaisen omistaja

      Jos miettii itämaiselle tai siamilaiselle kaveria, niin minun mielestäni kannattaa tosiaan ottaa se toinen kissa kaveriksi jo ihan pennusta asti. Uroksilla tuntuu olevan aika kovaakin rähinää välillä reviirien kanssa. Pennusta saakka kun tottuvat toisiinsa niin tilanne on paljon helpompi.

      Nämä neloskategorian kissat ovat aivan valloittavia :)

    • Kisutyttelii

      Hei itselleni tuli maaliskuussa simsku. oli tuolloin 3kk, nyt on siis reilu puolivuotias.

      Aluksi siamilainen oli ainoa kissani ja hyvin meni! seuran kipeä on kovasti, itse olin pitkät päivät koulussa, muta hyvin silti pärjäsi ja itse asiassa tämä siamilainen nautti myös yksin olosta, kävimme pari kertaa äidilläni jolla on kaksi kissaa, tämä kisani ei ollenkaan tullut toimeen.

      Nyt viikko sitten hankittiin kaveriksi löytöeläin talosta maatiais kisu, nyt ovat hyvät kaverit, mutta enemmän silti yhä leikkii yksin. Minun kissani ei ole rekisteröity, maksoi 250 euroa. Mutta sillä ei ole minulle väliä, halusin lemmikin ja silti kyseisen rodun koska siamilaisilla on aivan mahtava luonne!
      Eli ota vain ainoaksi kissaksi aluksi, hyvin se mnee :) ja se että kissa ei ole rekisterissä ei kuitenkaan poisa sitä että hän on aito siamilainen :)

      Karvaa ei lähde kauheasti ainakaan tästä meidän lyhytkarvaisesta.


      Minun kisu on ainakin sopeutunut muutoksiin, myös siihen että on rampannut vuorotellen minun ja poika ystäväni asuntojen välillä.

      ja simskuhan on hyvin koiramainen monessa asiassa :)

      toivottavasti tämä auttoi jotain :)

      • simskulove

        Kiitos vastauksistanne :) Varsinkin viimeiselle, todella hyvä tietää että katti pärjää aluksi itsekseen :)


      • 524985982948jg

        "Koiramainen", hhaha :D Meidän Viivi tykkää käydä iihan koiramaisilla lenkeilläkin,
        no tosin siinä on ripaus joitain muutakin kissaa kun siamilaista. Ja kiintyy kyllä
        omistajiinsa. Meillä täällä talossa oli hamsteri, tämä kissa tykkäs siitä ;)
        On myös toinen kissa joka on tosin viisi vuotta tätä yhden kesäistä Viiviä vanhempi.
        Nyt on siamilaisia hiiriäkin :)


    • kisuellen

      Mullekkin on muuttamassa siamilainen yksin, omaisten pyynnöstä. Ostin sille aktivointi lelun ja teen nelipäiväistä viikkoa aluksi.Silti jännittää. Se on valkoinen vearantti balineesisita ja oli aika edullinen, mutta rekisteröity.Ei ole vielä muuttanut.

    • GGfriend

      Perjaatteessa siiamialaisista saa pyytää maximissaan 500eur. Ei kaikki kuitenkaan niin paljon maksa. Mun kissassa on vaikka mitä rotua, brittiläistä, villi kissaa, ehkäpä siiamialaistakin. Kaikkia kalliita kissa rotuja siinä on mut se ei maksanu mitää.

      • Cit ja Cat

        Mistä tuollaisen hintarajan repäisit..? Kyllä rekisteröidyn siamilaisen lähtöhinta on 600 euroa, yleensä 750-800 euroa. Maksan mielelläni tuon hinnan, sillä vastikkeeksi tiedän kissan taustat ja mahdolliset sukurasitteet.


      • voinäitä
        Cit ja Cat kirjoitti:

        Mistä tuollaisen hintarajan repäisit..? Kyllä rekisteröidyn siamilaisen lähtöhinta on 600 euroa, yleensä 750-800 euroa. Maksan mielelläni tuon hinnan, sillä vastikkeeksi tiedän kissan taustat ja mahdolliset sukurasitteet.

        SIIS haloo!! Kissaliittoon rekisteröidyn itämaisen/ siamilaisen pennun hinta on vastuullisilla kasvattajilla minimissään 750. Pääkaupunkiseudulla pyydetään jopa 1000 euroa ja ylikin!! Alkuperäinen, terve rotu.
        Käsittääkseni pelkät kulut kasvattajalle ovat useita satoja euroja helposti.
        Eri asia on aina hämäräperäiset myyjät.


    • rotu on paperissa

      Rekisteröimätön "simsku" = kotikissa.

      • ---

        Rekisteröimätön siamilainen = siamilainen jotai ei ole rekisteröity


      • sivustaseuraaja
        --- kirjoitti:

        Rekisteröimätön siamilainen = siamilainen jotai ei ole rekisteröity

        Siamilaisen näköinen kissa varmaan joo, mutta mistäs sen rodun toteaa, jos ei ole papereita?

        "Rotukissat" on yksi suurimpia kusetuksen muotoja Apulassa ja Keltaisessa Pörssissä. Jos kissa on oikeasti rotua, sen saa parillakympillä rekisteriin. Rotukissoja kasvattavan vaan on pidettävä huoli rokotuksista, madotuksista, eläinlääkärin tarkastuksista, geenitesteistä, astutusväleistä, eikä kissoja trokaavat tykkää sellaisesta, kun se maksaa.

        Roosakin oli rekisteröimätön norjalainen, huonosti kävi. http://ransualli.vuodatus.net/blog/2763835

        Miettikää hyvät ihmiset, kannatteko rahanne tuollaisille eläinrääkkääjille!


      • ei ihan noinkaan
        sivustaseuraaja kirjoitti:

        Siamilaisen näköinen kissa varmaan joo, mutta mistäs sen rodun toteaa, jos ei ole papereita?

        "Rotukissat" on yksi suurimpia kusetuksen muotoja Apulassa ja Keltaisessa Pörssissä. Jos kissa on oikeasti rotua, sen saa parillakympillä rekisteriin. Rotukissoja kasvattavan vaan on pidettävä huoli rokotuksista, madotuksista, eläinlääkärin tarkastuksista, geenitesteistä, astutusväleistä, eikä kissoja trokaavat tykkää sellaisesta, kun se maksaa.

        Roosakin oli rekisteröimätön norjalainen, huonosti kävi. http://ransualli.vuodatus.net/blog/2763835

        Miettikää hyvät ihmiset, kannatteko rahanne tuollaisille eläinrääkkääjille!

        Rotukissaa ei todellakaan saa parillakympillä rekisteriin, jos on ensikertaa matkassa. Koirien kohdalla rekisteröinti on helppoa ja selkeää ensikertalaisellekin, mutta kissoilla asia on tehty turhan vaikeaksi.


      • ei vaikeaa,
        ei ihan noinkaan kirjoitti:

        Rotukissaa ei todellakaan saa parillakympillä rekisteriin, jos on ensikertaa matkassa. Koirien kohdalla rekisteröinti on helppoa ja selkeää ensikertalaisellekin, mutta kissoilla asia on tehty turhan vaikeaksi.

        Tarkoitit varmaan, että koirien kohdalla se on halvempaa.

        Kissojen kohdalla se on kallista muttei turhan vaikeaa. Onneksi nykyään vaaditaan kasvattajakurssin käyminen, ennen kuin kasvattajanimen edes saa. Tällöin kasvattamista harkitaan kunnolla ennen siihen ryhtymistä ja saadaan paremmat eväät aloittaa kun genetiikan tuntemus ja sääntöjen tuntemus ei jää pelkästään oman opettelun varaan.

        Koirapuolella on otettu esille ns. koira-ajokortti omistajille, se olisi tosi hyvä ja periaatteessa ajaisi vähän samaa asiaa kuin kasvattajakurssi kissoilla.

        Kissapuolella kasvatuksen aloittaminen vaatii 1. kasvattajakurssin käymisen, 2. kasvattajanimen saamisen (120 euroa jos en muista nykyistä hintaa väärin), 3. rotukissayhdistykseen kuulumisen. Mikä tässä on niin vaikeaa?


      • väärin....
        sivustaseuraaja kirjoitti:

        Siamilaisen näköinen kissa varmaan joo, mutta mistäs sen rodun toteaa, jos ei ole papereita?

        "Rotukissat" on yksi suurimpia kusetuksen muotoja Apulassa ja Keltaisessa Pörssissä. Jos kissa on oikeasti rotua, sen saa parillakympillä rekisteriin. Rotukissoja kasvattavan vaan on pidettävä huoli rokotuksista, madotuksista, eläinlääkärin tarkastuksista, geenitesteistä, astutusväleistä, eikä kissoja trokaavat tykkää sellaisesta, kun se maksaa.

        Roosakin oli rekisteröimätön norjalainen, huonosti kävi. http://ransualli.vuodatus.net/blog/2763835

        Miettikää hyvät ihmiset, kannatteko rahanne tuollaisille eläinrääkkääjille!

        Roosa ei ollut rekisteröimätön norjalainen vaan maatiainen. Roosan väri kertoo, ettei se ole kyseisellä henkilöllä olleen rekisteröidyn norksin pentu. Henkilöllä ei ole kuin yksi oikea norski.


      • aika vaivalloista
        ei vaikeaa, kirjoitti:

        Tarkoitit varmaan, että koirien kohdalla se on halvempaa.

        Kissojen kohdalla se on kallista muttei turhan vaikeaa. Onneksi nykyään vaaditaan kasvattajakurssin käyminen, ennen kuin kasvattajanimen edes saa. Tällöin kasvattamista harkitaan kunnolla ennen siihen ryhtymistä ja saadaan paremmat eväät aloittaa kun genetiikan tuntemus ja sääntöjen tuntemus ei jää pelkästään oman opettelun varaan.

        Koirapuolella on otettu esille ns. koira-ajokortti omistajille, se olisi tosi hyvä ja periaatteessa ajaisi vähän samaa asiaa kuin kasvattajakurssi kissoilla.

        Kissapuolella kasvatuksen aloittaminen vaatii 1. kasvattajakurssin käymisen, 2. kasvattajanimen saamisen (120 euroa jos en muista nykyistä hintaa väärin), 3. rotukissayhdistykseen kuulumisen. Mikä tässä on niin vaikeaa?

        Kun vaihtoehtona on, ettei mitään noista tarvitse tehdä, niin yksittäisen rotupentueen teettäjä voi hyvinkin jättää tuohon vaivalloiseen rumbaan lähtemättä ja jättää pentueen rekkaamatta.


      • rumbaahan se
        aika vaivalloista kirjoitti:

        Kun vaihtoehtona on, ettei mitään noista tarvitse tehdä, niin yksittäisen rotupentueen teettäjä voi hyvinkin jättää tuohon vaivalloiseen rumbaan lähtemättä ja jättää pentueen rekkaamatta.

        Kasvatuksen perusta ei olekaan yksittäisen pentueen teettäminen, vaan rodunjalostus jota ei yhdellä pentueella pysty tekemään. Kasvattaminen on pitkäjänteistä työtä johon pitää paneutua ja suhtautua kriittisesti ja asiallisesti. Se ei ole "sen yhden kivan pentueen" teettämistä omaksi huvikseen, vaan paljon muuta. Sen rinnalla yhden pentueen teettäminen kannattaa jättää kokonaan teettämättä jos ei ole edes ajatellut rodunjalostusta vaan vain pentujen kautta tullutta rahaa tai kivoja pentuja sukulaisille tmv.

        Sen yhden pentueen teettäminen ei rotua vie mihinkään, eikä se tee ihmisestä vielä kasvattajaa isolla K:lla, ei edes vaikka kasvattajanimi olisi hankittu ja kurssit käyty.

        Ei sitä kurssipakkoa ja kasvattajanimipakkoa ole turhaan säädetty. Toisaalta onhan noita muita kattojärjestöjä joissa säännöt on erilaiset, mutta rekisteröintimaksut taitaa olla korkeammat.

        Pentue ei ole rotua jos sitä ei ole rekisteröity tai sillä ole sukutaulua jolla se voidaan rekisteröidä.


      • sitäpä juuri
        rumbaahan se kirjoitti:

        Kasvatuksen perusta ei olekaan yksittäisen pentueen teettäminen, vaan rodunjalostus jota ei yhdellä pentueella pysty tekemään. Kasvattaminen on pitkäjänteistä työtä johon pitää paneutua ja suhtautua kriittisesti ja asiallisesti. Se ei ole "sen yhden kivan pentueen" teettämistä omaksi huvikseen, vaan paljon muuta. Sen rinnalla yhden pentueen teettäminen kannattaa jättää kokonaan teettämättä jos ei ole edes ajatellut rodunjalostusta vaan vain pentujen kautta tullutta rahaa tai kivoja pentuja sukulaisille tmv.

        Sen yhden pentueen teettäminen ei rotua vie mihinkään, eikä se tee ihmisestä vielä kasvattajaa isolla K:lla, ei edes vaikka kasvattajanimi olisi hankittu ja kurssit käyty.

        Ei sitä kurssipakkoa ja kasvattajanimipakkoa ole turhaan säädetty. Toisaalta onhan noita muita kattojärjestöjä joissa säännöt on erilaiset, mutta rekisteröintimaksut taitaa olla korkeammat.

        Pentue ei ole rotua jos sitä ei ole rekisteröity tai sillä ole sukutaulua jolla se voidaan rekisteröidä.

        Yksittäisen pentueen kasvatuksen perustana voi hyvin olla kivojen lemmikkien saaminen itselle ja kenties muutamalle tuttavalle. Ei sen pentueen tarvitse rotua mihinkään viedä, vaan tarjota kivoja lemmikkejä tuleville omistajille. Eipä rotua vie mihinkään pelkiksi lemmikeiksi hankitut rekisteröidyt kissatkaan.

        Pentue on rotua, jos sen vanhemmat ovat samaa rotua olevia rotukissoja. Paperinpalasen puuttuminen ei pentujen perimää muuta.


      • eikä varsinkaan noin
        ei ihan noinkaan kirjoitti:

        Rotukissaa ei todellakaan saa parillakympillä rekisteriin, jos on ensikertaa matkassa. Koirien kohdalla rekisteröinti on helppoa ja selkeää ensikertalaisellekin, mutta kissoilla asia on tehty turhan vaikeaksi.

        Rekistöröinnin tekee aina kasvattaja, eli rotukissat myydään aina valmiiksi rekistöröityinä. Eli jos kissa on oikeasti rotua, se on siellä rekisterissä. Muuten on taas joku kusetus kyseessä. Jos rekistöröimätön mukarotukissa on myyty, ja ostaja kuvittelee sen itse rekisteriin laittavansa niin siinä kyllä erehtyy pahan kerran.


      • paperi todistaa
        sitäpä juuri kirjoitti:

        Yksittäisen pentueen kasvatuksen perustana voi hyvin olla kivojen lemmikkien saaminen itselle ja kenties muutamalle tuttavalle. Ei sen pentueen tarvitse rotua mihinkään viedä, vaan tarjota kivoja lemmikkejä tuleville omistajille. Eipä rotua vie mihinkään pelkiksi lemmikeiksi hankitut rekisteröidyt kissatkaan.

        Pentue on rotua, jos sen vanhemmat ovat samaa rotua olevia rotukissoja. Paperinpalasen puuttuminen ei pentujen perimää muuta.

        Ei silloin olekaan kyse kasvatuksesta eli jalostuksesta vaan pentujen teettämisestä. Kasvatuksen perimmäinen tarkoitus on nimenomaan viedä rotua eteenpäin, ei kasvattaa määrää vaan laatua. Tämä periaate löytyy myös Kissaliiton sivuilta. Se, että toiset tekevät hommaa vain huvikseen, vie pohjaa oikealta kasvatukselta. Juuri tuolla asenteella ajattelevat ihmiset tuhoaa koko kasvatuksen idean ja päämäärän, heidän kun ei sitten tarvitse tehdä sitä kasvatusta minkään sääntöjen mukaan.

        Kaikkia rotukissojakaan ei ole tarkoitettu viemään rotua eteenpäin eli kasvatukseen, vaan todellakin lemmikeiksi. Vain ne parhaat joukosta valitaan siihen tarkoitukseen ja loput on lemmikkejä. Lemmikkien tahallinen määrän lisääminen ei anna kasvatukselle mitään, vaan vie siltä pois. Lemmikiksi rekisteröidyillä pennuilla voi olla jokin kasvatuksen estävä virhe, sellaisen ei olekaan tarkoitus antaa sitä virhettä eteenpäin. Tai yhdistelmän pentuja on jo riittävästi saatavilla kasvatukseen, eikä samaa yhdistelmää ole järkevää liian paljon lisätä. Näillä toimilla pyritään siihen laadun parantamiseen. Kun nimenomaan kasvatuksen periaate on jalostaa laatua ei lisätä määrää. Joskus käy niinkin, että lemmikiksi ostettu pentu kehittyy loistavaksi yksilöksi ja voidaan saa jatkokäyttöön kun ostaja alkaa miettiä kasvattajaksi ryhtymistä. Eikä tämä tarkoita niitä jotka teettää pentuja huvikseen vaan virallista kasvatusta.

        Täällä on kritisoitu mm. RAG rodun pentumääriä ja pidetään sitä merkkinä tehtailusta, vaikka ne kaikki pennut on rekisteröity sääntöjen mukaan ja virallisen kasvattajanimen omaavien kasvattajien toimesta. Kuitenkin niitä pentuja sitten pitäisi itse saada vääntää ilman nimeä sukulaisille ja tuttaville, miksi? Syy siihen on vain rahan saanti, ei mikään muu. Voihan ne sukulaisetkin ostaa sen rekisteröidyn pennun kasvattajanimen omaavalta, miksi sen myyjän pitäisi olla sukua tai muuten tuttu? Siksi, että pentujen teettäjä saisi mahdollisimman suuren voiton pennuistaan. Juuri näiden takia, ne säännöt on olemassa.

        Sinä voit edelleen väittää mitä haluat, mutta ilman papereita ne pennut ei ole rotua koska sinä et sitä voi todistaa. Väitä huviksesi ihan mitä haluat. Jos sinä myyt kissan rotuisena ja ostaja riitauttaa asian, sinä olet se joka häviää ellet voi todistaa asiaa. Myös laki määrittää ne kissat rotuisiksi vain jos niillä on siitä todiste eli rekisterikirja tai sukutaulu ja sinä olet se jonka se asia pitää todistaa, ei ostaja.


      • ei voi kannattaa
        sitäpä juuri kirjoitti:

        Yksittäisen pentueen kasvatuksen perustana voi hyvin olla kivojen lemmikkien saaminen itselle ja kenties muutamalle tuttavalle. Ei sen pentueen tarvitse rotua mihinkään viedä, vaan tarjota kivoja lemmikkejä tuleville omistajille. Eipä rotua vie mihinkään pelkiksi lemmikeiksi hankitut rekisteröidyt kissatkaan.

        Pentue on rotua, jos sen vanhemmat ovat samaa rotua olevia rotukissoja. Paperinpalasen puuttuminen ei pentujen perimää muuta.

        Riski sille että "kivat pennut" kantavat jotain geneettistä sairautta tai muutoin kissapopulaatioissa liikkuvia tauteja, on vaan aika suuri. Kissojen tietokannoissa siamilaiseen on yhdistetty noin 20 erilaista perinnöllistä tai kapealla populaatiolla kasvattamiseen liittyvää tautia, sen lisäksi on normaalit riskit Herpes, Calici, Giardia, FIP, FelV, FIV, jotka voivat aiheuttaa pennuille haittaa/ kuoleman.

        Kasvattajat ovat tietoisia riskeistä, ja tutkivat noita asioita ENNEN astutusta, jotta saisivat aikaan terveitä pentuja. Se on vähintä, mitä voi tehdä, vaikka ei erityisesti linjoja hakisikaan.

        Aina kun joku vähän teettää pentuja huvikseen, olivatpa ne sitten rotua tai ei, on riskinä nuo ongelmat. Jos kyse on maalaiskissoista, kissat luultavasti valitsevat luonnollisella vaistolla erityyppisiä geenejä kantavia vastapuolia, ja kun kissoilla on käytössä reviirialueet yms, on aika epätodennäköistä, että iso epidemia noita kissatauteja mylläisi (tai sitten se ehtii tappaa alueen heikot kissat). Mutta juuri pentutehtaillut, eli pienessä tilassa paljon kissoja ilman eläinlääkäriä, matokuureja ja rokotuksia ei ymmärrystä genetiikasta = pahaa jälkeä.


      • perimä todistaa
        paperi todistaa kirjoitti:

        Ei silloin olekaan kyse kasvatuksesta eli jalostuksesta vaan pentujen teettämisestä. Kasvatuksen perimmäinen tarkoitus on nimenomaan viedä rotua eteenpäin, ei kasvattaa määrää vaan laatua. Tämä periaate löytyy myös Kissaliiton sivuilta. Se, että toiset tekevät hommaa vain huvikseen, vie pohjaa oikealta kasvatukselta. Juuri tuolla asenteella ajattelevat ihmiset tuhoaa koko kasvatuksen idean ja päämäärän, heidän kun ei sitten tarvitse tehdä sitä kasvatusta minkään sääntöjen mukaan.

        Kaikkia rotukissojakaan ei ole tarkoitettu viemään rotua eteenpäin eli kasvatukseen, vaan todellakin lemmikeiksi. Vain ne parhaat joukosta valitaan siihen tarkoitukseen ja loput on lemmikkejä. Lemmikkien tahallinen määrän lisääminen ei anna kasvatukselle mitään, vaan vie siltä pois. Lemmikiksi rekisteröidyillä pennuilla voi olla jokin kasvatuksen estävä virhe, sellaisen ei olekaan tarkoitus antaa sitä virhettä eteenpäin. Tai yhdistelmän pentuja on jo riittävästi saatavilla kasvatukseen, eikä samaa yhdistelmää ole järkevää liian paljon lisätä. Näillä toimilla pyritään siihen laadun parantamiseen. Kun nimenomaan kasvatuksen periaate on jalostaa laatua ei lisätä määrää. Joskus käy niinkin, että lemmikiksi ostettu pentu kehittyy loistavaksi yksilöksi ja voidaan saa jatkokäyttöön kun ostaja alkaa miettiä kasvattajaksi ryhtymistä. Eikä tämä tarkoita niitä jotka teettää pentuja huvikseen vaan virallista kasvatusta.

        Täällä on kritisoitu mm. RAG rodun pentumääriä ja pidetään sitä merkkinä tehtailusta, vaikka ne kaikki pennut on rekisteröity sääntöjen mukaan ja virallisen kasvattajanimen omaavien kasvattajien toimesta. Kuitenkin niitä pentuja sitten pitäisi itse saada vääntää ilman nimeä sukulaisille ja tuttaville, miksi? Syy siihen on vain rahan saanti, ei mikään muu. Voihan ne sukulaisetkin ostaa sen rekisteröidyn pennun kasvattajanimen omaavalta, miksi sen myyjän pitäisi olla sukua tai muuten tuttu? Siksi, että pentujen teettäjä saisi mahdollisimman suuren voiton pennuistaan. Juuri näiden takia, ne säännöt on olemassa.

        Sinä voit edelleen väittää mitä haluat, mutta ilman papereita ne pennut ei ole rotua koska sinä et sitä voi todistaa. Väitä huviksesi ihan mitä haluat. Jos sinä myyt kissan rotuisena ja ostaja riitauttaa asian, sinä olet se joka häviää ellet voi todistaa asiaa. Myös laki määrittää ne kissat rotuisiksi vain jos niillä on siitä todiste eli rekisterikirja tai sukutaulu ja sinä olet se jonka se asia pitää todistaa, ei ostaja.

        Sinä tai kissiliitto ette ole tahoja, jotka päättävät mikä on kasvatusta ja mikä ei. Yksi satunnainen rekkaamatta jätetty pentue ei tuhoa yhtään mitään.

        Sinä voit väittää ihan mitä haluat, mutta jos vanhemmat ovat samaa rotua olevia rotukissoja, ovat pennutkin sitä rotua. Tarvittaessa asian voi todistaa DNA-testillä.


      • päiväunia taas
        perimä todistaa kirjoitti:

        Sinä tai kissiliitto ette ole tahoja, jotka päättävät mikä on kasvatusta ja mikä ei. Yksi satunnainen rekkaamatta jätetty pentue ei tuhoa yhtään mitään.

        Sinä voit väittää ihan mitä haluat, mutta jos vanhemmat ovat samaa rotua olevia rotukissoja, ovat pennutkin sitä rotua. Tarvittaessa asian voi todistaa DNA-testillä.

        Voi pikku mussukka, kun juuri ne määreet tulee niiltä kattojärjestöiltä, että mikä on kasvatusta ja mikä ei. Se, että teettää pentuja kissallaan, on se sitten sekoitus- tai maatiais- tai rotukissan pentue, on vain pennutusta ellei se täytä rekisteröinnin hyväksyvän tahon määreitä. Kun niitä papereita ei saa ilman noiden määreiden täyttymistä, ei se ole kasvatusta vaan pennustusta. Kissiliittohan ei päätä mitään vaan sekin tottelee kansainvälisen järjestön sääntöjä.

        Kasvatus=jalostus=pyrkimys rodun jalostamiseen (rotu ei jalostu yhdestä pentueesta)
        pentujen teettäminen =pennutus=tarkoitus tuottaa pentuja (syynä vain rahallinen tuotto)

        Mielelläänhän sitä pennuttajat olisivat kasvattajia, koska se kuulostaa hienommalta kuin pennuttaja. Mutta kasvattajaksi ei voi itseään luokitella, ellei ole sitä kasvattajanimeä. Tässäkin haluttaisiin hyötyä virallisesta puolesta ilman siihen satsattavia menoja. Ihan kuten myymällä "rotupentuja" ilman rekkareita, sillä vain ratsastetaan toisten tekemällä työllä ja otetaan hyödyt itselle.

        Luuletko sinä, että olet ainoa joka mielellään teettäisi niitä rekkaamattomia pentuja? Et ole, ja silloin siinä tuhoamisessa on mukana suurempi joukko rekkaamattomia pentueita. Niistä ei ole myöskään mitään hyötyä rotukissoille, koska niitä ei voi käyttää jatkokasvatukseen. Ainut hyöty niistä on vain pentujen teettäjälle, niistä kun saa hyvän saldon tilille. Ostajalle hyötyä ei ole, koska rokotukset, sirut yms. pitää kuitenkin hoitaa ja ne maksaa. Sairastuneen kissan hoidoista ei myyjä korvaa mitään, joten se jää oman pussin päälle.

        DNA-testillä voi todistaa vain jos ne vanhemmatkin on rotua ja niiltä otetaan myös se DNA-testi. Ja niin kauan kun sitä testiä ei ole näyttää, ei ne vanhemmat eikä ne pennut ole rotukissoja. Usko sinä mitä haluat.


      • juupa juu
        päiväunia taas kirjoitti:

        Voi pikku mussukka, kun juuri ne määreet tulee niiltä kattojärjestöiltä, että mikä on kasvatusta ja mikä ei. Se, että teettää pentuja kissallaan, on se sitten sekoitus- tai maatiais- tai rotukissan pentue, on vain pennutusta ellei se täytä rekisteröinnin hyväksyvän tahon määreitä. Kun niitä papereita ei saa ilman noiden määreiden täyttymistä, ei se ole kasvatusta vaan pennustusta. Kissiliittohan ei päätä mitään vaan sekin tottelee kansainvälisen järjestön sääntöjä.

        Kasvatus=jalostus=pyrkimys rodun jalostamiseen (rotu ei jalostu yhdestä pentueesta)
        pentujen teettäminen =pennutus=tarkoitus tuottaa pentuja (syynä vain rahallinen tuotto)

        Mielelläänhän sitä pennuttajat olisivat kasvattajia, koska se kuulostaa hienommalta kuin pennuttaja. Mutta kasvattajaksi ei voi itseään luokitella, ellei ole sitä kasvattajanimeä. Tässäkin haluttaisiin hyötyä virallisesta puolesta ilman siihen satsattavia menoja. Ihan kuten myymällä "rotupentuja" ilman rekkareita, sillä vain ratsastetaan toisten tekemällä työllä ja otetaan hyödyt itselle.

        Luuletko sinä, että olet ainoa joka mielellään teettäisi niitä rekkaamattomia pentuja? Et ole, ja silloin siinä tuhoamisessa on mukana suurempi joukko rekkaamattomia pentueita. Niistä ei ole myöskään mitään hyötyä rotukissoille, koska niitä ei voi käyttää jatkokasvatukseen. Ainut hyöty niistä on vain pentujen teettäjälle, niistä kun saa hyvän saldon tilille. Ostajalle hyötyä ei ole, koska rokotukset, sirut yms. pitää kuitenkin hoitaa ja ne maksaa. Sairastuneen kissan hoidoista ei myyjä korvaa mitään, joten se jää oman pussin päälle.

        DNA-testillä voi todistaa vain jos ne vanhemmatkin on rotua ja niiltä otetaan myös se DNA-testi. Ja niin kauan kun sitä testiä ei ole näyttää, ei ne vanhemmat eikä ne pennut ole rotukissoja. Usko sinä mitä haluat.

        Voi pikku ipana. Kissaliitto ei ole muuta kuin yhdistys, eikä sillä ole mitään valtuuksia antaa sanoille määrityksiä. Suomen kissapopulaatiosta on pieni murto-osa rotukissoja, onneksi. Ylivoimainen enemmistö kissoista kasvatetaan kyseisen yhdistyksen ulkopuolella.

        Minä en ole kasvattamassa rekkaamattomia pentuja enkä rekattuja.

        Rekkaamattomista pennuista ei tarvitsekaan olla rotukissoille hyötyä. Ei niistä ole haittaakaan, paitsi tietenkin rotukissojen pennuttajille, joiden ylihintaisten pentujen kysyntä laskee. Rekkaamattomista pennuista on suurin hyöty ostajille, jotka saavat sopuhintaan tavallisesta peruskissasta poikkeavia kissoja ja suurena bonuksena välttävät sekaantumasta rotukissapiirien toimintaan.

        Sinä voit jatkossakin uskotella itsellesi mitä haluat. Sehän on rotueläinten kasvattajilla yleinen tapa. Totuudesta viis. :)


      • niinkö se meni
        juupa juu kirjoitti:

        Voi pikku ipana. Kissaliitto ei ole muuta kuin yhdistys, eikä sillä ole mitään valtuuksia antaa sanoille määrityksiä. Suomen kissapopulaatiosta on pieni murto-osa rotukissoja, onneksi. Ylivoimainen enemmistö kissoista kasvatetaan kyseisen yhdistyksen ulkopuolella.

        Minä en ole kasvattamassa rekkaamattomia pentuja enkä rekattuja.

        Rekkaamattomista pennuista ei tarvitsekaan olla rotukissoille hyötyä. Ei niistä ole haittaakaan, paitsi tietenkin rotukissojen pennuttajille, joiden ylihintaisten pentujen kysyntä laskee. Rekkaamattomista pennuista on suurin hyöty ostajille, jotka saavat sopuhintaan tavallisesta peruskissasta poikkeavia kissoja ja suurena bonuksena välttävät sekaantumasta rotukissapiirien toimintaan.

        Sinä voit jatkossakin uskotella itsellesi mitä haluat. Sehän on rotueläinten kasvattajilla yleinen tapa. Totuudesta viis. :)

        Sinä nyt et huomaa yhtä pikku asiaa. Aikoinaan ei ole ollut mitään rotueläimiä olemassakaan, on ollut tietyn näköisiä kissoja tai muita eläimiä. Kun niille on alettu kirjoittamaan sukutauluja ja siitä myöhemmin rekisterikirjoja, on niistä tullut vasta rotukissoja. Jos tätä ei olisi kukaan tehnyt, ei olisi olemassa rotukissoja ollenkaan.

        Joku taho siis tekee ne määreet aluksi ja niitä noudattavat henkilöt jatkavat ja tukevat niitä. Näistä henkilöistä aikanaan tulee yhdistysten ja kattojärjestöjen jäseniä ja toimihenkilöitä. Nämä järjestöt sitten tekevät uusia määreitä ja pitävät yllä aiemmin tehtyjä sekä luovat säännöt tietyille toiminnoille. Niiden sääntöjen ulkopuolella toimivat eivät täytä noita määreitä, eivätkä voi siten kutsua kissojaan rotukissoiksi tai itseään kasvattajiksi. Tai voivat kun haluavat brassailla jollakin jota eivät oikeasti ole.

        Ne määritykset on aina jonkun tahon laatimia, on kyse kissoista tai mistä tahansa. Eikä kissaliitto niitä määrityksiä ole tehnyt, vaan kattojärjestö FIFe tai CFA tai TICA tai...tai nämä kaikki yhdessä.

        Kissaliitto ei ole yhdistys vaan suomalaisia rotukissayhdistyksiä valvova liitto. Kissaliittoa valvoo taas FIFe joka on kansainvälinen kattojärjestö. Se laatii säännöt joita myös kissaliiton alaiset yhdistykset noudattaa.

        Paperittomista on haittaa juuri rotukissoille, koska niiden tuottaminen voidaan tehdä ilman terveyteen tähtääviä toimenpiteitä. Kun/jos ne sairastuu, koko virallinen rotu leimataan sairaaksi vaikka kyseessä olisikin paperiton yksilö. Ostajan kukkarollehan se lopulta kaatuu, kun myyjä ei niistä sairauksista korvaa mitään ja ostaja joutuu sairauden lisäksi maksamaan puuttuvat rokotukset ja sirut yms. On se todella outoa, että paperin puuttuminen tai sekarotuisuus tekee kissoista terveitä ja paperit taas sairaita. Tästä saadaan kohtapuoliin varmasti hyvää faktaa kun Roosan ja muiden kohtalontovereiden asia ratkaistaan käräjillä.

        Koitko karvaankin tappion kun yritit sooloilla ja jouduit jättämään kasvatuksen ja kollin lainaamisen? Etkö onnistunutkaan tienaamaan suuria summia, vaikka niin kovasti yritit? Olet niin läpinäkyvä, että yrityksesi on vain huvittavaa. Odotan sitä tutkimusta kissan luovutusiästä edelleen, vaikket sitä täällä ole toitottanut tekeväsi, muistan sen toisaalta hyvin.


      • voi sinua rukkaa
        niinkö se meni kirjoitti:

        Sinä nyt et huomaa yhtä pikku asiaa. Aikoinaan ei ole ollut mitään rotueläimiä olemassakaan, on ollut tietyn näköisiä kissoja tai muita eläimiä. Kun niille on alettu kirjoittamaan sukutauluja ja siitä myöhemmin rekisterikirjoja, on niistä tullut vasta rotukissoja. Jos tätä ei olisi kukaan tehnyt, ei olisi olemassa rotukissoja ollenkaan.

        Joku taho siis tekee ne määreet aluksi ja niitä noudattavat henkilöt jatkavat ja tukevat niitä. Näistä henkilöistä aikanaan tulee yhdistysten ja kattojärjestöjen jäseniä ja toimihenkilöitä. Nämä järjestöt sitten tekevät uusia määreitä ja pitävät yllä aiemmin tehtyjä sekä luovat säännöt tietyille toiminnoille. Niiden sääntöjen ulkopuolella toimivat eivät täytä noita määreitä, eivätkä voi siten kutsua kissojaan rotukissoiksi tai itseään kasvattajiksi. Tai voivat kun haluavat brassailla jollakin jota eivät oikeasti ole.

        Ne määritykset on aina jonkun tahon laatimia, on kyse kissoista tai mistä tahansa. Eikä kissaliitto niitä määrityksiä ole tehnyt, vaan kattojärjestö FIFe tai CFA tai TICA tai...tai nämä kaikki yhdessä.

        Kissaliitto ei ole yhdistys vaan suomalaisia rotukissayhdistyksiä valvova liitto. Kissaliittoa valvoo taas FIFe joka on kansainvälinen kattojärjestö. Se laatii säännöt joita myös kissaliiton alaiset yhdistykset noudattaa.

        Paperittomista on haittaa juuri rotukissoille, koska niiden tuottaminen voidaan tehdä ilman terveyteen tähtääviä toimenpiteitä. Kun/jos ne sairastuu, koko virallinen rotu leimataan sairaaksi vaikka kyseessä olisikin paperiton yksilö. Ostajan kukkarollehan se lopulta kaatuu, kun myyjä ei niistä sairauksista korvaa mitään ja ostaja joutuu sairauden lisäksi maksamaan puuttuvat rokotukset ja sirut yms. On se todella outoa, että paperin puuttuminen tai sekarotuisuus tekee kissoista terveitä ja paperit taas sairaita. Tästä saadaan kohtapuoliin varmasti hyvää faktaa kun Roosan ja muiden kohtalontovereiden asia ratkaistaan käräjillä.

        Koitko karvaankin tappion kun yritit sooloilla ja jouduit jättämään kasvatuksen ja kollin lainaamisen? Etkö onnistunutkaan tienaamaan suuria summia, vaikka niin kovasti yritit? Olet niin läpinäkyvä, että yrityksesi on vain huvittavaa. Odotan sitä tutkimusta kissan luovutusiästä edelleen, vaikket sitä täällä ole toitottanut tekeväsi, muistan sen toisaalta hyvin.

        Tuo alun jargonisi on merkityksetöntä. Se nyt on selvä, miten rotueläimiä on alettu tekemään. Nyt tilanne on jo kauan ollut suhteellisen vakiintunut ja sitä tilannetta voi mainiosti käyttää yhdistyksen ulkopuolella tapahtuvassa kasvatuksessa. Vaikka kahden samanrotuisen rotukissan jälkeläinen jätetään rekkaamatta, ei se yhdistyksen silmissä täytä rotukissan ehtoja. Geneettiseltä perimältään se kuitenkin on rotukissa ja se riittää vallan mainiosti. Niille joille ei riitä on se kalliimpi vaihtoehto tarjolla.

        Kissaliitto on yhdistys. Sen kertoo jo sen virallinen nimikin Suomen Kissaliitto RY. Lisäksi kissaliitto löytyy yhdistysrekisteristä, joten olet tuossakin asiassa väärässä.

        Näytätkö muutaman esimerkin, jossa rotu on leimattu paperittomien toimesta sairaaksi. Siis jonkun hieman vakuuttavamman esimerkin kuin epämääräisen keskustelupalstan kirjoituksen.

        En ole väittänyt papereiden puutteen vaikuttavan terveyteen myönteisesti tai papereiden haitallisesti, enkä sellaista väitettä ole koskaan nähnyt. Tuo on omaa keksintöäsi. Eikä ihme että turvaudut tuollaiseen, koska asiapitoisten argumenttisi heikkoudet paistavat läpi.

        Viimeinen kappaleesi osoittaa, kuinka pihalla olet. Tai ehkä olet vain mieleltäsi häilyvä ja kuvittelet asioita. Otan osaa.


      • onko vai ei
        voi sinua rukkaa kirjoitti:

        Tuo alun jargonisi on merkityksetöntä. Se nyt on selvä, miten rotueläimiä on alettu tekemään. Nyt tilanne on jo kauan ollut suhteellisen vakiintunut ja sitä tilannetta voi mainiosti käyttää yhdistyksen ulkopuolella tapahtuvassa kasvatuksessa. Vaikka kahden samanrotuisen rotukissan jälkeläinen jätetään rekkaamatta, ei se yhdistyksen silmissä täytä rotukissan ehtoja. Geneettiseltä perimältään se kuitenkin on rotukissa ja se riittää vallan mainiosti. Niille joille ei riitä on se kalliimpi vaihtoehto tarjolla.

        Kissaliitto on yhdistys. Sen kertoo jo sen virallinen nimikin Suomen Kissaliitto RY. Lisäksi kissaliitto löytyy yhdistysrekisteristä, joten olet tuossakin asiassa väärässä.

        Näytätkö muutaman esimerkin, jossa rotu on leimattu paperittomien toimesta sairaaksi. Siis jonkun hieman vakuuttavamman esimerkin kuin epämääräisen keskustelupalstan kirjoituksen.

        En ole väittänyt papereiden puutteen vaikuttavan terveyteen myönteisesti tai papereiden haitallisesti, enkä sellaista väitettä ole koskaan nähnyt. Tuo on omaa keksintöäsi. Eikä ihme että turvaudut tuollaiseen, koska asiapitoisten argumenttisi heikkoudet paistavat läpi.

        Viimeinen kappaleesi osoittaa, kuinka pihalla olet. Tai ehkä olet vain mieleltäsi häilyvä ja kuvittelet asioita. Otan osaa.

        Löytyy sieltä yhdistysrekisteristä muitakin kuin yhdistyksiä ja mm. kennelliiton ruotsinkielisessä nimessä on ry, eikä se löydy rekisteristä. Kennelliittokaan ei sieltä löydy.

        Mutta kun katsot Kissaliiton sivuilta, niin siellähän se selvästi on kerrottu. Kissaliittoon ei voi olla jäsenenä henkilö, vaan vain rotukissayhdistys.

        Miksi minä näyttäisin sinulle mitään esimerkkejä, ethän sinäkään niitä koskaan näytä. Lukemalla ilmoituksia ja juuri niitä eri palstoja, saa selvän kuvan, että paperittomat ja sekoitukset on terveitä ja paperilliset sairaita. On tätä asiaa perusteltu silläkin, että testaamista tehdään koska ne rotukissat (paperilliset) on niin sairaita. Enhän minä väittänyt sinun sanoneen, vaan kerroin yleisesti mitä tästä ollaan mieltä.

        Jos sinä et kasvata mitään, miten sinulla voi olla tietoa kasvatustoiminnasta ja hankaluudesta yms.? Miten sinä voit sitä kritisoida ellei sinulla ole siitä mitään kokemusta? Jos kerrot toisenkädentietoa, niin sehän ei ole välttämättä faktaa.


      • varmistus
        voi sinua rukkaa kirjoitti:

        Tuo alun jargonisi on merkityksetöntä. Se nyt on selvä, miten rotueläimiä on alettu tekemään. Nyt tilanne on jo kauan ollut suhteellisen vakiintunut ja sitä tilannetta voi mainiosti käyttää yhdistyksen ulkopuolella tapahtuvassa kasvatuksessa. Vaikka kahden samanrotuisen rotukissan jälkeläinen jätetään rekkaamatta, ei se yhdistyksen silmissä täytä rotukissan ehtoja. Geneettiseltä perimältään se kuitenkin on rotukissa ja se riittää vallan mainiosti. Niille joille ei riitä on se kalliimpi vaihtoehto tarjolla.

        Kissaliitto on yhdistys. Sen kertoo jo sen virallinen nimikin Suomen Kissaliitto RY. Lisäksi kissaliitto löytyy yhdistysrekisteristä, joten olet tuossakin asiassa väärässä.

        Näytätkö muutaman esimerkin, jossa rotu on leimattu paperittomien toimesta sairaaksi. Siis jonkun hieman vakuuttavamman esimerkin kuin epämääräisen keskustelupalstan kirjoituksen.

        En ole väittänyt papereiden puutteen vaikuttavan terveyteen myönteisesti tai papereiden haitallisesti, enkä sellaista väitettä ole koskaan nähnyt. Tuo on omaa keksintöäsi. Eikä ihme että turvaudut tuollaiseen, koska asiapitoisten argumenttisi heikkoudet paistavat läpi.

        Viimeinen kappaleesi osoittaa, kuinka pihalla olet. Tai ehkä olet vain mieleltäsi häilyvä ja kuvittelet asioita. Otan osaa.

        Tässä vielä sinullekin ihan suomenkielellä.

        Suomen Kissaliitto ry
        on suomalaisten rotukissayhdistysten keskusliitto.

        Suomen Kissaliitto ry
        Suomen Kissaliitto ry on perustettu vuonna 1975 suomalaisten rotukissayhdistysten yhteistyöelimeksi ja FIFe-jäsenliitoksi. Liitto koostuu 11 rekisteröidystä rotukissayhdistyksestä, joissa on yli 7000 jäsentä.


      • on se
        onko vai ei kirjoitti:

        Löytyy sieltä yhdistysrekisteristä muitakin kuin yhdistyksiä ja mm. kennelliiton ruotsinkielisessä nimessä on ry, eikä se löydy rekisteristä. Kennelliittokaan ei sieltä löydy.

        Mutta kun katsot Kissaliiton sivuilta, niin siellähän se selvästi on kerrottu. Kissaliittoon ei voi olla jäsenenä henkilö, vaan vain rotukissayhdistys.

        Miksi minä näyttäisin sinulle mitään esimerkkejä, ethän sinäkään niitä koskaan näytä. Lukemalla ilmoituksia ja juuri niitä eri palstoja, saa selvän kuvan, että paperittomat ja sekoitukset on terveitä ja paperilliset sairaita. On tätä asiaa perusteltu silläkin, että testaamista tehdään koska ne rotukissat (paperilliset) on niin sairaita. Enhän minä väittänyt sinun sanoneen, vaan kerroin yleisesti mitä tästä ollaan mieltä.

        Jos sinä et kasvata mitään, miten sinulla voi olla tietoa kasvatustoiminnasta ja hankaluudesta yms.? Miten sinä voit sitä kritisoida ellei sinulla ole siitä mitään kokemusta? Jos kerrot toisenkädentietoa, niin sehän ei ole välttämättä faktaa.

        Nyt oli kyse kissaliitosta ja se yhdistysrekisteristä löytyy. Kyseessä on siis yhdistys, eli olit väärässä.

        Netistä nyt löytää tukea vaikka mille väitteelle. Voithan vaikka itse kirjoittaa keskustelupalstalle mitä sattuu ja esittää sen todisteena. Mikään vähänkään vakavasti otettava taho ei ole esittänyt väittämääsi.

        Missä minä olen kritisoinut kasvatusta? Senkus puuhailette paperillisten kissojenne kanssa miten haluatte. Kritisoinut olen ainoastaan kasvattajien halua kontrolloida kissoja ostaneita silloinkin kun heillä ei siihen oikeutta ole. Lisäksi suon ilomielin jollekin mahdollisuuden kasvattaa paperittomia rotukissoja ja sekoituksia kunhan asia hoidetaan kunnolla.


      • yhdistys on
        varmistus kirjoitti:

        Tässä vielä sinullekin ihan suomenkielellä.

        Suomen Kissaliitto ry
        on suomalaisten rotukissayhdistysten keskusliitto.

        Suomen Kissaliitto ry
        Suomen Kissaliitto ry on perustettu vuonna 1975 suomalaisten rotukissayhdistysten yhteistyöelimeksi ja FIFe-jäsenliitoksi. Liitto koostuu 11 rekisteröidystä rotukissayhdistyksestä, joissa on yli 7000 jäsentä.

        Tässä sinulle vielä ihan virallisen tahon varmistus.

        http://yhdistysrekisteri.prh.fi/ryhaku.htx?kieli=1&hakuraja=0&nimi=suomen kissaliitto&kotipaikka=&ensrek=&viimrek=&osoite=&evlu=&orto=&vapaa=&sb_haku=Hae

        Eli Kissaliitto on yhdistys.

        http://www.directa.fi/yritykset/8271422/Suomen Kissaliitto ry/

        Taloustiedot

        Virallinen toiminimi
        Suomen Kissaliitto ry

        Yhtiömuoto
        Aatteellinen yhdistys

        Onko vielä epäselvää?


      • Sivusta seurannut
        yhdistys on kirjoitti:

        Tässä sinulle vielä ihan virallisen tahon varmistus.

        http://yhdistysrekisteri.prh.fi/ryhaku.htx?kieli=1&hakuraja=0&nimi=suomen kissaliitto&kotipaikka=&ensrek=&viimrek=&osoite=&evlu=&orto=&vapaa=&sb_haku=Hae

        Eli Kissaliitto on yhdistys.

        http://www.directa.fi/yritykset/8271422/Suomen Kissaliitto ry/

        Taloustiedot

        Virallinen toiminimi
        Suomen Kissaliitto ry

        Yhtiömuoto
        Aatteellinen yhdistys

        Onko vielä epäselvää?

        Antakaa jo olla, molemmat. Tuossa teidän jankkaamisessa ei ole enää päätä eikä häntää.


      • keskustelupalsta on
        Sivusta seurannut kirjoitti:

        Antakaa jo olla, molemmat. Tuossa teidän jankkaamisessa ei ole enää päätä eikä häntää.

        Miksi ei ole? Kyllä minua ainakin kiinnostaa, miksi niin kovasti joku haluaa kiistää kyseessä olevan yhdistyksen. Kissaliitto tekee varmasti omalla sektorillaan hienoa työtä ja kaikki kunnia sille. Silti tuo kasvattajien fanaattisuus jaksaa ihmetyttää vuodesta toiseen.


      • ei ole...
        yhdistys on kirjoitti:

        Tässä sinulle vielä ihan virallisen tahon varmistus.

        http://yhdistysrekisteri.prh.fi/ryhaku.htx?kieli=1&hakuraja=0&nimi=suomen kissaliitto&kotipaikka=&ensrek=&viimrek=&osoite=&evlu=&orto=&vapaa=&sb_haku=Hae

        Eli Kissaliitto on yhdistys.

        http://www.directa.fi/yritykset/8271422/Suomen Kissaliitto ry/

        Taloustiedot

        Virallinen toiminimi
        Suomen Kissaliitto ry

        Yhtiömuoto
        Aatteellinen yhdistys

        Onko vielä epäselvää?

        Näyttää olevan.

        SEY on myöskin rekisteröity yhdistys (ry.) ja löytyy yhdistysrekisteristä. Mutta kuitenkin se on Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto ry, eli esyjen katto-organisaatio Suomessa.

        Samoin on Kissaliittokin, vaikka se kuinka on yhdistyksenä rekisteriin viety ja toimialana on Aatteellinen yhdistys. Kissaliiton sivuilla jokaisessa kohdassa "puhutaan" liitosta, ei yhdistyksestä.

        Olkoon tämä tästä kun sillä ei ole sen suurempaa merkitystä.


      • juu.
        ei ole... kirjoitti:

        Näyttää olevan.

        SEY on myöskin rekisteröity yhdistys (ry.) ja löytyy yhdistysrekisteristä. Mutta kuitenkin se on Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto ry, eli esyjen katto-organisaatio Suomessa.

        Samoin on Kissaliittokin, vaikka se kuinka on yhdistyksenä rekisteriin viety ja toimialana on Aatteellinen yhdistys. Kissaliiton sivuilla jokaisessa kohdassa "puhutaan" liitosta, ei yhdistyksestä.

        Olkoon tämä tästä kun sillä ei ole sen suurempaa merkitystä.

        Kissaliiton sivuilla ei tosiaan mainita kyseessä olevan yhdistyksen. Ihmettelinkin miksi ei. Kennelliitto sentään mainitsee asian omalla kohdallaan. Yhdistyksiä ovat kummatkin. Liitoksi nimittää itseään moni muukin yhdistys. Esimerkiksi ammattiyhdistyksen piirissä liitto-nimitys on yhdistysten kohdalla yleinen.


      • taitaapi
        juu. kirjoitti:

        Kissaliiton sivuilla ei tosiaan mainita kyseessä olevan yhdistyksen. Ihmettelinkin miksi ei. Kennelliitto sentään mainitsee asian omalla kohdallaan. Yhdistyksiä ovat kummatkin. Liitoksi nimittää itseään moni muukin yhdistys. Esimerkiksi ammattiyhdistyksen piirissä liitto-nimitys on yhdistysten kohdalla yleinen.

        Olisikohan syynä se, ettei niitä sekoitettaisi normaaleihin yhdistyksiin. Näinhän on usein esim. SUROKin kohdalla väitetty, että se rekisteröi Suomessa kissat ja niinhän se ei ole. SUROK on rotukissayhdistys, kun taas SRK on Kissaliitto.

        Kissaliiton lyhenne SRK (joka on jäänne vanhasta nimestä) taas jää pois, koska se sekoitetaan seurakuntiin joiden lyhenne se myöskin on ;)


      • Paperiton
        ei ihan noinkaan kirjoitti:

        Rotukissaa ei todellakaan saa parillakympillä rekisteriin, jos on ensikertaa matkassa. Koirien kohdalla rekisteröinti on helppoa ja selkeää ensikertalaisellekin, mutta kissoilla asia on tehty turhan vaikeaksi.

        Ihan samaa mieltä, ja jos haluaa rodunomaisen kissan eikä kumminkaan näyttelyyn halua on se sama onko katilla paperit vai ei! kunhan katsoo että käyttää terveitä yksilöitä jalostukseen.


      • mitä hullua?
        Sivusta seurannut kirjoitti:

        Antakaa jo olla, molemmat. Tuossa teidän jankkaamisessa ei ole enää päätä eikä häntää.

        Niimpä, onko tossa nyt enää mtn järkee, vois vaan ANTAA OLLA!


    • siamialais kissa

      miten hoidan siamialais kissaa sen haluun tietää ku harkitsen ostaa sen kuka osais auttaa kun tarviin hoito ohjeet?!

      • .

        Jos hankit kissan hyvämaineiselta kasvattajalta saat hyvät hoito-ohjeet kissan koko elämäksi. Siamilainen tarvitsee valtavasti huomiota ja sen pitää saada olla jatkuvasti vieressä. Ovat myös hyvin mustasukkaisia kissoja, eli hyökkäävät toisen kissan päälle jos toinen saa enemmän huomiota.

        Ihania kissoja nämä itämaiset, siamilaiset ja seychellit.

        "Mutta juuri pentutehtaillut, eli pienessä tilassa paljon kissoja ilman eläinlääkäriä, matokuureja ja rokotuksia ei ymmärrystä genetiikasta = pahaa jälkeä. "

        Äläkää ottako paperittomia eläimiä epämääräisistä oloista! Kissa voi olla valmiiksi hyvin sairas ja sitten elämä on onnetonta!

        Siitoslinjan pitää olla terve ja emojen sekä isien ultrattuja, etteivät mitään perinnöllisiä munuaistauteja kanna. Ehdottomasti myös rokotusten täytyy olla kunnossa. Käykää katsomassa kasvattajan luona niin näette kissan sisarukset, emon ja muut kissat.


    • Mar5u

      Hupaisaa on tämä kasvattajien fanaattisuus :) itse olen harkinnut kasvattajaksi ryhtymistä useaankin otteeseen. Kuoppasin ajatukset kun ostin vuonna 2008 suomessa näyttelyissä menestyneeltä, hyvämaineiselta kasvattajalta Sajamin kautta 2 rekisteröityä siamilaista kollipentua. Kumpikaan pennuista ei nähnyt 1v. syntymäpäiväänsä... Pennut olivat tullessaan kissaflunssan kourissa. Kuukausia pentuja hoidettiin sadoilla euroilla useaan otteeseen, lopulta vaihtoehtona oli enää lopetus.. joten en lähtisi aivan sokeasti luottamaan näihinkään niin sanottuihin "kasvattajiin". Omistan tällä hetkellä 1 paperittoman balikollin ja 2 paperitonta siamilaista. Sukulinja on itselläni tiedossa -90 luvun alkuun saakka, terveitä ovat olleet. Pentueita on ehtinyt tähän mennessä syntyä vain 5, paperittomina toki. Vain 5 siksi ettei minulla ole rahallista tarvetta eikä intressejä pennuttaa narttujani sairaaksi ( jota muuten "kasvattajatkin" tekevät ) sallittuhan on 2 pentuetta/narttu/vuosi jonka voit rekisteröidä, jos on useampi pentue ne myydään "pimeästi" :D., Itselläni ei riitä sydän kuin 1 pentueeseen/ 2 vuotta :) (nykyinen narttu on tehnyt 2 pentuetta, on 5 vuoden ikäinen.) Toki kissani käyvät rokutuksissa, on säännölliset madotukset jne. kissani eivät vain ole rekisterissä. Jokainen pentu joka minulta on maailmalle lähtenyt on ollut eläinlääkärin tarkistama, madotettu ja jos ostaja on halunnut myös rokotettu. Jokaisen maailmalle lähtevän pennun mahdolliset uudet omistajat on tarkoin tutkittu, koska en tahdo kissojani epämääräiseen kotiin asumaan. Joten älkää tuomitko kaikkia, jotka myyvät paperittomia kissoja tehtailijoiksi tai että pennut ovat sairaita tai etteivätkö lähtöolosuhteet ole olleet kunnossa :)

      • Petonakit

        Ymmärrän kyllä, mitä ajat takaa ja olen pahoillani, että olet onnistunut saamaan pentuja huonolta kasvattajalta. Kävitkö hänen kotonaan katsomassa kissojen oloja ennen ostopäätöstä? Vaikka sinulla on huonoja kokemuksia rekisterissä olevasta kasvattajasta, ei se tarkoita minusta vielä, että olisi syytä kannustaa kaikkia teetättämään paperittomia pentuja.

        Olisiko mielestäsi todella hyvä ottaa yleiseksi laiksi tuo oma toimintamallisi, ts. luottaisitko siihen, että kaikki hoitaisivat paperittomien kissojen kasvatuksen huolella?

        Toki rekisteröinti ei vielä tarkoita, että kaikki ongelmat katoaisivat, ei tietenkään. Väittäisin kuitenkin, että on parempi, että kasvatusta ylipäätään voidaan valvoa edes jollain tasolla. Itse olen saanut terveitä rekisteröityjä kissoja, joiden taustat tiedän pitkälle, mutta en tietäisi, jos kissojen vanhemmat eivät olisi rekisterissä. Toki voit pitää aina omaa ns. kirjanpitoa paperittomien kissojen kanssa (jos niiden taustalla on rekisteröityjä kissoja), mutta mielestäni on hyvä, että ulkopuolinen taho valvoo kasvatustyötä ja ns. toimii todistajana niin kasvattajan kuin pennunostajankin parasta ajatellen.

        Kasvattajiin kannattaa aina tutustua ensin kunnolla ja mielellään kysellä pennuista/kasvatustavoista useammaltakin kasvattajalta samaan aikaan, jotta saa vähän kuvaa siitä, miten erilaisia kasvattajatkin voivat olla. Pennun ostaminen on aina riski, kasvattaja voi osoittautua kaikesta huolimatta vastuuttomaksi, mutta rekisteröidyistä kissoista voi tehdä kantelun Kissaliittoon. Paperittomien kanssa on aivan omillaan.

        Tuosta rokottamisesta vielä, minusta sen ei pitäisi olla ostajan päätettävissä, rokotetaanko pentu vai ei. Rokottamatta jättäminen on minusta vastuutonta, eikä silloin auta, vaikka muuten hoitaisitkin kissasi asianmukaisesti. Rekisteröidyt kissat on pakko rokottaa, sillä tuokin ongelma taas ns. ratkeaa. Ihmiset ovat kuitenkin taipuvaisia laiskuuteen ja ehkä vaativat tällaista peräpäähän potkimista, jotta asiat varmasti hoituisivat kunnolla, jotkut enemmän, jotkut vähemmän.

        Itselleni on tullut kalliiksi pentutehtailun tuloksena rokottamatta jätetty rescue-kissa, joka juuri rokottamisen myötä olisi melko varmasti välttänyt calicin. Nyt hampaiden poistoon on mennyt n. 700 € ja vielä n. 500 € pitää varata tulevan varalle. Rekisteröidyillä kissoillani ei vastaavia oireita ole, yllättäen, koska niiden rokotuksista on huolehdittu asianmukaisesti heti kasvattajiensa luona alusta alkaen. Melko varmasti siis kantavat calicia, mutta ovat oireettomia. Toki nykyään tämän rescue-kissan rokotukset ovat ajantasalla, mutta millään ei saada korjattua sitä puuttuvaa pentuajan rokotusta, johon olisi mennyt paljon vähemmän rahaa, kuin näihin hammasoperaatioihin. Juuri tämä ennaltaehkäisevä hoitotyö on se, mikä rotukissoissa maksaa ja mielelläni sen maksankin.


    • Luluthecat

      Vähän outo kysymys, mutta sopiiko Siamilainen Parta-agaman kanssa samaan taloon? Liskomme on usein alakerrassa kävelyillä (asumme rivitalossa) mutta ei erityisemmin tarvitse valvomista. Voisiko kissa saalistaa tai haavoittaa liskoa? Siamilaisen saisi varmaan koulutettua niin että ei satuta liskoa, mutta jos kissa olisi esim. Turhautunut niin voisiko hän sitten hieman kynsiä liskoamme? Toivottavasti tiedätte edes jotain.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2251
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1958
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1918
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1720
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1498
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1178
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1173
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe