kokemuksia kastor kl-20 kiukaasta

tietämätö

eli minkälaisia kokemuksia nyt on harkinnassa kastor kl-20 harvia 20 pro ja narvi 12nm.Luin noita vanhoja ketjuja ja kastorista sanottiin ettei lämpiä pitääkö paikkaansa onko malli jo muuttunut kun 06-vuoden keskusteluissa haukuttiin ettei savukasuille ole kunnonkiertoa.Itseäni kiinnostaisi kastor eniten suuren kivimäärän takia jos sillä saisi pehmet löylyt.kastorin hinta oli kun äsken kysyin 349 eli aika kallis mutta onko hintansa väärti

40

16509

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pelkästään huono

      Puuta menee, mutta ei lämpene. Ainakin vuoden vanha on ihan kuraa. Nätti kyllä rosteripelteineen ja lasiluukkuineen. Mökillä vastaava harvia kuluttaa alle puolet puumäärästä, vaikka sauna on suurempi.

    • Kastorista

      En tiedä millä lahopuilla edellinen vastaaja lämmittää, vai onko sitten kivet tiukassa tai vetoa liikaa, mutta reiluun puoleen tuntiin on meillä sauna lämmin. Saunalla on kokoa reilut 10m3. Vastaa noin 20m3 saunaa kun puolet seinäalasta on kiveä ja ovi on lasia. Raitisilma on putkitettu ulkoa. Jokaisen kiukaan lämmittämisessä on omat niksinsä ja kun ne omaksuu niin homma toimii ja hiki irtoaa. Polttopuuna käytetään kuivaa sekapuuta. Hormina on 180 mm keraaminen putki ja hormipelti on lämmitettäessä puolillaan auki. Kiukaan sisälle, sinne aukkon josta palokaasut kulkee laitoin ison kiuaskiven, kuten Kastor suosittelee jos perusveto on korkean hormin takia kova.

      Lämmityksen kannalta ihan yhtä tärkeää kuin savukaasujen kierto on riittävän iso tulipesä, jossa palokaasujen on mahdollista palaa loppuun. Tässä suhteessa Kastor hakkaa ainakin Narvin mennen tullen.

      Löyly on todellakin pehmeä ja viipyvä. Ei sellainen kuuma kihahdus mitä jatkuvalämmitteiset usein tarjoaa.

      Itse tykkään Kastorista, eikä moitittavaa juuri ole.

      • kiuasostoksilla kohta

        Kastorista mahtaa olla 10 kuution saunan omistajalla? Onko KL-27?


      • Kastorista
        kiuasostoksilla kohta kirjoitti:

        Kastorista mahtaa olla 10 kuution saunan omistajalla? Onko KL-27?

        18 kilowatin malli kyseessä. Tuntuu juuri oikealta omaan saunaan.


    • hyvä mutta

      tumpelot ei osaa lämmittää eli liika veto pitää poistaa joko kivellä tai kuristaa savupellillä. Koskee erikoisesti pitkiä hormeja eli kellarisaunoja.

      • KL-20

        Rauhallisesti loimottaa ja hyvin lämpeää kun mainitsemasti toimenpiteet on tehty. Juurikin pitkän hormin kanssa.


    • kastorin puukiuas on paska

      Kuulkaas nyt Kastorin käyttäjät. Se että teitä on ns. kustu silmään kiuaskaupoissa ei pitäisi olla peruste laittaa vahinkoa kiertämään.

      Kastorissa on Tekniikan Maailman rakennusmaailman mittausten mukaan KAIKISTA testatuista kiukaista ylivoimaisesti korkein savukaasujen lämpötila. Toisin sanoen lämpö menee harakoille.

      Se että joku saa saunansa lämpimäksi tällä kamiinalla ei ole tietysti mikään uutinen. TOTUUS nyt kuitenkin on se että muulla kiuasmerkillä/mallilla sauna lämpenisi sekä nopeammin että pienemmällä puumäärällä.

      Kiukaan ostaja haistaa kyllä tämän palstan Kastor myyjien olemattoman hehkutuksen...viestiketju toisensa perään saman kirjoittajan yksinkeskustelua.

      KASTOR NYT VAAN ON YKSI HUONOIMMISTA PUUKIUASMERKEISTÄ MITÄ MAA PÄÄLLÄÄN KANTAA!

      Jorma

      P.S Aloitinpa uuden viestiketjun, jottei kenellekään jää epäselväksi Kastorin huonous

      P.S.S Odotan innolla myyjien hehkutusta tähän viestiin

      P.S.S Kastorin ostaneiden ei tarvitse kommentoida...nuolkaa haavt ihan tykönänne...lämpenee se sauna viidellä tukankuivaimellakin

      • Kastor on PARAS

        Miksi postailet samaa tuubaa moneen eri ketjuun. Mitkä ovat intressisi? Hieman epäilyttää. Viestien massapostitus on kielletty.

        P.s. Seuraava kiuas nykyisen Viki-kiukaan jälkeen on Kastorin KO-20 tai KH-20


      • callahan 66
        Kastor on PARAS kirjoitti:

        Miksi postailet samaa tuubaa moneen eri ketjuun. Mitkä ovat intressisi? Hieman epäilyttää. Viestien massapostitus on kielletty.

        P.s. Seuraava kiuas nykyisen Viki-kiukaan jälkeen on Kastorin KO-20 tai KH-20

        Ostin kaksi vuotta sitten Kastorin kiukaan, maksoi 449 euroa. Kuvittelin, että korkeahko hinta=laadukas kiuas.

        No nyt sitten on kiuas puhki, koivuklapeja nähnyt alle 10 kertaa, n. 2 krt/vk lämmitetty... Kivet lämpiää todella hitaasti.

        Oli eka ja varmasti vika Kastori meikäläisellä...

        Kokeilen Harviaa seuraavaksi.


    • Ex-kastor ;)

      Ittellä oli kastor ja kesti kyllä kovaa käyttöö 8v ennenkuin paloi puhki nyt laitoin misan kun pitäis olla Kiukaiden "mersu" tehoa tuntuu olevan ja pyöristetyillä kivillä mukavan pehmee löyly ja puita menee melkein puolet vähemmän kun kastorin kans

    • louhives

      32 v kestänyt jo ja hyvin lämmittänyt rantasaunaa. Malli Kastor 180, jossa vesisäiliö. Neliöitä n. 10. Mietin, mikä on kiukaan keskimääräinen ikä. Ehkä omamme on hieman yli keskimääräisen. Hyviä löylyjä vaan kaikille merkkitietoisille löylynlyömille ja -jille.

      • louhives

        Siis kuutioita n. 10


      • Saunahulluja

        Saunologia ‏@saunologia 9. elokuuta
        Tämän illan hyvän olon tarjosi #sydänkiuas keksijä Risto Vierimaan sauna ja kiuas. Paljon pehmeää lämpöä taloudellisesti, hieno keksintö!

        apeukutan edellistä olen Saunologian kanssa täysin samaa mieltä. Tästäkös eräät otti herneen nenään ja kilvan kehuvat 50 luvun tuotteita. Kyllä muillakin sauna lämpiää, mutta Sydän-kiuas ja sen ensilöylyt teki taviksesta saunahullun.


      • 50luvuntuotteita

        22.06.2016 - "Valmistaja käyttää kiukaasta nimitystä läpivirtauskiuas. Nähdäkseni kysymys on kuitenkin jatkuvalämmitteisen kiukaan erikoistyypistä. Samaisessa testissä Sydän-kiuas lämmitti laboratoriosaunan lattiaa selvästi keskimääräistä vähemmän, mikä on hieman ristiriidassa läpivirtausväitteiden kanssa."

