Paras ratsastus talli?

Midaje

Eli mikä on mielestänne paras talli jossa olette käyneet? Mistä saa parasta opetusta? Itse olen ratsastastanut kaksi vuotta Ruhalas, ja se on musta ainaki paras talli!! olen käynyt varmaan kolmes tallis kertatunnil, oli iha kivoi mut Ruhala on kuitenki paras. Ruhalaa ennen ratsastin vuoden viitaniemes, ja se oli musta ihan hirvee talli.. Huono kenttä, talli eikä laitumetkaan ollu kiitettävii.. opetus oli huonoo, enkä oppinu vuoden aikana mitään muuta kun istunnan. Ei oltu sen vuoden aikana hypätty eikä ees kunnol laukattu.. mut ruovedel oon oppinu paljo ja on aivan mahtava paikka! Mut kertokaa omia kokemuksianne ja mielestänne parhain talli.

160

16299

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • gerbufan

      Oon käyny Tolkinkylän ratsastuskoululla nyt 2 vuotta, ja olen oppinut kaiken minkä olen halunnut. Olen oppinut istunnan, pohkeenväistöt, laukannostot, esteet, laukanvaihdot, hevosen hoidon, jne. olen myös saanut hirveästi uusia kavereita, joka on myös kiva juttu. Minulla ei ole siellä hoitoheppaa, sillä se sijaitsee Vantaalla ja minä asun Helsingissä, josta on aika pitkä matka sinne bussilla, ja autolla en pääse muuta kuin kerran viikossa kun isi on työpaikallaan pomo, ja sil on kokoajan kokouksia sun muuta. Poneja ja hevosia löytyy eri rotuisia ja eri kokoisia, siellä oppii siis menemään kaikenkarvaisilla hevosilla; villeillä, laiskoilla, pirteillä, pienillä ja isoilla. En pelkää siellä yhtäkään heppaa, paitsi pahin viholliseni on pikkuponi Choco, se on aika laiska, mutta jos osaa olla tiukka, sen saa liikkeelle hyvin. Mulla ainakin nostaa nykyään laukan vapaaehtoisesti jne. Kannattaa kävästä sivuilla: www.tolkinkylanratsastuskoulu.fi :)

      • sirrex

      • Onko siellä muuten maneesia?


      • tora!

        Olen samaa mieltä Gerbufan:in kanssa. ratsastan itsekkin Tolkinkylässä. Siellä obn todella hyvä opetus ja talli on myös suosittu. Olen itsekkin saanut sieltä paljon uusia kavereita, ja tunnen nykyään joka ikisen tuntilaiseni.
        Tolkinkylään tulee nykyään aika paljon uusia isoja hevosia, sillä siellä ratsastaa enemmän aikuisratsastajia kuin lapsiratsastajia. Mutta kyllä sinne pieniäkin tulee. Ja siellä oppii todella hyvin, koska opettajat ovat hyviä ja osaavia. Hevosetkin ovat kilttejä, osa on vain vähän säikkyjä ja ahneita.


      • Anonyymi
        pokefreak kirjoitti:

        Onko siellä muuten maneesia?

        On siel
        Käyn siel joka vuos kesäleirillä


    • Dögg fani

      Minun mielestän Hóll talli on kaikista paras talli. Aloitin ratsastuksen vähän aikaa sitten. Noin kaksi kuukautta olen jo ratsastanut.
      Olen vielä aloittelija. No solti Hóll tallilla on 16 heppa joista 15 on issikoita ja 1 suokki.
      Tammoja siellä on 10 joista lempparini on rautias jolla on maitoturpa sen nimi on dögg.
      Tammojen MINUN mielestä parhuus järjestys.
      1:Dögg
      2:Blaija
      3:Lending
      4:Punahilkka
      5:Irpa
      6:Dimma
      7:Geisla
      8:Selja
      9:Gaef
      10:Ada
      Ruunia siellä on 6 minusta paras ruuna on Glóblesi.
      MINUSTA ruunien parhuus järjestys:
      1Glóblesi
      2:Kolbakur eli Karski
      3:Alvari
      4:Taveri
      5:Aatu
      6:Freyr
      Hóll talli järjestää myös maasto ratsastus lenkkejä issikoilla.

      • isin pikku tyttö <3

        Sarin talli rantsilassa on PARASS


      • neeeaû
        isin pikku tyttö <3 kirjoitti:

        Sarin talli rantsilassa on PARASS

        Sarin talli rantsilassa on VAAN PARAS  


      • sarintalliisthebest
        neeeaû kirjoitti:

        Sarin talli rantsilassa on VAAN PARAS  

        Totta SARIN TALLI ON NIIIIN PARAS❤❤
        Top 3 hevoset Sarin tallilta:
        1. Aziza


      • Rhjsjejejjeje

        Ridaan itse husössä se on kyllä ihan paras talli. Lempparini on siellä Nätti-Netta (Netta) .siellä on hyvä opetus ja hyvät hevoset/ponit huonin talli jossa olen ridannut on viikin talli jossa on minusta huono opetus ja huonosti koulutetut hevoset. Tämä on sitten vain minun mielipiteeni.


      • ratsastuskeskusViikki
        Rhjsjejejjeje kirjoitti:

        Ridaan itse husössä se on kyllä ihan paras talli. Lempparini on siellä Nätti-Netta (Netta) .siellä on hyvä opetus ja hyvät hevoset/ponit huonin talli jossa olen ridannut on viikin talli jossa on minusta huono opetus ja huonosti koulutetut hevoset. Tämä on sitten vain minun mielipiteeni.

        olet tainnut käydä viikissä elämäsi alkuaikoina, sillä viikissä on laadukkaat sekä osaavat ponit, joita toki täytyy osata sitten ratsastaakkin jos ne tahtoo oikein päin menemään. Toki kaikilla on omat mielipiteet, mutta viikin hevoset ja ponit on kuitenkin ostettu monen kymmenen vuoden ammatti osaamuksella, eivätkä ne ole tietenkään kaikki helpoimmasta päästä mutta mielummin ponisi on vaikeampi ratsastaa kuin automaatti. Sekä osalla Viikin poneista on kilpailtu ulkomailla ja kotimaassa esteitä että koulua hyvin sijoituksin, joten asioista kannattaa ottaa selvää ennenkuin alkaa haukkumaan. Myös osalla viiki poneista on tallimme tuntiratsastajat kilpailleet ulkopuolisissa kisoissa, joissa olemme saaneet alan ammattilaisilta paljon kehuja poniemme osaavudesta sekä rauhallisuudesta. Viikkiin tuli myös 2015 alkuvuodesta kaksi juuri valmistunutta opettajaa, joilla on omat hevoset ja he kilpailevat hevosillaan. Parempia ja mukavempia opettajia saa kaukaa etsiä. Sekä muutama vuosi sitten alkoivat myös tallin omistajat pitämään paria tuntia viikossa, Kristiina Hurmerinta (pisku) pitää kenttätalenttia joka viikko sekä yksärivalkkoja, ja Kati Kalliala taas Tiistaisin tasokkaampia tunteja. Joten vielä kerran sanon; kannattaa ottaa selvää tallin nykymenosta ennen kui tulee haukkumaan, sillä näyttääpi siltä että olet Viikissä käynyt n. 4vuotta sitten, kun noin jälkijunassa tulet.


    • arjuska

      oi minun mielestäni paras talli on jutan talli

    • Hakyko

      Paras talli missä itse käyn, on kyllä Kangasalla Laaksolan Ratsutila.
      Siellä on 28 opetushevosta. Siellä on tietty yksityishevosia jne. mutta tuskin ne sua kiinnostaa 8D
      Olen käynyt siellä tunneilla 6 vuotta (aluksi kävin 2 vuotta Tavelassa, mutta vaihdoin, koska tunti oli liian myöhään) ja olen oppinut kaiken mitä olen halunnutkin 8)
      Opettajat ovat ystävällisiä, mukavia ja ammattitaitoisia. Vaikka joku tippuisikin, he osaavat olla rauhallisia ja antavat ensiapua jos sattuu pahasti. Talli on muuten valittu vuonna 2008 Suomen parhaimmaksi esteratsastus kouluksi.
      Mutta käy katsomassa enemmän itse 8):
      http://www.laaksola.fi/nettipro40.cgi?sid=BC9F5166ABC9F14ADB1B74AD7BE48A50&avaaSivu=Laaksola/index.html

      • tämmönentyttö

        Niinku tossa aikasemmin sanottiinki niin pelto-ollilan talli on kyllä paras ! (; olin kesällä leirillä ja ens kesänä uusiks. harmi etten voi käydä siellä tunneilla kun ajomatka sinne on 4h


    • parhaista paras on...

      Se joka ajattelee menevänsä Sammalistoon ratsastuskouluun, niin siinä ei ole mitään hyvää kuin että se on hyvällä paikalla ja että siellä on maneesi, mutta muuta siellä ei olekkaan. Olen yhden tuntihevosen hoitaja ja putsaan karsinoita mutta en saa siitä mitään palkkaa enkä edes ratsastaa hoitsullani ja sitten siel ei oo edes mitään yhteisiä talikoita ja vaan rikkinäisiä kottikärryjä! Ja sitten kun en ole löytänyt talikoita (yhteisiä) niin en voi putsata karsinoita ja kun pitäisi lähteä jo kotiin, niin sitten ilmoitan asiasta että karsinaa en nyt voi putsata kun ei ole mitään millä putsata ja sitten mulle valitetaan että en voi jättää sitä karsinaa putsaamatta. Heij haloooo en rupee ostelemaan itse talikoita ja kottikärryjä että saan putsattua hoitsuni karsinan ILMAISEKSI!!!! SELVÄÄ LAPSITYÖVOIMAA!!! VAI PIITÄÄKÖ MUN TUODA KOTOA HAARUKKA JA VEITSI ETTÄ SAAN PUTSATTUA HOITSUNI KARSINAN!!!!! Mun parhain talli on Korpikylän Kartanon ratsastuskeskus siel on myös huippuesteratsastaja Mikael Wallman.

      • Hebbahubs

        Hoitohevosen hoitamisesta ei kuulu saada palkkaa. Hoitoon kuuluu karsinoiden putsaus, harjaus, varusteiden puhtaana pito. Hoitohevosia ei hommata että saisi rahaa tai että sillä saisi ratsastaa. Äly hoi. Aina voit lopettaa hoitohevosesi hoitamisen.


      • Anonyymi
        Hebbahubs kirjoitti:

        Hoitohevosen hoitamisesta ei kuulu saada palkkaa. Hoitoon kuuluu karsinoiden putsaus, harjaus, varusteiden puhtaana pito. Hoitohevosia ei hommata että saisi rahaa tai että sillä saisi ratsastaa. Äly hoi. Aina voit lopettaa hoitohevosesi hoitamisen.

        olen eri mieltä: hoitohevosia hommataan juuri siksi että saisi ratsastaa ! ja hoitaa! eikä tarvitsisi välttämättä maksaa kummastakaan tai se ei maksaisi niin paljon kuin normi tunnit vaan olisi halvempaa! ja sillä tavoin oppii kantamaan vastuuta! maksaahan sekin, jos ostat hoitsullesi jotain! muuta siitä ei tarvitse maksaa! ja eri talleilla kuuluu hoitoon eri hommat.
        toi oli rumasti sanottu! jollekkin hevonen voi olla ainut ystävä! toki on hevosia, joilla ei syystä tai toisesta edes voi ratsastaa, mutta se on hoitajan tiedossa.ei minun kuulunut putsata hoitohevoseni karsinoita, sen teki sen omistaja aina. se oli yksityinen. yksityisillä on ehkä eri tavat/ säännöt kuin tuntihevosilla mutta molempia koskee samat: täytyy tehdä niin kuin omistaja pyytää ei vetkutella! oon ollut hommissa tallilla joten tiedän.
        repikää siitä !aamen.
        nim. exhevostelija.


      • Anonyymi
        Hebbahubs kirjoitti:

        Hoitohevosen hoitamisesta ei kuulu saada palkkaa. Hoitoon kuuluu karsinoiden putsaus, harjaus, varusteiden puhtaana pito. Hoitohevosia ei hommata että saisi rahaa tai että sillä saisi ratsastaa. Äly hoi. Aina voit lopettaa hoitohevosesi hoitamisen.

        niin, mutta se että pitää itse ostaa talikot ja kottikärryt on ehkä jo vähän liikaa pyydetty...


      • Anonyymi

        Tällee jälkikäteen vaan haluun sanoo et hoitohevostahan hoidetaan ja ei sulle siitä mitään palkkaa kuuluiskaan antaa😅


      • Anonyymi

        Siis oikeestikko en ois arvannut


    • Lemppatallit

      Mulla on Mennalan ratsutila ( olin leirillä ). Sitten on Anzun talli ( sielki leiril ). Ja Kirjonurmen talli. Nää oli satunnaisessa järjestyksessä!! Linkit kotisivuille: www.mennalanratsutila.fi www.anzuntalli.net

    • Issikka Fannnnii

      Mutta silti mun mielestä paras talli on Kuuman Hevoset/Kuuman talli/Islanninhevoskeskus. Se on nyt konkurssissa, että turha mennä sinne kuikuilemaan.. mutta se on silti paras, sit on kans Metsälän ratsastuskoulu! Kuumas on tosi hyvä palvelu, ja siel tutustetaan läpikotoisin issikan historiaan ja hoitoon, ja miten sen varusteet ja muut eroavat normaaleista varusteista. Siel on maneesi, ratsastustarvikekauppa ja pieni ns. kioski.. Sieltä saa lainax kypärii, turvaliivei... kaikkee. Se oli tosi kiva, siel on kans kenttä ja metsäreitit ja maastot on hyvii! Jos sinne tulee uus ylläpitäjä/omistaja.. niin kanttii mennä!!!

    • minä sydän raketalli

      Paras talli ja opetus on kyllä Jokelassa, Jokelan ratsastuskeskuksessa! (Rakella) Siellä on mahtavat hevoset, ne eivät ole mitään tylsistyneitä kouluponeja, vaan innokkaita ja yhteistyön haluisia! Ne ovat todella mukavia! Siellä on myös mukava ilmapiiri ja rento meininki! Opettajat ovat aivan loistavia, ja ymmärtävät oppilaitaan, ja osaavat katsoa asiat oppilaiden näkökulmasta! Tunnit ovat monipuolisia ja mukavia. On vauhdikkaita estetunteja, kunnon kääntö-vääntö koulutunteja ja sitten tietenkin mukavat ja rentouttavat maastotunnit/retket ja liinatunnit! Tallitytöt eivät syrji aloittelijoita, vaan ovat mukavia ja avuliaita! Kun minä aloitin ratsastuksen, minua neuvottiin hyin, ja nyt olekin jo aika konkari noissa hommissa, johtuu myös varmaan siitäkin, että olen ratsastanut jo kauan. Olen saanut mennä nuoria ja vanhoja hevosia, kaikki yhtäihmisrakkaita ja iloisia ja helliä! PARAS TALLI

    • Castello is the best

      CASTELLO ON PARAS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

    • digissh

      Mä käyn ja hoidan parii ponia lohjalla satu-tallilla. Se on aivan paras talli mun mielestä!!! Vaikka siellä onkin vaa iha harrastus toimintaa, ei mitään kisa valmennuksia ja nii. :)

    • sonja!

      Mielestäni KAISAN TALLI Liedossa on ehdottomasti paras, jossa olen käynyt ! Ihanat osaavat hevoset ja ponit, ja mukava ja hyvä opetus (: Kaikki ihmiset tallilla yms. ovat todella mukavia ja olen oppinut tallilla paljon ! Suosittelen kaikille -->

    • ARSKAAAAA

      HUSÖN RATSASTUSKOULU ON PARAS

    • tessaliini

      lemppatallit olen sun kaa samaa mieltä kirjonurmen talli on ihan best mut enää voi käydä siellä koska me muutettiin mun lappari oli siela lukas,harry,omppu

    • Emiliii2

      www.pulleromaki.fi

    • JetteriFan

      Tarjan talli ( tarjantalli.webs.com/ ) ja Lehtimäen ratsastuskoulu ( koti.mbnet.fi/opisto/ratsastu.htm ) ovat parhaat tallit :)

    • vogue

      Peikin talli alias Kauniaisten ratsastuskeskus. Loistopaikka kaikin puolin!

    • nepardi

      Mun mielest ss-talli (valkeekoskes) on best!!
      Hyvät hepat ja hyvä opetus, Susanna Sillantaka-Vauto on paras ratsastuksen ope ikuna!!

    • :)¤(¤)))

      husö

    • Etelä-Vantaan rats.

      Etelä-Vantaan ratsastuskoulu on paras! (: se sai muuten tämän vuoden vertailussa "halvin mutta parhain talli" niin kyseinen talli sijoittui kolmanneksi, suosittelen ehdottomasti (:

    • :)))))))

      Sallan talli sysmässä on kaikista paras!!

    • uusi kävijä

      Primus-talli Espoossa ehdottomasti paras ja laadukkain

    • lloo

      onks mitään hyvää pientä ´/ yksityistallia jyväskylässä? :)

    • HRJ FANIII<3<3

      Hirvijärven Ratsutalli Oy on maaaaailman paras talli 4 ever !!!!!

    • piitu

      SYSMÄ,Sallan talli on paras

    • AMAYA

      Varmaan pikkupihlaja(järvenmpää/pusula tms),luvian ratsastuskoulu ja parkanon ratsastustalli... sit oon menossa tupunan hevosmaailmaan leirille kesälä

    • minä tiedän

      Hirvijärven ratsutalli on ykkönen (jos joku menee nyt ettii tallin sivuja, niin ne on ne vanhat. Uudet tulossa
      Luhtis (luhtajoen ratsutila) on ehdoton kakkonen

      • sellasta

        Hirvijärven ratsutallin toiminta on kyllä huonontunut! Tuntihevosia enää vain VIISI.. Ei oikein auta jos miettii että isompia ratsastajia käy enemmän ja shetlanninponeilla ei silloin paljon mitään tee..


      • öö

        Just joo! Olen kuullut myös että hevosille tullut painorajoja 60kg jopa? eihän siellä voisi edes usea aikuinen ratsastaa.. IHME TOUHUA!


    • heppahullu

      KORPIKYLÄN KARTANON RATSASTUS KESKUS ON KAIKISTA PARAS!!!!!11::)) monta hevosta ja eri tasoisille ratsastajille ja on laadukasta opetustakin!!! ::)) kannatan korpikylää!!

    • Kauniaisten talli <3

      Peikin tallilla viihdyn siellä ratsastanu kohta kaks vuotta

    • luke love

      Mä ratsastan ruovedellä, ruhalassa. ON hyvät opet ja hevoset on melki kaikki tosi kivoi, muukin henkilökunta on mukavaa. Ainoot mminuspuolet on ne että Luukasta ei voi monistaa, ja se että asutaan aika kaukana tallista.

    • Zen:))

      Mä oon käyny vaa jkl ratsastuskoulull, mut en tykänny :// Nyt oon käyny vaa yksäreil yksityisill valmentajill, joitten myötä multa on korjattu pois killeriltä opittu huono ratsastus-asento :DDDDDD Yms.. :)):))

    • MIJE♥♥

      Wangun ojan talli on paras!!!!!!!!!! olen ratsastanut siellä itse 4 vuotta ja se on paras talli mitä tiedän SUOSITTELEN LÄMPIMÄSTI!♥♥♥

    • elli<3

      talli witherslake on paras!! siel on kivaa ja opetus on tosi hyvää!! hevoset kivoja jasopivia lajiin kuin lajiin!! se on maailman paras talli!!! ja siellä onmaailman paras heppa elli!!

    • Sarin talli ranstila

      Sarin talli ehottomasti!(:
      Siellä pääsee kehittymään. mahtavat leirit, paras opettaja ja muu henkilökunta;))

      Parhaat;
      1.Nami ja Iisak
      2.Prinssi
      3.Aniola
      ^tärkeimmät

    • SAARAjaAHOfani

      Parhaat tallit on EHDOTTOMASTI Saaran talli ja Ahon talli

    • moiiii

      Yyterin tall on paraas!!

    • minäpä minä

      Talli Taitavat Kaviot, Kiuruvesi

    • Böö!

      Tolkinkylän ratsastuskoulu! Vantaa!

    • Sysmä

      Ainakin Sysmän 1 on Sallantalli!!

    • ponygirl

      Heips kaikille!

      Etsiskelen tällä hetkellä uutta tallia lohjalta,
      tällä hetkellä käyn satun tallilla joka on ihan kiva paikka.

      Haluaisin kuitenkin paremmalle tallille jossa olisi vaativimpia hevosia
      itse olen 12- vuotias tyttö

      Voisitteko suositella jotakin hyvää muttei liian vaativaa tallia??? : )

      p.s olen siis ratsastanut 7 vuotta

      • HildaMäki

        Onko Porvoo tai Askola liian kaukana? porvoon: Porvoon Ratsutalli Askola: Tiinan Tinkertalli (Tinkertalli)


    • W.E

      hei ootteko käyny ruoveden ratsutalilla?? ja muistatteko siellä semmosen Elli nimisen Eestinhevos tamman se on säkältää noin 148-150cm??

    • W.E

      se on väriltään ruunikko tai voisko sanoo villi ruunikko oli kuulemma äkäinen

    • W.E

      eikö kukaan pidä Ellistä???

    • allu9

      Laaksola is the best!!

    • Sipsi

      musta on ainakin Jokirannan ratsukoulu. Opetus on tosi hyvää, ja hevoset tosi kivoja, myös ratsastuksen opettajat on kivoja, ja talli on muutenkin siisti.

    • korppari1

      Korpikylä!!!
      Noora särösalmen tunnit on parhaitaaa! :)

      Lemppari hepat on:

      Futurama "futu" Tamma rodusta ei tietoo mulla
      Knaster "nasse" Ruuna Vuonohevonen
      Girl "kiki" Tamma Ei tietoo rodusta...
      Ja vielä Victory "viki" Tamma Rodusta ei tietoo... ja se imppaa :DD

      • korpparii♥ KiKiPonny

        Niin on!!! ;D
        Mutta en tykkää Futusta ja myydystä vikistäkää en tykänny..
        Lemppari on ehdottomasti Girl eli KiKi♥♡♥
        Ja se on eestinponi♥
        Myös ihanii o nasse, bella, vikker, via, fidel...tosi ihanii kaikki! (Paitsi hampton ja osa muist hevosist...) :D mut KORPPARI IS BEST!


      • korpparii♥ KiKiPonny

        Niin on!!! ;D
        Mutta en tykkää Futusta ja myydystä vikistäkää en tykänny..
        Lemppari on ehdottomasti Girl eli KiKi♥♡♥
        Ja se on eestinponi♥
        Myös ihanii o nasse, bella, vikker, via, fidel...tosi ihanii kaikki! (Paitsi hampton ja osa muist hevosist...) :D mut KORPPARI IS BEST!


    • tyttöneeeeeeeeeeen

      Talli onnenpotku on ihana. Siell pienin poni o n.100cm ja isoin n.185cm et silleen. Amanda on paras!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Primus talli on kyl ihan ok varsinkin sielt Rose Willy ja Biinuska:DDDDDDDDDDDDDDD

    • hanskuu3

      Mun mielestä (siis paras talli jossa käyn), on luumäellä, suoanttilassa Sarin talli!! Laadukkaat varusteet, hoitopakit ja kaikkkkkkki!! Hyvä hiekkakenttä (ei maaneesia) niin ja sitten Ullan talli lappeenrannassa mutta lopetettiin jo :(

    • Anjudd

      KT-talli on paras Huittisissa. Palkattu ratsastuksen opettaja. Hevosia kaiken kokoisille ja taitoiselle. Maneesi, kenttä maasto jossa voi mennä hevosilla. Hyvä opettaja. Varusteet hyvät. Yms......

    • Handu.

      Vanhamäki!Ehdottomasti!Tosi kiva henkilökunta,hyvä ruoka,hyvät hevoset,hyväkuntoiset maneesi,kenttä,maasto,maastoesterata yms.,muita hyviä harrastusmahdollisuuksia esim.kanootilla soutamista,seinäkiipeilyä,kuntosali yms.
      Suosittelen käymään! :)
      http://www.vanhamaki.fi/

      Hankasalmen ratsastuskoulu on myös tosi kiva paikka! :)

    • östishoods

      Östersundomin Ponikoulu Helsingissä!

    • Sallyfani96
    • Hyvä talli

      Laaksolan ratsutila (www.laaksola.fi) on paras!
      Mukava henkilökunta ja ihanat opetus hevoset :)
      Parempia saa hakea...

    • jossi1

      Jarvantarha

    • VuokkoHullu

      Niemenpellon talli!!

    • kokemusta on

      Huonoin talli ehdottomasti parkanon ratsastustalli! siellä hevosia kohdellaan huonosti, melkein kaikilla liian pitkät kaviot tai ne on tosi laihoja.

    • SUOSITTELEN

      suosittelen liedenpohjassa katrin tallia. se on tosi pieni talli.

      siellä hevoset on: eku ruuna eestinhevonen. luna tilastoponi tamma. enni risteytysponi siinä on ainakin new-forestia, tamma, enni on täl hetkel vuokralla. walter on kouluttamaton risteytysponi jossa on ilmeisesti shetlannin ponia ja russ ponia sillä voi kuitenkin mennä vähäsen kokeneemmat. rulle on lämppäri ruuna.
      lissu on 32 vuotias eli vanha lämppäri joka on iästään huolimatta vielä pirtsakka tapaus. se on aina välillä tunnilla sillä ei hypitä esteitä enään. venetti on pv tamma eniten kisakäytössa. ei käytetä juurikaan tunneilla. se on vasta 6 vuotias herkkä tyttönen. ratsastuksenopettaja ja tallin omistaja on katri poukkula, hän on tällä hetkellä 30 vuotias. hän on aina mukavalla päällä. tunnit ovat halpoja tunti maksaa 15euroa puolituntia 9euroa ja olikse talutuskierros 2euroa.

    • KT-talli:::))))

      Anjudd oot oikeessa :) kt-talli on parat 4ever ja siellä on parhaat hevoset ja poniit! mut nyt on kuollu yks vanhin pappa :( siti paras talli:))!!! ja paras ope!!

    • Vinkku♥

      Tyttöneeeeeeen:Talli Onnenpotku on best!Mut Vinkku ja Rontti kyl on kuollu vähä aikaa sitte.R.I.P. Vinkku♥

    • husöläinen

      Husö on tosi hyvä talli! Hevosia hoidetaan hyvin ja siistit tilat kaikinpuolin. Tosin aika kallis paikka ja omistaja vähän ärsyttävä. Kaikista talleista missä oon käyny tasokkain opetus. Kesäleirit oikein kivoja, mutta tosi paljon leiriläisiä yhdellä leirillä, varmaan noin 40. Hevosten tilat on niin upeat, että harvoilla talleilla esim on noin valtavia laitumia. Voin suositella lämpimästi!

    • husöläinen

      Ratsutila Onnen Apila, eli ROA Vantaalla on ihan ok talli. Hevoset ovat kyllä hyvätasoisia ja mukavia, mutta tilat voisivat olla ehkä hiukan suuremmat. Karsinat ensinnäkin voisivat olla vähän isompia ja sateella tallin katosta tulee vesi joistain kohti läpi. Tarhat ovat todella mutaisia, jos on satanut ja muutenkin, paitsi talvella - uppoaa melkein polviin saakka. Kenttä on ympäri vuoden ihan hyväkuntoinen ja opetus on perushyvää. Hyvät maastoilumahdollisuudet. Mutta ensimmäisen kerran missään tallilla koin ikävää tallihenkeä. Pari tallityttöä äyskivät minulle, jos kysyin jotain ja toinen valitti ilkeästi esim hevosen verryttelystä minulle ja monesta muusta asiasta, vaikka olinkin tehnyt kaiken huolellisesti. Ilmapiirin puolesta en suosittelisi! Omistaja tosin on reilu ja huolehtii hevosista parhaansa mukaan. Vielä miinuksena, että tallissa on hieman sotkuista. Ihan ok halpa paikka, mutta kaikille se ei sovi.

    • husöläinen

      Toinen huippupaikka Husön lisäksi on mielestäni Vehmaan talli Juvalla. Se on halpa, mutta erittäin viihtyisä, siisti maalaistalli jossa erityisen hyvä tallihenki, parempi kuin missään muualla. Aina on joku valmiina auttamaan! Hevosia ja poneja löytyy yhteensä noin 15 ja jokainen on vähintään peruskoulutettu. Leirit ovat aivan huippuja! Oon ollut kahtena kesänä peräkkäin. Kauheen korkeita ei kyllä hypätä. Rannalle yleensä mennään uimaan samalla, kun hevosia uitetaan, sillä sinne on matkaa 3km. Leirimajoitus on kahdessa aitassa aivan tallipihassa, ei siis ollenkaan missään pitkän matkan päässä. Molempiin aittoihin mahtuu noin 6 hlö ja pari nukkuivat omistajan talossa. Aitat voisivat olla isompia, sillä siellä on hieman ahdasta. Ei muuta moitittavaa. Vehmaan tallilla on ehdottomasti parhaat leirit!

      • aloittelija

        Joo vehmaa on tosi kiva. Käyn siellä tunnilla ja tallilla on kiva henki ja paljon erilaisia hevosia.


    • glorious

      Hartolassa Unetun hevostila on mukava ja kohtuuhintainen ratsastuspaikka, jossa miellyttäviä opetushevosia. Minusta ratsastajien kannattaisi kinnittää huomioita hevosten olosuhteisiin. Onko niillä riittävän isot karsinat ja saavatko ne ulkoilla päivittäin vapaa-aikanaan? Jos hevosten olosuhteet ovat kunnossa, ne ovat yleensä kilttejä ja rauhallisia, sekä helppoja käsitellä ja ratsastaa. Tärkeää on tietysti myös opetuksen hyvä laatu.

    • vikellysfani

      Laaksolan ratsutila kangasalla on paraaas!

    • Minä:}

      Laaksolassa itseki ratsastan ja se on ihana ja mahtava paikka

    • W.A

      Ponimaa!! sijaitsee Oriveen pikku kyläs ei iso mutta tosi ihana!



      lemppari ponit: SUOSITTELEN LÄMPIMÄSTI!!!!

      Larona kutsari Larppa

      Pikku-ukko kutsari Pikkis

      Mindy kutsari Mindy

    • Minä vaan :)

      Itse olen vasta aloittelija ja olen käynyt Puolikuun ponitallilla ja kans siellä kuumassa :) Molemmat ihan hyviä paikkoja :)

    • <33

      Onnenperän talli ja korpikylän talli
      Onnenperä on aika pieni mutta siellä on ehkä hiukan parempaa opetusta
      Korppari taas on yksi suurimmista ratsastuskeskuksista mutta siellä ei ole niin hyvää opetusta eikä avustusta.

    • Älä välitä musta! ;)

      Tolkinkylän ratsastuskoulu on ehdottomasti susikkini! Monilla talleilla olen käynyt, mutta Tolkinkylän ratsastuskoulu on paras!! :)

    • PikkuPoni

      Mielestäni Sammin ratsutila on ehdottomasti paras paikka koska:

      - Kiltit ja osaavat hevoset ja ponit
      - Hevosten käsittelyyn keskitytään tavallista enemmän
      - Hyvät maastot maneesi ja kenttä
      - Parhaat leirit - Hyvä ohjelma, lampi sauna ym.
      - Osaava ja erittäin mukava ratsastuksenopettaja
      - Siellä mennään klassista eli tietoista ratsastusta
      - Talli ja pihapiiri ovat älyttömän siistejä
      - Saa itse toivoa hevosta tunnille
      - Tuntilaiset mukavia
      - Ryhmätaso aina sopiva
      Vielä olisi paljon perusteluja, mutta tuossa tärkeimpinä pitämäni :)

    • Mäkelä<3

      Mäkelän ratsastuskoulu

    • ...

      TOLKINKYLÄN RATSASTUSKOULU ja PALMUN RATSUTILA

      • cloef

        tolkinkylällä on ainakin ylikalliit hinnat.. 40€ siitä että saa ratsastaa 5hkl ryhmässä?..
        Mun mielestä pykälänmäen hevostila vaikuttaa mukavalta :) jos asuisin lähellä nii kävisin ratsimassa siellä ;D
        Palmu vaikuttaa ihan ookoo paikalta :)


    • Ec tavela<3

      Equillence center tavela!!!( kangasalla) on ihan paras! Sellanen kilpa talli, ihan normi opetusta mutta mahdollista osallistua harjotus kisoihin joita siä on säännöllisin väliajoin (sunnuntaina on nyt este kisat(harjotus)) sairaan hyvää opetusta! Käykää kattoon netistä kirjottakaa hakusanaks: Equillence center tavela

    • pihkalaaa

      Pihkala on paras

    • heppalove

      Parkanon ratsutalli on ihan SURKEEEE! Hevoset on niille vaan tapa ansaita rahaa siellä ei oo ees kuivikkeita! Eikä juoma-astioita laitumella...

    • sigli

      Käyn ite Joensuun ratsastus opistolla.
      Siellä on ihanan iso maneesi. Ja talli on mukava ja opetus on on laadukasta. Laitumia on paljon.
      Ihkut hevoset:
      Tappi
      Sulo
      sigki
      Peppi
      Into
      Jaakko

    • Ridaaja

      Tuomarinkylän ratsastuskoulu!

    • odinonparas

      Vaellustalli Aurinkolaukka! Siellä on ihanat leirit, vaellukset, tunnit, ihmiset ja hevoset. Odínn on paras <3!

    • eao

      Tallien TOP5:
      1. Mikkolan ratsastuskoulu
      2. Similän ratsutila (ratsastan siel)
      3. Tortolan tallit
      4. Yli-tokon vuonohevostila (naapuris ratsastan siel)
      5. Islanninhevostalli alfadis

      Mikkolas, Tortolas ja Yli-tokol oon ollu leiril. Similä on mun pääratsastus paikka. Yli-tokoil tulee käytyy tuntien lisäksi myös muuten vaan. Alfadis on paras vaihtoehto jos tahtoo esim. Vaelluksen.
      TOP3 Mikkolan hepat:
      1. Nicki<3
      2. Elsa
      3. Maikki
      TOP3 Similän hepat:
      1. Leimu<3
      2. Kukka
      3. Jone
      TOP3 Tortolan hepat:
      1. Friida<3
      2. Shakira
      3. Silla
      TOP3 Yli-tokkojen hepat:
      1. Valo<3
      2. Lempi
      3. Jenkka
      TOP3 Alfadiksen hepat:
      1. Bangs<3
      2. Stjarna
      3. September

      En ole jostain syystä käynyt yhdelläkään huonolla tallilla niin vaikee sanoo siitä. XD

    • Pyryfani

      Omasta mielestäni paras on Hepolan talli. Opetus on laadukasta, jokainen ratsukko huomioidaan ja tunnilla ratsstaa 4-6 henkilöä eli pienet ja tehokkaat ryhmät. Ohjelma on monipuolista vaikkei maneesia olekaan. Talli ympäristöineen on siisti, hevosilla on tilavat tarhat ja karsinat, ne saavat ulkoilla paljon yhdessä ja pitkiä aikoja kerrallaan. Hoitajat ja opettaja ovat ystävällisiä. Tuntilaisille opetetaan myös hevosten käsittelyä ja kaikenlaisia tallihommia. Hevoset ovat monipuolisia ja yhteistyöhaluisia, mutteivät tylsiä 'automaattiponeja'. Ne eivät myöskään vaihdu koko ajan, joten niihin "uskaltaa" kiintyä.
      Ilmapiiri on hyvä ja ylipäätäänkin kaikkia eläimiä kohdellaan erinomaisesti
      Opettaja osaa asiansa, on vastuullinen, mukava ja helposti lähestyttävä, esim. Poikkeava tuntiaika on helppo sopia. Ihan paras paikka! :) ♥

    • Mk11w

      Mun mielestä yks hyvä on Aulangon ratsastuskoulu.Se on vuoden talli 2013 , srl hyväksymä, saanut laatu talli merkinnän ja siellä on mielestäni hyvä opetus. Siellä on aina siistiä ja tavarat ovat paikallaan.

      • Anonyymi

        Joo! Aulangolla (Hämeenlinna) laadukkaat maastoreitit, järvi Tallin vieressä joten pääsee uittamaan, ja Salla Varentilta saa hyvää opetusta! (HUOM KAIKILLE, HOYARD'S TYSON ELI RISTO ON BEST)


    • Takalantalli

      Takalan Talli <3 oon käynyt kohta 10 vuotta, ihan paras paikka!

    • 69696969

      Mun mielestä Ponilaakso on paras talli. En ole vielä paljoa ratsastellut muualla mutta siellä opetus on todella hyvää, kerrotaan mikä menee väärin ja mikä oikein yms. Hevoset on todella mukavia, on pieniä suuria pirteitä "laiskoja" ja kaiken laisia. Siellä on myös välillä este ja koulu kisoja joihin saa osallistua haluamallansa tunti hevosella jos sitä ei ole jo varattu liian monta kertaa ja tietenki pitää maksaa pieni maksu. Siellä on myös aivan mahtavat leirit kannattaa mennä!

    • vikker

      minusta paras talli on kylä-hentilän talli ja korpikylän talli. kylä-hentilästä paras hevonen on Tomu. Ja korpikylän tallilta parhaat on Vikker ja Nasse. Bella ei ole enään suosikkini, koska alkoi ihan villiksi yksi tunti joten sain aivan kauhean trauman!

    • poni876

      Mun mielestä laajavuoren talli on aika hyvä

    • Saka03

      Mun mielestä ruhala on paras paikka siel top 3 hevoset on:
      Atlantis "Atte" eestinhevonen ruuna
      Ilo-Santeri "Santeri" Suomenhevonen ruuna
      Duchesse "Sissi" ratsuponi tamma

    • JasminJ

      Minun mielestä paras talli on Muhosentalli.

    • surullinenert

      Espoon ratsatsutalli oli ehdottomasti paras paikka, kävin siellä jotku 3 vuotta mutta sitte muutin amerikkaan ja ei oikein voinu enää, lopetettiin nyt kesällä vuokrasopimuksen takia. Oli ihan paras paikka, siisti talli ja muut tilat, hyvin tilava maneesi ja kenttä(2 niitä), opettaja oli todella hyvä ja opin paljon, hypättiin ja tehtiin kaikkea hyvin monipuolisesti, ponit oli ihania, paras oli mielestäni Pom joka oli sellanen aikasta kirjava(hiekanvärinen) noin 115-120cm ja hyvin siro. Toivon ettei ponit lähe kauas ja että saan joskus tietää olinpaikan.

    • tiina1111

      Gråstenin yksityistalli Pieksämäellä.

    • Ihaniatalleja

      Lekotalli, Rouhialan talli, Rokkalan talli (lopettanut) ja Mäenpään kartanon ratsastuskoulu.

    • Sohvifani

      Musta Vehmaan talli Juvalla on paras talli:)Mul on siellä hoitsu ja käyn auttaa töissä aina lomilla:3 Mukava pieni talli jossa on hyvät maastot ja hyvä opetus:-) Kannattaa käyä!

      PS. Jos tiiätte jonkun nettikaupan suomesta tai jonkun hevos liikkeen jossa myytäisiin esim. Pinkkejä suojia ja satulahuopia niin ilmottakaa :)

    • mikkonen3

      Tallin hyvyyden näkee kun katsoo alusien paksuuden, onko hevosilla heinää ja minkä laatuista, pääsevätkö laitumelle vai ovatko vain hiekkatarhoissa, ovatko hevoset laihoja, onko hevosten toiminta monipuolista vai kierretäänkö vaan maneesissa ja kentällä ym.

      • Kissaonomena

        Oon tälläne vaeltelija ja käyn tyylii jokapaikas :DDDDd

        Mut talleja:
        Ratsastuskoulu Hubertus (Lappeenranta)
        -HuBsilla on monenlaisia ja rotusia hevosia. Aina suokeista saksan ratsuponeihin.
        Ponilaakso
        (Keuruu)
        - Hyvin paljon leirejä ja kaikennäkösiä toimintajuttuja. Monia hevosia joista valita millä menet.
        Hevospankki
        (Yyteri, Pori)
        Rantavisiittejä rakastaville hevoshulluille sopiva täydellinen kattava kokonaisuus! Muutama tuntihevonen, ja jonkinverram leirejä.
        Viikilän Hevostila
        (Merikarvia, Pori)
        -Hevostilalla hurjan paljon kaikkea oheistoimintaa!! Alkeisleirejä ja tunteja, maastoilua ja koulu-sekä estetunteja. Myös ponitalutusta ja kärryajelua.
        Ratsastuskoulu Chapel
        (Pori)
        - Monia hevosia, erittäi kilttejä ja hyvin koulutettuja. Eri tasoisille ja luokkaisille ratsastajille tunteja.
        -----------
        Mun top-3 noista on Ponilaakso, HuBs ja VH :)


    • ratsastuskeskusViikki

      Itse suosittelen Ratsastuskeskus Viikkiä
      todella hyvä ilmapiiri
      kaikki henkilöt tallilla ovat iloisia ja aina valmiita auttamaan
      aika uudet ja siistit tilat
      maneesi
      kiltit ponit
      poneja hoidetaan asiallisesti, ja niillä on parhaat mahdollsiet olot!
      taitavat ja todella mukavat opettajat
      suuret tarhat poneille, joissa ne tarhaavat tamma ja ruunalaumoissa päivällä
      maastoesteet
      todella monipuolisia ja mukavia tunteja joissa kehittyy nopeasti ja huolellisesti
      Voisin jatkaa listaa loputtomiin, mutta aika taitaakin loppua hieman kesken. Kannattaa ehdottomasti kokeilla!!

    • Paraspaikkaaa

      Ehdottomasti rehndahl!!!! Kivat ja osaavat ponit, hyvä opetus, hyvän kokoset tunnit, mukava hennilökunta!!!

    • lepuskissaratsasteleva

      Leppävaaran ratsastuskoulu (espoo), ihanat ponit, hyvät opettajat, auttavaiset hoitajat, valmennusmahdollisuus, ainoa miinus on että kentät ovat pieniä ja ratsastajia on paljon yhdellä tunnille

      • jokuratsastaja

        voisiks kertoo lepuskin hevosista ja poneista? (millasii ne on ridates ja hoitaes


    • tallillaratsastava

      Mintun talli, super hyvä opetus, kehittyy nopeasti, kiltit ja tasokkaat hevoset, ihan sika hyvät maastot, kenttä ja maneesi, hevosista huolehditaan hyvin ja hyvä ilmapiiri. Oon oppinu täällä paljon ja kehittyny nopeemmin ku kuvittelin. Lisäksi opettaja(tallinomistaja) on huumorintajuinen ja mukava, mutta ei kuitenkaan turhan lepsu. Tunnit on tosikivoja ja vaihtelevia.

    • MindyOnParas

      Ponimaa Eräjärvellä, Orivedellä on ihan paras! Se on pieni paikka mutta siellä on ihanat ja kiltit hevoset ja ystävällinen opetus. Olen ratsastanut siellä n. 4 vuotta. Toiseksi paras on Sappeen Ratsutila Sappeen Laskettelukeskuksen lähellä. Siellä on hyvä opetus ja osaavat hevoset joilla on kisattu paljon. Siellä on myös modernit tilat, hyväkuntoiset varusteet ja ratsastus simulaattori.

    • ratsastustyttö

      oisko teillä kokemuksia tolkinkylästä tai perniön ponitallista? ja voisitteko kertoa samalla tolkinkylän ja perniön hevosista ja poneista? :) mutta siis käyn itse etelä vantaan ratsastuskoululla <3 se on ihana talli ja ihanat hevoset mutta en itse kehity siellä hirveän hyvin :( mutta on yksi talli jota en voi suositella! se on talli onnenpotku D: ratsastin siellä aikoinaan ja voin kertoa että sain mennä yhdellä hevosella siellä :( kysyin että saisinko mennä muillakin mutta ei! ei tapahtunut mitään! hevoset ovat aika huonosti koulutettuja ja laiskoja :/ ja siellä on vain shettiksiä :( en siis sano että shettikset olisivat kauheita vaan tarkoitan sitä että se on huono juttu aikuisille/junnuille.

    • Minä.Olen.minä

      RATSUNAINEN!!!!!!!!!!!!♥♥♥❤❤❤💖💖💖🐾🐾♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

    • Ponylover

      Mun mielest parhaita talleja on peikin talli, rautalammin ratsastuskoulu (tai mikä onkaan) tiinantalli (soinissa, seinäjoel en oo käyny) ja sahalan talli oli mut se lopetettiin:(

    • Parastalli

      Paras talli on Etelä-Vantaan ratsastuskoulu! Paras opetus ja parhaat hepat ja ponit❤️Maneesi ja kaksi kenttää löytyy, laidun myös. Siellä järjestetään kerran kuukaudessa este-ja koulukisat ja harjotuskilpailuita myös muutaman kerran kuukaudessa. Hepat ja ponit laitetaan itse kuntoon ja tunnilla aina käydään kaikki askellajit läpi. Estetunteja on 4kertaa puolessa vuodessa, mutta voi myös mennä estevalkkuun! Paras mahdollinen tallihenki myös!

    • bestttt

      parhaat ehdottomasti hankasalmen ratsastuskoulu ja vuohimäen ratsastuskoulu❤️ molemmissa tosi amattimaista ja mukavaa porukkaa. molemmat on valittu joskus vuoden ratsastuskouluiksi ja ovat myös srl:n laatutalleja. mahtava opetus ja ihana henkilökunta molemmissa. vuohimäessä oon käyny vaan leireillä pari kertaa mutta paras ja ikimuistoisin leiripaikka missä oon ikinä ollu. niin ihania asioita kokenut ja kehittynyt siellä ratsastajana. hankasalmella käyn vakituisesti ja ei ole mitään miinuksia. työntekijöille kiitosta ihanasta huomioonottavasta työstä. siellä hevosia hoidetaan rakkaudella ja katsotaan että kaikilla on hyvä olla. myös ratsastajilla. ihanan lämminhenkinen porukka ja taitavat hevoset.❤️ lempihevonen hankasalmella: Roseria (tai Roope tai Pandora) | lempihevonen vuohimäellä: Offi tai Laurus. parhaita kyllä kaikki❤️

    • Hepot

      Täytyy sanoo et jos oot "täydellisen" istunnan oppinut tos ajaa nii aika helkkarin hyvii opettajii. Mulla on oma hepo mut sitä ennen kävin Metsäkylässä. Hyvät opettajat ja kivat hevoset. Käytännön asioita tehtiin tosi vähän:( esim ei siivottu karsinoita, talutti heppoja ja aina ei saatu edes varustaa itse. Hyvä paikka silti. Maskun ratsutila ihan jees mut osa hepoista vaatii kyl vähän taitavammaksi ratsastajan, tarhat pieniä ja sotkusia, tunnit joskus vähän yksipuolisia... Kiva tiivis yhteisö ja mukavat ihmiset

    • evrkonparas

      Etelä-Vantaan Ratsastuskoulu on ehdotttomasti paras paikka! ❤️

    • Parastyyppi

      Minun mielestä parastani on korpikylän ratsastus keskus

    • tolkinkyläsuositus

      Ehdottomasti Tolkinkylän ratsastuskoulu! Ihan paras paikka, opettajat kannustavia, ymmärtäväisiä ja ystävällisiä kaikille. Paikka on todella siisti! Todella hyvää opetusta ja kaikkia huomioidaan tunnilla saman vertaisesti!

    • Anonyymi

      Mun lempparit on ehdottomasti Laaksola ja Ruovesi!

    • Anonyymi

      Capri-Talli daa

    • Anonyymi

      Onko täällä tallilla parhaat hevoset

    • Anonyymi

      Liperinratsastuskeskus on kyllä hyvä siellä on koulutetut hevoset olen oppinut kaiken minkä olen halunnut ja siellä pääsee hoitamaan hevosia se on kyllä semmoinen talli missä kaikkien pitäisi käydä

    • Anonyymi

      en osaa sanoa yhtä. sanon kolme. elikkäs:
      Pikkupihlaja, Hyvinkään Ratsastuskeskus, ja Sassi Talu (virossa).
      jälkimmäisessä oli suomea puhuva opettaja. hyvä juttu. pikkupihlaja on nykyisen kosken tallina. onko sellaista kuin blackbackan talli enää olemassa?nimi on voinut vaihtua . nim. exhevostelija

    • Anonyymi

      ja hyvinkään ratsastuskeskuksen parhaat hevoset:
      1.Ressu!
      2.Mortti
      3.Dust.
      4.Flicka.
      5.Lappu.
      6.Vallu.
      7. Vertti.
      8. Polo.
      9.Ulex.
      10.Moomi!
      11.Retu
      nim. exhevostelija

      • Anonyymi

        siis oli joskus noin vuonna 2001!
        nim. exhevostelija


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        siis oli joskus noin vuonna 2001!
        nim. exhevostelija

        taikka 2002 en muista ihan tarkkaan vuotta!
        nim. exhevostelija


      • Anonyymi

        viimeisimmät suositummat:
        1. Saku (Sakris)PunaRautias? ruuna
        2.Fanta (Fantasy Face)Ruunikko? tamma
        3. Ravanna (Ravannah) TummanRuunikko? tamma
        4. Pilvi (Pilven Lahja) rautias? tamma
        5. Kapsu (Kapitano) Tummanrautias? tamma
        6. Voltsu (Volli)rautias? ruuna
        7. Pähkinä (Pähkel) Tummanruunikko? tamma
        8. Välkky (Koto Välays) punarautias ?ruuna
        9. Ruby (Rubella Fortunata) ruunikko ?tamma
        10. Ossi (Pilven Helios) hopeanruunikko? ruuna
        11. Sepe (Sepetius) vaaleanpunarautias? ruuna
        nim. exhevostelija


    • Anonyymi

      pikkupihlajan parhaita hevosia olivat:
      1. Pihla.
      2. Karkki.
      3.Vesku.
      4. Iitu.
      5. Karo.
      6. Unski.
      7. Riina.
      8. Kauhu.
      9. Eki.
      10.Pimu.
      11.Senna.
      12. Loiste.
      13. Domino.
      14. Ässä.
      15. Liisi.
      16. Jane.
      17. Loistawa.
      nim. exhevostelija

      • Anonyymi

        nykyinen kosken talli! yksityinen.
        nim. exhevosteli.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        nykyinen kosken talli! yksityinen.
        nim. exhevosteli.

        AIkas filunki omistajat


    • Anonyymi

      en enää hevostele eettisistä syistä!
      nim. exhevostelija

    • Anonyymi

      sassi talun parhaat hevoset:
      1. Saura.
      2. Modern Hot.
      3. Maxwell.
      4. Viva champagne.
      5. Elfa.
      6. Papaya.
      7. Havanna III.
      8. Arpa.
      9. Holly Dolly.
      10. Ateno.
      nim. exhevostelija

    • Anonyymi

      osa näistä myyty suomeen! ollut esim. ratsupoliisin käytössä!
      nim.exhevostelija.

      • Anonyymi

        numero seiska oli muuten pikkupihlajassa ! muita sinne tuolta myytyjä hevosia tai poneja?!
        nim. exhevostelija.


    • Anonyymi

      Vaahteramäen ratsastuskoulu on paras

    • Anonyymi

      en osaa sanoa .

    • Anonyymi

      ratsastus on nykyajan hevostytöille ja hevospojille liian kallis harrastus!

    • Anonyymi

      Kotikulman talli. Kotikulman tallilla on paljon hevosia ja poneja, kaksi hyväkuntoista kenttää, isot laitumet, kaksi maastoilumahdollisuutta, toinen noin puolentunnin kestävä pehmeäpohjainen kierros laidunten ympäri, toinen noin 50min kestävä, vähän autotietä sisältävä monipuolinen ja kaunis metsäreitti, paljon ammattimaisia ratsastuksenopettajia,aina löytyy joku tuuraamaan, hyvää ja kokenutta valmennusta, tunteja kaiken ikäisille ja kokoisille. Suosittelen! IHAN PARAS TALLI!!

      • Anonyymi

        Kotikulman tallilla en kehittynyt itse yhtään, poneilla oli häntäremmejä ja muuta, enkä pitänyt opetuksesta. Enjalan tallille vaihdettua sain tietää paremmasta ja siellä oon kehittynyt tosi paljon ja opetus on super hyvää! Omistaja on ihana ja positiiven ja kisoja on 7 vuodessa. Paljon hevosia, eli kaikille löytyy varmasti oman tyylinen heppakaveri👍🏻Hevosilla on erinomaiset oltavat ja hoito on yksilöllistä. Tarhat on sopivan kokoiset ja kesällä pääsevät isoille laitumille. Enjalassa on myös hoitohevos- mahdollisuus, josta itte oon pitäny tosi paljon🥰Enjalassa on maneesi, sekä ihan vasta uusittu kenttä. Molemmissa on tilaa pitää koulu- ja estekisoja. Ilmapiiri on tosi hyvä, eikä itellä oo ainakaan mitään valitettavaa. Enjala on myös valittu srl laatutalliksi. Tunteja on kaiken tasoisille ja kisaluokkia myös. Suosittelen vahvasti kokeilemaan Enjalaa!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kotikulman tallilla en kehittynyt itse yhtään, poneilla oli häntäremmejä ja muuta, enkä pitänyt opetuksesta. Enjalan tallille vaihdettua sain tietää paremmasta ja siellä oon kehittynyt tosi paljon ja opetus on super hyvää! Omistaja on ihana ja positiiven ja kisoja on 7 vuodessa. Paljon hevosia, eli kaikille löytyy varmasti oman tyylinen heppakaveri👍🏻Hevosilla on erinomaiset oltavat ja hoito on yksilöllistä. Tarhat on sopivan kokoiset ja kesällä pääsevät isoille laitumille. Enjalassa on myös hoitohevos- mahdollisuus, josta itte oon pitäny tosi paljon🥰Enjalassa on maneesi, sekä ihan vasta uusittu kenttä. Molemmissa on tilaa pitää koulu- ja estekisoja. Ilmapiiri on tosi hyvä, eikä itellä oo ainakaan mitään valitettavaa. Enjala on myös valittu srl laatutalliksi. Tunteja on kaiken tasoisille ja kisaluokkia myös. Suosittelen vahvasti kokeilemaan Enjalaa!!

        Oon ratsastanut Kotikulman tallilla 8v 2xviikko eikä yhdelläkään ponilla tai hevosella oo ollut häntäremmiä? Tietenkään kotikulman talli ei kaikille sovi, koska se on sellainen pieni mukava hevostila jossa mennään hevosten ja ponien terveys ja onnellisuus ensin, sitten turvallinen ja mielekäs harrastaminen ja sotten vasta hikihatussa treenaaminen.


    • Anonyymi

      Ratssstuskoulu zilpa<3

    • Anonyymi

      Joensuun ratsastusopisto! Se on paras! Siellä on maailman parhaimmat hevoset, maailman ystävällisin ilmapiiri, tilat isot ja laadukkaat, varusteet hyvässä kunnossa ja paikoillaan ja mikä parasta, hyvä opetus!

    • Anonyymi

      Palmun ratsutalli on paras!! Siitä on levitetty tosi paljon pahaa, esim Marista. Mutta todellisuudessa tää talli on vaan paras. Ja ihmisten pitäs muistaa, ”paras” talli ei tarkota sitä että se on aina uusin ja hienoin, että jokaisessa karsinassa pitää olla joka päivä eri värinen lukko. Paras talli on sellanen jossa huolehditaan hevosista ja ylipäätänsä toisista. Jossa ollaan kaikille ystävällisiä. Jossa voi vapaasti olla oma itsensä ja kehittyä omaan tahtiin. Jossa saa hyvää opetusta ja kohtelua. Jossa on reilut ja hyvät valmentajat. Sellanen on Palmu. Kannattaa käydä kokeilemassa, siinä yllättyy!❤️❤️

    • Anonyymi

      Papinojan ponitalli on mielestäni paras talli. Kaikki ponit siellä on hyvä tapaisia ja kilttejä poneja. Täydellinen aloittelijoille ja vähän kokeneimillekkin. Hyvät opettajat ja turvallisuus on hyvin tärkeää Papinojalla. Tallilla on tosiaan vaan poneja, pienistä isoihin poneihin asti. Kannattaa käydä Papinojan ponitallin sivuilla sieltä löytyy paremmin tietoa.

    • Anonyymi

      Tolkinkylän ratsastuskoulu on paras talli jolla olen käynyt ja olen käynyt monilla eri talleilla💖🫶🏻🐴🐎 !

    • Anonyymi

      onko semmoista enää kuin blackbackan talli? se oli östersundömissä .Otto (Otto) saattoi olla yksi tallin hevosista mutta en ole varma. tästä on jo niin monta vuotta aikaa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      246
      3913
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2318
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2131
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      92
      2039
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      93
      1704
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1401
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1311
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1297
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      306
      1241
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe