lapseniko psyykkisesti sairas

nokma

Onko kellään kokemusta, vertaistukea etsin... Lapsellani (7-v) on diagnostisoitu adhd, mutta nyt häneltä etsitään psyykkistä sairautta, jotenkin tuntuu, ettei 7- vuotias voi vielä olla psyykkisesti sairas, mutta ehkä näin on, lasten psykiatriselle osastolle on paikka vetämässä. Lapsellani on paljon adhd piirteitä, mutta lisäksi itsetuhoisuutta, väkivaltaa. Minulla on 3 muuta lasta, eikä kellään ole vastaavaa ongelmaa. Kaikki on kasvatettu samalla tavalla... Löytyykö muita äitejä / isejä, joilla olisi sama ongelma?

13

3716

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tutkitaan ja hoidetaan

      lastenpsykiatrisella! samoin kuin asperger-lapsia. Aiemmin he olivat lastenneurologian asiakkaita, tilanne muuttui ehkä viitisen vuotta sitten. Psyykkisiä oireita voi olla minkä ikäisellä vain. Tuo, että lapsesi on menossa lastenpsykiatriselle osastolle, on ihan tavallinen ja normaali juttu! Sinne osoitetaan tänä päivänän adhd-, add- ja as-tapaukset. Ei se ole yhtään pahempi paikka:-). Lapsen itsetuhoisuus ja väkivalta ovat hyviä syitä ottaa lapsi tuonne tutkimuksiin ja hoitoon. Voi olla adhd, se perusjuttu - ja siihen liittyen tunne-elämän vaikeuksia. Ei se ole vaarallista, eikä lapsi ole tuhoon tuomittu:-). Lapsesi saa varmasti tukea ja hyvää hoitoa osastolla!

      Minun As-lapseni kärsii myös näkö- ja kuulohäiriöistä - tai kärsi, lääkitys on ollut päällä kohta 3 vuotta. Nämä neurologiset sairaudet kun aiheuttavat helposti myös psyykkistä oireilua. Ei sitä tarvitse pelätä. Toivottavasti saat lapsellesi apua!

    • löytyy,

      itsetuhoisuutta, väkivaltaa.. ne on ominaisuuksia joihin on ehdottomasti puututtava. ADHD ei välttämättä anna aihetta lastenpsykiatrian tutkimuksiin, itsetuhoisuus ja väkivaltaisuus kylläkin.
      Ole onnellinen, jos ja kun saat lapsellesi hoitoa, ihan kaikki tarvitsijat ei saa.

    • samassa jamassa

      meillä vanhin täyttää 9v. on diag. tourette ja adhd. välillä itsetuhoisuutta ja välillä väkivaltaisuutta. Samaistuu paljon ympäristöstä esim. iltasanomien otsikot,(joku ampumistapaus,ni se eläytyy siihen ja alkaa höpöttää)
      olen ollut monesti surullinen lapseni käytöksen vuoksi,mutta lääkäri sanoi kerran,että ne höpötykset ovat sairautta,eikä lapsen persoonaa,ettei hän ole se paha. Niin selkeältä kuin se kuulostaa,ni itse syytin itseäni monta vuotta. Meillä kans 3 muuta lasta ja kellään ei samaa.
      Nyt on adhd lääkitys,joka riittää pitämään hänet "normaalina" ja hän kykenee täysin olla yli 20 oppilaan luokassa normaalissa yleisopetuksessa. Ilman lääkitystä hän olisi varmaan osastokuntoinen.
      Ja diag. hän sai 7v. ja ekaluokan kävi erityiskoulussa.

      • nokma

        Kiitos, tuo lohduttaa. Meillä siirryttiin pienluokkaan joululta, mutta tuntuu, että se toi mukanaan vaan monta uutta ongelmaa, eikä yhtään ratkaisua. Nyt odotetaan paikkaa sinne lasten psyk osastolle, että siellä aloitettaisiin lääkitys. Toivon näin käyvän pian, ja että lääkityksestä olisi jotain apua, nyt tilanne on aika karmaiseva. Tahtoo pinna loppua yhdeltä sun toiselta.


    • Tyttärelläni (9v) on diagnosoitu Add neurologisella. Paikalla oli kyllä myös psykiatri mutta eivät suostuneet ottamaan kantaa väkivaltaisuuteen eikä ajoittaiseen masennukseen. Ole siis onnellinen että saatte laajakirjoista hoitoa. On hienoa että olette päässeet hoitoputkeen ja toivon teille kaikille selviämiskeinoja ad/hd-potilaan kanssa elämiseen ja mukavaa kevään odotusta. Uskon että se kaikki taistelu näiden erikoislasten kanssa vielä tuottaa hedelmää :-)

    • vaalien

      lapselle tehdään testejä.vanhempia jututetaan.lääkäri tutkii ja diaknisoi.mitään ei vielä ole menetetty.jos koulumaailmaa ajattelee.voi saada tuliopetusen,henkilökohtaisen oppisuunnitelman,erityisluokan.hyvä että tutkitaan ajoissa.ainoo miinus työelämää ajatellen papruissa lukee psykiatrisella......miten vaikuttaa jää nähtäväksi.

      • että "psykiatrisella...

        Haluaisinpa tietää:-D. Kerrotko, jos sinulla on Tietoa tai kokemusta?!


    • ---

      Jos hänellä on pyroluria. Ktshttp://www.adhdnews.com/testforum/test33.htm
      Omakohtaista kokemusta on sairaudesta, vaikka sairautta ei Suomessa yleisesti tunnustetakaan olevan olemassa. Kannattaa lähettää pissanäyte Saksaan tai Sveitsiin pyroluriaklinikalle. Se on helppoa. Pyytää sieltä semmoinen musta muoviputki, jota käyttävät ja pissanäyte postiin.

      • nokma

        ja otetaan selvää, kaikki kannattaa kokeilla=0)


    • 14v

      Mm ADHD??? No ei se kyllä oo psyykkistä tai mentallipuoltakaan?? Ei mulle sanottu joo nyt kun sulla on ADHD niin meeppäs psykiatrian osastolle ei ei . Ei se ole se on aivojen veren puutos ja jotenkin ne on takakammiostaan pienemmät kuin ns normiihmisillä niin lääkäri sanoi joo en kuunnellut puoliakaan joten vajaaksi jäi tämä ADHD arvoitus

    • 14V

      En ole väki valtainen tai itse tuhominen en kyl tiiä onko itsemurhan suunnittelu itsetuhoista mut What ever ellei joku ärsytä. Muka olen impulsiivinen öhöö mikä ees on.

    • kysyppäasiaa

      lapsen omalta isältä; lapsen toiselta huoltajalta..

    • Anonyymi

      Kyllä on yhtä diagnosointia tämä nykymaailma. Uhreja ne on eikä mitään muuta. Idioottimainen diagnisointi-into ja ruletti lasten ympärillä. Vääriä ihmisiä ympärillä. Olkaa lastenne puolella, kannustakaa lastanne älkääkä jatkuvasti yrittäjä määrittää lasta, siis leimata. Tärkeää lapselle on että hän kokee olevansa tärkeä. Älkää antako kaikenmaaliman kusipäitten leimata lastanne.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5790
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3667
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      227
      1921
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1772
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      94
      1222
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1177
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      290
      955
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      50
      948
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      889
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      848
    Aihe