        9.8.2016 - "Tämän illan hyvän olon tarjosi #sydänkiuas keksijä Risto Vierimaan sauna ja kiuas. Paljon pehmeää lämpöä taloudellisesti, hieno keksintö!"

        "yht.veto 11.8.2016 11:11 Läpivirtauskiuas jonka läpivirtaus ei toimi - hieno keksintö!"

        "aakkupaovorp 11.8.2016 9:31 S-kiukaan valm. soitteli varmaan perään ja kutsui saunomaan kun luki neg. palautteen kuten keksijöillä joille omasta keksinnöstä tulee elämää hallitseva pakkomielle on tapana? Epäilen jääneen soiton tasolle ja valkoiseen valheeseen blogin pitäjän puolesta kun nimikin on mennyt väärin. Taisi saada kunnon ripityksen kun noin mieli muuttui?"


    • joulutonttu5

      Joo täytyypä sanoa että oli viimmeinen kastori mikä meille tulee ..vajaa 1,5vuotta ja saumoista kiuas auki..elikkä taitaa nuohoojan mukaan vaihtua seuraavaksi kota merkkinen kiuas meille,,

    • SaunologinTesti

      Jos testatusti maailman paras kiuas kestää kovassaa käytössä yli 10 vuotta ja perhekäytössä vuosikmymmeniä, niin kertokaa miksi jokin muu kiuas olisi parempi vaihtoehto?
      9.8.2016 - Saunoligi- "Tämän illan hyvän olon tarjosi #sydänkiuas keksijä Risto Vierimaan sauna ja kiuas. Paljon pehmeää lämpöä taloudellisesti, hieno keksintö!"

      • SaunologinTesti

        "Valmistaja käyttää kiukaasta nimitystä läpivirtauskiuas. Nähdäkseni kysymys on kuitenkin jatkuvalämmitteisen kiukaan erikoistyypistä. Samaisessa testissä Sydän-kiuas lämmitti laboratoriosaunan lattiaa selvästi keskimääräistä vähemmän, mikä on hieman ristiriidassa läpivirtausväitteiden kanssa."


    • Vastavirtakiuas

      FAKTAA
      Eräät lupaa vaan, paloriskit kasvaa kun tiedotteet ovat puutteellisia.

      Muutamia poimintoja suoritustaso ilmoituksista
      --------Savk.läp. max -Hyötys. --CO päästö --Puunkulutus
      Harvia 26 - Ei ilmoita - 67% ------0.8% ---------10.1 kg
      Kastor 27 -* 573 C. ---- 71.7%----- 0.3% ---------11.5 kg =mitattu laipion yläpuolelta
      Narvi 30 ---Ei ilmoita - 70% ------ 0.3% ---------13.0 kg
      Sydän 30 ---426.8 C. --75% -------0.13% ---------8.0 kg Testiraportti julkinen.
      Sydän-kiuas lämpöturvallisuustesti savukaasun lämpötila hormiyhdeyhde max
      =(426.8 C.) kiukaan yläpuilella, hormilämpöluokka T 450.

      *Kastorin savukaasun lämpötilan mitauskohta hormista kiukaan yläpuolelta 150 cm korkeudelta (573 C.), ei voida käyttää kiukaiden savuhormin T- lämpöluokkaa määritettäessä. Kastor ilmoittaa kaikille kiukaille saman (0.3%) CO -päästön. Vaikea uskoa koska ei julkaise testiraporttia.
      Hormiyhteen savukaasun lämpötila max on n. 100 astetta korkeampi kuin standardin mittauskohdan lämpötila.

      FAKTAA ..."Jatkuvalämmitteisten saunan kiukaiden savupiipun T-lämpöluokka tulee valita kiukaan lämpöturvallisuustestissä mitattujen savupiippuun tulevien savukaasujen korkeimman lämpötilan perusteella.

      Rakennushankkeeseen ryhtyvän / hänen asiantuntijansa tulee varmistaa tulisijan ja savupiipun yhteensopivuus ja pyydettäessä esittää rakennusvalvonnalle tuotteiden valmistajilta saadut dokumentit ja mahdollinen asiantuntijalausunto yhteensovittamisesta ja tuotteiden asennusten kelpoisuudesta. "

      • paskavirtakiuas

        jasittennefaktat
        4.12.2016 16:49

        "Hormilämpötilojen suhteen sydänkiuas ja kastor ovat hyvin lähellä toisiaan. Maltillisella lämmityksellä savukaasujen lämpötila hormiliitoksessa noin 400C vetoa kasvattamalla lähes 600C mitattuna standardin määrittämästä mittauspisteestä. "

        Kastor 27 TM testi savukaasu max. alle 400C - (veto 12Pa). Mittauspiste standardin määrittelemä. Hormilähtö max. 432 C.

        Sydän-kiuas 30 Plus Turvallisuustesti max 394.6 C - (veto 12Pa). Mittauspiste standardin määrittelemä. Hormilähtö max 441.2 C

        Kastor 27 Turvallisuustesti savukaasu max 571.7 C - (veto 17Pa). Mittauspiste standardin määrittelemä.

        Sydän-kiuas TTY testi 2014 savukaasu max 441 C - (veto ka.15 Pa). Mittauspiste standardin määrittelemä. Hormilähtö max yli 500 C.

        "CE-merkitylle kiukaalle suoritetussa kenttäkokeessa savukaasujen lämpötilat olivat pitkiä aikoja korkeampia kuin turvallisuustestin korkein lämpötila"


    • Vastavirtakiuas

      Pasktat löytyy virallisesta mittausraportista, jota Kastori ja eräät muut valmistajat eivät voi julkaista, koska savuhormin korkein lämpöluokka T 600 ei riitä.
      CE kilvessä valmistajat voivat ilmoittaa savukaasun lämpötilan, joka ei välttämättä tarkoita että savuhormin hormiluokka täyttyy. Ennen asennusta ostajan on tiedettävä kiukaasta lähtevän savukaasun max lämpötila yhdyshormissa, joka määrittää kiukaan T lämpöluokan.

      • ottaakoSydämmestä

        Koska sinulla ei mene päivääkään ilman hormilämpötilapakkomielteitä sinun kannattaisi mielenterveytesi vuoksi siirtyä käyttämään AITO kertalämmitteistä LÄPIVIRTAUSKIUASTA. Esim. AK-110. Soveltuu vaatimattomasti jopa 90M3:n saunaan. Minimissään vaatii 30M3:n saunan.

        Katsos ei tarvitse edes testata kiuasstandardien mukaisesti eikä sinun siten tarvitse miettiä hormilämpötilojakaan. ON MONTA SYYTÄ VALITA AITO-KIUAS. Jos AIKO saunassakin mietit vielä pakonomaisesti hormilämpötiloja sulje lämmitysvaiheessa hormipelti ja avaa löylyluukku ja HALLELUJA, olet savusaunan onnellinen omistaja - Hormilämpötilojen maksimilämpötila = 0C. AITO KIUKAISTA KIUKAIN


      • konvektion_pyöritykseen
        ottaakoSydämmestä kirjoitti:

        Koska sinulla ei mene päivääkään ilman hormilämpötilapakkomielteitä sinun kannattaisi mielenterveytesi vuoksi siirtyä käyttämään AITO kertalämmitteistä LÄPIVIRTAUSKIUASTA. Esim. AK-110. Soveltuu vaatimattomasti jopa 90M3:n saunaan. Minimissään vaatii 30M3:n saunan.

        Katsos ei tarvitse edes testata kiuasstandardien mukaisesti eikä sinun siten tarvitse miettiä hormilämpötilojakaan. ON MONTA SYYTÄ VALITA AITO-KIUAS. Jos AIKO saunassakin mietit vielä pakonomaisesti hormilämpötiloja sulje lämmitysvaiheessa hormipelti ja avaa löylyluukku ja HALLELUJA, olet savusaunan onnellinen omistaja - Hormilämpötilojen maksimilämpötila = 0C. AITO KIUKAISTA KIUKAIN

        "Mikäli samalla savusaunan katto ja seinien rakentet olisivat ilmatiiviit, niin korvausilman saanti konvektion pyöritykseen olisi puutteelista ja jopa mahdotonta"


      • Vastavirtakiuas

        MikälI Aito / Narvi kiukaan hormilämmöt ylittää 600 astetta, niin ei kannata julkaista testiraporttia, muuten poistuu markkinoilta ja se olisi kylmää kyytiä se.


      • niinainasamavirsi10v

        OSTA AITO KERTALÄMMITTEINEN VASTAVIRTAKIUAS ja olet vapaa hormilämpötilojen aiheuttamista painajaisista HALLELUJA ja SYDÄNVAIVAT HELPOTTAA!

        AITO - KIUKAISTA KIUKAIN - SE SYDÄNYSTÄVÄLLINEN


      • sydänvaivat
        niinainasamavirsi10v kirjoitti:

        OSTA AITO KERTALÄMMITTEINEN VASTAVIRTAKIUAS ja olet vapaa hormilämpötilojen aiheuttamista painajaisista HALLELUJA ja SYDÄNVAIVAT HELPOTTAA!

        AITO - KIUKAISTA KIUKAIN - SE SYDÄNYSTÄVÄLLINEN

        jasittennefaktat
        4.12.2016 16:49

        "Hormilämpötilojen suhteen sydänkiuas ja kastor ovat hyvin lähellä toisiaan. Maltillisella lämmityksellä savukaasujen lämpötila hormiliitoksessa noin 400C vetoa kasvattamalla lähes 600C mitattuna standardin määrittämästä mittauspisteestä. "

        Kastor 27 TM testi savukaasu max. alle 400C - (veto 12Pa). Mittauspiste standardin määrittelemä. Hormilähtö max. 432 C.

        Sydän-kiuas 30 Plus Turvallisuustesti max 394.6 C - (veto 12Pa). Mittauspiste standardin määrittelemä. Hormilähtö max 441.2 C

        Kastor 27 Turvallisuustesti savukaasu max 571.7 C - (veto 17Pa). Mittauspiste standardin määrittelemä.

        Sydän-kiuas TTY testi 2014 savukaasu max 441 C - (veto ka.15 Pa). Mittauspiste standardin määrittelemä. Hormilähtö max yli 500 C.

        http://www.tut.fi/cs/groups/public/@l912/@web/@p/documents/liit/mdbw/mdgx/~edisp/p081988.pdf

        "CE-merkitylle kiukaalle suoritetussa kenttäkokeessa savukaasujen lämpötilat olivat pitkiä aikoja korkeampia kuin turvallisuustestin korkein lämpötila"


      • EtVoiJulkaista
        sydänvaivat kirjoitti:

        jasittennefaktat
        4.12.2016 16:49

        "Hormilämpötilojen suhteen sydänkiuas ja kastor ovat hyvin lähellä toisiaan. Maltillisella lämmityksellä savukaasujen lämpötila hormiliitoksessa noin 400C vetoa kasvattamalla lähes 600C mitattuna standardin määrittämästä mittauspisteestä. "

        Kastor 27 TM testi savukaasu max. alle 400C - (veto 12Pa). Mittauspiste standardin määrittelemä. Hormilähtö max. 432 C.

        Sydän-kiuas 30 Plus Turvallisuustesti max 394.6 C - (veto 12Pa). Mittauspiste standardin määrittelemä. Hormilähtö max 441.2 C

        Kastor 27 Turvallisuustesti savukaasu max 571.7 C - (veto 17Pa). Mittauspiste standardin määrittelemä.

        Sydän-kiuas TTY testi 2014 savukaasu max 441 C - (veto ka.15 Pa). Mittauspiste standardin määrittelemä. Hormilähtö max yli 500 C.

        http://www.tut.fi/cs/groups/public/@l912/@web/@p/documents/liit/mdbw/mdgx/~edisp/p081988.pdf

        "CE-merkitylle kiukaalle suoritetussa kenttäkokeessa savukaasujen lämpötilat olivat pitkiä aikoja korkeampia kuin turvallisuustestin korkein lämpötila"

        Ei tarvii jossitella, laita reilusti linkki Kastor kiukaan testiraporttiin, koska haluat veratilla Sydänkiuasta Kastoriin. Mikäli et linkkiä uskalla julkaista, niin toinen vaihtoehto lienee kertoa Kastor 27 kiukaan savukaasu lämpötila 1.2 X 571.7 , niin saadaan savukkasun lämpötila hormilähtö =686,04 astetta. Hupsista, T600 luokka ylittyi reilust. Kastor kiukaita ei voida liittää yhteenkään savuhormiin suomessa ja EU:ssa . Todista jos pystyt toisin julkaisemalla testiraportti.
        Viranomaisten tehtävä lienee estää ja valvoa paloriskien tuotteiden markkinointia.


      • Harvia.kiistatta.nopein
        EtVoiJulkaista kirjoitti:

        Ei tarvii jossitella, laita reilusti linkki Kastor kiukaan testiraporttiin, koska haluat veratilla Sydänkiuasta Kastoriin. Mikäli et linkkiä uskalla julkaista, niin toinen vaihtoehto lienee kertoa Kastor 27 kiukaan savukaasu lämpötila 1.2 X 571.7 , niin saadaan savukkasun lämpötila hormilähtö =686,04 astetta. Hupsista, T600 luokka ylittyi reilust. Kastor kiukaita ei voida liittää yhteenkään savuhormiin suomessa ja EU:ssa . Todista jos pystyt toisin julkaisemalla testiraportti.
        Viranomaisten tehtävä lienee estää ja valvoa paloriskien tuotteiden markkinointia.

        veratilla Sydänkiuasta Kastoriin.

        Sydän-kiuas 30 Plus Turvallisuustesti max 394.6 C - (veto 12Pa). Mittauspiste standardin määrittelemä. Hormilähtö max 441.2 C

        Kastor 27 TM testi savukaasu max. alle 400C - (veto 12Pa). Mittauspiste standardin määrittelemä. Hormilähtö max. 432 C.

        Hupsista, T600 luokka alittui reilust. Ei tarvii jossitella, ON MONTA SYYTÄ VALITA IKI KIUKAISTA KIUKAIN.

        Ja mikäs viranomainen sinä olet kun päivittäin täällä kilpailevien kiuasvalmistajien kiukaita myyntikieltoon asetat??


      • Lähiomainen
        Harvia.kiistatta.nopein kirjoitti:

        veratilla Sydänkiuasta Kastoriin.

        Sydän-kiuas 30 Plus Turvallisuustesti max 394.6 C - (veto 12Pa). Mittauspiste standardin määrittelemä. Hormilähtö max 441.2 C

        Kastor 27 TM testi savukaasu max. alle 400C - (veto 12Pa). Mittauspiste standardin määrittelemä. Hormilähtö max. 432 C.

        Hupsista, T600 luokka alittui reilust. Ei tarvii jossitella, ON MONTA SYYTÄ VALITA IKI KIUKAISTA KIUKAIN.

        Ja mikäs viranomainen sinä olet kun päivittäin täällä kilpailevien kiuasvalmistajien kiukaita myyntikieltoon asetat??

        Viranomaisten tehtävä lienee estää ja valvoa paloriskien tuotteiden markkinointia Jopa Kastorin ilmoitettava s-k lämpötila hormilähtö max 686 C.


    • Pettynyt64

      Meillä on Kastor ja pakko sanoa että huono on ja on pakko vaihtaa vaikka tämä kiuas on ollut meillä vasta ihan vähän aikaa. Ei se miksikään muutu vaikka kuinka hehkutatte Kastoria tällä.

      • Pettynyt46

        Niin huono aprillipila ettei kukaan uskonut.


      • Saunottelija

        Siis tarkoittaako tämä nyt sitten että Kastoriin pitäisi olla tyytyväinen???? Meille on valmistumassa hirsisauna, jonka tilavuus on 26 kuution luokkaa, ja vahvimpana kiuasvaihtoehtona Kastor 37 vesisäiliöllä. Koska kiuas on saunarakennuksen tärkein hankinta ei haluaisi sen ostossa mennä metsään. Turvallisuus ja löylykokemukset ovat tietty ne tärkeät asiat, mutta näitä erilaisia keskustelupalstoja läpikäydessä menee pää ihan pyörälle, ja tuntuu ettei niiden läpikäyminen taida yhtään helpottaa valintaa. Samalla täytyy ihmetellä että miten jotkin ihmiset viitsiikin vetää niin ala-arvoista tekstiä, luulisi asian osaavan esittää hieman asiallisemminkin.


      • SYDÄNSAUNA
        Saunottelija kirjoitti:

        Siis tarkoittaako tämä nyt sitten että Kastoriin pitäisi olla tyytyväinen???? Meille on valmistumassa hirsisauna, jonka tilavuus on 26 kuution luokkaa, ja vahvimpana kiuasvaihtoehtona Kastor 37 vesisäiliöllä. Koska kiuas on saunarakennuksen tärkein hankinta ei haluaisi sen ostossa mennä metsään. Turvallisuus ja löylykokemukset ovat tietty ne tärkeät asiat, mutta näitä erilaisia keskustelupalstoja läpikäydessä menee pää ihan pyörälle, ja tuntuu ettei niiden läpikäyminen taida yhtään helpottaa valintaa. Samalla täytyy ihmetellä että miten jotkin ihmiset viitsiikin vetää niin ala-arvoista tekstiä, luulisi asian osaavan esittää hieman asiallisemminkin.

        Jos hyvän saunan haluat ei ole olemassa vaihtoehtoja.


    • Kastorikarhu

      Joo olisi kiukaan hankinta. Kastorin karhu 27 kiinnostaa, harvia pro26 on ainakin hyvä (oli entisessä paikassa), mutta tuo vois kuitenkin miellyttää enemmän silmää, siksipä siis kyselyt.

      Ikin ja muiden muotikiukaiden lehmänhenkäykset, eikä muutkaan pehmeät löylyt innosta. Vaikka niistä vettä lappamalla saakin löylyä niin ettei kestä, niin se on vaan semmosta kuumaa ja polttavaa, ei oikeen kunnon piiskalöylyä. Minun saunan pitää olla lämmin jossa hikoilla ja nauttia lämpösäteilystä ja lopuksi löylyn iskevä ns. Selkälöyly jolle saa kyyristellä ja saa selän kihelmöimään. Sitten jäähtyä ja sama uudestaan...

      Ei kuitenkaan ihan sähkökiuas mainen, hetken saa löyly viipyä ennen iskemistä.

      Eli jos jollain tuo karhu 27, nii n. 20-25m3 ulkosaunan lämmitysaika? (n60c riittää alkuun, ehtii kyllä lämmetä lisää saunoessa...)
      Ja se että lämpeneekö saunan lisäksi myös kivet, niin että löylyjäkin oikeen kunnolla kiehahtaa ja ettei kiuas hyydy kun alkaa lappamaan vettä kiukaalle?

      Tuossa tärkeimmät kriteerit.

      Ps. Hormilämpötilat kiinnostaa joo o:D ja nuo puhkipalamiset höpöhöpö, eipä oo ö liian tiheeseen tarvinnut kipasta vaihdella.

    • Anonyymi

      2020 ostettu kastor ruostunut 1,5 vuodessa , ei nätti. Löylyt antaa, kun tarpeeksi lämmittää. Palaa puhtaasti. En kuitenkaan suosittele ja vaihdamme itsekin merkin toiseen seuraavaksi.

    • Anonyymi

      10v ja 2 kiuasta, Kastor vo27 mökillä satunnaisessa käytössä. N. kk kesässä.
      Täysiä romuja. Luukun joka osa helppoheikin tekemää. Arinat halkeaa, ilmanohjauslevy taipuu helposti banaaniksi, saa kerran kuussa moukaroida suoraksi. Tulipesän etuosa palaa puhki yllättävän helposti.
      Ja niin niin vastaajille, varmasti on oikein asennettu ja oikeat kivet ja lämmitetty oikein, mutta kun ei kestä Kastor niin ei kestä.
      Pieni huomautus että ensimmäinen kiuas saatiin nettohintaan tehtaalta kun vähän väännettiin kättä ensin. Myönsivät lopulta että VOI olla valmistusvirhe. Tosin meidän syytä oli aluksi koska kuulemma kivet väärin sijoitettu. 70v kokemusta itselläni ja ammattitaito riittää kivien asetteluun kyllä.
      Huono ostos, tosi huono.
      Nyt etsinnässä VISA kiuas, vaikka käytettynä. Se on paras. Piste.fi

    • Anonyymi

      Kaksi kastoria käytössä, karhu 20 ulkosaunassa ja 16 sisällä. Ja joo puita menee eikä kiire saa olla, mutta löylyt on hyvät. Ehkä seuraava kiuas voi olla muunkin merkkinen, muttei myöskään syytä vaihtaa.

      Ensimmäinen virhe on kyllä tulla suomi24:n lukemaan vinkkejä kiukaan tai minkään muunkaan hankintaan ja toinen virhe sitten kuunnella tätä mouhoojien mouhousta.

    • Anonyymi

      Kyllä se niin on että Misa on ihan omaa luokkaansa. Pienemmällä puumäärällä ja nopeammin paremmat löylyt. Mutta saahan sitä touhuilla myös Kastorin kanssa jos haluaa.

    • Anonyymi

      Mikään ei ole kuin ennen. Jopa kiukaaseen on integroitu vastavirtalämmönvaihdin. 💓-kiuas on tullut jäädäkseen.

      • Anonyymi

        No jos ihan tarkkoja ollaan s24 trolli therotta ensimmäinen jatkuvalämmitteinen kiuas koskaan perustui ns. vastavirtaperiaatteeseen protomallin puolesta patenttivuosi muistaakseni 1932? Niinkin uudesta teknologiasta kyse kuin yli 90 vuotta jatkuvalämm. kiukaiden suhteen varaavissa tulijoissa huomattavasti vanhempi keksintö,.

        ps. Keksi nyt lapsi hyvä parempia provoja sinun taas tappaessa tämänkin palstan viestiliikenne tappavan tylsällä provoamisellasi,,🥱


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No jos ihan tarkkoja ollaan s24 trolli therotta ensimmäinen jatkuvalämmitteinen kiuas koskaan perustui ns. vastavirtaperiaatteeseen protomallin puolesta patenttivuosi muistaakseni 1932? Niinkin uudesta teknologiasta kyse kuin yli 90 vuotta jatkuvalämm. kiukaiden suhteen varaavissa tulijoissa huomattavasti vanhempi keksintö,.

        ps. Keksi nyt lapsi hyvä parempia provoja sinun taas tappaessa tämänkin palstan viestiliikenne tappavan tylsällä provoamisellasi,,🥱

        Kaikin puolin S-k on ansainnut paikkansa kehityksen kärjessä.
        Muiden on tapeltava jumbosijoista.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1916
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1908
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1848
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe