Valikko

Polte ulostamisen jälkeen

Mistä voisi johtua ulostamisen jälkeinen polte peräaukon seudulla? ihan peräaukolla se ei kuitenkaan tunnu, vaan ehkä sentin tai pari sisäpuolella, polte tulee useimmiten kun uloste on vähänkin löysän oloista, ja polte jatkuu muutaman tunnin ulostamisen jälkeen, ja tuntuu sietämättömältä. Mistä on kyse?, lääkärissä oon peräpäävaivojen takia käyny monta kertaa ja koskaan ei ole peräsuolen tähystykses mitään löytynyt. Voisiko olla mahdollista että suoleen jää ulostetta mikä aiheuttaa poltteen? Peräaukon hygieniasta huolehdin aina ulostamisen jälkeen pesulla. Rektaalivoide ehkä lievittää jossain määrin oireita, mutta ei poista. Ja kun rektaalivoidetta laittaa suoleen, tuubin muoviseen päähän jää aina ulostetta, onko normaalia? Useimmiten polte pahenee, jos joutuu käymään enemmän kuin kerran päivässä ulostamassa. Olen 22v mies, auttakaa!

Tämä keskustelu on suljettu
Ilmianna
Jaa

6 Vastaustaminulla monta kertaa päivässä ulostettava ja väliin tulee vertakin mutta kun tutkitttu paksusuolentähystys ja ei ongelmaa,mutta aika useesti ulostaminen kirvelee ja pidän talouspaperi suikaletta aina että ei alushousut sotkeennu.

Minusta samasta asiasta kysymys ja suoleen jää ulostetta kun se löysää ei tule kaikki ulostaessa

ja kärsin siitä mutt ei voi muuta kin koittaa sopeutua sillä ei se mitään vaarallista ole vaan jokainen on erilainen ihminen ja nää asiat arkaluontosii et ei voi kaverillekaan välttämättä kertoo.

Jos vaivaa asia käy lääkärissä et sanoo tarkemmin sun tilanteesi.

Ilmianna
Jaa

Onko polte pahimmillaan nimenomaan ulostamisen jälkeen? Sattuuko ulostaminen?

Itselläni on kipeä haavauma peräsuolessa jota "polttelee" vessassa käynnin jälkeen. Mutta minun taoauksessani kipu on pahimmillaan ulostaessa.

Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:

Polte ei pahene ulostamisen aikana eikä ulostaminen satu, vaan alkaa ulostamisen jälkeen muutamien minuuttien kuluttua, ja voi kestää tuntikausia, lopulta rauhoittuu vaan yöksi, ja aamulla ei kipuja laisinkaan, mutta heti kun käy wc:ssä, taas alkaa. Kävin tänään lääkärillä, tunnusteli sormella peräaukkoa ja sisäpuoleltakin, mutta sanoi ettei löydä haavaa eikä mitään limakalvovaurioita, suositteli menemään gastroenterologille. Mutta jos yleislääketieteen erikoislääkäri yksityisellä lääkäriasemalla ei löydä mitään hälyttävää, niin miten erikoislääkärikään sitten löytäisi? tää kirvely ja polte on sietämätöntä, mutta verta ei tule ollenkaan. Voisikohan ulosteen koostumus aihettaa polttavan tunteen peräaukolle ja sen sisäpuolelle? Lääkäri epäili myös psyykkisiä syitä, kuten stressi jne..

Ilmianna
Jaa

alkoi äsken ku kävin wc ssä ihan kamalaa epäilen et olen syönyt jotain kirpeetä

Ilmianna
Jaa

peräpukamat ?

Ilmianna
Jaa

Veikkaisin että johtuu ulosteen koostumuksesta. Uloste on jostain syystä jatkuvasti "väkevää" ja kirvelee sen takia. Tuttu tunne minulla. Vi siblin auttaa toisinaan, tekee ulosteesta liukkaampaa, eikä polta niin paljoa.

Ilmianna
Jaa

Tämä keskustelu on suljettu

Voit yhä lukea viestiketjua, tykätä kommenteista ja ilmiantaa asiattomuuksia. Halutessasi voit aloittaa uuden keskustelun samasta aiheesta.

Aloita uusi keskustelu