Näettekö kuolleita omaisianne unissanne?

isänsä menettänyt tytär

Isäni kuoli vajaa 11 kk sitten. Lähes joka yö näen häntä unissani. Hän on niissä omana itsenään. Sellaisena kuin, mitä hän oli terveenä seitsenkymppisenä. Minulle ei tule paha olo, enkä pelkää häntä. Hän ei välttämättä puhu mitään, mutta tiedän hänen olevan "elossa" unissani.

Jännä, miten isän kuoleman jälkeen näin häntä vain etempää. Hän teki jotakin jossakin kauempana, muttei näyttäytynyt "kunnolla".

Viime yönä näin kuollutta setääni unissani. Hän kuoli 3 vuotta sitten. Hänen kanssaan juttelimme ihan kuin ennenkin.

Onko paha, jos kuolleet ilmestyvät uniimme? Tietääkö se jotain huonoa?

Itse koen surua helpottavana, että isä tulee uniini. Hän ei ole mukana enää "oikeassa" elämässä, mutta edes unissa saan hänet tavata ja se auttaa ikävään. En tiedä, koska suru helittää. Joskus kapinoin, kun mietin, miksi elämä on tehty yhdeksi luopumiseksi! Ei tiedä, koska äitikin siirtyy rajan taakse ja tämä kaikki on käytävä uudelleen lävitse.

20

1992

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • johtuu

      ...ihmisen astraalikehosta. Unessa vietämme paljon aikaa siinä ja fyysisen kehon kuoltua olemme myös siinä ennen kuin siirrymme mentaalikehoon.

    • ripa

      en valitettavasti näe unia mieheni kuolemasta,vaikka miten olen sitä toivonut

      • haluaisit

        nähdä unta miehesi kuolemasta? Eikö olisi mukavampaa nähdä sellaista unta, jossa miehesi on elossa?


      • Jenita

        Isäni kuoli n. 6kk sitten ja en ole nähnyt yhden yhtä unta isästäni. En missään unessa edes vilaukselta. Tosi kurjaa.. niin tahtoisin nähdä.

        Mutta josko tämä keskustelu herättäisi alitajunnassa jotain, mikä saisi näkemään kauniita unia isästä. :D toivottavasti!


    • tietää vain

      Huonoa säätä. Sää muuttuu huonommaksi kun näkee kuolleita unessa, näin kertoi oma nyt jo edesmennyt äitini kauan kauan sitten.

    • ^Kun Nukuin^

      Minulle oli talo rakenteilla ja Pappani halusi tulla katsomaan missä vaiheessa taloni on. Hän ehti käydä katsomassa taloni ja heti kohta hän kuoli. Asun nyt siinä talossa jota pappani kävi keskeneräisenä katsomassa. Olin unessa sänkyssäni kun näin pappani seisovan makuuhuoneen ovellani, just niissä vaatteissa joissa olen hänet aina nähnyt. Kädet taskussa. Hänestä oli niin selvä näkemys siinä ovella, katsoin unessani ovelle ja näin pappani siinä, ajattelin tai niinku sanoin unessa heti että pappa ja avasin silmäni heti välittömästi. Se oli todella jännä tunne. Pappa oli minulle tosi rakas auttoi mua ja huolehti. Uskon että ne oli jäähyväiset että hän kävi minut hyvästelemässä. Se oli sitä hyvää aikaa kun mummoni ja pappani elivät, oli tunne että joku välittää. Nyt tuntuu että ei ole ketään. Autoin ja huolehdin heistä. Kun hekin huolehtivat ja auttoivat minua. Oli ihania ihmisiä. Hyvin pidettyjä.

      • ^Kun Nukuin^

        Kello oli silloin 8-9 välillä sen ajan muistan kans hyvin, vaikka siitä on jo aikaa jokunen vuosi. Varmaan 5v luulisin.


    • unia *

      vanhemmistani. En joka yö, mutta usein. Joku aika sitten juttelin äitini kanssa ja moitin häntä siitä, kun kuoli. Kerroin miten paljon tuskaa hän aiheutti minulle ja lapsilleni. Kerroin miten jouduin turvautumaan lääkkeisiin. Äiti kuunteli. Ei kuitenkaan vastannut minulle mitään.

    • karin

      rakkaan veljeni puoli vuotta sitten. Ennen hänen kuolemaansa näin unen, jossa etsin häntä. Löysin hänet, mutta hän ei halunnut palata takaisin pitkältä matkaltaan.
      En voinut kuvitellakaan, että hän kuolisi.
      Kuoleman jälkeen hän on käynyt unissani. Ei ole puhunut mitään. Hän on ollut ikään kuin ulkopuolinen.

    • jenny.

      Ei se mitään "pahaa" tiedä. Se on vain yksi tapa kommunikoida...kun ette enää voi puhua täällä "maanpäällisessä arkielämässä"...

      Hän haluaa vain "moikkailla" sinua.

    • Tessukka

      Veljeni kuoli 6 v sitten ja olen nähnyt hänestä muistaakseni yhden unen. Siinä hän ei puhunut mitään, mutta tuli tavalliseen tapaansa yläkerrasta alas ja seisoi keittiön kaapiston edessä. Olen kuullut muuten, että jos näkee kuolleesta unta, ne eivät puhu mitään. Itse päättelen asian niin, että unen näkijä tietää henkilön olevan kuollut ja siksi siis moinen "ilmiö".

      • mamman.tyttö

        Minä oon nähnyt muutaman unen äidistäni. Hän puhuu monesti näissä unissa, mutta en enää aamulla muista lainkaan mitä hän sanoi. Harmittaa, kun yhdessä unessa kysyin paljon kysymyksiä joihin oikeasti haluaisin vastauksen ja hän vastasi, en vain muista..

        Tiedän kyllä unissani että hän on kuollut, en ole koskaan unessakaan kokenut että hän olisi oikeasti fyysisesti täällä.


    • Isätön73

      Isäni on ollut haudassa jo monta vuotta ja se kaipuu vaan kasvaa päivä päivältä kovemmaksi miltei sietämättömäksi... Syykin on aika selvä koska äiti ja isä erosi kun olin pieni ja en ole tavannut isääni aikuis iässä ja en muista tapaamisia kun olin pieni.Näen isääni unissa ja välillä olen jossain psykoosissa tai jossain kun näen koko hahmon. On tää vaan kauheaa.

    • Surevaäiti

      Poikani käy aina välillä unessa luonani ❤ on se ihanaa että edes unissa saan pitää poikani lähelläni

    • selvännäkijä

      Ota yhteyttä Fiksuun Selvänäkijään hän sinua auttaa.
      Puhelin 0465707039

    • Olen nähnyt unia edesmenneestä isästäni. Yhdessäkin unessa kysyin häneltä, että mitä hän täällä tekee, eikö hänen pitäisi olla kuollut. Isä oli unessa nuorempi kuin kuollessaan. Kerran juttelin unessa hänen kanssaan puhelimessa. Aamulla en tosin muistanut mitä. Olen jo monia vuosia sitten nähnyt unta kuolleesta kummitädistäni. Mitään vaivoja ei ollut. Olen suhtautunut näihin uniin, missä on edesmenneitä sukulaisia, lohduttavina. Kai se on ihan luonnollista, kun muillakin on niin paljon näitä kokemuksia.

    • SaraPia

      Mun elämäni läheisin ja tärkein ihminen menehtyi lokakuussa. Mummuni kulki kivuliaan ja tuskaisen vuoden sairaalasta toiseen, se oli hyvin raskasta aikaa. Mikään ei ole niin raastavaa kuin nähdä rakkaan kärsivän. Olin kuitenkin lopulta helpottunut siitä, että hän pääsi pois vaarin luo mitä oli jo pitkän aikaa toivonutkin.
      Ensimmäisen uneni näin hänestä joulun tienoilla. Se oli ihana uni, mummu oli terve ja iloinen. Näytti puolet nuoremmaltakin ja niin onnelliselta. Vaarikin on tullut silloin tällöin mun uniin ja aina ne ei oo ollut niin miellyttäviä, mutta musta on ihana päästä näkeen niitä edes unissa. Aamulla kun herää, niin on jotenkin rauhallinen olo. Enkä missään nimessä usko, että tämänkaltaiset unet tietävät mitään huonoa.

    • 3209

      Näen molemmat mummoni, anoppini ja isäni usein unissani. Minusta se on mukavaa ja johtuu kai kaipauksesta.

    • JeesusPelastaa111

      Unet voivat johtua monesta eri tekijästä: omasta alitajunnasta (useimmiten), joskus myös Jumalasta tai Hänen vihollisestaan.

      Tärkeintä lienee kuitenkin se, ettei koeta ottaa yhteyttä kuolleisiin eikä sotkeudu mihinkään "selvännäkijöihin", sillä he ovat Jumalan vihollisen asialla.

      Uskossa Jeesukseen kuolleet rakkaat ovat Jumalan luona ja jos sellaiset ihmiset ilmestyvät uniin tai muulla tavoin, jotka eivät ole uskossa Jeesukseen kuolleet, ja esittävät että "olen nyt onnellinen, olen nähnyt valon" jne. sitä ei kannata uskoa, sillä vain usko Jeesukseen voi pelastaa ja viedä ihmisen Taivaaseen. Tällaisissa tapauksissa ne, jotka ovat ilmestyneet, eivät ole oikeasti niitä joita väittävät olveansa, vaan vihollisen agentteja. Sillä he eivät tahdo että kukaan pelastuisi ja siksi esiintyvät "valkeuden enkeleinä" ja johtavat ihmisiä harhaan.

      Tämä on rankka totuus, mutta se on sanottava.

      Apt 4:12
      12 Eikä ole pelastusta yhdessäkään toisessa; sillä ei ole taivaan
      alla muuta nimeä ihmisille annettu, jossa meidän pitäisi pelastuman.”

      Se nimi on Jeesus.

      "Jokainen, joka huutaa avukseen Herran nimeä, pelastuu." (Room. 10:13)

    • Anonyymi

      Mun mummu kuoli kauan sitten mutta aina muistan unen sen jälkeen. Olin aivan surkeena.Sitten yksi yö näin unta mummusta,jän seisoi edessä ja sanoi iloisesti ,miksi sinä Piia itket enhän minä ole kuollut,halasi minua tiukasti ja heräsin siihen ja halais tuntui vielä hereillä.Sen jälkeen mieli oli iloisempi vaikka ikävä olikin mummua.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1595
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      16
      1429
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1337
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      31
      1325
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      34
      1266
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1208
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1116
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1116
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1104
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1082
    Aihe