Eturauhassyöpä.

Aarre

Kun on todettu syöpä. Ärhäkkyysasteikossa 4. Asteikko 1-5.

Lääkäri 1: Leikattava pikaisesti.

Potilas pelkää (ehkä?) ja hakeutuu toiselle lääkärille.
Lääkäri 2. Hormoonihoitoa heti, myöhemmin sytostaattihoitoa ja vielä ellei muu auta niin leikkaus.

Onko kyseessä rahastus? Lääkäri 2 myy kovalla rahalla toivoa ja potilasta ei kuitenkaan kaiken jälkeen ole mahdollista pelastaa.

Toteutuvat toiveet. Potilas saa toivoa muutamaksi viikoksi ja lääkäri rahaa.

Näinkö se menee? Odotan kommentteja.

71

19419

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • leikkausta

      Jos syöpä on ärhäkkää laatua, suosittelen pikaista leikkausta. Jos hormonihoito ja sytostaatit eivät auta, syöpä saattaa levitä luustoon asti ja sitten ei ole enää mitään tehtävissä. Kerronpa pari esimerkkiä, miksi olen tätä mieltä.
      Esimerkki 1. Työkaverillani todettiin ärhäkkä eturauhassyöpä (oli tuolloin n. 60-v.). Hänet leikattiin, syöpäsolut saatiin kokonaan pois ja toipui täysin. Tosin aikaa se vei ja sai sädehoitoa "varmuuden vuoksi" täsmäpaikkoihin, mihin eturauhassyöpä yleensä leviää.
      Esimerkki 2. Isälläni todettiin eturauhassyöpä vuonna 2004 (oli yli 70-v.). Ärhäkkyystasosta en tiedä, mutta hänelle annettiin vain hormonihoitoa. Vuoden 2008 alussa todettiin, että syöpä on levinnyt luustoon asti, ja isäni kuoli samana keväänä.
      En ole lääkäri enkä hoitoalan ammattilainen, tämä on vain siis minun mielipiteeni. Mutta joka tapauksessa hoito kannattaa aloittaa mahdollisimman pian, oli se sitten mitä tahansa.

    • kevät 2008

      Minulta leikattiin kev.2008 eturauhanen,oli kapseloitunut, ei etäpesäkkeitä, nyt kolme kontrollia puhtaita.Jälleen työelämässä.

      • tietämätön.

        ja mitä sivuvaikutuksia leikkausesta jäi?


      • Anonyymi
        tietämätön. kirjoitti:

        ja mitä sivuvaikutuksia leikkausesta jäi?

        Impotenssin lisäksi


    • Toivo

      Kannattaisi valita mistä kysyy hoitoa ja miettiä mitä itse haluaa. Itse hakeuduin julkiseen terveydenhoitoon ja valinnan varaa oli. Radikaalileikkaus poistaa leviämättömän syövän kokonaan ja seurantana tarvitaan vain verikokeet 5 vuoden ajan. Siihen liittyy lähes aina impotenssi, operaatio on raskas ja vaativa eikä sitä mielellään tehdä huonokuntoiselle tai iäkkäälle, mutta sen jälkeen voi saada sädehoitoa jos myöhemmin tai operaatiossa todetaan syövän levinneen. Sädehoito vaatii pitemmän hoitoajan ja sen haitat liittyvät syöpäkudoksen tuhoamiseen paikalleen. Julkisessa terveydenhoidossa ei ole rahastusta, mutta silti on valittava ja itse päädyin leikkaukseen ja 6 viikon sairaslomaan. Edes kipulääkkeitä ei tarvittu (narkoosi ja lääkkeitä selkäytimeen). Nykyisin suositaan ulkoista sädehoitoa tai paikallista säteilytystä. Robottileikkaus on metodina paras ja säästävin ja sitä on TAYKS:issä ja HYKS:issä. Veronmaksajille pahuksen kallista potilaalle luksusta eikä privaatissa pääse etuilemaan. Itse suosittelisin jo mielialankin takia tehokasta hoitoa oli se mikä tahansa. Suurin osa syövästä on vähemmän ärhäkkää mutta seurantakin voi olla tehokasta ja sekin vaatii omaa aktiivisuutta. Itselläni vaimo oli aktiivinen, mikä on hyvin tavallista.

      • .jalle

        > Suurin osa syövästä on vähemmän ärhäkkää ......

        Joku osa, kait n 10 % jää tarkkailemaan, ilman että tehdään mitään. Alhaisilla Gleason- arvoilla tuskin on suurta huolta.


      • DaVinci

      • Enkko

        todetiin 2005 ja hoidetiin horm sädehoidolla Psa arvot ovat nykyisin hyvät
        N.o 0,19 eikä mitään vaivoja.


      • sädehoidettu
        Enkko kirjoitti:

        todetiin 2005 ja hoidetiin horm sädehoidolla Psa arvot ovat nykyisin hyvät
        N.o 0,19 eikä mitään vaivoja.

        Er-syöpä todettiin 2/2008 ja hormoonipistos kerran kk:ssa aloitettiin heti. Sen haitat olivat kuumat aallot ja sukupuolivietin katoaminen kokonaan.
        Sädehoito alkoi 6/2008 ja sitä annettiin 36 kertaa, päättyi siis 8/08 , eli tasan vuosi sitten. Pistos lopetettiin samaan aikaan ja nyt lääkkeenä on ollut Casodex tai sitä vastaava pilleri, yksi päivässä.

        Sädehoidon aikana ilmeni tihentynyttä virtsaamista sekä sädetyksen ärsyttämä peräsuoli, joka "istunnolla" teki kipeää, tulipa vähän vertakin. Mutta se loppui parin viikon kuluttua hoidon päättymisestä.

        Eka kontrolli oli 10/08 PSA oli 0,8. Seuraava 2/09 PSA 0,4 ja nyt heinäkuun lopussa PSA oli 0,1. Kunto on hyvä ja sukupuoliset kanssakäymiset alkoivat reilu kuukausi sädehoiton jälkeen. Luultavasti piikin vaikutus loppui silloin, pillerista ei ole isompaa haittaa siinä "hommassa". Ikä on 59v.
        Kyllä tämän kanssa pärjäilee aivan hyvin.


      • Toinen parantunut

        Kovin samanlaiset kokemukset ja valinnat. Robotti on radikaalin leikkauksen teknisempi ja säästävämpi muoto ja poistaa onnistuessaan syöpäkudoksen ja samalla eturauhasen lisukkeineen. Sen myötä poistuu myös siemenen syöksyily ja osa hupia. Lisääntymishaluisten kannattaa myös muistaa tämä valiinnassa myös erektion säilyessä. Tie leikkaukseen on moniportainen ja voidaan keskeyttääkin siirtyen sädehoitoon. Täyden palvelun julkinen sairaala on siis hyvä valinta koska sädehoitokin on kehittynyt ja tulokset siinäkin hyviä. Voi myös kysyä haluaako haitat etupainotteisesti leikkauksessa vai hitaammin sädehoitona jos on hyväkuntoinen alle 70 vuotias ja Gleason enintään 7 (3 4). Alustavat gammakuvaus ja tähystyksen koepalat täydentävät neulalla otettuja näytteitä diagnoosivaiheessa. Herätessä sitten saa tietää jotain ja viimein PAD tehdään operaation jälkeen. Verenhukka on robotilla vähäinen ja toipuminen nopeaa, mutta operaatio silti radikaali. Muiden kokemuksesta oppii ja itse hämmästyin kuinka moni leikatuista oli täysin oireettomia vaimon kehottamia. Eturauhanen on rauhanen ja yleensä suurentunut iän mukana ja tulehdus nostaa PSA:ta "viattomasti". Itse kävin elämäni ensimmäisessä terveystarkastuksessa 70 vuoden lähestyessä "terveenä" ja nyt kontrollit lopetettu. Sairaus ja hoito aiheuttaa aina seuraamuksia eikä ole helppo vaikka hoitoprosessi onkin teollinen.


      • Anonyymi

        Mulle lääkäri sanoi suoraan,että jos saan sydänkohtauksen niin sitä ei elvytetä millään tavalla.Ei edes hieromalla.Pumpussa on vikaa.Katsottiin kai ettei tuota äijää kannata hoitaa.Tulee kalliiksi.Eturauhassyöpäni on gleason 5 3.


    • 59 v

      Leikattu toukokuussa 08, myös kapseloitunut, ei etäispesäkkeitä. Lääkäri suositteli leikkausta johon suostuin heti. Kolme kontrollia, ps-arvo 0. Aluksi virtsanpidätys- ja potenssiongelma, virtsanpidätys nyt aivan normaali, potenssiongelma menossa kokoajan parempaan päin. Kaksikuukautta sairauslomalla, jonka jälkeen töihin. Saman hoitovalinnan tekisin edelleen.

    • C61

      Hei!
      Jos syöpä on eturauhaskapselin sisällä se voidaan leikata tai sädettää. Levinnyttä syöpää ei leikata. Sädehoidettujen potilaiden määrä on jatkuvasti noussut. Se on myös mieskunnon kannalta edukkaampi vaihtoehto. Lääkärin 1. pitäisi käydä potilaan kanssa asiallinen hoitoneuvottelu eri vaihtoehdoista. Kysymyksessä ei ole rahastus. Syöpälääkkeet ovat potilaalle ilmaisia. Syövän agressiivisuutta arvioidaan mm. gleason asteikolla joka on 2-10.

