Ford Maverick 3.0 - ABS / 4WD -valo

Fordistiko?

Onko muilla ollut ongelmia Ford Maverickin ABS ja 4 -vetosysteemin kanssa? Minulla ko. valot alkoivat vilkkua kolme vuotta vanhassa Maverickissa. Vein auton satasen maksaneeseen tarkistukseen, jossa todettiin akseleissa olevien ABS antureiden kehien murtuneen. Alumiiniset kehät olivat hapettuneet ja murtuneet. Korjauksena on molempien etummaisten vetoakselien vaihto, koska kehiä ei pysty pelkästään vaihtamaan. Fordilla sanoivat, että kyseessä ei ole tyyppivika. Itse en ole ihan varma uskoako tuota, koska autossani molemmat etummaiset akselit pitää uusia. Kaverin Maverickissa sama homma tehtiin jo parin vuoden ikäisenä.

26

6247

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Faktaa mikä faktaa

      suomen vähiten aikaa myynnissä ollut paska. No en ihmettele, että lopettivat ko. auton myynnin. Mieletön hinta laatuun ja varusteluun nähden.
      Jenkien halpismalli.
      Ko. autoa on myyty vain muutama, joten voi olla, että kyseinen vika on vain sinulla tai sitten kaikilla kuudella.

      • foordistiko

        Joo, ja puolet niistä omassa tuttavapiirissä. Eipä tunnu ongelma ole pelkästään mun autossa. Taitaa olla kaksi fordia samassa autossa - eka ja vika. Et tarttis loistokuntoista Ford Maverickia. Siinä on uudet vetoakselit edessä.


      • mawe 777
        foordistiko kirjoitti:

        Joo, ja puolet niistä omassa tuttavapiirissä. Eipä tunnu ongelma ole pelkästään mun autossa. Taitaa olla kaksi fordia samassa autossa - eka ja vika. Et tarttis loistokuntoista Ford Maverickia. Siinä on uudet vetoakselit edessä.

        vetoakseleita ei tarvi vaihtaa.siihen on myynnissä uudet abs kehät.


    • Svan-T
      • varmaan maksoi

        eipä tuohon voi paljoo muuta sanoo.tuli varmaan korjaamolla käynti kalliiksi.oistko fordin ostanu jos oisit tulevan tiennyt.et varmaan toista tarvii.mut jos sul auto viel on niin pistä tänne myyntiin.tääl on uskomattomia kavereita jotka ostaa kilvan pois.fordissa kun ei ole vikoja.


    • Ford ei ole auto...

      Meillä on -06 vuosimallin Maverick 3,0 V6 ja autossa ilmeni samanlaisia oireita :/ ABS - merkkivalo syttyi sekä 4WD valo vilkahtelee mittaristossa.

      Edempänä eräs kirjoitti, että tuohon olisi saatavana abs kehät... Löytyykö mistään varaosa tiskiltä, vai onko ainoa vaihtoehto ostaa merkkiliikkeestä? Jos tilanne on sellainen, ettei abs kehiä saisikaan vaihdettua, niin millä varaosa nimellä tarvittavat osat löytyy englannin kielisenä? Näin vanhalla ukolla on tuo kielipää melko huono, etenkin erikois-sanaston kanssa :)

      Onko tämän linkin takana oikeanlainen akseli???

      http://www.car-stuff.com/store/?N=10366 4294962485 1616 11920 5637

      Kiitos näin etukäteen!

    • Vai onko...
      • mawe 777

        Minulta löytyy kuvalliset ohjeet abs renkaan vaihdosta.Kuvassa näkyy myös abs renkaan myyntipakkaus jossa ilm. varaosanumero ja FORD Genuine parts(eikös se tarkoita että alkuperäinen varaosa Ford).Tää löyty jostain jenkki saitilta.Miten saan yhteyden tai voin yrittää löytää sen osoitteen.


    • tuttua fordilta

      eikä kestä kauan kun taas hajoo.halpaa tuo fordin omistaminen.

    • Asiaan tietoa...

      Hämeenlinnassa toimiva SouthWest Trade saa hankittua kyseiseen autoon pelkän Abs- kehän, jos sille on tarvista. Ainakin tuohon -06 valmistettuun löytyy ja hinta on varmasti halvempi, mitä marmoritiskin vetoakseli :D

    • Maveric joo

      Maveric ( 3,0L) oikutteli seuraavasti: kun antoi kaasua ohittaakseen niin moottori alkoi hyytyä ja sammui kohta , liuttelin tien varteen ja tarttasin pari kertaa jolloi ryki ja köhi sekä sammui lopuksi.
      Muutaman minuuti jäähdyttelyn jälleen tartti ja sievästi liikkelle tasaisesti kiihdyttäen jolloin matka jatkui , taas vähän kaasua ja ryki,köhi ja sammui.
      Neljännellä kerralla kun sammui sekä suostui käynnistymään LOPULTA ,syttyi moottorin hälytysvalo ,, MISTÄ PIRUSTA TÄMÄ VOI JOHTUA
      " HARMISTUNUT TIEN TUKKO"

    • halpaa kyytiä

      siitä kun maskissa on fordin logo.onnittelut auton valinnasta,noita ei muuten montaa ole suomessa onneksi liikenteessä.

      • Maveric joo

        Vaikea vika!!!
        Seuraavana päivänä liikuttelin liitintä imuilmasuodattimen päällä ja VIKA katosi,se siitä..
        Sitten on kirjoitettu paljon ABS- valon palamisesta eri automerkeissä ja arvuuteltu vikamahdollisuuksi joita onkin useta.
        Yksi vikapaikka on anturin hammaspyörän katkeaminen ja hammaspyörä maksaa viimeisimmän tiedon mukaan 6,7€/kpl, ei tarvi ostaa vetoakselia!!!
        Tämä tieto merkkiliikkeen huollosta, hammaspyörän vaihtotyö sitten maksaakin::


      • Merkistä riippumatta
        Maveric joo kirjoitti:

        Vaikea vika!!!
        Seuraavana päivänä liikuttelin liitintä imuilmasuodattimen päällä ja VIKA katosi,se siitä..
        Sitten on kirjoitettu paljon ABS- valon palamisesta eri automerkeissä ja arvuuteltu vikamahdollisuuksi joita onkin useta.
        Yksi vikapaikka on anturin hammaspyörän katkeaminen ja hammaspyörä maksaa viimeisimmän tiedon mukaan 6,7€/kpl, ei tarvi ostaa vetoakselia!!!
        Tämä tieto merkkiliikkeen huollosta, hammaspyörän vaihtotyö sitten maksaakin::

        Lissää kallista korjaamista;;;;
        Jos nuo ABS/4WD valo vilkkuvat niin katsokaa hyvät ihmiset ekana kaapelien liittimet ,
        ei maksa paljon kun irrottaa pikaliittimet ja suihkauttaa hapettuman puhdistusainetta ja lopuksi liittimiin tarkoitettua rasvaa, oman kokemuksen perusteella huoltoliikkeiden mainostama vikakoodiluku teetättää turhaan kalliita anturin ja akseleiden remontteja.
        Olen käyttänyt kehdessa merkkihuoltoliikkeessä ja kallista olisi jos uskoisi suoraan heidän" tutkimustuloksia".
        Olen tullut siihen käsitykseen ,että autosähkömiehiä ei ole huoltokorkaamoissa jotka osaisivat vielä " ajatella loogiseti vikoja hakiessaan"""


    • teiddn tukko

      Mulla oli 3vuotta maverick ,pelas helvetin hienosti,toisin kuin tää nykyinen Ravi joka ei kuljekkaan mihinkään.

    • foooooooooooooorrti

      Abs-kehä jenkeistä n. 70€ kaikkine kuluineen. Katkenneen kehän kyllä huomaa, kun viitsii käydä auton alla. Jos ja KUN alatukivarren puslat kuluvat, niin vaihtoon menee koko alatukivarsi. Huomattiin tuossa kesällä, että uudet osat sai huomattavasti halvemmalla Tampereelta, mitä olisivat maksaneet Jyväskylässä. Ja molemmissa tapauksissa kyseessä oli merkkikorjaamo... josta kysyimme osien hinnat!!

      Edellä kerrottujen korjauksien lisäksi ei ole vielä tullut muuta vastaan. Auto on toiminut kuten auton tulee toimia...

    • 3.0 V6 FORD

      Harva Pikku-maasturi kulkee niinku Maverickki, vaikka petroolia palaaki!!! HAHAHAHHAHAH!!
      Mulla ei o ollu mitään vikoja, 2006 ja 160tkm ajettu!! no!!
      Ei mave o uutena kyllä mikään kallis ollu ja nyt niitä saa edullisesti!!
      Peittoaa monet vastaavat jos oikeesti ajaa mettäs tai vetää jotain, kyä liikkuu sano!!

    • Pesukka s

      Meillä on myös -06 Maverik 3 litre,jokapäiväisessä ajossa kesän/talven,auto pelaa kun kello.Jos jollakin on jotain vikaa Hopassa,ostaa muun merkin,eipä nuo muutkaan merkit nyt aina selviä ilman vikoja,autotku ikääntyy,vikoja saattaa tulla,meillä on toisena autona 500 SEL MB,ja on sekin pajalla seisoskellu,saman kohtalon koki myös Jaguar,Audi S6,Bimmeri,joilla ajeltiin aikamme,edustavat nyt kumminkin kalliimpaa autokuntaa,ja jokaikinen vieraili jossakin hoidossa,ja ne Volvot,auta-armias...et sillee !!!Ja toiki se,kuinka niitä huolletaan, ja tai,käsitellään.

      • paras autoni 4ever

        Virta loppui -02 v6 mavesta ja lisää ei laturilta tullut, tilasin Hata autosähköstä uuden laturin (200€) joka asennettiin paikallisessa korjaamossa (120€) ja kun pääsin kotiin niin lataus oli jälleen kadoksissa, kun soitin korjaamolle sanoivat että lataus oli tarkastettu asennuksen jälkeen ja toimi kuten pitääkin!
        Missä vika?


    • Foorti

      2007 Maverick 2.3 litran koneella, 150 tkm mittarissa. Toimii hyvin, ei mitään vikaa.

    • jooo1

      Kuuluuko Maverickin kattoluukussa olla joku "rajakytkin" että luukku pysähtyy automaattisesti oikeaan kohtaan? Itsellä rupeaa takaosa aukeamaan suoraan kun etuosa sulkeutuu kun pitää nppia pohjassa.

    • Pesukka

      Niin,kyllä nyt Mavericia haukutaan,meilläkin on -05 lopulla otettu -06 3 litre ja on pelannu ku kello,nyt sit ABS valo alko palamaan,ja 4WD valokin vilkkuu,emme synkistele.On mullakin ollu Audi S6,MB 500 SEL,Jaguar XJ6,Cadillac ConcoursDe Ville,ja mitä muuta,olivat hajalla ja pajalla yhtälailla,eikä ollu mitään halpoja korjailla,ja autotothan on ajamista varten ja ne kuluu,ei ne kestä ikuisuuksia,joten ei ole maailmanloppu,jos Mersujen ja muitten "laatumerkkien" rinnalla Maveric on silloin tällöin hoidossa,ugh olen puhunu.

    • rj38s

      Ford Maverick 2,3

      Minulta löytyy tehdasuusi vasen etuvetoakseli, jos joku sattuisi tarvitsemaan. Akseli on Fordin alkuperäinen varaosa. Hinnasta neuvotellaan.

    • loordi

      Fix Or Replace Daily.Ford.

    • stenberg

      Topparts.ee tallinnassa myy jenkkivaraosia edullisesti.moneen merkkiin tullut tilattua,toimitus todella nopea.viimeksi voyageriin kytkinpaketti,suomessa liki 700e.virosta täysin sama paketti stefoineen ja öljyt/suodatin maksoi rahteineen 216 euroa.joku prkle vetää suomessa välistä.

    • Pesukka

      Joo,meidän Maven ABS kehä laitettiin aikoinaan Fordilla Lahdessa,110€ töineen,että se siitä kalleudesta,3,0 2006 ollut yli 10v,merkkihuollot saanut aina,pelannut kun se kuuluisa junan vessa,ja jos joku on sitä mieltä,että Maverick on surkea tekele,on valinnanvaraa varmasti,ostaa uuden Dacia Dusterin vaikka,on uusi ja halpa.Kirjoitin,kun on ollut yli 10v ilman vaivoja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      233
      3615
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      25
      2214
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2101
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1995
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      89
      1670
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1381
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1281
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1277
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe