proteiinijuomat, maidoton vaihtoehto?

mammmma

Treenaan 3-4krt/vk salilla ja jumpissa.. tavoitteena kiinteytyä ja laihtua myös vähän. Olen nyt 165cm / 65kg ..ja tarkoitus olisi saada vatsaa kiinteytettyä raskauden jäljiltä ja saada paino puutoomaan noin 57kiloon. käyn siis jumpissa(circuit ja bodypump) 2krt/vk ja 1krt/vk salilla .. haluaisin käyttää lisänä jotain proteiinipitoista mutta sen pitäisi olla maidotonta eikä tietenkään kovin kaloripitoista. onko kenenlläkään suositella mitään?tuntuu että kaikissa protskujuomissa on maitoa. tai mikä ruoka voisi ajaa saman asian? kananmunalle olen myös allerginen.

5

3795

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • siippakin maidoton

      Jos haluat laihtua, unohda ne proteiinijuomat. Yleensäkään tavallisten kuntoilijoiden ei tarvitse niitä käyttää, tavallinen, laadukas ruoka riittää mainiosti. Proteiinijuomista on tarkoituksenmukaista hyötyä tosissaan bodaaville, joiden tarkoitus on kasvattaa massaa reilusti. Heidän kun on vaikea syödä ruokana riittävä määrä kaloreita, niin juoma on silloin hyvä vaihtoehto.

      Urheiluravinnevalmistajat ovat kuitenkin onnistuneet mainonnassa ja saaneet kaikki kuvittelemaan, että urheilu on turhaa ilman lisäravinteita. Niin ei suinkaan ole!

      Toki proteiinivalmisteita on maidottomiakin. Suosituin tietysti on heraproteiini, mikä ei maidottomalle käy, mutta se on halvinta. Ainakin Fast-merkkinen soijaproteiini löytyy ihan perus prismasta (vihreä pussi), mutta se on maustamatonta. Luontaistuotekaupoissa on nutri -merkkistä proteiinijauhetta, jota saatavana myös useissa eri mauissa. Niissä kuitenkin outo sivumaku, vähän kuin oksennusta joisi... :(

      Mutta tosiaan, jos haluat laihtua, syö vähemmän kuin kulutat. Aina sanotaan, että samaan aikaan ei voi lihaksia kasvattaa ja laihtua, mutta siitäkin voi olla montaa mieltä. Suosittelen, että se ruoka, mitä syöt, on hyvälaatuista. Syö proteiinia vähintään 1g/painokilo joka päivä, niin olemassaoleva lihasmassa ainakin säilyy.

      Jostain urheilulehdestä muuten luin, että alpro soyan kevyt suklaasoijajuoma (tetra) on loistava palautusjuoma, ravintoaineiden suhde kohdallaan. Sitä tulee itsekin kovan treenin jälkeen juotua (vaikka en maitoallerginen olekaan), jos ei kunnon ruokaa ehdi pian treenin jälkeen syömään.

    • -vaakku-

      Syö lihaa ja kalaa. Toimii paremmin kuin mitkään proteiinijauheet tai maitotuotteet ylipäätään. Tonnikala, sei ja broileri edullisia.

    • olisi kai

      mennä alan liikkeeseen ja haastatella myyjää. Kyllä tavallinenkin treenaaja voi lisäravinteita käyttää, ei kaikkien tarvi olla maatilallisia ja treenata traktorin-nostossa, niin kuin useat täällä tuntuvat ajattelevan. Jos markkinoilla on tarjolla helppoa protskua, miksei sitä voisi käyttää, ihme juttuja noi "älä tuhlaa rahojasi" -kommentit.

      • sasasasasa....

        Että monet ovat havainneet lisäravinteita käyttäessään, että tavallinen ruoka toimii paremmin. Lisäravinteilla on oma paikkansa esim juuri palkkarina, mutta ei se välttämätöntä ole. Itse kun lihasmassaa halusin kasvattaa kokeilin paljon erilaisia lisäravinteita aj jauheita, mutta kun lopetin niiden käytön ja aloin syömään kiinteää ruokaa kuten lihaa ja kalaa enemmän alkoi myös lihasmassa kasvaa paremmin.


      • Salillakävijä
        sasasasasa.... kirjoitti:

        Että monet ovat havainneet lisäravinteita käyttäessään, että tavallinen ruoka toimii paremmin. Lisäravinteilla on oma paikkansa esim juuri palkkarina, mutta ei se välttämätöntä ole. Itse kun lihasmassaa halusin kasvattaa kokeilin paljon erilaisia lisäravinteita aj jauheita, mutta kun lopetin niiden käytön ja aloin syömään kiinteää ruokaa kuten lihaa ja kalaa enemmän alkoi myös lihasmassa kasvaa paremmin.

        Lisäproteiinihän on tarkoitettu otettavaksi normaalin ruuan lisäksi(Huomioi nimi _Lisäproteiini_) joten sinun tulisi syödä normaalisti ja ottaa sen lisäski vielä lisäproteiinijauhot jos et ruaasta saa tarvittavaa määrää proteiinia. 2g/Kg on suositus kuntosalilla kävijöille.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      49
      4995
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3277
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1412
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1255
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      957
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      878
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      215
      731
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      728
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe