Mikä on liian suuri ikäero?

MenninkaisNeiti

Mikä on teijän mielestä liian suuri ikäero?
Mikä on se ehdoton max. ikäero?

109

16577

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 100v

      Oikeesti, joku 25v voi olla lähellä maksimia. On OK, jos ikäpolvien yli ei hypitä. Sit on tietty joku Hugh Heffner, joka on 80v ja tyttöystävät jotain 25v, mut se onkin sit toinen juttu.

      • Riippuu ihan siitä, minkä ikäinen se nuorempi on. Myöhemmällä iällä "ikäero" tasoittuu, eikä sillä ole niin suurta merkitystä. Riippuu myös siitä, miten epäkypsä se nuorempi on...niissäkin on valtavia eroja.


    • mielestä

      /- 10 vuotta on sopiva. Muut liikaa.

      • Anonyymi

        Viis vuotta on ihana ok mutta kuus alkaa olla liikaa


    • silmäryppy

      Voiko rakkautta rajoitaa iän perusteella? eiköhän se ole kahden ihmisen yhteenkuuluvutta ja halua iästä,uskonnosta ,rodusta riippumatta..
      Yleensä tuon ikä kysymyksen takana on pelko muiden mielipiteistä. onko ns. normi paria tai perhettä olemassakaan? jos rakastette toisianne ja arvot ym. kohdallaan merkitsee ne paljon enemmän kuin ikä?
      minä 21v mies 35 ja hyvin menee,aluksi kyllä sukulaiset ym. oli epäileviä,mutta se ei lannistanut,eikä luovutettu ja siitä olen kiitollinen

      • NilleNalle

        Olen samaa mieltä. On todella hyvä että ikäeroista puhutaan myös lehdistössäkin jotta ihmiset todella ymmärtävät että ikäero aikuisten itsenäisten ihmisten suhteissa on täysin normaali asia.


      • tossu..
        NilleNalle kirjoitti:

        Olen samaa mieltä. On todella hyvä että ikäeroista puhutaan myös lehdistössäkin jotta ihmiset todella ymmärtävät että ikäero aikuisten itsenäisten ihmisten suhteissa on täysin normaali asia.

        Ikäero on monelle kai aika iso kynnys mutta jos ja kun henkiset kemiat yhteen käy niin sillä kuitenkaan ole niin suurta merkitystä. Miehen ollessa vanhempi voi ikä tullessaan tietyn tyyppistä turvallisuuden tunnetta.


      • mekkk

        Mit ämies noin nuoresta naisesata haluaa ja semmoinen - 5v on hyvä ikäero. Nuorempana seurustelin noin 25v parikymppisen naisen kanssa ja aika kakara oli ja elänkokemus puuttui ja eihän se montaa vuotta kestänyt. Noin vanha mies séurustelee noin nuoren naisen kanssa niin tuohan on melekin lapsiin sekaantumista.


      • mekkk

        EI se tuossa iässä mitään ole muttakun miehesi pääsee eläkkeelle niin sinä olet vielä 14v työelämässä niin silloin se haittaa kun toinen matkustelee ja tekee kaikkea kivaa kun sinä töitä painat ja se siitä. Se vanhempi puoliso voi ruveta sairasstelemaan ja dementoitumaaan niin on vitsit vähissä. Kun ollaan ikäerolla -5v niin vanhetaan samaa tahtia. Kun ikää tulee niin kun mies on yli 60v niin toimiiki seksi enää ollenkaan ja se nuorempi haluaisikin sitä useammin ja kaikki muut jutut.


    • molempien

      iästä. Samoin kuin elämäntilanteesta yms.

      Erot suurimmillaan kun toinen on nuori eli nuorempi tai juuri 20 tienoilla. Erot vähenevät mitä vanhempia molemmat ovat.

      On kiinni niin paljon henkilöistä jotka ovat kysymyksessä mutta ei kannata ehkä hirvittävästi yli 30-vuotiaan kanssa seurustella jos on itse vähän päälle 20, monestakin syystä ei pelkästään että sitä katsotaan oudosti. Pikkulikat ja äijän köriläät eivät sovi yhteen.

      Jos olet 21 niin siinä vähän alle 30 olisi varmaan suositeltava max ikä. Yleensä löydetään silloin tarpeeksi yhteistä ja myös pitempi suhde voisi olla mahdollinen.

    • jaajoosoo

      jos teillä on yhteisiä tuttavia,sinulla itseäsi vanhempia kavereita on kaikki helpompaa.

    • nopari

      17-18v niin että ei voi olla toisen isä tai äiti

    • eduskunta päättää

      Tätä samaa ikäeromaksimia kysytään näilläkin palstoilla niin usein, että lainsäätäjä voisi jo nimittää selvitysryhmän asian selvittämiseksi.

      Tarvittaessa sallittu ikäero säädettäisiin lailla, kun kansalaiset eivät tunnu osaavan itse ratkaista asiaa ja kaipaavat, että joku toinen määrittelisi ikäeron. ;-)

      • Tventituusenttis

        Ongelma vaan on siinä, että eduskunnassa on liian monta keski-ikäistä naista. Heidän suurin kollektiivinen pelkonsa on se, että mies hyppää nuoremman kyytiin (, mikä faktojen valossa lienee suorastaan luontoemon tarkoituskin).

        Ja sitten kun eduskunnassa miehet ovat miehisimmilläänkin matelevia miehisyyttäänb anteeksipyytäviä kanervoja, niin eihän niistä ole vastukseksi noille keski-ikäisille entisille naisille.


    • Eräs vaimo

      Ei sitä ulkopuoliset voi määritellä. Appivanhemmillani oli 21 vuotta ikäeroa. Miehet pystyvät tekemään lapsia yli viisikymppisinäkin. Harvemmin taitaa olla niin, että nainen olisi paljoa miestä vanhempi. Minun sukulaisistani naiset ovat yleensä vuoden tai muutaman miehiään vanhempia.

      Hollywoodista löytyy Demi Moore ja Aston Kutcher, joilla on reilusti ikäeroa. Niin ja Madonna oli kymmenen vuotta tuota eksäänsä vanhempi.

    • Briatore

      Meni naimisiin itseään 30 vuotta nuoremman kaunokaisen kanssa. Olisi helppo ajatella motiiveja puolin ja toisin, mutta toisaalta: tällaisessa suhteessa ominaisuudet täydentävät toisiaan. Toisella on rahaa, valtaa ja kokemusta, kaikkea sitä mitä toiselta puuttuu. Toisaalta paliin on laittaa kauneus ja nuoruus jota ei rahalla voi ostaa. Jotenka, mikä minä olen toisten onnea arvioimaan tai tuomitsemaan. Olkoot puolestani pirun onnellisia!


      http://www.watt-up.com/j_gallery/Elisabetta_Gregoraci/slides/Elisabetta_Gregoraci (5).html

    • Mennis

      Niin Flaviohan oli Naomi Campbellin kanssa jonkin aikaa. Onhan näitä Helmut KOhl meni hiljattain naimisiin 35 vuotta itseään nuoremman assistenttinsa kanssa ja onhan Paavon ja Päivinkin välillä 26 vuotta eroa. Hollywoodin kuuluisin legendaarisin rakkausliitto alkoi kun 45 vuotias Humbrey Bogart tutustui 20-vuotiaaseen Lauren Bacalliin kuvausten lomassa.

      Itselläni on kokemusta 17 vuoden ikäerosta. Ei se tuntunut missään paitsi muiden silmissä. Aika häijyjä kommentteja kuultiin läheistenkin suusta. Tämä suhde ei kariutunut ikäeroon.

      On myöskin kokemusta siitä, että tulen torjutuksi (ilmeisesti myös) ikäeron takia. Ei ollut kivaa. Sai kokea olevansa hyvin arvoton.

      Loppujen lopuksi, kaiketi, vain sen pitäisi merkitä, miten kaksi ihmistä viihtyvät keskenään. Muiden ahdasmileisyydestä ja ennakkoluuloista vähät välitettäköön. JOs sitten muiden näkemykset ovat niin tärkeitä, että estävät suhteen synnyn, niin mahtaako tällainen ihminen edes olla suuremman syynin arvoinen, kun kerran pinnalliset asiat ratkaisevat? En tiedä, en todellakaan.

      Sinulla on muuten hauska nimimerkki. Taidetaan olla samaa rotua.

    • ikäeroon

      mielestäni tasavertaisuus on suhteen perusta,jos kaksi ihmistä on tarkoitettu toisilleen ja he haluavat sitä ei ikäerolla ole väliä.
      ja jos suhteen esteeksi koostuu muiden mielipiteet en todellakaan tiedä kannattaako tälläisen ihmisen vielä edes harkita suhdetta...ainahan nuorempi tai saman ikäinen voi sairastua,menettää sormensa yms. eikä hän silloinkaan täytä kaikkien ulkopuolisten "odotuksia", tuskin on täyttänyt alunperinkään. väittäisin että usean ulkopuolisen arviot,tuominta perustuu pelkoon: nuolla on oikea rakkaus se on kestänyt ikäerosta huolimatta ja minä itse en elä tyydyttävässä suhteessa!
      itsellä lähet 15v nuorempi avopuoliso t:m 35

    • Sopiva ikäero riippuu tilanteesta, mutta olennaista on että mitä vanhempi nuori osapuoli on, sitä suurempi ikäerokin voi olla. Jos suunnitellaan yhteisiä lapsia, olisi hyvä jos vanhempi osapuoli laskelmoidaan hyväkuntoiseksi niin kauan kuin lapset tarvitsevat vanhempiaan.

      Esitän tässä erään kaavan jota en pidä ihan järjenvastaisenakaan. Suhteen alkuvaiheessa nuoremman osapuolen tulee olla vanhempi kuin vanhemman osapuolen ikä jaettuna kahdella ja siihen lisätään seitsemän. (esim 32 55 = ok, 60 37 = Ok, jne.) Tämä on vanha kaava joka on kulkenut perintönä polvesta eräissä kulttuureissa, ja tarkoitettu aviopuolison valintaan.

      Neljän vuoden ikäero on esimerkiksi liian iso teini-iässä, mutta aikuisten ihmisten välisessä suhteessa en pidä kovinkaan ihmeellisenä edes 20-vuoden ikäeroakaan jos suhde on tasapainoinen.

      Tasaikäisyyskään ei ole aina tae suhteen tasapainolle.

      Tässä esimerkki, ja reunassa muutama vinkki miten saa ikäerosuhteen onnistumaan:
      http://www.iltalehti.fi/rakkausjaseksi/200810218452109_lz.shtml

      Eli, pääasia että molemmat osapuolet ovat aikuisia, eivät ole hyväksikäyttäjiä ja muistetaan suojaikärajat K16 ja K18. Ja suojaikärajat eivät ole automaattisesti sellainen raja jonka jälkeen mikään ei enää olisi hyväksikäyttöä.

      Eli, näkisin että ikäerosuhteissa pätee sama kuin muissakin suhteissa: Yhteenkuuluvuutta voi arvioida selkeiten kunhan ihastumisen huuma on laantunut ja rakkauden tulisi tulla suhdetta kantamaan.

      • ....vastaus

        Mutta täyttä asiaa.


    • NilleNalle

      Jos suunnitellaan pitkäkestoista avioliittoa niin 25 on jo liikaa, riippumatta iästä. Ensimmäisinä vuosina nuorempi tuntuu ehkä liian nuorelta, loppuvuosina vanhempi osapuoli on lähes toimintakyvytön kun nuorempi osapuoli on vielä työelämässä.

      20 vuotta ikäeroa menettelee vielä, mutta lapset on silloin kyllä hankittava mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

      10-15 vuotta ikäeroa on jopa yleistä. Riittää kun kävelee hautausmaalla ja katselee puolisoiden syntymävuosia hautakivistä niin havaitsee huikeita heittoja.

      Ikäero on erittäin pätevältä kuulostava avioeron syy, mutta kun rupeaa tarkemmin katselemaan että missä meni pelit seis niin kyllä se ei ole johtunut ikäerosta. Kun laitetaan eron syyksi ikäero, niin silloin on niin sanomattoman helppoa kun ei tarvitse tehdä työtä oman kykenemättömyytensä kanssa kohdata avioelämän arkea.

      Olen nähnyt kissa-hiirileikkiä jossa vanhempi osapuoli on se hiiri ja nuorempi se kissa, joten ikäero ei kyllä kerro aina sitäkään että onko suhde tasapainossa.

    • LFH

      ... on ikäero jo vähän liikaa, muuten se on vaan kiinni siitä, millaisen suhteen haluaa...

      • kasvukipuja?

        tänne se aina mahtuu tollainen pelle. miksi kuet näitä,jos noin pännii? kasvukipuja?


      • LFH
        kasvukipuja? kirjoitti:

        tänne se aina mahtuu tollainen pelle. miksi kuet näitä,jos noin pännii? kasvukipuja?

        ... mutta tarkoitin sanoa, että todellinen rakkaus ei todellakaan katso ikää tai ikäeroa, se on lahja, jonka kaksi ihmistä saa ja ne jotka uskaltavat heittäytyä rakkauden vietäväksi tuskin katuvat, vaikka kävisi niin, että ikäeron tai minkä syyn takia ikinä, menettävät joskus toisensa - ainakin tässä elämässä :)

        Mutta aika harvat kai oikeasti uskaltavat rakastaa kaikesta sydämestään ja aidosti, vaan pohdiskelevat joutavia ja hukkaavat onnensa siihen...


      • kasvukipuja
        LFH kirjoitti:

        ... mutta tarkoitin sanoa, että todellinen rakkaus ei todellakaan katso ikää tai ikäeroa, se on lahja, jonka kaksi ihmistä saa ja ne jotka uskaltavat heittäytyä rakkauden vietäväksi tuskin katuvat, vaikka kävisi niin, että ikäeron tai minkä syyn takia ikinä, menettävät joskus toisensa - ainakin tässä elämässä :)

        Mutta aika harvat kai oikeasti uskaltavat rakastaa kaikesta sydämestään ja aidosti, vaan pohdiskelevat joutavia ja hukkaavat onnensa siihen...

        ok! nyt tajusin... olin väärässä anteeksi1


    • ihan pihalla?

      ei tuohon ole numeraalista vastausta!!! Riippuu ihan molempien henkisestä ja fyysisestä vireydestä! Joskus jopa 30v ei ole mitään!

    • tilanne ratkaisee

      entä jos on vaikkapa joku 13 vuotias ja 17 vuotias? tuo varmasti herättää myös aika paljon ajatuksia. kun miettii että niiden välillähän on vain 4-5 vuotta ja eihän sekään mitenkään paljon ole...

      • Ja näin

        Olen kyllä sitä mieltä että vaikka he olisivatkin vasta nuoria, niin kyllä he kuitenkin voivat yhdessä olla. Eipä sillä iällä itsestäni sillä tavalla mitään merkitystä ole, kunhan se ei ole aivan liian suuri.


    • Nainen 20

      Eipä sillä ikäerolla ole mitään merkitystä, kunhan vain rakastavat toisiaan ja se on kaikkien oma päätös, vaikka olisi ikäeroa kuinka paljon :) minulla ja miehelläni ikäeroa 14-vuotta ja onnellisia ollaan :)

    • puuma on aina puuma

      Riippuu mistä puhutaan. Mun tämänhetkinen naiseni on mua 7v vanhempi ja ihanaista on. Mukavampi suunnitella tulevaisuutta jne kun on aikuiset ihmiset ruorissa.

      Mutta kun olin about 35 niin bylsin aika pitkään sellasta itseäni melkein 25v vanhempaa naista. Kumpikin tykkäsi vaikke ei se tietenkään mitään vakavaa ollutkaan.

    • nääääh

      Omalla kohdalla sanoisin että yli 10 vuotta ikäeroa minun ja miehen välillä on jo liikaa, mutta muiden suhteissa joissa ikäeroa on yli 20 vuotta pidän hiukan outoina, mutta kukin tyylillään...

    • Daddy Cool

      Mieli muuttuu. Olen seurustellut aina itseni ikäisten kanssa ja se on tuntunut oikealta näihin päiviin. Nyt kun ikää on yli 40, niin rakastuin 10 vuotta nuorempaan naiseen. Ei ole liikaa, mutta ehkäpä omilla rajoillani. Oikesti mitään rajoja ei ole, kun molemmat ovat joko täysi tai alaikäisiä.

      • Lady Cool

        Samanlainen kokemus. Olen aina pitänyt itseäni muutaman vuoden vanhemmista miehistä. Perheen perustin 8 v vanhemman miehen kanssa. Suhde kesti 20v.

        Nyt ikää on 44 ja miesystävä 14 v nuorempi..... Mies jopa valehteli alussa ikänsä korkeammaksi, kun huomasi minun epäröivän tilannetta. Mutta mutta... Kun ihmiseen tutustuu, ihastuu ja keniat sopii yhteen niin iän merkitys katoaa.


    • En suosittele

      Voidaan tästäkin aiheesta keskustella paljonkin. Mutta faktan kautta tiedän, että jopa 9 vuotta on liian paljon kun aletaan vanheta, kukaan ei säily ikuisesti nuorena. Miehellä on halut, mutta ei enää mitään muuta. Ajatukset harhailee jossakin ihan muualla, Eui oel enää auttajaksi kodin töissä.
      Mitenkäs tuosta sitten pakoon pötkit, kun tiedät, että et ole enää ihan verstä markkinoilla.

      Nuo isot ikäerot johtuvat yksinomaan siitä, että siellä on ihan varmasti muut syyt kuin rakstuminen kyseessä, jos miehellä on paljon ikää ja paksu lompakko ja valtaa, nuori nainen laskee asiat yhteen, luultavasti hänellä on jo olemassa ihan oikea suhde jossakin.

      Muutoinkin aina on vaara, että tulet suuren ikäeron vuoksi hyväksikäytetyksi, miehestä tarkistaisin aina taustan jo viiden vuoden ikäerollakin, mitä hänen taakseen näkyy. Haetteko ikävyyksiä itsellesi suhteesta.
      Toinen aisa on sitten, haetko itsellesi isää tai äiti ja mistä syystä?

      • Ajatteletko siis, että suurin osa tähänkin ketjuun suuresta ikäerosta kertoneista naisista on ns. Parisuhdehuoria?


    • Korvikekko

      Jos voi olla toisen äiskä tai iskä!

    • vaimo jo vuodesta x

      Aviomieheni on minua 23 vuotta vanhempi.....naimisissa on oltu 25 vuotta ja meillä on 3 poikaa.

    • likinä

      Ihmiset ovat niin yksilöllisiä, että ihmistä ei voi määritellä vain iän perusteella. Jos suhde pelaa muuten hyvin, niin miksi tuijottaa ikää? Tietenkin nämä 30-vuotta itseään nuoremman/vanhemman kanssa olevat ovat jo aika riskirajoilla, koska elämäntilanteet saattavat poiketa jo liikaa. Jos ihminen tuntee olonsa hyväksi toisen seurassa, niin miksi laittaisi iän rajoittamaan yhdessäoloa? Ja kenen takia sen loppujen lopuksi tekee???

      Pääasia kai on, että suhde pelaa ja molemmat tuntevat hyvää oloa toisen seurassa. Ikä on numeroita, joka ei kerro yksilöstä välttämättä yhtään mitään. Kaiken lisäksi ihmisten ulkonäkökin rapistuu eri aikaan (jollain saattaa tulla kauheat silmärypyt /kaljuuntuminen jo päälle kaksikymppisenä ja joku säästyy jopa viisikymppiseksi siloposkena ja hiukset päässä). Lisäksi vaikka ihminen olisi saman ikäinen jonkun kanssa, heidän elämänarvonsa (esim. perhe, lapset, vapaus...) eivät kohtaa lainkaan. Sama ikä ei siis aina ole syy olla yhdessä. Toisinaan hyvinkin eri ikäisillä saattaa mennä paremmin asiat kuin samaa ikäluokkaa lähellä olevien kanssa. Kaikki riippuu osapuolista ja heidän mieltymyksistään. Ihmiset tuijottavat aivan liikaa parisuhteissaan vääriin asioihin! Älä vain ikäeron takia suhdetta riko, jos muuten pelaa hyvin!

    • hohhoikaa

      Naisena sanoisin, että mulle kymmenen vuotta nuorempi ja vähän reilut kymmenen vuotta vanhempi alkaa olla niillä rajoilla. Kun ikäero on lähemmäs mahdolisen isän tai pojan ikää, silloin ei oikein enää sytytä.

    • jk

      riippuu iästä. esim. 10v ja 20v kymmenen vuoden ero on aivan liian suuri kun taas vaikka 20v ja 30v ei ole ollenkaan niin paha. itselläni sellainen 7-10v vanhempi on maksimi. ja nuorempi saa olla, mutta tässä iässä (21v) ainoastaan vuoden pari.

      mutta jos keskiarvona otetaan ni joku 5v on aika sopiva ero.

    • 20+40

      Meillä ikäeroa 20v. ja minä miehenä vanhempi! homma toimii hyvin niin seksuaalisesti kuin henkisesti. Kaikki puheet muusta on kateellisten juttuja...antakaa palaa! Yksi elämä yksi onni!

    • ei kokemusta, arvio

      vaikee sanoa vuosia mut jos kulttuurilliset tai yhteiskunnalliset kokemukset on eri aikakaudelta niin vois olla vaikeeta. hankala olis jos kumppanille pitäis selittää kaikki oman lapsuuden isot asiat kuin lapselle. tai jos tytsy haluis kuunnella makkaris jotain lady gagaa...

    • diipelisdaa

      Minun mielestä noin 15 v on maksimi ikäero. Mut jokainen tyylillään.

    • Ikäeroa?

      Miehen ja naisen välisestä suhteesta ollessa kyse tuntuu aina löytyvän mielipiteitä ikäkysymyksestä. Seuraavassa lyhyt ote Eino I. Mannisen kirjasesta "Puhdas nuoruus ja onnellinen avioliittto", Ristin Voitto, 1960. (Eino Manninen oli Helsingin Saalem-seurakunnan monikymmenvuotinen johtaja, ja hänellä oli varmastikin runsaasti, myös pitkäaikaista, kokemusta ihmisuhdeasioista ja niiden niin sielunhoidollisesta kuin käytännöllisestäkin käsittelystä.)

      'On myös huomioitava eräs seikka, nimittäin ikä. Tunnen luonnottomia avioliittoja siinä mielessä, että nainen on kaksi-kolmekymmentäkin vuotta miestä vanhempi, mutta se kostautuu aikanaan ihan varmasti. Parempi on yleensä, jos nainen on vähän miestä nuorempi tai suunnilleen saman ikäinen kuin hän, mentäessä nuorina avioliittoon. Mutta jos joutuu ottamaan sen askeleen vanhempina, niin nainen saa olla huomattavasti nuorempi. Miksi? saattaa joku kysyä. Siihen on yksi järjellinen syy, nimittäin tämä: "nainen vanhettuu aikaisemmin, vaikka elääkin pitempään kuin mies", Ja tästä vanhettumisesta johtuu sellainen ristiriita, että se särkee paljon oleellisinta avioliitossa. Siinä on ainainen riidan siemen muuten sopuisassakin avioliitossa. Ja mitä sielullisia kärsimyksiä aiheuttavatkaan usein tällaisissa tapauksissa sivullisten ihmettelevät silmäysten vaihdot ja kuiskuttelut. Poikkeukset vain vahvistavat tämän toteamuksen.'

      Näin EIM. Joten harkitkoon siis itse kukin tarkoin tykönänsä (ei toisten tykönä - jollei nimenomaan sitä pyydetä), miten soveltautuu näihin puitteisiin vaiko poikkeuksiin.

      • belle belle

        Kumpi noin yleensä vanhenee nopeammin, nainen vai mies? Minusta vaikuttaa nykyisin siltä, että mies. Naiset voivat säilyä aivan kauniina yli 60-v. Mies ehkä harvemmin, tulee isoa vatsaa jne. Henkisestikin nainen saattaa säilyä joustavampana kuin mies. Itse ainakin kavahdan miehiä, jotka ovat jäykistyneet tiettyihin kaavoihin. Yksi tällainen kaava on monella se, että naisen pitäisi mielellään olla kymmeniä vuosia nuorempi ja kun naiselle ei kelpaa, niin olla hirveän loukkaantuneita.


    • yks vaan1

      Meillä 40 vuotta ikäeroa, ei mitään ongelmia minkään suhteen... :)

    • ilonnnaaaaa

      Joku sanoi että on olemassa sellainen kaava kuin oma ikä jaettuna kahdella 7 on minimi.

      Eli mun aiemmassa suhteessa meni niin että 28/2=14 7=21. Eli alle jäi... sillä mies oli 19 vee...

      Ja nyt on 36/2=18 7=25. eli hyvin menee sillä mies 30.

    • Nainen20vjanainen54v

      Onpas vanha ketju. Mutta niin. Meillä on 34v ikäeroa.

    • ikuisuuskysymys

      Mun on pakko kommentoida tähän, kun tää vanha ketju oli noussut taas esiin. Ihan kun näitä varmaan on monta ja aina tämä kysymys :) Sitten siellä on aina joku isän ja äidin etsinnästä syyttämässä ja joku kertomassa miten tulee ero: ja hoivasuhde voi olla samanikäisilläkin ja hyvin näyttää erotkin onnistuvan! Lisäksi ihmiset ovat itsenäistyneet, naisetkin, eli ei enää tarvita elättäjiä eikä iskää ja äiskää, vaan voidaan valita kumppani ihan vaan rakkauden perusteella.

      Sitten tämä tykkääkö joku vanhemmista vai nuoremmista jne. mun mielestä se on omituinen ajatus. Että ikä olisi mikään, plussa tai miinus. Olen itse ihastunut myös huomattavasti vanhempiin. Mutta en siksi että he ovat vanhempia, vaan he ovat olleet kivoja (olen tutustunut heihin) tai ihan oikeasti: hyvännäköisiä. Olen siis oikeasti pitänyt heitä seksikkäinä ja viehättävinä, enkä siksi minkä ikäisiä he ovat vaan koska he vaan nyt ovat. Ikä ei ole syy eikä plussaa, vaan se vaan on. Se ei ole siis estekään. Olen myös ihastunut nuorempiin kun itse olen. Niin, eikä se ole edelleenkään plussaa se ikä: en ole pitänyt heitä piiruakaan mielenkiintoisina heidän ikänsä takia. Se että voi tapailla monen ikäisiä, ei tarkoita että välittää iästä vaan että nimenomaan ei välitä. Minusta maailma olisi helvetin köyhä, jos tuijottelisin ihmisten ikää koko ajan tai näkisin ainoana seksikkyytenä iän tai kropan: ei millään pahalla, mutta aika moni jättäisi vaatimukset täyttämättä jo nuorena. Ja siis fakta on se, että en "pidä vanhemmista" koska en todellakaan edes harkitsisi epäviehättävää vanhempaa kumppania vain siksi että hän on vanhempi.

      Ei kaikki nuoret ole hyvännäköisiä, ei omanikäiset ole aina seksikkäitä eikä kummassakaan löydy luonnetta mihin tutustua välttämättä. Kaikenikäisissä on tyhmiä ja se jos mikä on epäviehättävää: sori vaan. Ennemmin otan kumppaniksi itseäni vanhemman kenen kanssa on keskusteltavaa, joka on mielenkiintoinen ja ketä pidän viehättävänä - tai itseäni nuoremman - ku oman ikäisen kuka ei jaksa kiinnostaa tai kenen kanssa ei synkkaa. Tosin tämäkin on pitänyt kokeilla :)
      Se ei todellakaan heit tarkoita musvalkoisesti että ottaisin missään tapauksessa kumppania, josta en viehäty tai jonka kanssa ei synkkaa.

      Ja kuitenkin jos puhutaan ihastuksesta, siitä miksi kiinnostuu, niin syyt ovat:
      - Toinen on viehättävä, just sillä tavalla, että sen haluaa kumppaniksi. Minä en ainakaan halua seksitöntä suhdetta, joten jos se on jotenkin epähaluttava, en ole kiinnostunut. Kaikkien ei tarvitse siitä pitää, mutta kun se suhde tulee minulle, minun täytyy.
      - Se on luonteeltaan sopiva. Kaikki ei sovi. Joten miksi valitsisi jonkun iän perusteella, kun hän saattaa olla ihan epäsopiva ja epäviehättävä? Ottaisinko nuoremman vain että voisin olla sitten nuoremman kanssa? Ööö... Miksi? Tai vanhemman? Mutta yhtään enempää järkeä olisi ottaa samanikäinenkään? Mitä se sopiva nyt vaan on eri ikäinen? Nyt puhun kuitenkin aikuisista, ja aikuiset on aikuisia, kaikilla on eri elämät kuitenkin. Joten ei voida sanoa että 30-vuotias joutuisi enää 50-vuotiaan hyväksikäyttämäksi... Tai tarvitsisi vanhempaansa.
      - Sitten pidemmässä suhteessa vaikuttaa arvot, tarkempi tutustuminen, onko suhteen suunta molemmilla sama jne. ja nekään ei ole iästä kiinni, paitsi jos toinen ei saa lapsia enää ja toinen niitä haluaa. Mutta siihenkin voidaan joutua samanikäisten kanssa: joten kannattaako rakkaudesta, älykkäästä, hyvästä, seksikkäästä, ihanasta kumppanista luopua vain siksi? Aika moni on valinnut pitää sen, vaikkei lapsia tulekaan. Joten ei sekään välttämätt ole syy, mutta pitäähän se miettiä, jos tulee ajankohtaiseksi.

      Syyt on siis melkolailla samat. Johonkin vaan ihastuu ja johonkin toiseen ei. Joillain on laaja ikähaarukka, joillain ei. Itseäni viehättää ihmisen piirteet. Kaikki vanhemmatkin miehet kehen olen ihastunut, ovat olleet raamikkaita ja hyväkuntoisia, ja niin on nuoremmatkin. Oikeastaan heissä on paljonkin samaa, vain vuodet vaihtuu. Paras suhde oli 25 vuotta itseäni vanhemman kanssa. Meillä oli eniten yhteisiä asioita ja hänen kanssaan elämä oli vauhdikasta ja mielenkiintoista. No, vähän liiankin, että se siitä sitten, mutta ei se aina mene iän kanssa yksiin. Toki joku on papparainen 35-vuotiaana kun toinen on hel-vatun komea ja nuorekas 50-vuotiaana. Joku taas on jo valmis vanhainkotiin 60-vuotiaana kun toinen viipottaa 80-vuotiaana metsätöissä.
      Niin naisissakin on! Olen nähnyt suoraan sanottuna ihan mummoja 3kymppisiä, ja todella freesejä viisikymppisiä, että ikä saattaa todellakin olla suuntaa antava.

      Joten kun tämä ikuisuuuskysymys pyörii aina jonkun mielessä, niin kai sen oikea vastaus on että itselleen kun ottaa, niin itse se pitää määritellä. Muille ei. Ikä tuo tullessaan kaikenmoista elämää, mutta onhan ne jo erilaiset alusta saakka. Itse olen lopultakin tullut siihen tulokseen, että jos vielä löydän jonkun ketä oikeasti rakastan, otan rakkauden, en ikää tai muiden mielipiteitä siitä.

    • ERTRTd

      Riippuu tapauksesta. Esim. 15- vuotias on yleensä aivan liian nuori 20- vuotiaalle, tosin bensalenkkarit tuntuvat harrastavan tätäkin kun ei löydetä tyttöystäviä omasta ikäluokasta. Nuoret tytöt ihastuvat tai "ihastuvat" hurjaan tatuoituun tyyppiin ja hänen autoonsa, plussaa tietenkin kun poikaystävä voi hakea viinat ja röökit kaupasta. Ja sitten parin kuukauden jälkeen taas vaihdetaan Pensseli-Petestä Kampiakseli-Kimmoon.

      Noh, vitsit sikseen, juurikin teini-iässä ikäero on yleensä iso asia. 20-ikävuoden ylitettyä rajat hämärtyvät, ei ole mitenkään ihmeellistä jos 25- vuotias mies seurustelee 20- vuotiaan naisen kanssa, keski-ikäisistä puhumattakaan. Ei ole tavatonta, että 50- vuotiaan herrasmiehen kainalosta löytyy 30- vuotias daami, eikä siinä enää mitään paheksuttavaa pitäisi ollakaan varsinkin jos naista kiinnostaa muukin kuin miehen lompakon paksuus. Vanhempi nainen-nuorempi mies asetelma on taas harvinaisempi, jos ei oteta lukuun puumanaisia ja heille nuoret miehet ovatkin yleensä vain lihaa johon tyydyttää tarpeensa.

    • Diupa

      Minä 30v ja mies 26v. Ei huono ;-)

    • mekkk

      Sitten kun ikää tulee niin se ikäero tulee vastaa eli jostoinen on 40v ja puoliso 60 v ja nuorempi jhaluaisi vaikka alottaa laskuvarjollahyppäämisen puolison kanssa niin ei paljon 60v laskuvarjolla hyppele. Mites se seksi onistuu kun vaikka mies 70v ja nainen 40-50 v ja se siitä. Jaksaa se vanhempi osapuoli pysyä kyydissa vaikka urheiltaessa ja muutenkin. max -5v on sopiva ikäero eikä ole väliä kumpi on vanhempi.

      • QueenElsa

        Meillä on 18 vuotta ikäeroa. Koskaan ei ole ollut mitään ongelmia sen enempää ajatusmaailmojen kuin harrastustenkaan suhteen.


      • u5uejy

        Tämäkin on mun mielestä aina mielenkiintoista, että keksitään mitä mielikuvituksekkaampia esteitä. Jotkut hyppää muuten laskuvarjolla 60-vuotiaana ja kuitenkaan kaikki eivät edes 30-vuotiaana. Itselleni vertaus on absurdi juuri tästä syystä. Toisaalta se olisi sitä muutenkin: miksi puolisoni pitäisi harrastaa mitä minäkin? Miksi parisuhteen esteenä toimisi se, ettei voi harrastaa liikuntaa, eihän kenelläkään liikuntaesteisellä/rajoitteisella olisi puolisoa joka liikkuu, jos tämä olisi oikea asia - ja kuitenkin on. Kyllähän jokainen harrastaa urheilunsa ihan itse ja puolison valinta ei pitäisi olla harrastusten valintaa. On tietenkin hyvä että on yhteisiä asioita, mutta niitä voi olla vaikka konsertit ja teatteri, missä ei ole ikärajaa mihinkään suuntaan.

        Seksi taitaakin olla rehellisesti se, mitä ihmiset oikeasti miettii. Sinäkin, tuskinpa sinua oikeasti kumppanin valinnassa edes kiinnostaa lenkkeilettekö yhdessä iltalenkkinne. Mutta paljon on ollut puhetta ikäihmisten seksistä. Kaikki ei pysty, kaikkia ei kiinnosta, mutta on kyllä todettu, että monet pystyy ja monia kiinnostaa. Toisaalta, jos henkisesti on haluja, mies voi ottaa viagraa - jotkut ottavat nuorempanakin. Naisella ehkä ongelma olisi pahempi, kun ei ole ihmepilleriä. Toisaalta voisin kuvitella, että nuorempi kumppani ja terveelliset elämäntavat pitää aika pirteänä. Chaplinin elämäntavoista en tiedä, enkä kannata ihan niin suuria ikäeroja ja kun itse puhun näistä asioista, pidän itsestään sevänä, että puhun aikuisista. En teineistä enkä lapsista, ne on ihan toinen asia ja tarina sen ikäeron kannalta. Tämän tajunnee jokainen. Mutta pointtina se, että jotkut ovat ihan jopa saaneet lapsia 70-vuotiaana, takuulla luomuna. Joten ainakin voisi kuvitella että seksi kyllä onnistuu. Tuskin tietenkään jos on epäonnea ja sairastuu tai jos elämäntavat on ihan peestä, silloinhan kyky menee jo aikaisemmin. Impotentin vaimona kun voi olla ihan samanikäinen nelikymppinenkin. Toisaalta, onko sekään parisuhteen ja kumppanuuden ainoa perusta kaikille?

        Pitäisi aina lisätä perään "minulle", sitten se olisi oikein: 5 vuotta on sinulle hyvä ikäero maksimi ja se on hyvä niin. Mitään perusteita sen yleiselle oikeammuudelle ei ole.


      • Höpöhöpöä

        Meikä on 57 ja harrastan lentämistä ja laskuvarjohyppyjä, olen loistavassa kunnossa, mutta puolisoni joka on 10 nuorempi ei tuo hyppääminen kiinnosta , lentäminen kylläkin.


    • ikäero-suhteessa

      Näissä on aina ne samat tyhmät väittämät:
      1. "Nuorempi hakee isä- / äitikorviketta" (yleensä "isä hakusessa", koska suurin osa nuoremmista on siis naisia).
      2. "Nuorta kiinnostaa vain vanhemman osapuolen pankkitilin saldo. Hakee siis elättäjää."
      3. "Seksi ei enää suju, kun toinen on niin vanha."
      4. "Ei voi tehdä lapsia kun toinen on niin vanha."
      5. "Nuorempi jää automaattisesti yksin vuosikymmeniksi, kun vanhempi kuolee ensin."
      6. "Vanha ei jaksa enää aloittaa uutta harrastusta / mitä jos nuorempi on vielä menevässä iässä mutta vanhempi ei kyllä jaksa enää mitään."
      7. "Vanhempi (yleensä mies) hakee vain nuorta kireetä sakkolihaa!!!"

      Nuo ovat typerimpiä väitteitä ikinä. Aloitetaas purkaminen:
      1. Mistä lähtien ihmiset päätyvät parisuhteisiin omien vanhempiensa kanssa? No eivät mistään lähtien. Ihmisellä on vanhempi/vanhemmat omasta takaa, olivat ne sitten biologiset tai adoptoineet vanhemmat. Ne ovat joka tapauksessa ne henkilön ainoat vanhemmat, eikä kukaan halua parisuhteeseen isänsä tai äitinsä kanssa. Joten, kun ihminen etsii parisuhdetta, hän tosiaan hakee PUOLISOA, ei mitään isän- tai äidinkorviketta.

      2. Jos nämä "nuorempi on kiinnostunut vain rahasta" jutut ovat peräisin Amerikkalaisten julkkisten vitsiavioliitoista, niin ne eivät päde normaalien ihmisten keskuudessa. Harva tavallinen tallaaja on niin äärettömän rikas, että siitä olisi mitään hyötyä puolisolle. Sitä paitsi, kuka haluaisi tuhlata elämänsä hengaamalla sellaisen kanssa, josta ei yhtään tykkää? Kun tämä inhotus sitten kupsahtaisi ja rahat vapautuisivat EHKÄ nuoremman käyttöön, nuorempikin osapuoli olisi jo liiaksi vanha voidakseen käyttää niitä "ultimaaliseen shoppailuun", mihin näissä usein viitataan.

      3. Kaikki eivät ole kiinnostuneita seksistä ensinkään, eli heitä ei haittaa, vaikkei sitä olisi ikinä. Toisekseen, seksikyky ei kyllä lopahda automaattisesti kun ihminen täyttää X vuotta. Sen lopahtaminen on hyvin yksilöllistä ja voi tosiaan loppua kyvyt jo vaikka 30-vuotiaana, vaikka se harvinaisempaa onkin.

      4. Kaikki eivät halua lapsia muutenkaan. Sitä paitsi, miehet ovat lisääntymiskykyisiä lähes hautaan saakka. Naisella voikin olla vaikeampaa, jos ensiraskaus menee yli 35. ikävuoden. Ja muuten, koskaan kuulleetkaan adoptiosta?

      5. Nuorempi osapuoli ei jää automaattisesti yksin. Nuorempi voi ihan hyvin kuolla ennemmin. Tätini oli 17 vuotta miestään nuorempi ja kuoli hyvin varhain. Mies on edelleen hengissä ja lähentelee 70. ikävuotta.

      6. Ihminen ei jaksa aloittaa uutta harrastusta? Mitäh? Ihminenkö muka lakkaa kiinnostumasta asioista, kun täyttää 30 vuotta? Kyllä sitä vanhempikin voi ihan hyvin aloittaa uuden harrastuksen. Yksi täti-ihminen aloitti 55-vuotiaana hevosratsastuksen. Liian vanhako? No eipä näytä olevan. Siellä se painattaa menemään ihan tyylikkäästi. Kaikki nuoremmat puolestaan eivät ole "meno päällä".

      7. Jos ne parikymppiset hormonihyrräpojat hakevatkin sitä "kireetä teiniXpilluuh", niin kaikki miehet eivät ole samanlaisia sikoja. Kyllä, jotkut miehet pysyvät pervoina koko ikänsä. Sellaiset toki saattavat kuolata vain mahdollisimman nuoren reiän perään. Mutta sitten on ne toisenlaiset miehet, joita olen ainakin itse suurimmaksi osaksi tavannut. He ovat kohteliaita, hyvätapaisia, fiksuja ja normaaleita. He eivät näe naisessa pelkkää pillua, vaan ihan sen ihmisen.

      ---

      Lisäksi huvittaa aina näissä ikäerokeskusteluissa, kuinka osapuilleen KAIKKI tuntuvat olevan sitä mieltä, että VANHUUS alkaa jo 30-vuotiaana. Suunnilleen kaikki nimittävät 35-55-vuotiaan VANHAKSI. On teillä ihmiset saatanan pitkä vanhuus tiedossa, jos se alkaa jo kolmestakympistä. Vai katsotteko te jokaista yli 30-vuotiasta vaikka kaupassa silleen "oh god mikä vanhus!" ?

      Jos joku nyt sattuu ihastumaan itseään 10-20 vuotta vanhempaan/nuorempaan, niin miten se on teiltä pois, jotka ETTE ole ihastuneet siihen samaan ihmiseen? Ei mitenkään. Miten se toisten ihmisten ikäero voi häiritä teitä niin kovasti, kun ei se häiritse sitä pariskuntaa itseään? Ainoat henkilöt, joita asia koskee, ovat sen ikäeropariskunnan osapuolet.

      Ja jos joku sattuu ihastumaan toiseen ihmiseen, mikä ihme siinä on niin vaikeaa hyväksyä, että he tykkäävät toisistaan? Miksi aina pitäisi keksiä jokin "veruke" heidän yhdessäololleen (raha, pillu, isä-/äitikompleksi)?

      Ihminen seurustelkoot sen ikäisen kanssa, kun itse tykkää. Voivat ne keskenään samanikäisetkin toisiaan hyväksikäyttää, ei se ole mikään "ikäeroparien etuoikeus".

      • iäfwo

        Kyllä, jokainen kuitenkin kumppanin valitsee itselleen, eikä muille. Ja huvittavaa on tuossa vanhuus-ajatuksessa myös että ihmiset eivät hyväksy ikäeroa, mutta rinnastavat 35-55-vuotiaat samanikäisiksi, eli vanhoiksi :D Niin, siis 20 vuotta välissä tekee heistä samanikäisiä, mutta he eivät saa silti seurustella keskenään koska parisuhteessa voi tulla vaikeuksia, mitä voi tulla joka tapauksessa... hienoa logiikkaa :D
        No joo, tää on jotenkin hauska juttu, koska ikäropareja on aina ollut, tulee aina olemaan eikä se ole edes mikään uusi uutinen, mutta aina se vaan jaksaa ihmisiä jutututtaa. Toisaalta miksi ei, mikäs siinä aiheessa olisi vialla, mutta jos nyt puhutaan aikuisten ihmisten suhteista, niin ei se nyt niin paljon pitäisi muita liikuttaa ja kuitenkin aina tulee aika rankkojakin syyttämisiä tai rumiakin juttuja toisten ihmisten suhteesta: ja kuka oikeasti toivoo omaa parisuhdettaan ruodittavan ja kritisoitavan jne. aika harva käsittääkseni. Voisi siis myös vähän miettiä (kun kuitenkin niin kovin aikuinen on olevinaan) että onko se ihan oikeinkaan aina ja miten vaan.


      • ikäero-suhteessa
        iäfwo kirjoitti:

        Kyllä, jokainen kuitenkin kumppanin valitsee itselleen, eikä muille. Ja huvittavaa on tuossa vanhuus-ajatuksessa myös että ihmiset eivät hyväksy ikäeroa, mutta rinnastavat 35-55-vuotiaat samanikäisiksi, eli vanhoiksi :D Niin, siis 20 vuotta välissä tekee heistä samanikäisiä, mutta he eivät saa silti seurustella keskenään koska parisuhteessa voi tulla vaikeuksia, mitä voi tulla joka tapauksessa... hienoa logiikkaa :D
        No joo, tää on jotenkin hauska juttu, koska ikäropareja on aina ollut, tulee aina olemaan eikä se ole edes mikään uusi uutinen, mutta aina se vaan jaksaa ihmisiä jutututtaa. Toisaalta miksi ei, mikäs siinä aiheessa olisi vialla, mutta jos nyt puhutaan aikuisten ihmisten suhteista, niin ei se nyt niin paljon pitäisi muita liikuttaa ja kuitenkin aina tulee aika rankkojakin syyttämisiä tai rumiakin juttuja toisten ihmisten suhteesta: ja kuka oikeasti toivoo omaa parisuhdettaan ruodittavan ja kritisoitavan jne. aika harva käsittääkseni. Voisi siis myös vähän miettiä (kun kuitenkin niin kovin aikuinen on olevinaan) että onko se ihan oikeinkaan aina ja miten vaan.

        Tuo oli muuten hyvä pointti - en itse ole tullutkaan ajatelleeksi, vaikka tottahan tuo on - että ne 35-55-vuotiaat kun rinnastetaan samaan vanhuus-kategoriaan, niin silti niidenkään keskinäistä seurustelua ei katsota hyvällä. :DDD

        Ja tosiaan, kaikillehan on selvää, että puhuin tuossa aiemmassa kommentissani nimenomaan aikuisten suhteista (yli 20-vuotiaiden).


      • eiolesääntöä

        1. "Nuorempi hakee isä- / äitikorviketta" (yleensä "isä hakusessa", koska suurin osa nuoremmista on siis naisia).
        Joskus, ei aina. Entä sitten? Onko se joltain jotain pois?

        2. "Nuorta kiinnostaa vain vanhemman osapuolen pankkitilin saldo. Hakee siis elättäjää."
        Suomessa ehkä harvemmin.

        3. "Seksi ei enää suju, kun toinen on niin vanha."
        Jossain vaiheessa yleensä pitää paikkansa. Joillain jo viisissä kymmenissä. Viimeistään kun toinen kupsahtaa.

        4. "Ei voi tehdä lapsia kun toinen on niin vanha."
        Naisilla on aikaraja. Miehetkään ei ole ikuisesti nuoria ja elinikää keskimäärin 8 v. vähemmän kuin naisilla. Merkittävintä ehkä se, että jos toisella on jo lapsia, niin ei välttämättä kiinnosta enää ruveta siihen ruljanssiin uudestaan.

        5. "Nuorempi jää automaattisesti yksin vuosikymmeniksi, kun vanhempi kuolee ensin."
        Isoissa ikäeroissa tämä on hyvin todennäköistä. Mikäänhän silti elämässä ei ole varmaa.

        6. "Vanha ei jaksa enää aloittaa uutta harrastusta / mitä jos nuorempi on vielä menevässä iässä mutta vanhempi ei kyllä jaksa enää mitään."
        Jossain vaiheessa sekin luultavasti tulee vastaan, jos tarpeeksi kauan ollaan yhdessä. Toiselta ei voi vaatia ikuista nuoruutta.

        7. "Vanhempi (yleensä mies) hakee vain nuorta kireetä sakkolihaa!!!"
        Ikävä kyllä tämäkin on yleistä. Joillekin nuorempi on statussymboli. (Ne loput taas pelkäävät, että muut luulevat nuoremman oleva statussymboli...)

        Kyllä nuo kaikki ovat miettimisen arvoisia asioita. Vaan kukapa rakastunut nyt niiden miettimisen takia jättäisi toisen?


    • jfsdajöaj

      Nyt nelikymppisenä naisena ei yli kymmenen vuotta vanhempaa miestä, mieluusti korkeintaan viisi vuotta vanhempi. Nuorempi voi tietysti olla, sanotaan korkeintaan 18 vuotta nuorempi.

    • jokaisenomaasia

      Mikä kenellekin on liian vanha tai nuori on jokaisen henkilökohtainen asia. Tietysti kunhan pysytään laillisuuden rajoissa. Varmasti sivullisilta voi joskus tulla ikävääkin kommenttia suuresta ikäerosta, mutta heitä ei pidä kuunnella.

      Jos otetaan ihan biologinen näkökulma mukaan, niin miksi mies on lisääntymiskykyinen niin paljon naista vanhempana? Eikö voi olettaa, että on tarkoitettu miehen ottavan itselleen nuoremman kumppanin?

      Nelikymppisenä miehenä voisin ottaa 15 - 5 vuotta nuoremman naisen. Oman ikäinen alkaa olemaan liian vanha. ;) Moni nainen ei enää nelikymppisenä halua lapsia, vaikka se vielä olisikin mahdollista. Joko he eivät ole koskaan halunneetkaan, tai sitten lapsiluku on jo täynnä.

      • noeinytehkäniiinkään

        Alusta olen samaa mieltä, että jokaisen oma asia, mutta jos otetaan biologinen näkökulma mukaan, minkä te miehet aina niin kovin mielellänne vedätte mukaan, koska haluaisitte että lisääntymiskyky tekee teistä oikeutetumpia nuorempaan kumppaniin, niin mikä selittää sen että kyllä niitä isoja ikäeroja on ollut toisinkin päin? Kyllä miehet oikeasti myös rakastuu vanhempiin naisiin ja on aina rakastuneet (vaikka siitä nyt on tehty "ilmiö") ilman sen suurempia äiti-traumoja siinä missä naisetkaan ei tarvitse isä-traumoja ihastuakseen. Tai sitten jos biologiaan aletaan vetoamaan, niin miehet on biologisesti melko turhia, siis ei millään pahalla. Mutta kun tästä lisääntymisasiasta puhut. Jos siittäminen on se peruste, on naiselle järkevääkin jättää mies. Etenkin nykyaikana, kun miehiä ei tarvita elättämiseen ja heistä edelleenkään 70% ei ole hyödyllisiä lapsenhoidossa eikä kotitöissä. Miehet on uhrattavia sodassa juuri tästä syystä: yksi mies voi siittää 10 jälkeläistä, mutta nainen kantaa elämän. Kansan säilymisen kannalta yksi yksittäinen mies on siis melko samantekevä siinä, missä jokainen nainen on aarre. Samalla perusteella sotilaiksi pitäisi kouluttaa kaikki miehet sekä lapsettomat (lapsia saamattomat) naiset. Eli oikeastaan vähän rumasti sanottuna, te perustelette ainoastaan sillä biologialla, miten teitä kannattaisi (myös sen nuoremman naisen) käyttää hyväksi lisääntymiseen ja sen jälkeen jättää, miten teistä jokainen pitäisi pakottaa armeijaan koska biologisesti, lajin säilymisen kannalta, yksi yksittäinen mies on tosiaan paljon turhempi.

        Lisäksi myös miehen siittiöt heikkenee vanhemmiten joten naisen ei kannata ottaa vanhempaa miestä perustuen lisääntymiseen ja impotentit miehet ovat noilla perusteluilla täysin turhia ihmisiä.
        Ihanko me oikeasti halutaan perustella biologialla? Minä en ainakaan.
        No mutta. Kysyt miksi miehen lisääntymiskyky säilyy. Tähänkin on syy ja se on ihan luonnon kannalta järkevä: raskaudet ovat hengenvaarallisia, kuntoa syöviä ja lapsi kuluttaa naista huomattavasti enemmän alusta saakka. Synnytys on edelleen hengenvaarallista (kyllä, naisia kuolee siihen) ja äärimmäisen raskasta ja rasittavaa keholle. Luonto on siis huolehtinut, ettei naisen tarvitsisi saada lapsia loppuelämäänsä, koska jossain vaiheessa hän todennäköisesti kuolisi siihen. Niin, siis luonto ei ymmärrä lääketiedettä. Miesten osuus on nylkytys ja ruiskaus. Se ei vaadi juuri mitään. Tosin, biologisesti todettakoon, että miehen osa ei ole helppo siinä mielessä, että poikavauvat ovat heikompia ja sikiöt kehittyvät kaikki tyttöinä alussa, koska ne eivät selviäisi poikina. Mutta todellakaan miesten lisääntymiskyky ei ole osoitus siitä, että heidän tarkoitus olisi saada nuori kumppani :D

        Että ei, ei me voida olettaa biologian perusteella että miehen olisi tarkoitus ottaa mitään minkään ikäistä kumppania. Ikä ei saisi olla merkityksellinen asia. Kumppani pitäisi valita ihastumisen ja tutustumisen perusteella, siinä mielessä kumppania ei oteta vaan se saadaan ja valitaan, jos on tuuria. Ja se että itsensä kokee kamalan nuorekkaaksi, ei edusta välttämättä totuutta. Jos iällä on merkitystä, se on sama kumpaan suuntaan tai jos käyttää biologiaa, voi samantien kannattaa pakkoliittoja ja sovittuja liittoja. Ne vasta järkeviä olisikin! Mutta noin vaan - eikä siis millään pahalla - siitä biologiasta, kun miehet tosiaan mielellään siihen vetoavat ja luulevat että se kertoo jotenkin heidän paremmuudestaan, niin oikeastaan... Tuota... Se kertoo lähinnä että kuningatar on se mitä suojellaan ja sotilaat, kuhnureista puhumattakaan, on turhia, korvattavissa tai pääsevät helpolla. Että, ei, ei kandee vedota siihen. Mun mielestä se ei oikein toimi miesten tasa-arvon (tai ylipäätään arvostamisen) puolesta.

        Ota se nainen johon rakastut ja iästä viis.


      • jokaisenomaasia

        Hyvin kirjoitettu. Biologinen näkökulmani olikin ainakin osittain provosoivaksi tarkoitettu, mutta käsittelit asiaa hyvin. Tiedän kyllä, että varsinkin ennen vanhaan raskaus oli naiselle suuri riski. Etenkin korkeammalla iällä. Mutta sen sijaan, että olisit haukkunut nuorempien naisten perään kuolaavaksi papaksi, oli kiva lukea hyvin perusteltu vastaus.

        Iän perusteella en naista sinällään ota, mutta todennäköisesemmin rakastun itseäni nuorempaan kuin vanhempaan naiseen.


      • 3plus2
        jokaisenomaasia kirjoitti:

        Hyvin kirjoitettu. Biologinen näkökulmani olikin ainakin osittain provosoivaksi tarkoitettu, mutta käsittelit asiaa hyvin. Tiedän kyllä, että varsinkin ennen vanhaan raskaus oli naiselle suuri riski. Etenkin korkeammalla iällä. Mutta sen sijaan, että olisit haukkunut nuorempien naisten perään kuolaavaksi papaksi, oli kiva lukea hyvin perusteltu vastaus.

        Iän perusteella en naista sinällään ota, mutta todennäköisesemmin rakastun itseäni nuorempaan kuin vanhempaan naiseen.

        Onhan se ymmärrettävää, jos sinulla tällä hetkellä parisuhteen perimmäinen tarkoitus on tulla isäksi, silloin nelikymppisenä on vähän pakko katsella riittävästi nuorempia, että ehtii tutustua ja molemmat havaita toisensa sopivaksi puolisoksi ja lapsensa vanhemmaksi. Kaikillahan se ei enää nelikymppisenä ole noin, vaan lapset on jo tehty tai sitten havaittu että se on jo myöhäistä. Ja parisuhteeseen haetaan ennen kaikkea sitä paria, ei perheenäitiä.


    • pumpuli_-65

      Iällä sinänsä ei ole parisuhteessa mitään merkitystä, jos huomioidaan millaista kumppanuutta kumpainenkin haluaa. Siihen mitä haluaa, vaikuttaa puolestaan hyvin paljon elämäntilanne. Nykyinen mieheni on 40v ja minä 50v. Se ei ole paljon nyt, mutta olisi parikymppisenä ollut laittoman lisäksi mahdoton edes ajatella :).

    • mikätilanne

      Yksi tyhmimpiä perusteluita ikäeroja vastaan on myös "no kun on ihan eri elämäntilanteet".

      Elämäntilannehan ei ole sidottu ikään enää peruskoulun jälkeen. 18v voi mennä töihin ja edetä työpaikalla urallaan, tai aikuinen voi opiskella. Jotkut saavat muksun siinä 18-23v, toiset ovat vielä 40vuotiainakin lapsettomia. Eli kaava ei ole automaattisesti "nuori aikuinen vasta opiskelee ja vanhempi ihminen on jo töissä / nuorella ei ole lapsia mutta vanhemmalla puolisolla on jo nuoren puolison ikäisiä lapsia" jne.

      Meidän suhde alkoi 23/40 ikäisinä ja oltiin lähtökohtaisesti ihan samoissa elämäntilanteissa kumpainenkin, mitä nyt tuo toinen oli elänyt vähän kauemmin.

      • Elämäntilanne

        Niin ja mä olen joskus miettinyt, että eikö siis toista voi tukea ilman että on itse samassa tilanteessa? Siis jos vaikka 22-vuotias, tai 32-vuotias, ihan sama, opiskelee itselleen ammattia, niin eikö todellakaan häntä 10-20 vuotta vanhempi mitenkään kykene asiaa käsittelemään eikä ymmärtämään eikä asiassa tukemaan, kun ei itse opiskele? Tai jos se opiskelija tukisi sitä toista työelämässä tai työttömäksi jäädessä, niin kyllä kai sillä joku taju asiasta on vaikkei toinen ihan saman ikäinen olisikaan? Tai jos toinen on vaikka 47-vuotias ja hänellä on lapsi joka on kouluikäinen, niin en minä ainakaan lapsia siihen tarvitse että uskon ja ymmärrän, etä siitä on vastuuta, huoltakin, ja erinäinen kasa asioita mitkä siihen liittyy. Että mikä se siis tarkalleen ottaen on että pitää "samassa elämäntilaneessa", mikä se kuuluisa tilanne oikein on? No tietty, jos lapsia suunnitellaan ja toinen ei niitä enää halua ja toinen haluaa, se on, mutta tiedän kyllä samanikäisiäkin jotka ovat siihen päätyneet. Se on iso kysymys ja saattaa tehdä eronkin. Mutta oikeastaan, niin... Jos se siihen jää, niin aika vähän niitä on. Olisi ihan mielenkiintoista tietää, mitä se kenellekin oikein merkitsee ja miksi he eivät usko itse ymmärtävänsä muun ikäisiä kuin oman ikäisiään, tai eivät oikeasti ymmärrä (kuuntele/halua ymmärtää) tai miksi heitä ei voi ymmärtää muut kuin juuri samassa tilanteessa olevat. Ilman parisuhdemietintääkin.


      • eiolesääntöä

        Ei ikäero sulje mitään pois, jos aikuisista puhutaan. Ja kaikki saman ikäisetkään eivät ole samanlaisia tai samassa elämäntilanteessa.

        Mutta jokainen on kuitenkin aina jollain lailla sen ikäinen kuin on. En siis ole sitä mieltä, että ikä olisi vain numeroita. Jos kuvittelee, ettei ikä vaikuta mitään, niin kyllä silloin on väärässä; eri ihmisillä se vain vaikuttaa eri lailla. Silti usein oman ikäistä on helpompi ymmärtää kuin eri ikäistä, ainakin ikään liittyvissä jutuissa. Myös samassa ammatissa olevaa tai samoista asioista kiinnostunutta on usein helpompi ymmärtää, perheelliset ymmärtävät toisiaan perheasioissa ja sinkut toisiaan jne. jne.


      • jyjyeejyejy

        Totta kai se ikä aina tuo jotain, eihän kukaan ole varmaan (?) samanlainen vaikka 25-vuotiaana kun mitä sitten on 35-vuotiaana, tai on perustemperamentiltaan jne. mitä ei voi muuttaa vaan ainoastaan oppia käsittelemään ja hallitsemaan. Mutta sehän jo toisaalta meitä muuttaakin. Että siinä olen samaa mieltä, ettei se ikä ihan pelkästään numeroita ole, mutta en koe sitä semmoiseksi asiaksi, etteikö toista voisi ymmärtää siitä huolimatta. En myöskään koe, että vain oman ikäistä olisi aina helpompi ymmärtää, edes ikään liittyvissä jutuissa, joskus on jopa vaikeampi. Moni kavereistani alkoi keksiä tekosyitä lähinnä laiskuudelleen jo 30-vuotiaana, yksi päätti olla jo keski-ikäinen 35-vuotiaana ja sitä rataa, että täytyy sanoa etten ymmärrä heitä edelleenkään yhtään. Teineillä ymmärrän tarpeen olla vanhempi kuin on, kun se liittyy kasvamiseen ja itsenäistymiseen, mutta en enää aikuisilla. Toisaalta, en kyllä ymmärrä ihan nytkään näitä nelikymppisiä, millä on kauhea tarve olla "nuorekas", niin kuin ei olisi vaan oma itsensä... On se sitten nuorekasta tai ei. Ihan niin kuin omassa iässä olisi aina jotain vikaa.

        Tietenkin samoista asioista kiinnostunutta voi olla helpompi joskus ymmärtää, mutta se on myös aika hemmetin tylsää, jos elämässä ei pyöri kun yhden ikäisiä yhden asian ihmisiä. Missä on näkemykset, kuuntelu, se että tajuaa että voi olla kiinnostunut myös siitä, että jotakuta toista kiinnostaa joku muu? Sehän kuitenkin on mielenkiintoista, kun on muutakin kuin vaan se minäminä ja minun maailma. Tulee äkkiä mieleen että on aika surkeeta. Samoin se on totta, ettei empatiaa riitä jos ei itse elä sitä vaihetta: katsokaapa miten kaikkitietäviä neuvoja parisuhteessa elävät antavat sinkuille, unohtaen oman pahemman epätoivonsa sillä sekunnilla kun tilanne muuttuu. Mutta onko sen pakko olla näin? Eikö ihan oikeasti ihmiset osaa kuunnella kuin itseään? Koska sitähän se on. Eikö todella kukaan joka ei ole ollut vaikka 10 vuotta yksin, pysty millään tasolla ymmärtämään että se voi olla valinta, stressaavaa, johtua monista syistä tai muuta? Tai eikö kukaan sinkku voi todella käsittää parisuhteen ongelmia tai mitään sitoutumisesta ja vastuusta? Tietenkin se on totta, että on helpompaa jollainlailla ymmärtää juuri vaikka samassa työssä olevaa, mutta yhtä totta on, että on kehittävämpää yrittää ymmärtää jotakuta, joka tekee jotain ihan muuta.

        Semmoisen olen huomannut, että vanhemman on aina helpompi ymmärtää nuorempaa kuin nuoremman vanhempaa. Kun sen ikävaiheen on jollainlailla jo kahlannut läpi. Että luulisi, että ikäerosuhteet on sille vanhemmalle rasittavampia. Tosin tietenkin, ikä myös jumittaa pahimmillaan. Niin, no, monia puolia asioissa. Pääsyy ihmisten olemisen ongelmiin on nimenomaan se, ettei osata kuunnella. Siis naisetkaan, vaikka he usein mainostavat itseään kypsinä, kuuntelevina ja empaattisina. Usein he eivät sitä kuitenkaan ole - lainkaan! Ikä ei näyttele lähelläkään yhtä suurta roolia, ellei sen anna näytellä.

        No, mitä parisuhteeseen tulee, ainakin itse olen sitä mieltä, että jos löytää oikeasti jonkun ketä rakastaa ja kenet haluaa, niin kannattaa arvostaa sitä ja pitää siitä kiinni. Koska päin vastoin kuin me kuvittelemme, se ei ole itsestään selvää, ja se on aarre. Oli ikä mikä hyvänsä. Kestää tai ei kestä.


      • satasalamaa_

        "Yksi tyhmimpiä perusteluita ikäeroja vastaan on myös "no kun on ihan eri elämäntilanteet".

        Siis pitäisikö olla ikäeroja vastaan, jos katsoo, ettei itselle sovi yli 30 v nuorempi tai vanhempi kumppani? Jokaisen oma asia.

        Eiköhän elämäntilanteella tarkoiteta omaa tilannetta, jossa etsitään tietynlaista kumppania? Tietynlaisen kumppanin sisältöön liittyy sekä oma että toisen ikä jollain tavoin, se on normaalia.


      • satasalamaa_
        jyjyeejyejy kirjoitti:

        Totta kai se ikä aina tuo jotain, eihän kukaan ole varmaan (?) samanlainen vaikka 25-vuotiaana kun mitä sitten on 35-vuotiaana, tai on perustemperamentiltaan jne. mitä ei voi muuttaa vaan ainoastaan oppia käsittelemään ja hallitsemaan. Mutta sehän jo toisaalta meitä muuttaakin. Että siinä olen samaa mieltä, ettei se ikä ihan pelkästään numeroita ole, mutta en koe sitä semmoiseksi asiaksi, etteikö toista voisi ymmärtää siitä huolimatta. En myöskään koe, että vain oman ikäistä olisi aina helpompi ymmärtää, edes ikään liittyvissä jutuissa, joskus on jopa vaikeampi. Moni kavereistani alkoi keksiä tekosyitä lähinnä laiskuudelleen jo 30-vuotiaana, yksi päätti olla jo keski-ikäinen 35-vuotiaana ja sitä rataa, että täytyy sanoa etten ymmärrä heitä edelleenkään yhtään. Teineillä ymmärrän tarpeen olla vanhempi kuin on, kun se liittyy kasvamiseen ja itsenäistymiseen, mutta en enää aikuisilla. Toisaalta, en kyllä ymmärrä ihan nytkään näitä nelikymppisiä, millä on kauhea tarve olla "nuorekas", niin kuin ei olisi vaan oma itsensä... On se sitten nuorekasta tai ei. Ihan niin kuin omassa iässä olisi aina jotain vikaa.

        Tietenkin samoista asioista kiinnostunutta voi olla helpompi joskus ymmärtää, mutta se on myös aika hemmetin tylsää, jos elämässä ei pyöri kun yhden ikäisiä yhden asian ihmisiä. Missä on näkemykset, kuuntelu, se että tajuaa että voi olla kiinnostunut myös siitä, että jotakuta toista kiinnostaa joku muu? Sehän kuitenkin on mielenkiintoista, kun on muutakin kuin vaan se minäminä ja minun maailma. Tulee äkkiä mieleen että on aika surkeeta. Samoin se on totta, ettei empatiaa riitä jos ei itse elä sitä vaihetta: katsokaapa miten kaikkitietäviä neuvoja parisuhteessa elävät antavat sinkuille, unohtaen oman pahemman epätoivonsa sillä sekunnilla kun tilanne muuttuu. Mutta onko sen pakko olla näin? Eikö ihan oikeasti ihmiset osaa kuunnella kuin itseään? Koska sitähän se on. Eikö todella kukaan joka ei ole ollut vaikka 10 vuotta yksin, pysty millään tasolla ymmärtämään että se voi olla valinta, stressaavaa, johtua monista syistä tai muuta? Tai eikö kukaan sinkku voi todella käsittää parisuhteen ongelmia tai mitään sitoutumisesta ja vastuusta? Tietenkin se on totta, että on helpompaa jollainlailla ymmärtää juuri vaikka samassa työssä olevaa, mutta yhtä totta on, että on kehittävämpää yrittää ymmärtää jotakuta, joka tekee jotain ihan muuta.

        Semmoisen olen huomannut, että vanhemman on aina helpompi ymmärtää nuorempaa kuin nuoremman vanhempaa. Kun sen ikävaiheen on jollainlailla jo kahlannut läpi. Että luulisi, että ikäerosuhteet on sille vanhemmalle rasittavampia. Tosin tietenkin, ikä myös jumittaa pahimmillaan. Niin, no, monia puolia asioissa. Pääsyy ihmisten olemisen ongelmiin on nimenomaan se, ettei osata kuunnella. Siis naisetkaan, vaikka he usein mainostavat itseään kypsinä, kuuntelevina ja empaattisina. Usein he eivät sitä kuitenkaan ole - lainkaan! Ikä ei näyttele lähelläkään yhtä suurta roolia, ellei sen anna näytellä.

        No, mitä parisuhteeseen tulee, ainakin itse olen sitä mieltä, että jos löytää oikeasti jonkun ketä rakastaa ja kenet haluaa, niin kannattaa arvostaa sitä ja pitää siitä kiinni. Koska päin vastoin kuin me kuvittelemme, se ei ole itsestään selvää, ja se on aarre. Oli ikä mikä hyvänsä. Kestää tai ei kestä.

        "Semmoisen olen huomannut, että vanhemman on aina helpompi ymmärtää nuorempaa kuin nuoremman vanhempaa."

        Erilaisia kokemuksia. Jo pelkästään omat lapseni ymmärtävät minua paljon paremmin kuin keski-ikäiset tuttavat heitä, tai minuakaan. Tai vanhemmat tuttavat minua. Kaikki ystäväni ja läheiseni ovat minua nuorempia, paitsi lähisukulaiseni. Johtunee siitä, etten suostu "tietyn ikäisenä" kangistumaan kaavoihin ja fanittamaan tylsiä keski-ikäisiä asioita. Minua kun ei kiinnosta pätkääkään omakotitalo, puutarhanhoito, ja mökkeily. Ei myöskään golf, sauvakävely, hiihto, metsissä samoilu, sienestys, marjastus jne.


    • olkoniintosikkoja

      Ikäerohan on ihan siitä riippuvainen mitä suhteelta haluaa. 80-vuotta ikäeroa on jo aika paljon, mutta 70-vuotta esim. voi olla hyvinkin sopiva ikäero. Siinä vanha pappa pääsee vielä vanhoilla päivillä nautiskelemaan ja nuorikkonsa saa turvatun elämän. Mutta hei älkää

    • Ikäikäikä

      10-12 vuotta suuntaan tai toiseen kuulostaa vielä normaalilta noin keskimäärin. Isommat erot ovat etovia, mutta eipä se toisaalta mulle kuulu. Riippuu vähän pariskunnan iästäkin.Omalla kohdallani sopiva ero on vakavassa seurustelusuhteessa n. -5 vuotta. Tosin tiedän liittoja joissa mies on 7 vuotta nuorempi joten ehkä:).

      • QueenElsa

        Mikä siinä sitten on niin etovaa? Siis kysyn ihan mielenkiinnosta.

        Joo toki riippuu pariskunnan iästä; se sama ikäero (meillä esim. 18 vuotta) on ihan ok nuoremman ollessa jo yli parikymppinen, mutta tuskin olisi meidänkään suhde toiminut kovin hyvin (no siis ei olisi tullut silloin mieleenkään), jos se olisi alkanut tyyliin minun ollessa alaikäinen tai ihan pikkupentu. :''''D

        Omalla kohdallani ei ollut koskaan mitään ikähaarukkaa suuntaan eikä toiseen, halusin vain oikeanlaisen ihmisen. <3 :)


      • ry859

        Niin, se mua kiinnostaa myös... Etovaa? Eli sinua alkaa ihan kuvottaa, että jotkut toiset rakastaa toisiaan? Vaikkei asia edes sinulle kuulu (kuten itsekin sanot), eikä oikeastaan edes kosketa sinua, koska et siinä suhteessa ole. Oikeastaan siinä on 2 ihmistä, joista kumpikaan ei ole välttämättä sinulle mikään. Niin on kyllä mielenkiintoista, että miksi se kuvottaa sinua. Moni tarkentaa että puhutaan aikuisten suhteesta, joten tarkennan minäkin, että niin, itsestään selvästi todellakin, puhutaan aikuisista eikä mistään kieroutumista. Eikä niitä kiinnosta sotkea asiaan kun ne on sitten ihan toinen osasto ja juttu, mutta vapaaehtoiset aikuiset aiheuttamassa kuvotusta vaikka itse sanoo ettei asia edes itselle kuulu? Lakia ei rikota, ketään ei pakoteta, kaikki on aikuisia, kukaan ei ole uhri, eli siis en ihan ymmärrä mikä siinä voi kuvottaa?

        Niin mikä siinä on että 30-vuotias ei saa seurustella vaikka 50-vuotiaan kanssa, ilman että sinua alkaa oksettaa..? Että millä tavalla se sinua koskettaa niin voimakkaasti?
        Koska todella voimakkaastihan se muiden ikäero suhteessa sinua koskettaa ja sinä sen ilmeisen elävästi haluat ajatella (ehkä jopa niille osastoille, mikä ei tosiaan sinulle kuulu), koska muutenhan semmoinen kuvotus ei olisi mahdollista. Minusta mielenkiintoista. Enpä ole itse koskaan kokenut toisten ihmisten parisuhteita noin itseäni koskettavaksi.


      • Ikäikäikä

        Mitä se sun persettäsi painaa mikä minua henkilökohtaisesti etoo - vahvahko sana, myönnän? Jotakuta voi etoa hapansilakka tai juustokakku, eikä niitä tarvitse syödä. Olenko väittänyt että 30-vuotias ei SAA seurustella 50-vuotiaan kanssa - ei heidän oikeutensa ole minun etomiseeni missään yhteydessä. Miksi vitussa ei saisi, onko vikaa lukutaidossa vai ymmärryksessä? Alatko selittämään minulle kuin 5-vuotiaalle, että kaikki täysi-ikäiset voivat pariutua kenen kanssa haluavat? Ihanko totta? Ihmisillä on myös negatiivisia tuntemuksia, onko tuo sinulle uutta vai eikö sinulla ole - vai oletko kenties passiivis-aggressiivinen? Kuvitteletko, että mietin päivät pääksytysten Sauli Niinistöä ja Jenni Haukiota pää vessanpöntössä ja pesäpallomaila ovensuussa? Kohta väität että olen persu...

        Hankkikaa nyt hyvät ihmiset elämä ettei tarvitse neljää A4-liuskaa ihmetellä jonkun toisen henkilökohtaista mielipidettä - aloittaja kysyi mielipidettä, ja kaikki saavat vastata. Tämä on vapaa demokratia. Itseäsi näköjään koskettaa voimakkaasti (??) toisten nettiviemärikirjoittelut. Nyt kipi kapi ulos ja vaikka elokuviin (pitäis varmaan itsekin lähteä, taas kului 5 min. elämästä hukkaan).

        Ensimmäiselle, asialliselle kysyjälle (en sinulle) vastaan: oman lastensa/vanhempiensa ikäisen kanssa seurusteleva ja seksisuhteessa oleva = ei vain tunnu luontevalta. Ikäraja ehkä on n. 15 v. Vanhempi ikäpuoli TUNTUU säälittävältä, nuori TUNTUU jotenkin vaille jääneeltä. TUNTUU, huom., en näytä tätä kyseisille henkilöille enkä tietenkään kommentoi mitenkään. Pelkkä seksi on enemmän ymmärrettävissä, olen itsekin pannut nuorempaa. Miksikö, en tiedä. Myös itseäni 35 vuotta vanhemmat miehet ovat yrittäneet ihan tosissaan, ja se vaan ällöttää, jostain syystä.


      • KIITOStääoliparas

        Olipa todella omituisen agressiivinen purkaus, kun toiset ja myös toinen ihan ystävälliseen sävyyn kysyy. Ihan asiallinen kysymys se oli se toinenkin. Kyllä siihen varmaan olisi pystynyt vastamaan ihan toisellakin tapaa.

        Näköjään asia koskettaa to-del-la voimakkaasti ja aiheuttaa oikein pahan reaktion, jos joku kysyy miksi oksettaa ja erehtyy sanomaan jotain muuta tai olemaan eri mieltä sun kanssa. Kiroiluakin oikein, niin kun olisi joku pahempikin asia :D Tsiisus, kyllä koskettaa herkkää hipiää, tai sitten sä olet joku uhmaikäinen teini joka ensin heittää jotain ja sitten suuttuu ihan hemmetisti oikein tyylillä "mitä vittuuu se sulleeee kuuluuuuu?!" kun joku kysyy, - anteeksi, siis naurattaa ihan hemmetisti toi reaktio. Ihan karsee ylilyönti ja oikein nettiraivo iski.
        Siis missä kohtaa toi on muka jotenkin epäasiallinen toi kysymys? Ei siinä edes kyseenalaistettu juuri mitään, ei edes sun mielipidettä vaan ihan kysyttiin, miksi kuvottaa ja esitettiin jotain perusteluja miksi ehkä ei. Jospa nyt ottaisit ihan rauhallisesti ja omasta neuvostasi vaarin ja vaikka lukisit oikein. Jos nyt olisit esimerkiksi vähänkin ehtinyt vaikka miettiä... ennen tätä purkautumistasi... niin olisihan siihen voinut vaikka vaan todeta että "käytin nyt vaan ehkä liian voimakasta sanaa, en tarkoittanut ihan noin paljon".

        Juu, totta kai saat vastata ja olla omaa mieltä, varo vaan ettei keskustelupalstalla kukaan ala keskustelemaan sun kanssa ja vaiks ihan kysy lisää :D Herranjumala sentään! Silitystä päähän nyt vielä sitten. Anteeksi, tämä kamala loukkaus.

        Mutta kiitos päivän nauruista! Kyllä kannattaa nettiä lukea, ei meinaan hauskuus lopu! :D


      • Ikäikäjavieläkerranikä

        Tähänkin raapustukseen kuluneen ajan olisit voinut tehdä jotain järkevää, vaikka nukkua.
        Onko sulle yllätys, että Suomikaksnelosen kaltaisella "laatupalstalla" kiroillaan? Katso vaikka osiota Yhteiskunta. Voin laittaa sulle myöhemmin linkin palstoista ja keskusteluista, joita lukiessa varmaan pyörryt. Sen verran karua kamaa, samoin täällä eräiden ätmien naistentappopuheet. Voit hämmästellä että ihmiset purkautuvat siellä! Hilmuitta!
        Olen aivan pöyristynyt (ironiaa), eikö kukaan ala enää keskustelemaan mun kanssa, voi kauhia. Byhyyyyyyyyyyy. Kuule, anna mennä vaan itsekin. Täällä saa päästellä;)

        Oletko muuten lastentarhan- tai alakoulunopettaja? Näistä monet pruukaavat kertoa ns. itsestäänselvyyksiä toisille aikuisille ihmisille myös työpaikkansa ulkopuolelle, samoin kuin opettamaan heitä. Oletkos teini, hyh.

        Kiitos itsellesi, vaikutus oli sama kuin omalla kirjoituksellani sinulle;). Loppukaneetiksi vielä: ETOA, etoaetoaetoa


      • QueenElsa
        Ikäikäikä kirjoitti:

        Mitä se sun persettäsi painaa mikä minua henkilökohtaisesti etoo - vahvahko sana, myönnän? Jotakuta voi etoa hapansilakka tai juustokakku, eikä niitä tarvitse syödä. Olenko väittänyt että 30-vuotias ei SAA seurustella 50-vuotiaan kanssa - ei heidän oikeutensa ole minun etomiseeni missään yhteydessä. Miksi vitussa ei saisi, onko vikaa lukutaidossa vai ymmärryksessä? Alatko selittämään minulle kuin 5-vuotiaalle, että kaikki täysi-ikäiset voivat pariutua kenen kanssa haluavat? Ihanko totta? Ihmisillä on myös negatiivisia tuntemuksia, onko tuo sinulle uutta vai eikö sinulla ole - vai oletko kenties passiivis-aggressiivinen? Kuvitteletko, että mietin päivät pääksytysten Sauli Niinistöä ja Jenni Haukiota pää vessanpöntössä ja pesäpallomaila ovensuussa? Kohta väität että olen persu...

        Hankkikaa nyt hyvät ihmiset elämä ettei tarvitse neljää A4-liuskaa ihmetellä jonkun toisen henkilökohtaista mielipidettä - aloittaja kysyi mielipidettä, ja kaikki saavat vastata. Tämä on vapaa demokratia. Itseäsi näköjään koskettaa voimakkaasti (??) toisten nettiviemärikirjoittelut. Nyt kipi kapi ulos ja vaikka elokuviin (pitäis varmaan itsekin lähteä, taas kului 5 min. elämästä hukkaan).

        Ensimmäiselle, asialliselle kysyjälle (en sinulle) vastaan: oman lastensa/vanhempiensa ikäisen kanssa seurusteleva ja seksisuhteessa oleva = ei vain tunnu luontevalta. Ikäraja ehkä on n. 15 v. Vanhempi ikäpuoli TUNTUU säälittävältä, nuori TUNTUU jotenkin vaille jääneeltä. TUNTUU, huom., en näytä tätä kyseisille henkilöille enkä tietenkään kommentoi mitenkään. Pelkkä seksi on enemmän ymmärrettävissä, olen itsekin pannut nuorempaa. Miksikö, en tiedä. Myös itseäni 35 vuotta vanhemmat miehet ovat yrittäneet ihan tosissaan, ja se vaan ällöttää, jostain syystä.

        Ei tosiaan ollut tarkoitus _hyökätä_ sinua vastaan, eikä kyseenalaistaa mielipidettäsi/tuntemuksiasi - tottakai saat tuntea niin kuin tunnet (jos inhotta, niin sitten inhottaa, ei siinä mitään).

        Osui vain sopiva kommentti, johon saatoin esittää vastakysymyksen, että miksi etoo, koska monet aina sanovat että "hyi iso ikäero yök etovaa" mutteivat sitten koskaan oikeastaan kerro, mikä siinä on niin inhaa. Olen vain miettinyt sitä joskus, kun nyt itsellä kuitenkin on se "ikäerosuhde". :) Kiitos vastauksestasi!


      • Ikähänseonikä

        Tottakai saa kyseenalaistaa, ei tuo vastaus ollutkaan sinulle vaan sinun jälkeesi kommentoijalle jonka sosiaalitanttatyyli ärsytti.
        Ja tietenkin saat kysyä, sehän on vain hyvä.
        Herätti muutenkin miettimään sitä, että ovatko negatiiviset tunteet jotenkin kokonaan pannassa tässä yhteiskunnassa, kun niiden ilmaiseminen on saanut epäterveitä muotoja esim. rasimin muodossa. Ehkä on terveempää kuitenkin keuhkota täällä?
        Mielestäni on tervettä myöntää itselleen, jos ei kauhasti ns. perusta jostain asiasta/ilmiöstä koska se herättää miettimään että miksi koen näin? Toisaalta siinä menee mielestäni raja, jos toisten parisuhteet alkavat vaivaamaan enemmänkin. Lähinnä nämä ikäkysymykset aiheuttavat vain lievää ällöä silloin, kun kuvittelee itsensä huomattavasti vanhemman tai nuoremman seuraan. Eivät toisten suhteet minua sen enempää edo (miten etominen taipuu?).
        Onnea ja menestystä sinulle parisuhteessasi:)


    • tiedä_liian_suuresta

      Mutta sopiva riippuu ihan selvästi miehen lompakon paksuudesta.

    • other.side

      Itsellä on 14 vuotta vanhempi nainen tällä hetkellä.

    • xörsd

      No ei yli 10 vanhempaa akkaa ..nehän on niin huonossa kunnossakin ? mielummin saman ikäinen tai vähän nuorempi jos ne viittii reenata... mutta jos joku 15-17 v tai enemmän nuorempi löytyy ..ja kemiat natsaa niin mikä ettei ... mistä näistä tietää ...

      • ytrtyrty

        Puhut asiasta ihan kuin mies voisi valita minkälaisen naisen vain haluaa.
        Miehen mielipiteillä ei ole paljoa väliä ellei ole hollywood näyttelijä. Monet miehet joutuu tyytymään vanhempaan naiseen, ei se ole valinta.
        Eiköhän kaikki miehet ottaisi 18v naisen jos voisivat vain valita..


      • olipa

        Ei, kaikki miehet eivät ottaisi 18-vuotiasta jos voisivat valita.
        Hän puhuu kuin nämä provot tai hieman yksinkertaiset ihmiset, joita tähänkin on muutama ilmestynyt kommentoimaan.
        Vanhemmat naiset eivät ole mikään "tyytyminen" ei ole enää semmoista maailmaa, missä nainen on pelkkä esine, omaisuutta ja sen täytyisi edes minkään ikäisenä huolia ketä tahansa ollakseen jonkun arvoinen. Lisäksi moni mies arvostaa mm. luonnetta, älykkyyttä, persoonaa, ihmistä, arvoja jne. niin uskomatonta kuin se onkin: kaikki miehet eivät ole tyhmiä, vajaita elukoita. Ei edes niistä, jotka seurustelee 18-vuotiaan kanssa. Heilläkin saattaa olla muitakin syitä. Kivaa miesten aliarviointia niiden naisten lisäksi. Vanhat on rumia ja muuta niillä ei ole, miehet on elukoita ja muuta niistä ei tule?


      • sanotaan.noin
        olipa kirjoitti:

        Ei, kaikki miehet eivät ottaisi 18-vuotiasta jos voisivat valita.
        Hän puhuu kuin nämä provot tai hieman yksinkertaiset ihmiset, joita tähänkin on muutama ilmestynyt kommentoimaan.
        Vanhemmat naiset eivät ole mikään "tyytyminen" ei ole enää semmoista maailmaa, missä nainen on pelkkä esine, omaisuutta ja sen täytyisi edes minkään ikäisenä huolia ketä tahansa ollakseen jonkun arvoinen. Lisäksi moni mies arvostaa mm. luonnetta, älykkyyttä, persoonaa, ihmistä, arvoja jne. niin uskomatonta kuin se onkin: kaikki miehet eivät ole tyhmiä, vajaita elukoita. Ei edes niistä, jotka seurustelee 18-vuotiaan kanssa. Heilläkin saattaa olla muitakin syitä. Kivaa miesten aliarviointia niiden naisten lisäksi. Vanhat on rumia ja muuta niillä ei ole, miehet on elukoita ja muuta niistä ei tule?

        99% miehistä ottaisi 18-vuotiaan naisen.
        99% miehistä tyytyy vanhempaan naiseen pakon sanelemana.


      • puuma_-68

        Vanhemmat naiset eivät tosiaan ole huonossa kunnossa. Seksielämäkin kukoistaa. Samaa ei voi sanoa vanhemmista miehistä... Mies kun plösähtää, niin mikään ei toimi - ei edes seksi.


      • puuma_-68
        sanotaan.noin kirjoitti:

        99% miehistä ottaisi 18-vuotiaan naisen.
        99% miehistä tyytyy vanhempaan naiseen pakon sanelemana.

        Joo, tai pikemmin 0.9%. Kaikki ne miehet, jotka eivät arvosta naisia, ja joilla on huono itsetunto ottaisivat 18-vuotiaan naisen.


      • älä.naurata
        puuma_-68 kirjoitti:

        Vanhemmat naiset eivät tosiaan ole huonossa kunnossa. Seksielämäkin kukoistaa. Samaa ei voi sanoa vanhemmista miehistä... Mies kun plösähtää, niin mikään ei toimi - ei edes seksi.

        Vanhemmat miehet pysyy paremmassa kunnossa mitä naiset vanhemmiten.
        Naisen viimeinen käyttöpäivä on noin 30v, jotkut sanoo 25v.


      • mekkk

        Tuokin riippuu siitä pitääkö itsensä kunnossa niin jaksa. Kattelen meidänki taloyhtiössä ikääntyviä naisia ja heikossa kunnossa monet kun ei harrateta muuta kun tv kattelua. Itse 55v mies ja käyn salilla 4-7 kertaa viikossa ja parikertaa pallopelejä pelaamassa ja jaksaa sekstailla ja ryypätäkkin välillä ka olen aika hyvässä kunnossa vamanikäisiin kavereihin verrattuna. Mitä vanhemmaksi tulee niin se fyysisen kunnon ylläpitäminen tulee päivä päivältä tarkeammaksi terveyden kannalta.


      • hahhahnaurattaa
        älä.naurata kirjoitti:

        Vanhemmat miehet pysyy paremmassa kunnossa mitä naiset vanhemmiten.
        Naisen viimeinen käyttöpäivä on noin 30v, jotkut sanoo 25v.

        Sä voit käyttää tuollaisia viimeisiä käyttöpäiviä, mutta se on vain sun oma henkilökohtainen juttusi. Muilla on ihan eri "käyttöpäivät" rakkailleen, yleensä niitä ei ole.


    • samanarvoiset

      Sellainen ikäero jossa on ihan eri kiinnostusaiheet. Pariskunnalla kun tulisi olla yhdistäviä tekemisiä harrasteita jotta ollaan onnellisia. JOS on joku 20v ja joku 45v. mies ja elämänarvot ihan hakusessa eikä yhdistävää tekijää kyllä siinä molempi kyllästyy jos toisesta ei irtoa kuin tiukkapesä ja hihitys nauru.

    • mietittäväksiylläpidolle

      Mikä on liian suuri ikäero ekan ja vikan viestin välillä?

      • ylläpidollekanssa

        Ikuisuusaiheissa sillä ei väliä. Tästä samasta aiheesta tehdään aina aloituksia, niin sama se on, koska noin yleinen asia on kysytty, kun se ei tunnu vanhenevan koskaan. Ylläpito saisi kyllä karsia aika paljon semmoisia turhia vuosia vanhoja keskusteluja ja sitten jotain henk.koht kysymyksiä, ne tuskin on voimassa enää tai ovat ratkenneet jo vuosien aikana. Ni tavallaan ne on tylsiä ja "vie tilaa" ja sitten niitä aina nostellaan ylös turhaan ja viemaan tuoreilta asioilta tilaa. Mutta tää on mun mielestä eri asia, koska tosiaan kysymys on noin yleinen ja aiheena usein.

        Ja sitten voisi poistella niitä keskusteluja mitkä on kuitenkin jo suljettu, en oikein ymmärrä mitä niillä tekee keskustelupalstalla. Että vähän voisi ylläpito karsiakin? Viestien tulvimista yli?


    • NeitokainenX

      Viisi vuotta.

    • horsieee

      Sitä ikää enemmän kannattaisi miettiä, miten paljon eroavaisuutta luonteissa ja perusarvoissa on liikaa, ja minkä verran niitä vielä voi (tai siis kannattaa) hyväksyä.

      Ikäerosta on sinänsä turha vääntää, koska sehän on vähän eri jokaiselle; kaikki kakskymppiset eivät ole keskenään samanlaisia. Kaikki nelikymppiset tai viis- tai kuuskymppiset eivät ole ikäryhmänsä kanssa samanlaisia. Että jos löytyy pari, jossa toinen tai molemmat poikkeaa ihan täysin omasta ikäryhmästään ja näin ollen sopivat yhteen, niin mikäs siinä. Antaa palaa.

      Eivät kaikki samanikäisetkään sovi toisilleen, vaikka heidän ehkä iän perusteella "pitäisi".

    • xzxzxzxz

      Mikään ei ole aikuisilla liian suuri ikäero.

      • puuma_-68

        No ei olekaan, periaatteessa. Mutta jos ikäero on esim. 40 v, niin satavarmasti on kyse joko a) nuoremmasta naisesta, ja 40v vanhemmasta miehestä, jolla on paksu lompakko. b) 40v vanhemmasta naisesta, ja nuoremmasta miehestä, joka tarvitsee kodin... tai oleskeluluvan.


    • ällistynyt

      Sauli Niinistön ja Haukion 29 vuotta on tosi iso ikäero. Valokuvassa rinnakkain se oikein korostuu. Vanhoissa suomalisissa filmeissä,joissa Tauno Palo oli noin 25 vuotta vanhempi kuin vastanäyttelijä. Tuntui ikävältä katsoa esitystä,ihan etosi.Mitähän Haukio tavoittelee Niinistöltä?!Kaksi eri sukupolvea.Isä ja tytär.

      • ällistynyt

        Se on sitä RAKKAUTTA.


      • Jokuonolisi

        vain ystävyyttä


    • Ehdotonikävaatimus

      Kyllä se on -11kk. Samana vuonna pitää olla valo nähty.

      Eikä se riitä. Perheenjäsenten yhteenlaskettu ikä ei saa poiketa -10v enempää. Lähinnä olevan naapurin, jossa perherakenne täsmää, on niinikään oltava -10 v sisällä.

    • kyl_vaan

      Onhan noita hulluja tapauksii, muija nai 25 - 35 vuotta vanhemman miehen, äijä kuolee sänkyyn seksiaktin aikana kun muija lisää kaasua ja perii äijän rahat tai miksei toistepäin, nuori mies rakastuu puumaan ja varsinkin jos "puuma" on lähes pojan äidin ikäinen nii ongelmia luvassa. Mun muija on nuorempi kolme vuotta just sopiva ikä ero.

    • Mikä on teijän mielestä liian suuri ikäero?

      Noin kymmenen vuotta ei ole mitään, sillä tänäänkin ystäväni kaipaili itseään noin kymmenen vuotta vanhemman miehen perään.

      Kaksikymmentä vuotta on mielestäni sillä rajoilla. Siskoni meni naimisiin itseään noin kaksikymmentä vuotta vanhemman miehen kanssa. Kun mies oli noin neljäkymmentä niin suhde vielä toimi, mutta sitten tuli muutama vuosia lisää. Siskoni oli vielä nuori ja mies pian jotenkin vanha. Siskoni löysi itseään muutaman vuoden nuoremman hyvän miehen ja otti eron vanhasta miehestään. Ymmärsin niin, että suhde toimi aluksi kaksikymmentä vuotta vanhempaan, mutta suhde päättyi johonkin, ehkä ikäeroon osittain.

      Kolmekymmentä vuotta on ehkä liian suuri ikäero tai ainakin niillä rajoilla. Tiedän yhden miehen, joka solmi yli 40 vuotiaana 19-vuotiaan kanssa treffit. Treffit peruttiin sen muun muassa, että ikäero alkoi yli 20 vuoden ikäeron takia tuntua liian suurelta. Jos kolmekymmentä on noin lähes maksimi ikäero, sillä pitää olla joku Sauli Niinistö tai joku muu poikkeus yksilö, että suhde toimii. Katri Helenallakin taitaa olla kolmekymmentä nuorempi mies. Poikkeusyksilöillä ehkä 35 vuoden ikäero voi toimia, jos rakkautta löytyy. 60-vuotiaan miehen ei ole hyvä tavoitella 20-vuotiasta naista. Tai 60-vuotiaalla naisella ei taida olla mahdollisuutta 20-vuotiaaseen mieheen kuin rikkaana. Jonkinlaisen toyboyn hän voi löytää nuoresta komeasta toyboysta. Tosi rikas mies sen sijaan voi houkuttaa noin 20-vuotiasta naista, mutta silloin ehkä rakkauden sijaan motiivina on raha.

      Mikä on se ehdoton max. ikäero?

      Jossain suhteessa ehkä kymmenen vuotta. Toisessa suhteessa 20 vuotta, mutta 35-40 vuotta ikäeroa taitaa olla maksimi. Tietysti jokin suuri johtaja tai suuri taiteellinen nero voi miesten suhteen tehdä poikkeuksen. Yli 60-vuotias mies voi vielä tehdä lapsia nuorelle naiselle. Nuorta naista voi kiinnostaa rakkaus ja neron lapsi.

    • oskarix

      meillä vaimoni kanssa 11.v ikäeroa olemme 11.v olleet naimisissa eli vaimo täyttää 51.v ja minä 40.v tänä vuonna mutta tämä ikäero on hyvä eikä siitä ole ollut mitään haittaa kaikki sujuu hyvin

    • Anonyymi

      Minä 28v, mies 68v. Nuoret klopit pitäköön tunkkinsa, eivät yksinkertaisesti osaa käyttäytyä ja syvällinen ajattelu mahdotonta. Rakkaus on kemia-asia, siihen ei maallisuus kuulu. Meistä ei kumpikaan ole rikas, ei ylimielinen, eikä muutoinkaan nykyihmisten kaltainen ajattelematon.

    • Anonyymi

      Moi

      • No moi.


    • Anonyymi

      20 vuotta on vielä ok. Tiedän sellaisia onnellisia pareja.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1555
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1026
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      947
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      860
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      694
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe