Tammiset petsatut keittiökaappien ovet

h09

Olemme muuttamassa asuntoon, jossa on tummanruskeaksi petsatut tammiset keittiönkaapin ovet. Keittiö on alkuperäinen 70-luvun puolivälin keittiö. Ovet ovat hyväkuntoiset, vain roskiskaapin ja tiskikaapin ovien reunoissa hieman kulutusjälkeä.

Onko kellään kokemusta tai ideoita, miten nuo olisi hyvä käsitellä. Ajatuksena olisi ainakin aloittaa noista kuluneista osista ja kenties käsitellä muutkin kaapit, mikäli tarve vaatii. (Esim. syntyy käsittelyssä ulkonäköeroja.)

Ovien vaihtoa emme kuitenkaan suunnittele emmekä mielellään maalaustakaan. Nykyajan 10-v. vanhat mdf-kaapistomme ovat huomattavasti huonompikuntoiset, kuin nuo puiset. Eli emme halua vaihtaa laadukkaampia ovia heikompilaatuisiin. Mutta jotain entistämistä kyllä nuo vanhat kaipaisivat.

Kaapit kelpaisivat hyvin saman tumman sävyisinä, mutta vetimet aikoisimme vaihtaa.

Kiitos jo etukäteen!

3

3873

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Laivat

      kiillotusöljyä kannattaisi ehkä kokeilla ihan alkuun. Se sisältää etanolia ja havupuutärpättiä, suhteesta en osaa sanoa, kun olen ostanut valmiina. Mitään haittaa siitä ei ainakaan ole, ja pinta on käsittelyn jälkeen kuin uusi. Ja saa kai vanhassa näkyäkin vähän ajan patinaa, siitähän kehittyy pikkuhiljaa antiikkia:)

      Muistanpa, kun eräs remonttireiska kauhisteli ihmisten hölmöjä valintoja. Jollekin mummelille piti laittaa juuri tuollaisten tammikaapistojen tilalle valkoiset mdf-aapistot. Reiska vei silmät kiiluen vanhat ovet pois, omaan varastoonsa. Odottamaan uutta kotia.

    • mallipuuseppa

      On suorastaan vaikeaa sisäistää mitä halutaan muuttaa keittiön ovien kokonaisuudessa. Vesivaurioita yleensä tiskipöydän alla olevissa.
      Muutaman oven osittainen tuunaaminen on suhteellista miten se vaikuttaa kokonaisuuteen. Ilmeisemmin kyseessä kolhut/naarmut jotka parempi poistaa kun antaa olla.

      Ovien profiililla merkitys myös eli jiiratut peiliovet vaikeampaa hiontaa kuin tasapaksut.
      Yleensä korjaus näkyy jos puuta hiottu osittain joten asia tehtävä kauttaaltaan tai sävyttämällä taiteena tuunaten. Kaikki alaovet/laatikostot tai yläovet samaan käsittelyyn on varmin tae silmälle.

      Asenteenne erittäin kohdallaan pitää vanhaa, koska laatua tehtiin aiemmin ja nyt mahdollisen halvalla pelkästää. Olette mielestäni onnellisessa asemessa kun mahdollisuus pitää vanhatkin.

      Laittakaa kuva niin annan parempaa ohjeitusta asiaan.

      • Nimetön

        Kiitoksia vastauksista.

        Kaapistot ovat naarmuttomia ja kolhuttomia. Mutta juuri noissa kostean kohdan kaappien ovissa on pienet kulumat. N. 2-3mm kanteissa ja pituudelta ehkä 5 - 10 cm. Eli lähinnä niiden takia ajattelin jotain käsittelyä, ettei ovet pääse huonoon kuntoon.

        Kuvia en valitettavasti vielä voi lähettää, koska muutamme vasta tammikuun lopulla kyseiseen asuntoon.

        Ajattelin lähinnä sellaista pientä kiiltofiksausta, jotta ovat olisivat hieman "kosteamman" näköiset. Ja vasta sitten aikojen päästä vois ajatella tuollaista hiontaoperaatiota, jos tarvetta ilmenee. Nyt ovat kyllä ihanan hyvinä säilyneet.

        Satuimme löytämään tosi hyvänä pidetyn asunnon. Retrokaapit makuuhuoneissakin ovat tosi hyvässä kunnossa. Vain yhdessä oranssissa kaapin ovessa kolhu. Sen ajattelin peittää ens alkuun julisteella, kun tulee aktiivisen 9-vuotiaan pojan huoneeseen. Joten saattaa olla odotettavissa uusia kolhuja...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      19
      1801
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1348
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1230
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1150
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1105
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      13
      1068
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1057
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      1019
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1017
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1002
    Aihe