      • robottipotilas

        Hei,

        Minulta leikattiin HUS:ssa robotilla eturauhassyöpä. Kotiin pääsin ensimmäisenä päivänä ja kolme viikkoa olin sairaslomalla. Vaippoja en ole tarvinnut ja nyt alkaa jo mieskuntonikin palaamaan. Ilmeisesti syövän luokitus ja koko vaikuttaa siihen voidaanko mieskunto leikkauksessa säilyttää.

        nim. tyytyväinen potilas


      • PSA 10
        robottipotilas kirjoitti:

        Hei,

        Minulta leikattiin HUS:ssa robotilla eturauhassyöpä. Kotiin pääsin ensimmäisenä päivänä ja kolme viikkoa olin sairaslomalla. Vaippoja en ole tarvinnut ja nyt alkaa jo mieskuntonikin palaamaan. Ilmeisesti syövän luokitus ja koko vaikuttaa siihen voidaanko mieskunto leikkauksessa säilyttää.

        nim. tyytyväinen potilas

        Hei sun heiluville!
        Olen parhaillaan sädehoidossa (hoito puolivälissä). Mitään muuta sivuvaikutusta ei ole hoidosta ollut kuin, että virtsaamistarve on jonkin verran tihentynyt. Tai paremminkin tunne tarpeesta, ei todellinen tarve. Jos tähän malliin jatkuu, niin olen todella tyytyväinen hoitomuodon valinnasta. Linja-autossa joutuu istumaan noin 7000 km, kun käy päivittäin sädehoidossa, mutta matkailu avartaa.


      • delius
        robottipotilas kirjoitti:

        Hei,

        Minulta leikattiin HUS:ssa robotilla eturauhassyöpä. Kotiin pääsin ensimmäisenä päivänä ja kolme viikkoa olin sairaslomalla. Vaippoja en ole tarvinnut ja nyt alkaa jo mieskuntonikin palaamaan. Ilmeisesti syövän luokitus ja koko vaikuttaa siihen voidaanko mieskunto leikkauksessa säilyttää.

        nim. tyytyväinen potilas

        Siunattu robotti! Virtsavaivoista alkanut vaiva johti melko nopeasti eturauhasen poistoon. Kirurgin mukaan leikkaus olisi ollut erittäin vaikea ilman robottia, on mahdollista, ettei olisi täysin onnistunut. Sairaalassa (Tays) neljä päivää ja kaksi kuukautta lomaa, patologin vastaus tulematta. Toivottavasti on kaikki poissa, oli lääkärin kommentti. Muut seurannaisvaikutukset ovat vielä tulevaisuudessa.
        nim. päivä kerrallaan.


      • Anonyymi

        Jos eturauhasen syöpä on kerennyt levätä? Sitä ei leikata.
        Hoito on nais hormoni ja stytostaattihoito, joita tehdään joitakin kertoja 3 VK:n aikoina! Nais hormoneilla Jolla tapetaan kaikki mies testosterenit. Jotka on syöpäsoluille elinvoima.
        Mies testosterenien puuttuessa syöpäsolut ei saa enään ruokaa joten ne kuolevat. Mutta hormonihoito jatkuu kolmen kuukauden välein joka on tarkka päivästään ettei tule katkoksia välissä, jotka pitää myös laskea lähes päivälleen. Yli ei saa mennä! Mutta taakse saa mennä samalle viikolle. Hormoni hoidon sivuvaikutus on kovat vaihdevuodet, kuten naisilla. Kovia kuumia aaltoja jotka pistää hikoilemaan kovastikin. Jossa joutuu pitämään huolen omista neste ja suola tasapainosta.


    • Ota psa vuosittain

      Robottiavusteinen leikkaus oli "hieno" kokemus, yksi yö sairaalassa ja hyvässä kunnossa kotiin. Katetrin poiston jälkeen olo oli mahtava, eikä vaippoja tarvittu yhtään! Mieskuntoa yritettiin runsaan kuukauden päästä, ei ongelmia siinäkään, voi mikä pettymys puolisolle, hän kun ei ole moisesta touhusta kiinnostunut ollenkaan... Gleason 3 3 ja vaihtoehtoja oli seuranta, sädehoito tai leikkaus. Pääni ei kestänyt seurantaa eikä myöskään sädehoitoa ja ainakin tällä hetkellä olen tyytyväinen että leikattiin. Ja mikä erinomainen hoitoketju, maksan veroni mukisematta. Jäi muuten myös eturauhasen tulehdus sairaalaan !

      • jonossa

        nNyt mieheni on leikattu ja kotiutui eilen ja tänään ollut jo paljon pirteämpi ja nyt odotellaan kovasti torstaita ja katetrin poistoa.


      • Ota psa vuosittain
        jonossa kirjoitti:

        nNyt mieheni on leikattu ja kotiutui eilen ja tänään ollut jo paljon pirteämpi ja nyt odotellaan kovasti torstaita ja katetrin poistoa.

        Kyllä sen katetrin kanssakin pärjää. Ompeleen pitävyyden tarkastaminen varjoaineella ja katetrin poisto ovat kivuttomia, joten paranemisiin. Ja kävely lienee paras keino kohottaa kuntoa, itse pyörin kotona kun ulkona oli liian liukasta.


      • Anonyymi
        jonossa kirjoitti:

        nNyt mieheni on leikattu ja kotiutui eilen ja tänään ollut jo paljon pirteämpi ja nyt odotellaan kovasti torstaita ja katetrin poistoa.

        mulla alkoi katetrin letku vuotaa ulostulon vierestä.Housut kusiset


    • jonossa

      kuinka kauan jouduit olemaan leikkaus jonossa.

      • Ota psa vuosittain

        Todettiin yksityisellä lokakuun alussa ja marraskuussa HUS:in viralliseen jonoon, jossa olin vähän yli 3 kk. Jonotus oli ainakin minulle vaikeinta aikaa.


    • erektiopellemaailmal

      mimulla on myös etskuri eli eturauhassyöpä!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      • mulla on psa arvo 6.54 elikkä onko se alkava eturauhassyöpä? ikää mulla on 49.pitääkö mun olla tosi huolissaan?


      • biopsiaan
        humaax kirjoitti:

        mulla on psa arvo 6.54 elikkä onko se alkava eturauhassyöpä? ikää mulla on 49.pitääkö mun olla tosi huolissaan?

        Kyllä tuosta arvosta pitää olla ainakin sen verran huolissaan, että kannattaa otattaa neulanäytteet. Sen tuloksesta riippuen sitten voi rauhallisesti harkita eri vaihtoehtoja.


      • jyrki4
        humaax kirjoitti:

        mulla on psa arvo 6.54 elikkä onko se alkava eturauhassyöpä? ikää mulla on 49.pitääkö mun olla tosi huolissaan?

        Minulla PSA liikkui viimeiset reilu puoli vuotta 6-6 väliä. Otettiin biobsiat ja rauhasessa oli syöpä 4 3 Gleason. Nyt hoitomuodon valinta ja levinneisyyden varmistus meneillään. Kannatan humaaxille näytteiden ottoa.


      • prostata

        Mullakin on etskuri,ja käyn 10-15 kertaa yössä kusella.Huvittaa,kun ei tarvitse nukkua,voin ajatella syvällisiä asioita.


    • humaax1

      tere jyrki4. multa otettiin eturauhasesta näytteet mul ei ollu syöpää.mutta urologi sanoi että psa arvo saattoi nousta lievästä virtsarakon tulehduksesta. kyl oli vaikeaa aikaa kun ootti tuloksia.sitä mietti onko vai eikö.

      • jyrki4

        Hieno juttu että ei ollut. Kannattaa aina tarkistaa, muuten se vaivaa.


      • Anonyymi
        jyrki4 kirjoitti:

        Hieno juttu että ei ollut. Kannattaa aina tarkistaa, muuten se vaivaa.

        dorates parantaa rikkaat.Muutama kymmenentuhatta euroa,ja paranet.


      • Anonyymi

        Ei niistä näytteistä aina löydy vaik syöpä olisikin. Jollakin vasta kolmannella kerralla löyty.


    • eturauhaton
    • kopoine

      psa 11 nyt lähtö kultajyvien ottoon/sädehoitoon

      • fnbdfbv

        Mun psa on110.Vituttaa.


    • onanisti

      Mulla on levinnyt eturauhassyöpä.Paras lääke tähän paskaan:9 millinen pistooli,ja laukaus päähän.

    • fvbdf

      Paras teko.Itsemurha.Vittuako tätä paskaa jaksaa kokea.Yöunet jäävät tuntiin.Kuselle 15 minuutin välein.Ja ne kivut,helvetillisiä.

      • runkkaan

        Sinullahan menee hyvin.


      • fewgfvw

        Joo,ja runkkaaminenkaan ei enää onnistu.Kyrpä ei seiso.Mutta kusettaa.


    • Syövästä_parannettu

      Hei fvbdf

      Ei tuo mihinkään syöpään viittaa, vaan tulehdukseen pikemmin. Hoidata itses kuntoon. Antibiootit ovat hyviä lääkkeitä.

    • näintyhmiälääkäreitä

      Sairastuin eturauhassyöpään psa ol i40 lääkäri ei lähettänyt eteenpäin kun suututin lähetti keskussairaalaan jossa alkoi hässäkkä mutta homma hoitui säde ja hormoonihoito lääkäri kuoli vuoden päästä samaan vaivaan keskussiraalassa annettiin ohje jos psa nousee yli 6 heti tänne älä mene terveyskeskukseen

      • Onanisti

        Psa 90.kusettaa 5 minuutin välein.Ja vituttaa koko ajan.Mikä olisi paras keino lopettaa tämä paska.Sitä mietin.Voi,jos olisin Usassa,jossa jokaisella on oikeus kantaa tuliasetta.Olisi paras keino.


    • Uus-syöpäläinen

      Kyllä terviin voi mennä. Kyllä sielläkin lääkärit osaa lukea PSA-arvoja.
      Mulla vajaa vuositten 4,5
      Kaks kk 33 ja kontrollissa kk sitten 35 ja eikun TYKS:iin ensin luustokuvaukseen ja sitt johonkin vartalokuvaukseen, jossa keskikroppa ja pään alue kuvattiin millin siivuina, eikä mitään löytynyt, paitsi luustokuvasta kyllä. On levinnyt moneen paikkaan. Mutt tilanne kuulemma tyypillinen eturauhassyövissä... ett siis leviää luustoon. Eikä kuulemma tarvetta mennä mitoille ’Liisankadulle’ tms arkkuliikkeeseen ;)

      No enhän minä ole lääkäri vaan potilas, mutt fyysinen kuntoni on parantunut hyvin, tuon PSA:n noususta ja luustolevityksestä huolimatta, huomattavasti

      Enkä siis usko enkä kuvittele ’loppulaskelman’ pikaiseen päättymiseen, vaan jatkan liikuntakuntoiluani ja kuntosalilla käyntejäni normaalisti. Niihin kun olen innostunut ja tykästynyt näin ’aikuiseen ikään’ ehdittyäni
      Ja nautin sinfoniakonserteissa ja oopperassa käynneistäni edelleen

      Katotaan miten käy. Hoitomuodoista kuulen vkon - parin päästä :)

    • poistoleikkaus

      Gleason 7 ja koteloitunut. Haluan robottileikkauksen. SE syöpä on poistettava! En usko sädetykseen, koska kasvustoa saattaa jäädää. Harmittaa mahdollinen erektion menetys ja jos joutuu vaipoissa pitkiäkin aikoja oleen. Mutta ei ole vaihtoehtoja. Ikää vasta 54v.

      • runkku

        Runkkaaminen kuulemma vähentää riskiä sairastua eturauhassyöpää.NO,minä runkkasin/runkkaan 2 kertaa päivässä,ja tätä kesti yli 50 vuotta,ja kuinka ollakaan sairastuin aggressiiviseen eturauhassyöpään.Eli se siitä.


    • Uus-syöpäläinen

      Mulla aloitettiin laajalle luustoon levinneen agtessiivisen eturauhassyövän hoito just hormoonihoidolla, kaksi piikkiä mahaan... lisäpiikki kk kuluttua, estrogeenitason laskemiseksi. Sen sanoivat rauhoittavan syöpää ja sen leviämistä ja niiden ’etäpesäkkeiden sammumista’, kun ko syöpä ei saa enää estrogeenistä ravintoa elääkseen.
      Tää oli siis urologin määräämä tai suosittelema aloitustoimenpide
      Jatkosta en vielä tiedä, kun en ole syöpälääkärin juttusille vielä edes päässyt
      Mutt mitään kortisoonia tarvitsevaa hoitoa en huoli, en!
      Se kun aiheutti sukulaisrouvan sikiölle pahan aivokasvaimen, jonka vuoksi vauva kuoli pian syntymänsä jälkeen
      ...enkä mitään ’kuukasvoa’ itellenikään, vaikka en mikään näyttelynaama olekaan...

      • Anonyymi

        Yöllä vuode kastuu kusesta.Ylösnoustessa otettava tukea.Kohta asennetaan kusipussi munuaisista.Sitten ne päivät menee kusipussin kanssa pelatessa.Vittu ,jaksaako tätä paskaa.Voi ,kun olis ase.Tai muitakin keinoja pitää harkita.Ase vaan olis paras.Mutta ei tätä paskaa jaksa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yöllä vuode kastuu kusesta.Ylösnoustessa otettava tukea.Kohta asennetaan kusipussi munuaisista.Sitten ne päivät menee kusipussin kanssa pelatessa.Vittu ,jaksaako tätä paskaa.Voi ,kun olis ase.Tai muitakin keinoja pitää harkita.Ase vaan olis paras.Mutta ei tätä paskaa jaksa.

        Joo,mulla oli ase.muuta poliisi vei.Pitää keksiä muita keinoja.Hirtto tuntuu vähän kornilta.Yölläkin pitää herätä joka toinen tunti tyhjentämään kolmea kusipussia.Ja yhteen pussiin tulee pelkkää verta.Mutta kohta täältä helvetistä lähdetään omatoimisesti.


    • Uus-syöpäläinen

      Sytostaatti- eli solusalpaajahoitoa tarjosivat, jota en hyväksynyt sen lukuisten voimakkaiden sivuvaikutusten vuoksi - esim vastustuskyvyn nollaan menemisen vuoksi. Eli kaikkipöpöt olisivat pahasta ja pienikin (38°} kuume olisi jo hengenvaarallinen. Vaatinee melkoisen eristäytymisen muusta maailmasta...
      ja Marevaan olisipitänyt vaihtaa 4-5000 €/v maksavaan rohtoon... No tosin siinä olisi tullut vastaan vuosittainen lääkemaksukatto, mutt n 650 € kustannus kuitenkin parin kympin sijaan... Joten ei kiitos!

    • Anonyymi

      Mulla gleason 9. Levinnyt luustossa "päästä varpaisiin". Tällähetkellä hormoonilääkitys. Psa arvo 2,4. Lääkkeistä johtuva hikoilu ja mielialavaihtelu tosi epämielyttävää. Vaan näillä pitää mennä päivä kerrallaan.

      • Anonyymi

        Mulla verenpaine 190/115.Kohta tulee munuaiskatetri.siinä sitten pelleillään kusipussin kanssa joka toinen tunti.Onko tää elämää.aatana ,ehkä vuode pysyy kuivana.


      • Anonyymi

        Miten hoidettu? Vai eikö muuta kuin mainitsemasi hormoonipiikit?
        Mulla on myös moisilla aloitettu. Ekalla piikityksellä PSA putos 60:stä 35:een
        Tän toisen piikityksen vaikutus selvinnee mulle vasta parin vkon kuluttua, kun meen uusiin tutkimuksiin toiseen sairaalaan
        Siellä päättänevät, millä hoidoilla jatketaan...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten hoidettu? Vai eikö muuta kuin mainitsemasi hormoonipiikit?
        Mulla on myös moisilla aloitettu. Ekalla piikityksellä PSA putos 60:stä 35:een
        Tän toisen piikityksen vaikutus selvinnee mulle vasta parin vkon kuluttua, kun meen uusiin tutkimuksiin toiseen sairaalaan
        Siellä päättänevät, millä hoidoilla jatketaan...

        Tällähetkellä vielä vain hormoonipiikki 3 kuukauden välein. Nyt psa 4,4. Muut verikokeet hyvät. Syöpälääkäri meinas ettei vielä mitään syytä hermoiluun. Sairastanut noin 2vuotta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tällähetkellä vielä vain hormoonipiikki 3 kuukauden välein. Nyt psa 4,4. Muut verikokeet hyvät. Syöpälääkäri meinas ettei vielä mitään syytä hermoiluun. Sairastanut noin 2vuotta.

        Mulla oli myös tuo sama gleason-arvo 9 ja PSA 60, jonka eka 3kk:n hormoonipiikki pudotti 35:een ja nyt toka piikki 8,2:een tokan kk:n kuluttua
        Ja sillä jatketaan ja seurataan PSA-arvon ’kehittymistä’, joka lääkärin mukaan näyttää hyvältä :) ...hiuksetkin siis pysyy päässä ;)

        Naisten vaihdevuosien kaltainen hikoilu tyhjästä on pari kertaa noussu pintaan ja kerran koin itseni kehnoksi isäksi lapsilleni, mutt ei sen oon tiennyt ja tuntenut jo ennenkin, kun heidän ollessa pineniä, niin isä eli minä olin aina muka niin kiireinen ja tärkeä, ett en ehtinyt juuri heidän kanssa olla... mutt onneksi äitinsä jaksoi ’paikata’ läsnäolollaan


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mulla oli myös tuo sama gleason-arvo 9 ja PSA 60, jonka eka 3kk:n hormoonipiikki pudotti 35:een ja nyt toka piikki 8,2:een tokan kk:n kuluttua
        Ja sillä jatketaan ja seurataan PSA-arvon ’kehittymistä’, joka lääkärin mukaan näyttää hyvältä :) ...hiuksetkin siis pysyy päässä ;)

        Naisten vaihdevuosien kaltainen hikoilu tyhjästä on pari kertaa noussu pintaan ja kerran koin itseni kehnoksi isäksi lapsilleni, mutt ei sen oon tiennyt ja tuntenut jo ennenkin, kun heidän ollessa pineniä, niin isä eli minä olin aina muka niin kiireinen ja tärkeä, ett en ehtinyt juuri heidän kanssa olla... mutt onneksi äitinsä jaksoi ’paikata’ läsnäolollaan

        Eiku se toka piikkihän annettiin jo ekan kk:n jälkeen
        Eli eka piikki pudotti PSA-arvon kk:ssa 35:een ja toka piikki taas kk:n kuluttua 8,2:een
        Tää toka piikki oli ja on kestoltaan 6kk... joten syksyllä vasta seuraava
        jolloin katsotaan miten jatketaan
        Sytostaattihoidoista oon kuitenkin kieltäytynyt jyrkästi ja sen tää toinen lääkärini hyväksyi koska HUS;lla on muitakin hoitomahdollisuuksia


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mulla verenpaine 190/115.Kohta tulee munuaiskatetri.siinä sitten pelleillään kusipussin kanssa joka toinen tunti.Onko tää elämää.aatana ,ehkä vuode pysyy kuivana.

        Mullakin on munuaiskatetri.Just heräsin sohvalta.Sohva kusesta märkä ,lattiallakin kusta.Vuotaa.Tuli uuden sohvan osto.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eiku se toka piikkihän annettiin jo ekan kk:n jälkeen
        Eli eka piikki pudotti PSA-arvon kk:ssa 35:een ja toka piikki taas kk:n kuluttua 8,2:een
        Tää toka piikki oli ja on kestoltaan 6kk... joten syksyllä vasta seuraava
        jolloin katsotaan miten jatketaan
        Sytostaattihoidoista oon kuitenkin kieltäytynyt jyrkästi ja sen tää toinen lääkärini hyväksyi koska HUS;lla on muitakin hoitomahdollisuuksia

        Nyt PSA on enää 3,2
        Ei se vielä tavoitteessa oo, mutt hyvä laskevaan suuntaan kuiteskin menossa ...ja elämä jatkuu kuten ennenkin :)
        ...no yllättäviä, runsaita hikoiluhetkiä lukuunottamatta

        Pyöräily vain katkesi kk:ksi, mutt ei syövän, vaan nivustyrän vuoksi. Nytt sekin taas jatkuu, niinkuin eläkeläisten vuoroilla kuntosalilla käynnitkin 2-3 krt/vko :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tällähetkellä vielä vain hormoonipiikki 3 kuukauden välein. Nyt psa 4,4. Muut verikokeet hyvät. Syöpälääkäri meinas ettei vielä mitään syytä hermoiluun. Sairastanut noin 2vuotta.

        Rikkaat menevät yksityiselle ja selviävät.Köyhät kuolevat


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mulla verenpaine 190/115.Kohta tulee munuaiskatetri.siinä sitten pelleillään kusipussin kanssa joka toinen tunti.Onko tää elämää.aatana ,ehkä vuode pysyy kuivana.

        Mulla on munuaiskatetripussi.Samaa letkua pitäisi voida pitää 3 kuukautta.Mutta kun se irtoaa jo parissa viikossa,ja taas sairaalareissu edessä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mulla on munuaiskatetripussi.Samaa letkua pitäisi voida pitää 3 kuukautta.Mutta kun se irtoaa jo parissa viikossa,ja taas sairaalareissu edessä.

        Niin,mullakin katetrit irtoavat kahden viikon välein:harmittaa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mullakin on munuaiskatetri.Just heräsin sohvalta.Sohva kusesta märkä ,lattiallakin kusta.Vuotaa.Tuli uuden sohvan osto.

        Joo,ja se katetri irtoaa muutaman viikon kululuttua.Vaihtoväli olisi 3 kk:n välein


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mulla on munuaiskatetripussi.Samaa letkua pitäisi voida pitää 3 kuukautta.Mutta kun se irtoaa jo parissa viikossa,ja taas sairaalareissu edessä.

        Joo.Ja katetrin laittoon ei voi mennä ajaen itse omalla autolla.Miksi?


    • Anonyymi

      veljelläni"oli,mut hormoonihoidot ja nyky lääketiede kuka tietää?!MUTTA halaan teitä!!HALAAN niin sydämmestäni.

    • Anonyymi

      2008 sädehoito, gleason 8. Psa 13.7. Vuosien aikana psa hiljalleen nousut 1.2 - 1.9. Hormoonilääkitys ensin pillereillä Casodex sitten Enaton piikki joka 12 viikko.
      On pitänyt psan kurissa eikä muita sivuvaikutuksia kuin ettei haluta. Oikeastaan en muista koko asiaa, aivan normaalia elämää seittenkymppiselle.
      Jos haluatte kalsiumia luustoon niin puoli teelusikkaa leivinjauhetta silloin tällöin.

    • Anonyymi

      Nyt meni sitten munuaisetkin.Katetrit.Vajaatoimintaa.Hirveä ihon kutinä öisin.Ei saa edes nukuttua.Yöt menee kusipusseja tyhjentäessä.

      • Anonyymi

        Mulla oli pyelostomiakatetrin vaihto.Nyt ei virtsa erity normaalia kautta katetroimalla.Ennen toimi hyvin.Myös etova ja huimaava olo.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mulla oli pyelostomiakatetrin vaihto.Nyt ei virtsa erity normaalia kautta katetroimalla.Ennen toimi hyvin.Myös etova ja huimaava olo.

        Katetrien kanssa ainoa nukkumisasento on selällään:mutta kun olen tottunut nukkumaan kyljellään


    • Anonyymi

      Minulla on munuaiskatetri.Menin ultaäänitutkimuksiin.2 tuntia ennen piti juoda paljon vettä,ja katetrin hana kiinni.Odotushuoneessa alkoi kusi virtaamaan.Kaikki vaatteet kastuivat kusesta.Kovasta paineesta johtuvaa ylivuotoa.VITUTTi.

    • Anonyymi

      Mieheni sai diaknoosin eturauhauhaseen suurentunut juhannuksena... Syksyllä leikkaus.. Jossa huomio oli.. Runsas liikakasvu.. Koepala oli otettu.. Hups joka unohtu läh. Tutkittavaksi.. PSA arvo oli korkeahko.. Potilas oli monet kerrat huuhtelussa vuotojen takia.. Kunto romahti aika nopeeta tahtia ja jalka turposi.. Meni lopputarkastukseen jossa todettiin uutena vaivana jalan laskimotukos taas sairaala keikka.. Oravanpyörää riitti.. Kävi yksityisellä ei saanut apua... Joku lähetti fysikaaliseen joka johti pyörtymiseen kaularangasta löytyi hermovaurio joka johti hankaliin ongelmiin.. Syksyllä todettiin aggressiivinen syöpä joka oli levinnyt luustoon jne... Oli hoidossa pari kuukautta.. Pääsi kotiin saattohoitoon.. Heillä ei ollut enää muuta tarjota.. Kotona on itse kuntouttanut itseään ja sai jatkoajan.. Onneksi on ollut sitkeä... Lääkäri joka oli mokannut tunnusti ja otti yhteyttä. Olen omaishoitaja.. Onko hoitovirheen takia kukaan muu kärsinyt.... Tai menettänyt terveyttään... Kesää odotellessa...

      • Anonyymi

        Onhan tämä sellaista taistelua. 2008 todettiin ärhäkkä er- syöpä joka sädehoidettiin 36 kertaa.
        Pärjäilin Casodexillä 2015 saakka jolloin psa heilahti 3-4 välille. Tuli Enanton piston joka 3 kk välein. Toki psa heilui välillä 2-4 muttei sen kummempaa. Sitten 2020 syksyllä tuli voimattomuus ja verenpaine nousi 200. Tutkimuksissa selvisi että tumori oli ahtauttanut munuaisista virtsarakkoon meneviä johtimia. Munuaisarvot 460!
        Nopeasti laitettiin stentit, melko ihnoittava toimen pide kun alakautta työnnettään moponvaijerin vahvuista letkua munuaisiin, toki puudutuksessa.
        Sekään ei toiminut krea yhä korkealla. Ne poistettiin ja tilalle tulivat nefrostoomat, eli reikä kylkiin ja pissapussit. Ne toimivat ilman suurempia haittoja ja verenpaine tipahti 120/70!
        Vuosi myöhemmin todettiin suoliluussa lonkan yläpuolella 4,5 cm kokoinen etäpesäke.
        Psa oli jo 50. Se sädehoidettiin 5 kertaa ja lonkka toimii normaalisti.
        Mutta ei tässä vielä kaikki. Luuston vahvistamisesti määrättiin Xgeva pistos sekä 8 kertaa sytostaatit. Kolmen pistoksen jälkeen kieli kipeytyi toiselta reunalta ja näin vasemmalla leukaluussa avoimen kohdan jota ien ei peittänyt. Hammaslääkäri totesi että siinä on leukaluun kuolio! Johtui Xgevasta. Sen muita haittavaikutuksia olivat myös kaihi ja voi aiheuttaa muita syöpiä!!
        Sytostaatit keskeytettiin ja hammaspolilla jyrsittiin leukaluuhun syvennyt jotta ien voidaan ommella kiinni. Eka kerran jälkeen aukko ei parantunut ja sitten uusi käsittely. Nyt odotellaan tikit leuassa paraneeko se. Jos olisin tiennyt Xgevan pahat haittavaikutukset niin en olisi ottanut sitä lainkaan. Niistä vaan ei kerrota potilaalle!
        Selvitin lääkkeen vaikutusta osteoporoosiliitosta. Yleisesti niillä on marginaalinen merkitys.
        Nyt sitten uusi hoitosuunnitelma jossa otetaan tt kuvat ja jatko riippuu siitä


    • Anonyymi

      Olen 53 vuotias mies. Posti toi perjantaina masentavan kirjeen. Minulla on eturauhassyöpä. Työterveyshoidossa rutiinitarkastusten lomassa PSA oli yli 10. Magreettikuvassa ei näkynyt syöpää. Pari antibiottikuuria söin, koska epäiltiin ja haluttiin sukea pois joku ärhäkämpi eturauhastulehdus. Mitään oireita minulla ei ole ollut. Koepalanäytteet päätettiin sitten ottaa ja tulos oli eturauhassyöpä Gleason 3+3=6.

      Nyt masentaa. Vaimo kuoli syöpää 1.5 vuotta sitten ja juuri siitä olen minä ja lapset toipuneet. Olen kuukausi sitten tavannut uuden ihmisen, jonka kanssa on tunteet heränneet. Nyt sitten tällainen uutinen perään! En ole vielä lapsille kertonut. Tytär on vielä alaikäinen. En ole vielä kertonut uudelle kumppanille, mutta kerron kyllä. Siihen loppunee sekin ja ymmärrän kyllä sen, kuka sitä syöpäläisen kanssa mitään aloittaa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1475
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1305
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1202
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1092
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1026
    7. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe