Paras kotiruoka

Mikä on mielestäsi parasta kotona tehty ruoka?

Minsuta on ehdottomasti kunnon lihakastike. Lisäksi pidän erittäin paljon karjalanpaistista ja vispipuurosta.
Ilmianna
Jaa

10 Vastausta



siitä kuka tekee! :)

Mutta vastataan kaksi kestosuosikkia, poronkäristys ja kunnon kotiperunamuussi sekä spagetti ja jauhelihakastike.
Ilmianna
Jaa
Parasta en osaa sanoa, mutta joku näistä:
kaalilaatikko, perinteinen jauhelihakastike
muusilla, janssoninkiusaus, makkarakastike,
kotitekoinen pitsa, karjalanpaisti, makaronilaatikko, pyttipannu.
Ilmianna
Jaa
lihasoppa ydinluulla. Se vie mennessään;))
Toiselle sijalle tulee lihapata valurautapadassa tehty kahden kolmen lihan sekoitus.
Ilmianna
Jaa
kaalikääryleet
tilliliha
kanakastike
makkarakeitto
kalapata
porsaankyljykset
lihamureke (täytetty)
monenlaiset keitot (parsakaali, kukkakaali,kaali)
pasta carbonara (a´la Mikutsivitsi) pojan resepti

nämä on niitä tavallisempia arkiruokia mutta
parhaimpia tietenkin on ne juhlaruuat joita kuitenkin harvemmin laitetaan.

viikonloppuna vietän synttäreitä ja tässä mietiskelenkin että minkähänlaisen illallisen laittaisi?
juhlien kunniaksi yleensä syödään eturuoka, pääruoka ja jälkiruoka.
otan mielelläni vastaan ehdotuksia ;-)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
tulee jotakin ehdotelmia..

Alkuruoaksi kasvissosekeitto kauden juureksista(perunaa,purjoa,porkkanaa,lanttua,mitä vaan ja tietysti ruokakermaa,mausteita ja sulate/tuorejuustoa reilu kimpale mukaan) tai sitten sienikeitto.

Pääruoaksi kävisi hyvin karjalanpaisti tai riistakäristys,lisäkkeeksi tietysti puolukkaa ja perunat joko soseena tai keitettynä.

Jälkiruoaksi puolukkarahka tai hyydytetty valkosuklaatuorejuustotorttu jonka pinnalle puolukat/karpalot
Pohja
200 g piparkakkuja
100 g sulatettua voita
tai margariinia

Täyte
6 liivatelehteä
200 g valkosuklaata
200 g maustamatonta (kevyt)tuorejuustoa
1 dl ruokajogurttia
2 dl sokeria
2 rkl sitruunamehua
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunan valkuaista
2 dl kuohukermaa

Karpalokiille
5 dl sokeroitua karpalomehua
7 liivatelehteä

Koristeeksi
karpaloita/puolukoita

Hienonna piparkakut monitoimikoneessa tai painele niitä kaulimella muovipussissa. Sekoita joukkoon voisula. Painele seos lämpimänä irtoreunaiseen vuokaan, jonka pohja on peitetty leivinpaperilla.

Valmista täyte. Pane liivatteen kylmään veteen. Sulata suklaa vesihauteessa. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon jogurtti, sokeri, sitruunamehu ja vaniljasokeri.

Liuota kylmässä vedessä liotetut liivatelehdet puoleen desilitraan kiehuvaa vettä ja anna jäähtyä haaleaksi.

Vaahdota erikseen kerma ja valkuaiset.

Sekoita sula suklaa ja liivateliuos tuorejuustoseokseen ohuena nauhan koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto sekä valkuaisvaahto kevyesti nostellen.
Levitä täyte piparimurupohjalle ja pane kakku jääkaappiin hyytymään ainakin pariksi tunniksi.

Tee karpalokiille. Pane liivatteet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Laimenna hieman mehutiivistettä vahvanmakuiseksi mehuksi kiillettä varten. Kuumenna mehutilkka kiehuvaksi ja liuota siihen liivatteet. Sekoita liivateliuos loppuun mehuun. Kun mehu alkaa osoittaa hyytymisen merkkejä, valuta se varovasti jääkapissa hyytymässä olleelle kakulle. Anna tortun hyytyä jääkaapissa ainakin pari tuntia tai kunnes kiille on täysin hyytynyt.

Tälläisen menun mie laadin,toivottavasti sait jotain käyttökelpoisia vinkkejä :)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Ärrieri kirjoitti:
tulee jotakin ehdotelmia..

Alkuruoaksi kasvissosekeitto kauden juureksista(perunaa,purjoa,porkkanaa,lanttua,mitä vaan ja tietysti ruokakermaa,mausteita ja sulate/tuorejuustoa reilu kimpale mukaan) tai sitten sienikeitto.

Pääruoaksi kävisi hyvin karjalanpaisti tai riistakäristys,lisäkkeeksi tietysti puolukkaa ja perunat joko soseena tai keitettynä.

Jälkiruoaksi puolukkarahka tai hyydytetty valkosuklaatuorejuustotorttu jonka pinnalle puolukat/karpalot
Pohja
200 g piparkakkuja
100 g sulatettua voita
tai margariinia

Täyte
6 liivatelehteä
200 g valkosuklaata
200 g maustamatonta (kevyt)tuorejuustoa
1 dl ruokajogurttia
2 dl sokeria
2 rkl sitruunamehua
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunan valkuaista
2 dl kuohukermaa

Karpalokiille
5 dl sokeroitua karpalomehua
7 liivatelehteä

Koristeeksi
karpaloita/puolukoita

Hienonna piparkakut monitoimikoneessa tai painele niitä kaulimella muovipussissa. Sekoita joukkoon voisula. Painele seos lämpimänä irtoreunaiseen vuokaan, jonka pohja on peitetty leivinpaperilla.

Valmista täyte. Pane liivatteen kylmään veteen. Sulata suklaa vesihauteessa. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon jogurtti, sokeri, sitruunamehu ja vaniljasokeri.

Liuota kylmässä vedessä liotetut liivatelehdet puoleen desilitraan kiehuvaa vettä ja anna jäähtyä haaleaksi.

Vaahdota erikseen kerma ja valkuaiset.

Sekoita sula suklaa ja liivateliuos tuorejuustoseokseen ohuena nauhan koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto sekä valkuaisvaahto kevyesti nostellen.
Levitä täyte piparimurupohjalle ja pane kakku jääkaappiin hyytymään ainakin pariksi tunniksi.

Tee karpalokiille. Pane liivatteet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Laimenna hieman mehutiivistettä vahvanmakuiseksi mehuksi kiillettä varten. Kuumenna mehutilkka kiehuvaksi ja liuota siihen liivatteet. Sekoita liivateliuos loppuun mehuun. Kun mehu alkaa osoittaa hyytymisen merkkejä, valuta se varovasti jääkapissa hyytymässä olleelle kakulle. Anna tortun hyytyä jääkaapissa ainakin pari tuntia tai kunnes kiille on täysin hyytynyt.

Tälläisen menun mie laadin,toivottavasti sait jotain käyttökelpoisia vinkkejä :)
aion tehdä. kuullostaa tosi hyvältä. kiitos!
mutta en laita piparkakkuja. varmaan voi korvata toisilla kekeseillä (?).

sienikeitto kuullostaa tosi hyvältä mutta toinen poikani ei syö sieniä :-(
jos nyt en keksi kahta vaihtoehtoa. (rapukeitto?)
kasvissose keitto taas on mielestäni liian arkipäiväistä. niitä kun meillä syödään useasti.

ajattelin jotain pientä alkupalaksi. mielellään jotain minkä voisi tarjota kylmänäkin.ja tehdä ajoissa. mutta keitot lämmittää kyllä nopsasti mikrossakin.

pääruuaksi jotakin paistia tai pihvejä. mieluiten uunissa. uuniperunat on aina hyvä kun ne pysyvät uunissa lämpiminä.
kastikettakin voi tehdä etukäteen ja sitten uuniin/mikroon lämpenemään.

no mutta kiitos neuvoista.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
on ehdottomasti jauhelihakastike ja perunat keitettynä tai muusina.
Muita suosikkeja on lasagne ja jauhelihakiusaus,nam!
Ilmianna
Jaa

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Omatekoiset lihapullat ruskeassa kastikkeessa, pullien taikinassa pitää olla paaaaaaljon voissa paistettua sipulisilppua, ja pullat tietysti paistan myös voissa hellalla pannulla...ja nautitaan muussin tai perunoiden kanssa.
Jälkkärinä mansikkakiisseliä...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
laitoin tuonne ylemmäs kyselyn omista lihapulla-
resepteistä. laita sinäkin omasi jos viitsit.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
puuroista riisi ja manna
nakkikastike/keitto
kaaliruuat
liha/kalakeitot
lihapullat
voisin jatkaa tätä listaa loputtomiin,,,:)
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Paras kotiruoka

Mikä on mielestäsi parasta kotona tehty ruoka?

Minsuta on ehdottomasti kunnon lihakastike. Lisäksi pidän erittäin paljon karjalanpaistista ja vispipuurosta.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta