hyvä koripallo!

urheilija

Koripallo on kaikista maailman lajeista turhin. Tähän mielipiteeseen yhtyvät monet muut ihmiset. Ensinnäkin itse koripallon pelaaminen on todella tylsää. Juostaan vain edestakaisin kenttää ja tehdään vuorotellen koreja. Pelin loputtua katsotaan kumpi joukkueista on tehnyt enemmän koreja. Kontaktia ei sallita. Neitien laji toisinsanoen. Koripallossa ei ole mitään hohtoa taikka hienouksia. Tunteita se ei onnistu luomaan. Korin tekemisestä ei saa mitään "irti". Eräässä toisessa lajissa, jota kutsutaan myös ymmärrettävästi kuningaslajiksi, maalinteko nostaa tunteet pintaan. Tätä tunnetta voisi verrata seksistä saataviin tuntemuksiin. Myös lukuisat muut seikat tekevät kuningaslajista ykkösen. Koripallon toinen, ehkäpä vielä tärkeämpi heikkous on penkkiurheilijan näkökulma lajiin. Koripallo on todella puuduttavaa katseltavaa. Hienoa koria en ole nähnyt koskaan. Kikat ovat täysin turhanpäiväisiä. Koripallon pahin kompastuskivi onkin juuri suurien tunteiden puuttuminen. Korin tekeminen ei hetkauta ketään. Tehdyt korit ovat käsittämättömän rumia. 99% koreista heitetään korin alta, levyn kautta. Kontaktia ei ole nimeksikään. Lista on loputon. Koripallo ei myöskään ole taitolaji. Pituus ratkaisee. Hyvänä esimerkkinä eräs Hollantilainen pelaaja, joka pääsi Suomen ylimmälle sarjatasolle pelailtuaan vuoden koripalloa. Niin ja pituutta oli 220 cm tai ylikin. Hyvin menee koripallo!

95

9707

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Heh

      Tän sää sitten halusit meille kertoo. Kuule pistä nappiksias tiukemmalle ja painu nurtsille potkiin kärkkäreitä.

    • Just joo

      Koripallossa pituudella ei oo läheskään niin paljon merkitystä ko luullaan...!!Meidän joukkue on tyttöjen 1 divarissa ensimmäisenä ja meidän keskipituus on n. 160cm ko muissa joukkueissa yli puolet pelaajista on meitä päätä pidempiä!!tottakai pituudesta on etua, mutta se ei ratkaise!tekniikka ja nopeus on paljon tärkeempää!!Penkkiurheilijoista koripallo ei ehkä oo kovin mielenkiintonen laji, mut harrastajista on!!koripallo on itseasiassa yllättävän vaikeeta...sun pitäis yrittää joskus ni ymmärtäisit mitä hienoo siinä on!!Sitä paitsi lähes jokanen kori on hieno...sen ymmärtää ko tietää et miten vaikeeta korin tekeminen on ja osaa kattoo oikein!!
      Et jos mitenkään viitsit ni voisitko pitää noi älyttömän typerät mielipitees ominas...kiitos!!!

      • Koris<3

        Nii justii!!!! Totta puhut! Jos sun mielestö jalkapallo on kivempaa nii ole hyvä, mielipide on sun:) Mutta koripallo on oikeesti vaikeeta ja on se kyllä kontakti lajikin.. Ja jos kolkki ei oo sun mielestä hieno nii koitappa itte tehä kolkki sukkana sisää!! Koripallo on hyvä laji!


      • Koripallo on useless

        No sä oot joku hiton harrastelija ''tyttöjen divarissa 1 jei'' ammattilaisessa koripallossa on vähä eri sävelet LOLOLL


      • basketball4life
        Koripallo on useless kirjoitti:

        No sä oot joku hiton harrastelija ''tyttöjen divarissa 1 jei'' ammattilaisessa koripallossa on vähä eri sävelet LOLOLL

        11 vuotta myöhemmin XD ja turpa kii :DD


      • Koris<3 kirjoitti:

        Nii justii!!!! Totta puhut! Jos sun mielestö jalkapallo on kivempaa nii ole hyvä, mielipide on sun:) Mutta koripallo on oikeesti vaikeeta ja on se kyllä kontakti lajikin.. Ja jos kolkki ei oo sun mielestä hieno nii koitappa itte tehä kolkki sukkana sisää!! Koripallo on hyvä laji!

        KORIS ON LOISTAVA LAJI. OLISI ITE KIVA PELAA KORISTA JOSKUS JA SM-TASOLLA JA 7 ERI TASOLLA


    • Naisen alku

      Niinkuin sanotaan, kauneus on katsojan silmässä!Jokainen on eri mieltä asioista ja mietippä sellaista,että joku ei pakolla pidä sinun harrastamasta lajista -jos mitään edes harrastat!Ja sitä nauttii pelaamisesta kun on jotain haastetta.Se, että teet koreja ja pelaat hyvää joukkuepeliä on mahtava tunne. Ja koripallon katsomisesta sen verran:Siitä nauttii jos osaa katsoa oikealla asenteella ja kiinnostuksella sitä!Ihan sama kun kysyin:Mitä järkeä formuloissa on?!Ajetaan vaan kierroksia ympäri,eikä varmasti tunnu missään! Vai hehkutatko jokaisen kierroksen jälkeen kun auto ylittää lähtöviivan?xD Hei haloo! Eikä aina voi olla paras!

    • kata

      ..puhuu ihminen joka ei ymmärrä koriksesta pas.kaakaan. sen voin sullekki kuule sanoo et jos et oo muka vielä hienoo korii sun pienen elämäs aikana nähny ni sullon silmissä vikaa!
      kuule mees kattoo joku miesten I divarin peli ni eiköhän ala hienoja koreja näkymään.
      ja kyllä mä ainaki tuun hyvälle mielelle jos teen korin! mistäs sä sen tiiät et ketään ei hetkauta jos tekee korin.. aika säälittävää tulla tänne haukkumaan toisten harrastusta josta ei näköjään tiedä yhtään mitään.

    • Dima

      ....Puhuu kaikesta päätellen oikea lajin asiantuntia...
      Pituus ratkaisee ?!? Miten niin? koripallossa takamiehet eivät yleensä ole kovin pitkiä, Silti he ovat usein ottelun ratkaisijoita.
      Eikä sallita kontakteja..Ei tietenkään mitään neitimäisiä paidasta repimisiä sallita.(tosin kuin jalkapallossa on totuttu näkemään)
      Ja kontakteista vielä sen verran että, korin alla vahvin pärjää..(kerron sulle salaisuuden: koripallossa syntyy kontakti tilanteita..:S )
      Et ole ilmeisesti ikinä käynyt katsomassa koripallo ottelua. Voin lämpimästi suositella.
      Koripallo on paras yleisö laji!
      Tervetuloa Karhuvuoreen seuraamaan ktp:een pelejä. Saat vihdoin nähdä sen kaipaamasi hienon korin!! (niitä tulet näkemään useita jos vain vaivaudut paikalle)

    • samettivako

      Ai ettei synny kontakteja???? Kukaan, joka joskus on pelannut koripalloa sarjatasolla, ei sano ettei koripallossa syntyisi kontakteja!! Yritäpä mennä esim. levypalloihin ilman että tulee yhtään kontaktia!! mä voin sanoo ettei tuu onnistuu.. itse asiassa koripallossa syntyy jopa enemmän kontakteja kuin jääkiekossa!! todistettu juttu muuten!! Eikä pituus TO-DEL-LA-KAAN ole ratkaisevaa vaikka siitä tosin hyötyäkin on.. nopeudella, taidolla ja kovalla tsempillä myös munkokonen (177 cm) jätkä saa levypalloja "rehellisesti" 185-190 cm jätkien naaman edestä!! koripallo on kontaktilaji!!

    • Tero

      Katselen itse talla hetkella vain NBA ja kylla jo pelaajien ruumiinrakenteesta nakee, etta lajissa tarvitaan voimaa ja mihin sitten; luonnollisesti kontakteihin. Pitkat heikot pelaajat eivat yksinkertaisesti parjaa korin alla. Kannattaa ensin tutustua hieman koripallon saantoihin niin huomaa kuinka paljon kontakteja sallitaan saantojen puitteissa. Vai etta vain pienet pitkat pelaajat parjaavat koripallossa. Taman hetken lyhin pelaaja NBA on Denverin Boykins (5.5=165cm). Tutustukaapa kaverin tilastoihin NBA:n nettisivuilla; upeaa katseltavaa ja niin on myos Boykinsin pelaaminen; erinomainen kuljettamaan palloa, etta myos heittamaan, pystyy heittamaan myos isojen kavereiden edesta, kun on niin nopea. Ja mika parasta pienen miehen etu on nopeus; huippupelaajatkaan eivat pysty helposti ohittamaan Boykinsia ilman hyokkaajan virhetta. Tietaako kukaan muuten onko Suomessa mahdollista nahda BNA:ta millaan sateliittikanavalla.

      • Wannabe

        niin,miten korkea pomppu sillä on?


      • Koris on paras

        Suomessa näkee NBAta canal plussalla (huonopuoli on se etta matsit tulee keskella yota)


    • Hoopster

      Viestisi on joko provo tai sitten olet asioista yhtä pihalla kuin se kuuluisa tampponinnaru.
      Kontaktin määrä on koripallossa, siis kunnon koriksessa, huomattavasti suurempi kuin jalkapallossa. Vilkaiseppa minkä tahansa NBA matsin post-up tilanteita ja kuvittele kuka tahansa fudaaja, tai vaikka joukkueellinen fuduaajia, sinne joukkoon. Alle 120kg lihasta omaavalla kaverilla ei ole käytännössä mahdollisuuksia. Joutuvat ns. jyrätyksi.
      Vertaappa esimerkiksi Karl Malonen habaa kenen tahansa jalkapallomikkihiiren naruihin ja tule sitten höpisemään levottomia.
      Nuo kommenntisi fudiksen fyysisestä kovuudesta ovat muutenkin lähinnä hupaisia kun muistaa pelissä yleisesti esiintyvän filmauksen määrän.
      Esimerkiksi USA:ssa jalkapallo käsitetään yleisesti tyttöjen lajiksi juuri sen kontaktittomuuden ansiosta.
      Vedä siis hame päälle.
      Mainittakoon kuintenkin se, ettei suomen koriksesta pidä tehdä koko lajia yleistäviä johtopäätöksiä. Samalla tavoin voisi sanoa esim 100m juoksua naurettavaksi hölkäksi.

    • :o ?

      "Koripallo ei myöskään ole taitolaji"
      sinähän sen tiiätki!?!?!? ootko ikinä pelannu korista ees?! et varmaankaa, ku tollasta meet väittään...huoh....SIIS SÄ ET TIIÄ MITÄÄN KORIPALLOSTA ! ! !

    • stide

      Mistä sä ton oot jumatsuikka keksiny,
      99% heitoist muka levyn kautta!!!
      Ja sitten:"joo ei koripalloss tuu kontaktii"
      koripallos tulee välil liikaakin kontaktii!!!

      huhhuh

      Ja arvaa mitä mä ajattelen futiksest,,,ne vaa juoksee siellä puolelt toiselle,tekemättä mitään!!!

      • player

        Toi nyt oli ihan vitun pelle viesti.
        Jos sä pidät futiksesta, nii se olis sama ku sanois futiksesta: ''Siinä vaa juostaa kentän päästä päähän pallon perässä. Maaleja tulee hikisesti 2 per matsi.'' Kuule ota selvää asioista ennen ku tuut tänne selittää tommost paskaa. ''Ei oo kontaktii yhtää'' eti vaikka limewirellä hakusanaks ''basketball fight'' ni perkele kato sieltä. Ime lerssiä, sanon minä! piste


    • Toikka4ever

      No mitäs sitte yleensä tulet tänne koripallopalstalle kirjottelemaan, jos koris ei "rulaa"..Mie saan jokasesta korista kaiken irti...ja jokasesta korista orkut...ja usein tää siun kuningaspallopeli päättyy 0-0!! Ethän vaa elä puutteessa?? Vähä siltä haiskahtaa..Kerrohan mitä kuningaspallossa tehää muuta ku juostaa kentän päästä päähän, ja joskus saahaa ehkä maali?? Ei yhtää mitää...tai kieriskellää maassa niinmaan saatanan sairaana..Se ois oikeestaa toi siun mainitsema "kuningaspallo" parempi jollaa kulttuurialueella..teatteriosiossa..Se on ihan pelleilyy..mut jos oot tyytyväinen..nauti niistä harvoista ilon hetkistä joita saattaa siunkii kohalles osuu...nimittäin MAALI futiksessa..toivon, että saat tosiaa siitä KAIKKI irti..koska se on siun kohallas harvinaista herkkuu se..

    • Koripalloilija

      Ilmeisesti sinulla ei ole muuta elämää, kun haluta suututtaa ihmisiä....Koripalloilijat oli todellakin oiva valinta...Kun tyyppi tulee urputtamaan lajin turhuudesta,vaikka ei edes ymmärrä mitään koripallosta! Aika rohkea veto.Ja jos et löydä täältä Suomesta tarpeeksi "kikkoja" niin kannattaa seurata nba-korista!:) En oikein usko sinua urheilijaksi! Urheilija joka haukkuu muita urheilijoita...Luultavasti et osaa pelata edes koripalloa! Ja niimpä yrität tällä tekstillä....En kuitenkaan jaksa kirjoittaa enempää tästä aiheesta!
      Hyvää loppuelämää....Laiska urheilija!!!

      • toinen_koripalloilija

        Olen aivan samaa mieltä.
        Koripallo on mailman ihanin laji!!


    • visal

      ei tarvi tulla tänne selittää et vihaat korist! ei ketää kiinnosta! ja ei kontaktii??? mä oon harrastanu ny 3 ja puol vuot korist, ja oon iha hyvä. kontaktia tulee ihan HELVETISTI! KORIS ON PARAS LAJI!!!!

    • W.R

      EI KONTAKTIA?! HARRASTAN ITE KORIPALLO JA HAISTA SINÄ RUMA PASKA TAITOLUISTELIA, HIOTTU PRINSESSA PASKA

    • jaaaaaaaaahh

      ootko ikinä kokeillu pelaamista oikeella kentällä oikeessa pelissä vaikkapa centterinä?? "ei kontaktia" mistä vitusta sää ton sait ppäähäs? katoppa jotai korisliigaa tai nbata pelejä se korin alta nostaminen ei niin helppoa olekaan kun luulet... 3 sekan alueella 3 sekunnissa tulee enemmän kontaktia kon koko jalkapallopelissä sulle... painu vaa sinne keskikentille hiippailemaan

    • I<3 BB

      Ja jos pituus vaa ratkasee nii miks helvetis NBAn MVP= arvokkain pelaaja oli Derrick Rose se on alle 190 cm pitka takamies!!!!

    • ladeeeeezzzz
    • paskat sä tiiä mitää

      sää vittu et tiiä koriksesta mitää!siinä justiinsa on PALJON kontaktia ja heitetään koriin aika iso osa esim.kolmosen viivalta ja ton prosentti jutun varmasti keksit päästäs.pelaan ite ja oon nähny et 140cm voi pelata paljonki paremmi kuin jtn 170cm pitkä.et oo vastastikkaa ite pelannu nii pidä turpas kiinni!ja koripallossa ei pärjää jos on vain pituus eikä yhtään taitoa,eniten tarvitaan taitoa ja heittoTAITOA ja pituus ei ole nii iso merkitys pelissä.ja jokainen kori on yhtä iso asia kuin joku perkeleen ilmaveivi!ja siinä pitää olla paljon pelisilmää. KORIPALLO ON VIISAIDEN IHMISTEN LAJI!!!!

      • jatkoa edelliseen

        lisään viel toho et oon ite sentteri nii joka pelistä saan mini.10 mustelmaa joka paikkaan,siis oikeesti joka paikkaan... :DD ja oon 171cmja saan pallon 180cm kädestä koska niillä ei oo ollenkaan taitoa!mua on kentällä haukuttu,kynsitty,purtu ja jopa kosittu... nii koripallo on TODELLA tapahtumarikas laji!


    • futis on perseestä

      ei oo taitolaji?? sehän on iha helppoo heittää kolmosii putkessa. varmaa sulle. ja on jalka pallossa paljo kontaktia heti ku hipaseeki jonkun jalka toisen jalkaa heti kaikki kaatuumaah ja alkaa itkee että sillee urpo...

    • Futis Perseestäää!!!

      Futis kusee ja vaik futareit on enemmän ku koripalloilijoita ni menkääpä Pohjois amerikkaan hehkuttamaa samalla tavalla ni vittu te saatte turpaanne satasel koris on paljo fyysisempi laji ku fudis .... Futis kusee...

      • Kalle 78

        Koris on ihan mahtava laji. Olin eilen illalla katsomassa Nilan Bisons-
        ToPon pelin ja voin vakuuttaa, että tuo visiitti ei jäänyt ainutkertaiseksi.
        Peli oli nopeaa ja mukaansa tempaavaa. Ja loppun asti tasaista vääntöä.
        Kyseessä siis minulla ensimmäinen korispeli koskaan.

        Olisi ollut hienoa päästä "kärpäseksi" molempien joukkueiden pukukop-
        piin. Voi vain arvailla, mitä siellä on puhuttu, mutta noita asioita kaiketi kut-
        sutaan taktiikoiksi.

        Jalkapallossa, ikävä kyllä, on nykyään niin paljon näyttelmistä. Joskus
        oikeestikin potkaistaan kaveria sääreen, että ihme, ettei raajoja katkea.

        Koriksessa kontaktit olivat "fiksumpia" , pelaajat kättelivät tapahtuneen
        jälkeen heti toisiaan. Sekä pelaajat ja valmentajat olivat todella fiksuja.

        Ja tuo tunnelma katsomossa. Kerrassaan mahtavaa kannustusta ja molem-
        mille joukkueille. Koris on YKKÖNEN !


      • Anonyymi

        Ja Serbi Kreikka Turkki faneilta saatte pataan jos lähette vieras voitto ottelusta/juhlinnasta liian myöhään ku paikallisottelussa fanit voi hyökätä pelaajien kimppuun esim. Panathinaikos vs Olympiacos


    • Julma Juho

      Olen vähän alle 200 cm pitkä. En ole pelannut korista kuin pari kertaa koulun
      voimistelutunneilla.

      Armeijan pattereiden väliseen kisaan haettiin koripalloilijoita tai muuten pitkiä
      kavereita. Vaihtoehtona lähtee peleihin tai marssille. Pituuteni vuoksi pääsin
      joukkueeseen ja vähän lisäsin suusanallisesti taitojani niin asia oli selvä.

      Joukkueissa oli oikeita pelureita ja olin aivan heidän narutettavissa. Kaverit
      menivät ohi kuin pujottelukepistä. Kerran taisin saada koskea palloon.

      Tällä haluan tuolle aloittajalle sanoa, että pituudella koriksessa ei oikeesti
      ole niin suurta merkitystä kuin väitetään.

      Nopeus, pelisilmä ja herrasmiesmäisyys ovat ennen pituutta.

    • KORIS4EVER

      Koripallo on todellakin kontaktilaji, ja ehkä maailman paras urheilulaji

    • 59999999

      olen 5999999ccm pitkä joten olkaa hiljaa

    • nii varmaa joo

      Pituus ratkaisee, hmm :D Chris Paul 183cm ja Rajon Rondo 185cm. Ja monia muitakin reilusti alle 190cm pelaajia on ollut NBA:ssa, ja suomen sarjataso ei nyt kuitenkaan ole mikään erikoinen, sillä suurin osa maajoukkueen parhaista pelaajistakin pelaavat Euroopan muissa sarjoissa. Lisäksi kirjoittaja kokee varmasti kovaa nautintoa kun Espanja pelaa 4-6-0 taktiikalla, tekee yhden maalin ja pyörittää keskikentällä, se onkin erittäin paljon tunteita herättävää peliä :D

    • Trollifriikki

      No voi TROLLI! Ei vai kontaktia? Miksiköhän mulla nyt on jalka paketissa? Ehkä on tullu korispelissä? Ja pituus ratkasee? Voi hehheh. Ja tosiaankaan 99 prossaa koreista ei tehdä korin alta. Nyt olen harrastanut lajia 8 vuotta. Ja en oo sun kunkkulajis yhtään pelii saanu katsottuu ilman että nukahdan!

    • Koris 69

      Haista sinä ämmä vittu. koris on toisiksi pelatuin laji

    • koris69

      HAISTASINÄSAATANANMULKKUVITTU!!!!!!!

    • Näin se vaan on

      Koripallo on viisaitten helppo laji
      Jalkapallo on tyhmien monimutkainen laji

    • läppäääää

      Paljo vetoo et kirjottaja ei osaa pelata :D

    • totuus kirpaisee

      Olen täysin samaa mieltä! Täysin pelle laji, jossa pelaajien pituus ratkaisee kaiken.

      Otetaan esimerkiksi Kroatian maajoukkue. Sen kahdestatoista pelaajasta seitsemän on yli 205-senttisiä. Tuon mittaisia nuoria miehiä on koko Kroatiassa ehkä 100. Heistä terveitä ja koripallosta innostuneita ehkä 20.

      Oho! 20:sta seitsemän päätyi maajoukkueeseen!

      Joo, ihan on joo sattumaa :-D

      Miettikää vähän... Onko kenties "hieman" etua pituudesta koripallossa?

      Kroatian pisin pelaaja Ante Tomic on 217-senttinen. Tuon mittaisia miehiä on Kroatiassa ehkä viisi. Ja hoplaa, ihan sattumalta, täysin pituudesta riippumatta, yksi noista viidestä osoittautui huippukoripalloilijaksi :-D

      • korisfani2

        "Täysin pelle laji, jossa pelaajien pituus ratkaisee kaiken" Kerroppas että miten Suomi sitten voitti Turkin, Venäjän, ja Kreikan joiden pelaajien keskimääräinen pituus on isompi kuin Suomen? Kerro, miksi NBA:n huippusentteri 215cm pitkä jättiläinen Marc Gasol teki Suomea vastaan vain 4 pistettä? Tietenkin pituudesta on etua koripallossa, mutta ne pelitaidot ovat sitten ihan eri asia. Esim: Venäjän Dmitry Sokolovilla on pituutta 214cm, ja pisteitä syntyi Suomea vastaan vain muutama, ja koko turnauksessa 4,2 pointsia per peli. Siinä on sulle vähän ajattelemisen aihetta ennen kuin tulet sössöttämään tänne nuita helvetin tyhmiä omia päätelmiäsi koripallosta, vaikka et edes tajua lajista mitään.


      • yli 200 olla pitää
        korisfani2 kirjoitti:

        "Täysin pelle laji, jossa pelaajien pituus ratkaisee kaiken" Kerroppas että miten Suomi sitten voitti Turkin, Venäjän, ja Kreikan joiden pelaajien keskimääräinen pituus on isompi kuin Suomen? Kerro, miksi NBA:n huippusentteri 215cm pitkä jättiläinen Marc Gasol teki Suomea vastaan vain 4 pistettä? Tietenkin pituudesta on etua koripallossa, mutta ne pelitaidot ovat sitten ihan eri asia. Esim: Venäjän Dmitry Sokolovilla on pituutta 214cm, ja pisteitä syntyi Suomea vastaan vain muutama, ja koko turnauksessa 4,2 pointsia per peli. Siinä on sulle vähän ajattelemisen aihetta ennen kuin tulet sössöttämään tänne nuita helvetin tyhmiä omia päätelmiäsi koripallosta, vaikka et edes tajua lajista mitään.

        Kyllähän 200-senttisten joukkue voi hyvänä päivänä voittaa 205-senttisten joukkueen.

        Mutta oletko joskus kuullut 180-senttisten joukkueesta, joka lyö 205-senttisten joukkueen? Et tietenkään. Sellaista ei koripallossa tapahdu. Koska pituus ratkaisee.

        Olisi suorastaan säälittävää edes yrittää huipulle 180-senttisten miesten (eli normaalipituisten miesten) joukkueella.

        Kerropa, milloi viimeksi keskipituudeltaan alle 200-senttinen joukkue saavutti jotain merkittävää? Maailmanmestaruuden tai olympiakultaa?


      • Paheksuva
        yli 200 olla pitää kirjoitti:

        Kyllähän 200-senttisten joukkue voi hyvänä päivänä voittaa 205-senttisten joukkueen.

        Mutta oletko joskus kuullut 180-senttisten joukkueesta, joka lyö 205-senttisten joukkueen? Et tietenkään. Sellaista ei koripallossa tapahdu. Koska pituus ratkaisee.

        Olisi suorastaan säälittävää edes yrittää huipulle 180-senttisten miesten (eli normaalipituisten miesten) joukkueella.

        Kerropa, milloi viimeksi keskipituudeltaan alle 200-senttinen joukkue saavutti jotain merkittävää? Maailmanmestaruuden tai olympiakultaa?

        Minä tahtoisin olla 180-senttisten joukkueessa 205-senttisiä vastaan, se olisi hauskaa ja helppoa. Joukkueeni prässäisi ja juoksisi hujopit puhki. Voitto tulisi.


      • Anonyymi
        korisfani2 kirjoitti:

        "Täysin pelle laji, jossa pelaajien pituus ratkaisee kaiken" Kerroppas että miten Suomi sitten voitti Turkin, Venäjän, ja Kreikan joiden pelaajien keskimääräinen pituus on isompi kuin Suomen? Kerro, miksi NBA:n huippusentteri 215cm pitkä jättiläinen Marc Gasol teki Suomea vastaan vain 4 pistettä? Tietenkin pituudesta on etua koripallossa, mutta ne pelitaidot ovat sitten ihan eri asia. Esim: Venäjän Dmitry Sokolovilla on pituutta 214cm, ja pisteitä syntyi Suomea vastaan vain muutama, ja koko turnauksessa 4,2 pointsia per peli. Siinä on sulle vähän ajattelemisen aihetta ennen kuin tulet sössöttämään tänne nuita helvetin tyhmiä omia päätelmiäsi koripallosta, vaikka et edes tajua lajista mitään.

        No joo tavallaa ja tavallaan ei. Riippuu minkä pelipaikan pelaajasta ja Liigan pelaajasta puhutaan ja btw 1.70 Isiah Thomas voitti mestaruuden Bostonille muistaakseni 2016?


    • auuuu

      Olet ilmeisesti siis niin pihalla, että et tiedä edes että koripallossakin on pelipaikat? Koripallossa on siis viisi pelipaikkaa: pelintekijä, heittävä takamies, pieni laitahyökkääjä, iso laitahyökkääjä sekä sentteri. Takamiehen pituus on yleensä 170-195cm Heittävän takamiehen n.190-200m, pienen laitahyökkääjän 198-204, ison 200- 210 ja sentterin 208 cm ylöspäin. Monet pelaajat pystyvät myös pelaamaan kahta eri pelipaikkaa.

    • lukuja lukua

      Olet ilmeisesti täysin pihalla takamiesten pituden suhteen.

      170-senttinen takamies? Ehkä jossain puulaakisarjan joukkueessa. Mutta ei todellakaan koripallon huippujoukkueissa!

      Tässä esimerkkejä EM-kisojen takamiesten/pelintekijöiden pituuksista:

      Serbia: 195, 196
      Liettua: 191
      Italia: 185, 190, 191, 201
      Slovenia: 186, 194

      Eli takamiesten pituudet ovat välillä 185-205 cm.

      Ja he ovat siis niitä koriksen lyhimpiä pelaajia...

      Entä minkä mittaisia ovat olleet NBA:n suurimmat legendat, eli pelaajat, jotka ovat saaneet useasti "most valuable player" -palkintoja?

      LeBron James 203 cm
      Michael Jordan 198 cm
      Karl Malone 206 cm
      Tim Duncan 211 cm
      Steve Nash 191 cm (Oho, mieshän on ihan pätkä :-D)
      Magic Johnson 206 cm
      Larry Bird 206 cm
      Moses Malone 208 cm
      Kareem Abdul-Jabbar 218 cm!
      Wilt Chamberlain 216 cm!
      Bill Russell 206 cm
      Bob Pettit 206 cm

      Lue tuota listaa ja mieti uudelleen sitä, mikä on pituuden merkitys koripallossa.

      • oikea asiantuntija..

        Ilmeisesti Kobe ei ole mielestäsi legenda koska hänellä on ''vain'' yksi mvp ? Valoja... Allen Iverson 183cm ja myös mvp


      • Anonyymi

        Riippuu maasta ja takamiehen pituudet Euroopassa 165-206 ja taitaa tuhat näistä tienata enemmän ainki ku säbän tienatuin Pim Pilsson


    • auuuuu

      Pituuden voi korvata nopeudella ja hyvällä heitolla. En tosin väitä, etteikö pituudesta olisi hyötyä koripallossa

    • Niin niin

      Järkee tänne tulla dissaa korista ku ei tiedä siitä paskaakaan ... ja ei muka kontaktilaji . Huutelis jollai futiksella jossa kaadutaan joka kosketuksesta. On pituudella toki hyötyä mutta ei se pelaajaa tee.

    • koripalloonparaslaji
    • jalkapallo on paskaa

      Haista paska!!!

      Koripallo on hieno laji!!!

    • jari 182

      Kyllä olet oikeassa ei tyhmempää peliä ole kuin koripallo ja muka susijengi vielä menevät katsomaan tuota peliä tai ei sitä voi sanoa peliksi kiekko jalkapallo ja yleisurheilu on lajista hienoimpia

      • vitun tollo

        Opettele kirjottaan. Olet vaan liian imbesilli että voisit tajuta koripallon hienouksia.


    • Koripallo, paskiaien

      Hei! Koris on **** laji! Harrastin sitä vuoden ja sain joka pelis vaan korei ja korei kyl siihen kyllästyy!

      • Basketball is best(:

        Oon 12-vuotias 140cm. Lyhyt pelaan takamiestä joka o´n upea paikka! Lyhyet on ketteriä tietenkin pidemmät tekee enemmän koreja! Mut luuletteko että ´koriksessa korin tekeminen on kaikista tärkeintä???? Puolustus toisten attaminen, kannustaminen, hyviin paikkoihin syöttäminen ja siitä syntyy se kori! Joukkue työllä! Harva tajuaa tunteen kun pelaa ja tekee korin niin voi sanoa itselleen-Mä menin läpi sain korin !(: Se on hienoa korin tekeminen on oikeeesti vaikeeta! Puolustaminen ratkasee 25% pelistä, taito 25% , joukkuepelaaminen 50% joukkue pelaaminen tarkoittaa syöttöä hyvää tiimityötä auttoa jos joku on pulassa paljon kaikkea hyvää ja kannustusta toisen tzemppaamista hyvissä tilanteissa ja huonoissa! Häviö ei ole yhen tyypin syytä vaan kaikkien! Ja voitto kaikkien ansiota! Esim..Tenniksessä kun häviää on yksin sen syytä! Kun voittaa on vain sen voitto! Mutta joukkkueena iloitaan yhdessä! Suretaan yhdessä! Jos te sanotte jotain mitä koripallo todellakaan ei ole olette väärässä! Koripallo on kaikkea muuta mitä tän tekijä on sanonut! Koriapllossa ei ratkase pituus vaan tiimi työskentely! Ja koripallossa kaikki koetaan yhdessä! ´Painakaa tää teijän tyhjiin kalloihinne!!!!!!!!


      • osmo555555555

        Mahtoi joukkueesi pelata aikamoisessa paskasarjassa


      • Anonyymi

        Mitä tasoo ees pelasit?


    • Trolleja piisaa
    • koripallo on paras

      HAISTAKAA KAIKKI ITÄMEREN PITUNEN PASKA, JOTKA VIHAA KORIPALLOA!!!!!

    • Tip tap

      Tää on aivan hirveetä sontaa. Sitä paitsi sä mainitsit että et ole nähnyt yhtään hienoa maalia. Selitä miksi sä oot sitte kattonu koripalloa

    • zxc1

      Kyllähän toi potkupallo on korikseen täyttä pelleilyä. Siellä jotkut francesko koppi tutti ja tatti koppia minne sattuu potki ja puoliajalla yhdessä kakki. Hienoa seurattaavaa tällä hetkellä noi nba:n pudotuspelit eikä tulis mieleenkään vaihtaa johonkin potkupallo otteluun.

    • ihan susi

      Koripalloa pomputtava maajoukkuetason porukka on täysi susi. Epäonnistuneita yksilöitä, joiden kai tekisi mieli urheilla, mutta kun eivät osaa.
      Ihan susi siitäkin hommasta tuli.

    • onnistui epä

      ihan susi koko sakki

    • korisjunnu

      Siis kyllä koripallossakin pärjää lyhytkin pelaaja! Kun kävin valmentajakurssin vuosi sitten, niin sen kurssin vetäjä oli mua päätä lyhyempi eli jotain 150cm pitkä. Se on koko ikänsä pelannut korista takamiehenä ja hyvin on pärjännyt. Tän tyypin nimeä en kyllä nyt muista...

      Ja myös Allen Iverson oli 2001 Nba:n arvoikkain pelaaja (MVP), jä hän on 182cm pitkä. Nba:ssa on myös monia alle 175 cm pitkiä kavereita, kuten Muggsy Bogues (160cm) ja Earl Boykins (165cm)

      • toinen korisjunnu

        Tästä voi vielä sanoa, että Allen Iverson on yksi maailman historia parhaita pelinrakentajia!


      • MelkeinOletOikeassa
        toinen korisjunnu kirjoitti:

        Tästä voi vielä sanoa, että Allen Iverson on yksi maailman historia parhaita pelinrakentajia!

        Oikeastaan hän ei ollut pelinrakentaja, vaikka assist-luvut ovatkin korkeat, vaan yksi kaikkien aikojen parhaita 1 vastaan 1 -pelaajia.


    • Koripallo on jees

      Jalkapallohomo näkyvissä, varoitus :-D

    • hinttijalispelletuo-on

      Siis koris on sairaan hyvä

    • hinttijalispelletuo-on

      Tapan itteni mieluummin ku hairahdun pelaa fudist

    • FaktatKuntoonNyt

      En tiedä mitä sarjoja katselet? Mutta esimerkiksi jalkapallossa ei ole yhtään sen hienompia kikkoja/maaleja. Menes katsomaan NBA-pelejä esimerkiksi jos haluat nähdä huippukoripalloa. Se on kyl hienoa katseltavaa ja tunteita nousee pintaan. Ja että hienoja koreja? Jalkapallossa maalin voit tehdä potkaisemalla tai puskemalla... Penkkiurheilijan mielestä ei kiinostavaa? No ei mikään laji ole kiinostava jos ei perehdy sääntöihin yms. Alle kuukausi sitten pelkässä yliopisto-ottelussa oli 70,000 katsojaa. Liksaa saa pelaajat vaikka muille jakaa. esim. LeBron James teki diilin niken kanssa 500,000,000 dollaria. James Harden 200,000,000. Puhutaan suuremmista summista kuin näissä tusinaurheilulajeissa. Ei ole ketään hollantilaista joka olisi 1v. pelannut ja päässyt suomen korkeimmalle sarjatasolle. Pituudesta puhut? NBA Most Valuable Player (paras pelaaja) = 190cm. Tuskin kuitenkaan 170cm pitkänä kauhean pitkälle pötkit. (Nate Robinson 174cm Earl Boykins 169cm. Pelasivat NBAssa)

    • Ja haista sinä paska. Koripallo on maailman paras joukkuelaji. Vaikka aloitin sen pelaamisen viime syksyllä niin ei ole todellakaan mieli tehny lopettaa sen pelaamista. Jääkiekkoon olen kyllästynyt sen turhanpäiväisestä hehkutuksesta ja mm-kisat öhöm siis Skoda Cup on turhaa katottavaa kun ei huippupelaajii näy missään. Jalkapallo se sit toinen turha laji on myöskin. Penkkiurheilijana tykkään katsoa joka neljäs vuosi pelattavia mm-kisoja varsinkin Argentiinan pelejä mutta liiga pelit on tylsää. Ja pituus ei ratkaise paskaakaan koriksessa. Golden Statella on "pätkä" Curry ja on muuten älyttömän kova heittää tarkkoja kolmosia. Kikat ei ole turhia. Itsekkin harjoittelen MJ:n harhautuksia ja heittotarkkuutta. Pakko sanoo että olet isokin kukkahattutäti joka osaa loukata maailman yhtä suosituinta lajia ja parasta <3 joka ei ymmärrä siitä mitään. Koripallo on love, Susijengi on elämä, NBA on taivas

    • setämiesex

      Jalkapallo on laji jota suomessa ei edes pelata. Nimittäin lajia etäisesti muistuttava räpellys, jota suomessa harrastetaan on potkupallo! Noiden kahden lajin ero on sama, kuin jos vertaisi lippupalloa amerikkalaiseen jalkapalloon. Urheilijoita nuo potkupallon harrastajat eivät ole millään mittapuulla verrattuna koripalloilijoihin ( kimmoisuus, nopeus, voima, koordinaatio, pallosilmä, peliäly ym. ominaisuudet joilla urheilullisuutta määritellään) . Mitä kontakteihin ja fyysisyyteen tulee, niin potkupallossa keskivertoa pienemmät ns. "urheilijat" kaatuilevat itsekseen hipaisusta kroppaan ja itkevät sitten kun päähän sattui. Koripallossa pääosin yhteen ottavat 190-215cm todelliset urheilijat, joiden painot liikkuu 85-130kg:n välillä. Ei sielä makailla kentällä, voivotella ja itketä kuin naiset! Mitä tulee menestymiseen niin mikä se oli se "huuhkajien" listaus rankingissa? Susilla 32! Tiedän, että joku ottaa tähän kiinni ja sanoo että jalkapallo on paljon suurempi laji maailmalla. Väärin. Lisenssipelaajia on koripallossa enemmän maailmalla kuin jalkapallossa! Ne neppailijat, jotka kolmansissa maissa potkii jalkapalloa, nostavat jalkapallon enemmän harrastetuksi peliksi. Tästäkin esitän kysymyksen että kukahan nekin on laskenut harrastajamääriin mukaan? Yhteenvetona voisinkin todeta, että pelailkaa te pojat potkupalloa Fäärsaarien kanssa samalla tasolla, mutta vaihtakaa se "huuhkajat" vaikka oraviksi, niin olisi nimi edes edustusryhmäänne kuvaavampi!

      • Adenoid_Hynkel

        "Koripallossa pääosin yhteen ottavat 190-215cm todelliset urheilijat..."

        Juu, todellisen urheilijan tunnistaa pituudesta.

        Jari Litmanen on 182 cm. Tyypillinen jalkapalloilija. Naurettavan lyhyt. Ei mikään todellinen urheilija. Mikä lie itkeskelijä.


      • hellerajaa

        Kaveri ottaa meidän ainoita huippuja esimerkiksi. Toki meillä on Hyypiä, Jääskeläinen, Litmanen ja jopa Paatelainen... Mutta jos otetaan oikeasti laajaskaala pelaajista niin koripalloilijat ovat huomattavasti monipuolisempia kropaltaan, kuin jalkapalloilijat.
        Toki molemmissa pitää maailmanhuipulla olla todellinen urheilija, mutta kyllä jalkapallo neitimäisyydessä vain vie voiton.


    • Anonyymi

      Ahaa

    • KORIS ON JUST KIVAA TURHAN LIIAN PIMENNOSSA OLEVAA LAJIA

    • Anonyymi

      Hei koripallo on hyvä laji ja koripallossa ei katsota kumpi joukkue on tehnyt enemmän koreja vaan siinä lasketaan pisteet

    • Anonyymi

      Pelaan ite koripalloo ja oon joukkueen yks lyhimmistä mut en siltikään huonoimmista oon viel 13 ja 150cm pitkä joo on se helpompa jos on pidempi mut se et on lyhyt ei tarkota et on huono ja koripallo on paras pallopeli mitä tiedän

    • Anonyymi

      Älkää nyt pauhatko täällä näin paljon tekstiänne yhteen putkeen. Painakaa Enteriä välillä. :) Aloittaja voisi nyt ensiksikin karsia tästä keskustelusta pois yksilölajit. Muuten menee turhan pitkäpiimäiseksi tää spekulointi. Puhutaan nyt Joukkuelajeista.

      Mitäs mieltä aloittaja on sitten Lentopallosta? En itse pelaa lentistä enkä korista enkä aio tehdä tästä vastakkaisasettelua, mutta jotenkin tuntuu, että Koris on jotenkin "Älyllisempi" ja Taktisempi peli kuin Lentopallo? Sähäkkätempoisempikin. Ehkä vähän urbaanimpikin jotenkin.

      En edes tiedä mikä on Lentiksen suurin organisaatio. (Vastaava kuin NBA). Brasiliassa se on silti Iso laji. Tykkään katsoa Korista ja Lentistäkin, tosin Jalkapallo on kai sittenkin aina se ykkönen. Pidän myös Tenniksestä. No en vihaa mitään joukkuelajia. :)

      Ei koriksessa oo pakko olla aina joku yli 2 metrinen. Jos on nopea, hyvä peliäly ja hyvä heittökäsi ehkä, niin pärjää lyhyempikin.

      • Anonyymi

        Koris, lentis, tennis, lätkä... Kaikki nuo ovat hemmetillistä hosumista.

        Jalkapallo on paljon mukavampaa katseltavaa. Nopeat ja hitaat vaiheet vuorottelevat. Katsoja voi rentoutua, nauttia pelistä.

        Parasta on tietenkin snooker. Strateginen peli, jossa ei kenelläkään ole kiire minnekään. Herrasmiesten laji. Hiki ei lennä eikä paikat revähtele.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koris, lentis, tennis, lätkä... Kaikki nuo ovat hemmetillistä hosumista.

        Jalkapallo on paljon mukavampaa katseltavaa. Nopeat ja hitaat vaiheet vuorottelevat. Katsoja voi rentoutua, nauttia pelistä.

        Parasta on tietenkin snooker. Strateginen peli, jossa ei kenelläkään ole kiire minnekään. Herrasmiesten laji. Hiki ei lennä eikä paikat revähtele.

        Kyllä Shakki on paras laji. Antero Mertaranta selostajana. :D


    • Anonyymi

      2023: Hold my Luka, Jokic, Curry, Kobe, MJ, LeBron, Giannis, Dirk, Koponen, Teodosic, KD, Carmelo, Ginobili, Parker, Gobert, Shaq, Sabonis, Spanoulis, Calathes, Galis, Kreikan Shaq, Kriisa, Jerebko, Pippen, Hakeen, Bird, Wilt Chamberlain, Russell, Gallinari, Belinelli, Scola, Varajeo, Möttölä, Lauri Markkanen, Salin, molemmat Bogdanovicit, Dragic, Shved, Kirilenko ja kumppanit!

    • Anonyymi

      Ja Euroopan maajoukkueista noin 40-60% on 1.70 pitunen taikuri tai ainki tasan 1.80 et säbäs ei löydy melkein kunnollista tienaavaa 2 metristä jos ees 1.80, vitsin lyhyet ja lyhkäset koripallo pelaajat on sentään lojaalei ja kendoil iha paska fanitus ku vertaa kreikan turkin serbian Italian Espanjan Kroatian Venäjän Jenkkien Filippiiniläinen ja Argentiinan koripallofaneihin

    • Anonyymi

      Säbässä ei oo järkee jos totta puhutaan.
      Kim Nilsson voi voi 🙈🙈😅😂😂😭😭

    • Anonyymi

      Säbässä joo ei oo kyl mitään järkeä
      T: Niklas

    • Anonyymi

      Koripallo on hyvä

    • Anonyymi

      Aika nolo kommentti ku et lajista tiedä mitään ja koriksessa on säännöt että pallo kädessä ei voi juosta ja kontaktia saa ottaa jos osaa pelata ja muutenkin koris on vaativa fyysinen ja todella taitoa vaativa peli ja ei ole peli mitä pelataan vaan 2-8 maassa vaan futiksen jälkeen globaalein laji ja koriksessa ei läheskään aina yritetä koria jos taktikoidaan ja koriksessa voi rikkoa blokata kalastaa vastustajalle virheitä ja pelissä on hienoja pelaajia liigoja ja faneja NBA lisäksi ja ihan eri laji kun esim Salibandy mikä musta turha Norsupallon kanssa ja tiedän että tästä viestistä jo 20 vuotta

    • Anonyymi

      Ja sekin vielä että vajaaälyiset ja tietämättömät vielä kysyy että eiks se oo maali 🙈🙈

    • Anonyymi

      Nyky koris kehittyy valtavaa vauhtia ja maailmassa taitaa olla lajeista jopa eniten kasvavin ja pohjoismaissa se meininki on aluillaan kun Ruotsista Norjasta ja Tanskasta vihdoin tulosssa todella lupaavia pelaajia paljon toki ennenkin ja nyt näistä maista on ollut pelaajia kuten Jerebko Taylor Erikson Iffe Lundberg yms

    • Anonyymi

      Futiksessa ja koriksessa on sentään järkeä jos vertaa saavipalloon ja muihin joita vaan parissa/Suomessa pelataan toki en itsekkään taas ole tietonen missä siinä lajissa mennään ja mitä saa tehdä

    • Anonyymi

      *Siis Haavipallo

    • Anonyymi

      Koris ja futis ne kuningaslajit!
      Matteo ja Nilsson ne turhat lajit. Suomessa ja parissa maassa vaan pelataan!
      Meidän lajeissa helvetisti faneja ja Jenkeissä koris pelaajia on 25x enemmän ku maailmassa kendoja. Säbä se kaikista turhin on. Tobias Borg isompi ku säbä.
      Koriksessa voi blokata, riistää, ottaa levynpalloja, syöttää lähes millä tavalla, donkata, tehdä layappeja, blokata, tehdä ankle breakereja, Euroopassa vaikka missä on hyviä pelaajia, Euroliiga tasokas, futis ja koris pelaajat pelaa toisten pelejä, Turkki Kreikka Serbia Italia Espanja Kroatia Slovenia Venäjä Liettua Latvia Suomi Puola Montenegro Saksa Ranska hyviä Euroopan korismaita esimerkiksi ja koriksessa löytyy hemmetin kovia pelaajia jotka ei ole pelannut yhtään NBA:ssa ja pelaajia kuten Teodosic Navarro Rudy Fernandez jotka eivät pystyneet lyömään läpi NBA:ssa ja Koponen esim Top 100 pelaajia jotka eivät pelanneet peliäkään NBA:ssa

    • Anonyymi

      Ja tietty ois voinut mainita Tunceri, Spanoulis, Galis, Calathes, Llull pelaajia joilla 0 NBA peliä paitsi Spanoulis joka pelasi 2 kautta mutta tämäkään Euroliiga tähti ja Kreikan rakastama takuri ei lyönyt NBA:ssa

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6143
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3906
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      253
      2274
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1890
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1343
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1286
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1067
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1020
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      976
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      37
      915
    Aihe