koira yskii

huolestunut

Mikäköhän koirallani on kun se on yskinytb jo neljä päivää, kuullostaa tosi pahalata? Voisko sillä olla jotain juuttunut kurkkuun? Miten saan sen oksentamaan?

11

23008

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -C-

      Koiran saa oksentamaan suolalla. Tee suolasta veden avulla peukalonpäänkokoinen pallo ja sitten pallo koiran kitaan mahdollisimman syvälle. Kohta lentää laatta.
      Olen kyllä sitä mieltä että kannattaa viedä koiraa hyvin pian eläinlääkärille. Jos kurkkuun on tosiaan tarttunut jotain, saattaa olla että siellä pesii jo tulehdus. Ja toisaalta taas jos yskä ei johdukaan mistään roskasta niin lääkärin tulee selvittää mahdollisimman pian mistä se johtuu. Nyt saattaisi olla vielä jotain tehtävissä, mikäli koiralla on jotain vakavampaa hätänä.

    • Tuija

      Oletko madottanut koirasi? Jos on matoja niin koira voi yskiä.Minun koira yski ja yökki,vein eläinlääkäriin ja oli nielutulehdus.

      • Huolestunut

        Soitin lääkärille ja kysyin, sanoi että tod. näköisesti se on kennelyskää mitä on nyt liikkeellä. Suositteli höyryhengitystä ja lyhyitä lenkkejä.


      • Tuija
        Huolestunut kirjoitti:

        Soitin lääkärille ja kysyin, sanoi että tod. näköisesti se on kennelyskää mitä on nyt liikkeellä. Suositteli höyryhengitystä ja lyhyitä lenkkejä.

        Jos ne ei auta mitä lääkäri neuvoi niin sitten kannattaa viedä tutkittavaksi.


    • junttipulla

      Onko se muuten reipas vai väsynyt, hengästyykö helposti? Myös sydänvika saa aikaan yskimistä kun nestettä kertyy keuhkoihin.

      Jollei koira itse tee edes jonkinlaisia oksenteluyrityksiä, mistä ilmenee että sillä saattaisi jotain kurkussa olla kiinni, niin en kyllä kehoittaisi oksettamaan sitä turhaan, suolalla aiheutettu oksentaminen on joskus niin rajua että kurkun verisuonet rikkoutuvat ja se on jo huonompi juttu. Suolaoksetusta käytetään vain äärimmäisen tiukassa paikassa.

      • huolestunut

        Minusta tuntuu että se yrittää oksentaa,m mutta en ole varma, välillä tuntuu että kohta se tukehtuu, leikkii paljon, mutta nukkuu myös paljon! Onko se tarttuvaa, tarttuuko se meidän toiseen koiraan joka on vasta pentu?


      • junttipulla
        huolestunut kirjoitti:

        Minusta tuntuu että se yrittää oksentaa,m mutta en ole varma, välillä tuntuu että kohta se tukehtuu, leikkii paljon, mutta nukkuu myös paljon! Onko se tarttuvaa, tarttuuko se meidän toiseen koiraan joka on vasta pentu?

        Kennelyskä on erittäin tarttuva tauti. Kestää 1-2 viikkoa. Aikuinen koira kestää sen yleensä hyvin, mutta pienelle pennulle se on hengenvaarallinen. Kyllä noi oireet kuulostaisi juuri siltä enemmän kuin miltään muulta. Koiran voi rokottaa kennelyskää vastaan, mutta mitään täysin tehokasta rokotetta ei muistaakseni ole vielä kehitetty. soitappas eläinlääkärille ja kysy lisää.


    • Sandra

      Kannattaisikohan koirasi mennä käyttämään eläinlääkärillä, ellet sitä ole jo tehnyt?

      Meidän koiralla nimittäin oli kanssa röhä (varsinkin öiseen aikaan), ja se vaikutti juuri siltä kuin joku olisi jäänyt kurkkuun kiinni. Käytimme sitä eläinlääkärille ja sen vatsasta otettiin kuvat. Siitä saatiin selville, että sydän oli laajentunut ja vettä pääsee keuhkoihin. Nyt lääkkeiden voimalla yskä on vähentynyt, tietenkin omat riskinsä on aina olemassa.

      Toivottavasti koirasi voi jo paremmin, eikä kyseessä ole mikään pahempi!

    • yski

      Koirani yski ja vein eläinlääkäriin. Ensin epäiltiin kennelyskää, vaikka oli rokotettu. Sai monta antibioottikuuria, ei auttanut, yskä vain jatkui. Sitten otettiin keuhkoista röntgenkuva. Todettiin kasvain keuhkoissa. Sitten koira ei enää kauan elänytkään. Tuntui yskiessä, että jotain oli kurkussa, välillä epäiltiin nielutulehdustakin. Sitä ei kuitenkaan ollut. Olisiko kasvain ollut jo nielussa asti?

    • Tiedän asiasta

      Koska meidän koira nimenomaan yski ja me luultiin että sillä vois olla joku keuhkomato tai että se koittaa oksentaa, mut sit kun me vietiin se lääkärille, niin sillä todettiin sydänläppä ja se sai lääkkeet!

      • sirkku12

        Mun koira yskii kun sd vähän liikkuu,ja en tiedä mistä se johtuu, pitäisikö viedä lääkäriin? Oisko kenelläkään antaa neuvoja. PS. Koira on jo 7 ja puoli vuotta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      67
      3222
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      549
      3044
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      37
      2355
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2002
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1825
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      307
      1820
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1622
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      104
      1314
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1218
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      23
      1205
    Aihe