Kreetan hintataso

elokuussa jos pääsisi

En ole aikaisemmin käynyt Kreetalla mutta ajattelin nyt elokuussa mennä jos saan silloin sinne äkkilähdön. Kysyisinkin mikä on Kreetan hintataso? Bulgaria on toisena vaihtoehtonani ja siellä tiedän olevan vielä suht "edullista".

Kyseessä olisi siis tosiaan äkkilähtö eikä lomabudjetti ole yhtä suuri kuin normimatkoillani.

21

7761

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ihmettelen vähäsen, ei pahalla

      Voi harmi kun kukaan ei ole kerennyt vastaamaan kysymykseeni Kreetan hintatasosta. Paljon täällä tuntuu olevan Kreetalla kävijöitä ja lukijoita mutta kukaan ei osaa vastata, harmi.

      • kreetalla käynyt

        Hei.
        Ei siellä Kreetalla niin halpaa ole kuin Bulgariassa.En ole käyny Bulgariassa mutta olen kuullut. Me lähdetään toukokuussa Kreetalle taas jo kolmannen kerran. Käy lukemassa Kreikka.net Foorumin sivuja siellä voi olla jotain. Siellä sivuilla on myös enemmän Kreikkafaneja ja ne vastaa kyllä mieluummin kuin täällä suomi24:ssä.Hyvää lomaa menit sitten kumpaan maahan tahansa.
        t.Kreikkafani


      • että on

        Sama hintataso kuin suomessa. Kävin pari vuotta sitten ja kaikki meni muta mukana oli. Saat varautua, että kalliimpaan on kuin esim. Bulgariassa.


      • moneymoneymoneyy

        Jotkut ravintolat vielä muutaman euron halvempia kuin suomessa, mutta kaupassa aika sama hintataso, kuin täällä. Jotkut ovat tietty halvempia, kuten sämpylät, limut, oluet. Juustot maito ja mehu törkeen hintasia.


      • Syönyt ja juonut

        Olin siellä (Platanias, Agia Marina) pari viikkoa tokokuun alkupuolella vaimon kanssa. Söimme eri tavernoissa joka ilta liha- tai kalasapuskaa. Tyypillinen lasku oli 30...35 eeroa, siihen kuului 1 salaatti, 1 tsaziki, leivät tietenkin, ja se lämminruoka, vettä litra, iso kalja, puoli litraa talon viintä.
        Laskun mukana ilmaiseksi tietenkin jäätelöä/pala juustokakkua ja pontikkaa, koska useimmilla ravintoloitsijoilla on keittiössään tislaamo.
        Marketeissa tuontikalja yli euron purkki, kreikkalaiset 70...85 senttiä. Tuoremehut kalliimpia kuin kotona, jopa 2 eeroa litra.
        Juustot ja margariinit kalliimpia kuin Suomessa. Sämpylät 25...40 senttiä kipale riippuen rouheen määrästä ja sämpylän koosta, kurkut ja tomaatit paikasta riippuen 80 sentistä/kilo ylöspäin.
        Vaatteet saman hintaisia kuin Suomessa, turistien rantakylissä kalliimpia.

        Etelärannan kylissä (Paleohora , Stafion) baarien ja snagareiden hinnat vaihtelevat aika lailla, pääosin hieman halvempa kuin kotimaassa. Paikalliset herkut joita esitellään matkaoppaissa on hinnoitelu erikseen ja yläkanttiin.
        Varsinaisten turistirysien kuppiloissa kalliit hinnat, mm Samarian rotkon yläpään tavernassa pieni cappucino 2.5 eeroa.

        Yleisesti ottaen Kreikkalainen ruoka on maistuvaa kotiruokaa jota kelpaa syödä. Pelkästään ranskalaisen keittiön herkkuihin perehtynyt saattaa pettyä Kreikassa jossa tavernan kahden hengen kattauksessa on eri paria olevat lautaset ja veitsen varsi mutkalla eikä ruokaliinoja näy missään. Annokset ovat kyllä isoja, useimmat keitot on tehty osin pussituotteista. Kala ja lehmä on kallista, lammas ja kana halpaa. Sika on syötävää, esin sisäfilettä kannatta syödä, eihän se maksa Suomessakaan nykyään juuri mitään koska Euroopassa sianlihasta on ylituotantoa ja tuottajahinta alle 2 euroa kilo.

        Taksi hieman halvempaa kuin kotona, kun muistaa olla antamatta yö- tai viikoloppulisiä jotka Suomessa on pakko antaa koska kukaan järkevä ei aja taksilla kuin kapakasta kotiin.

        Auton vuokraushinnat näkee netistä (Europcar, Kappa, Avis ym) itse maksoin 5 äivästä B-kategorian autosta hieman yli 150 Euroa.
        Bensa oli 1.03...1.05 Euroa/litra. By the way.. oli paras appelsiinin poimintakausi menossa, jotkut myivät tienvarrella appelsiineja euro/muovikassi, noin 3 kg.
        Hotellin marketissa kilohinta oli 2 euroa.
        Joku keroi että hyvänä satovuotena ylituotantoappelsiinien kilohinta on 10 senttiä kilo, niitä ei siis kannata kuljettaa Kereetalta ainakaan lentsikalla minnekään ja hitaammassa kuljetuksessa ne ehtivät pilaantua.

        Että semmoset taksat.


    • samat

      Kreetan hintataso sama kuin Suomessa.

      • kalikali

        jos vain saa makuhermot tottumaan. Onneksi hanavettä voi juoda. Roomassakin on halvempaa kuin Kreetalla.


      • Ihmetellä
        kalikali kirjoitti:

        jos vain saa makuhermot tottumaan. Onneksi hanavettä voi juoda. Roomassakin on halvempaa kuin Kreetalla.

        Misssä nää Taunot oikein liikkuu, muitten laumasielujen kanssa oppaitten suosittelemissa paikoissa ja sitten täällä ollaan niin asiantuntevaa ja väitetään että sama hintataso kuin Suomessa, voi teitä polosia!


      • Kunoletniin
        Ihmetellä kirjoitti:

        Misssä nää Taunot oikein liikkuu, muitten laumasielujen kanssa oppaitten suosittelemissa paikoissa ja sitten täällä ollaan niin asiantuntevaa ja väitetään että sama hintataso kuin Suomessa, voi teitä polosia!

        viisas ja kokenut matkantaittaja


      • juha1980:)
        Ihmetellä kirjoitti:

        Misssä nää Taunot oikein liikkuu, muitten laumasielujen kanssa oppaitten suosittelemissa paikoissa ja sitten täällä ollaan niin asiantuntevaa ja väitetään että sama hintataso kuin Suomessa, voi teitä polosia!

        Niin imettelen vaan lähteekö joku nykyään lomalleen istumaan vuoristo kuppilaan ja laskemaan kolikoita??? Never ever!! maksoi mitä maksoi, pää asia et on hauskaa...


    • kallista..

      kreetalla melko kallista tai suunnilleen suomen hintatasoa. Rethymnonissa huomasin että oli vielä kalliinpaa kuin agia marinassa ja plataniaksessa. esim. kunnolliset/hieman laadukkaammat t-paidat ja topit 20e. nahkahan on hieman halvempaa. löysin esim. kahdet nahkasandaalit yhteensä 16e ja nahkalaukun 26e.

      • iiiita-piiipa

        TEHDÄÄNKÖ KREETALTA ESIM. RETKIÄ TURKKIIN, JOSSA HINTATASO HUOMATTAVASTI HALVEMPI?


      • Jorgos Kossurakis
        iiiita-piiipa kirjoitti:

        TEHDÄÄNKÖ KREETALTA ESIM. RETKIÄ TURKKIIN, JOSSA HINTATASO HUOMATTAVASTI HALVEMPI?

        Iraklionoista on Turkkiin merimatkaa noin 400km , joten mitkään päiväristeilyt eivät ole mahdollisia. Turkki on edelleen vihollinen jonne vihon viimeksi järjestetään matkoja.


      • Halvemmalla
        iiiita-piiipa kirjoitti:

        TEHDÄÄNKÖ KREETALTA ESIM. RETKIÄ TURKKIIN, JOSSA HINTATASO HUOMATTAVASTI HALVEMPI?

        Tuohon Kreikan ja Turkin etäisyyteen olikin jo vastaus. Siis tuskin mitään lyhyitä retkiä.
        Mutta, jos hintataso on ongelma, miksi et matkustasi suoraan "halvempaan" Turkkiin?
        Kaikkialla hintataso nousee vuosittain ja missään ei liene ihan halpaa. Ja toisaalta yhden halpa hinta on toisen liian kallis!


    • jannu japlis

      auto 3vrk/100e speedwheel ketjusta, rav ruoka -35% suomen hinnat. Kaupan ryönä samaa hintaa kuin meillä.

      • kalapuikkonaama

        mistähä sää oot autos vuokrannu? auto 3vrk maksaa 50e, että ostappa vaikka aivot?


      • juha1980:)

        Haniastako löysit? Kauniimpia:) sen kyllä uskon!!


    • halvempaa

      Kreetalla on ainakin syöminen ja juominen halvempaa mitä Suomessa. Jos on tottunut Suomessa käydä ABC:llä syömässä jonkun possunpihvin, niin kyllä, silloin on Kreetalla kalliimpaa mutta oikeisiin ravintoloihin verrattuna Kreetalla syö edullisemmin (Haniassa ehkä joissain paikoissa Suomen hintataso, kuten esim. Kariatis, joka kyllä on todellakin hintansa väärtti!). Paikallinen viini todella halpaa, joskaan ei sitten eriyisen hyvää, Kreikka kun ei mikään erikoinen viinimaa ole. Paikallisissa marketeissa on hinnat keskiarvoiltaan samoissa kuin Suomessa; osa tuotteista halvempia ja osa kalliimpia. Ostimme yhden pullon (1L) Smirnoffia kotiin viemisiksi ja hinta oli muistaakseni n. 4€ halvempi mitä Suomessa. Ouzo myös todella edullista, muutaman desin pullo maksaa vain pari euroa kaupassa.

    • juha1980:)

      Moi, hintataso liki sama kun suomessa toki jotkut asiat selvästi halvempia kuten syöminen ulkona. Sanotaanko ravintola ruoka noin 7-10e pihvit on siinä 15e hujakoilla.. Alkoholi on myös selvästi suomea edullisempaa, vaatteet vastaavasti suomen hinnoissa. Haniasta löytää edullisesti vaatteita kun viitsii päivän kävellä siellä pikkukujilla niin varmasti tekee löytöjä:) Muuten suosittelen lomakohteeksi, näkemisen arvoinen paikka, itse oon ollu 6 kertaa kreetalla ja elokuussa taas lähden. Mihin päin meinasit mennä? suosittelen plataniasta--> lähellä haniaa eikä kuitenkaan mikään ihan tuppu kylä.. Bulgariasta sen verran et en suosittele, pelkkä ylimainostettu turistirysä..

      • hemuli68

        Niin tää on se ikuisuus kysymys, et mitä kukin maksaa ja mistä...
        Jos tuntuu kalliilta käydä Kreikassa, niin onko sieltä pakko ostaa kaikkea krääsää? Vaatteet ei siellä Turkissa eikä Bulgariassa ole mitään laadukkaita, vaikka halvalla saatkin. Langat alkaa juokseen jo parin pesun jälkeen yms.
        Tuntuu että ihmisille tulee kauhea ostosmania, kun lähtee pois kotoa...
        Samat tavarat löydät Suomesta, monesti edullisemmin kuin etelän lomakohteesta.

        Itse olen käynyt Turkissa 5 kertaa ja minua ainakin ahdisti basaari-kauppiaiden tungettelu ja hihasta repiminen. Kreikassa saat kulkea ihan rauhassa ja ainoat hihasta nykijät on ravintoloiden sisäänheittäjät, eikä niitäkään kaikkialla ole.


    • IlkkaM

      Miksi matkustaa ostoksille ulkomaille? Jo lentolippu ja majoittuminen tulee kalliimmaksi kuin ajaa paikalliseen ostolaan kotipaikkakunnalla tai naapurikylän megamarkettiin. Suurin osa rantalomailijoista matkustanee etelään lämpöisen ilman ja rannalla löhöäämisen vuoksi. Kun siihen kyllästyy, ehkä sitten liikkuvat basaareissa. Ne tuntee sut suomalaiseksi ennen kuin ehdit kissaa sanoa.

      No mitä ostaisit? Onko hinnoilla enää väliä? Rättikaupassa hinnat on kilpailtu alas. Turistipaikoissa ei taatusti ole tuotteet laadulla pilattuja ja hinnasta on syytä varautua tinkimään. Miksi matkusta kauas maksaman ylihintaa? Samaa laatua saat Suomestakin edullisemmin. Luultavasti suurten kaupunkien erikoisliikkeissä tuotteet ovat laadukkampia kuin katukaupoissa. Kilpailu pitää silti hinnat kurissa.

      Viime kesän äkkilähdöllä ja Sunny Beach kokemuksella pidän sitä ranta-aluetta kalliina, mutta sisämaan kaupungeissa hinnat ovat edullisia. En löhönnyt rannalla lainkaan, vaan matkustin bussilla omatoimisesti päiväreissuille 1-3 tunnin etäisyydelle kaupunkeihin ja kiersin kameran kanssa ympäriinsä. Lisäksi osallistuin 2-päivän Istanbulin matkaan. Hieno paikka. En kulje vaateostoksilla, joten en osaa hinnoista sanoa. Ruoka on edullista ravintoloissa, katukipsoissa ja juomat kaupoissa. Odotus hyvästä ja edullisesta etelän ruoasta kuuluu perinteiseen etelän matkaan. Itä-Bulgaria täyttää odotukset, pääkaupungista en osaa sanoa. Kuluja siellä en muista, mutta edullista oli. Hotellin laadusta olisi sanottavaa, mutta se kuuluu eri keskusteluun.

      Kreetalla kävin vaimoni ja nuorimman pojan kanssa heti juhannuksen jälkeen. Vuokrasimme C4-auton 5pvä/212 e bensat (sama hintaista kuin meillä). Ajettin reilut 1000 km vuoristoteitä, nähtiin hienoja etelärannikon kyliä, saatiin aurinkoa, nautittiin hyvistä pikkuravintoloista vuoristossa, käytiin tippukiviluolassa, Knossoksessa, Frangokastellon rauniolla, tehtiin viimeisenä päivänä junakyytireissu (ei hassumpi) ja käytiin mm. saksalaisten hautausmaalla, osallistuin matkatoimiston järjestämään Samariksen vaellukseen jne. jne. Vaimoni osti jonkun lippiksen ja T-paidan yms. pientä. Matkalippujen ja aamupalan majoituksen lisäksi rahaa kului noin 850 e, ehkä hilkun yli. Ei sinne ostosten vuoksi kannata mennä. Kreikassa asuva tuttavani tekee vaateostoksia Suomessa käydessään.

      Kreikka ja Bulgaria ovat ruoan puolesta edullisempia kuin Suomi. Bulgaria ehkä edullisempi, varsinkin jos käy paikoissa mitä paikallisetkin suosii. Kaupoista on minun vaikea löytää mitään. Välimeren maissa on eri kulttuuri kuin meillä. Marketteja ei ole eikä heti tule (ainakaan pikkukylissä). Hinnoista tinkiminen kuuluu rätti- ja matkamuistokaupoissa asiaan. Melkein unohtui; ravintoloissa on tapana maksaa 10% tippiä, mikä nostaa kokonaishintaa.

      Aloittajalle ja muutenkin uuteen kohteeseen meneville voin sanoa, että Suomen rajojen ulkopuolella eletään toisin kuin meillä. Onko yllättys! Kulttuuri, paikalliset tavat ja tottumukset sekä historia ovat totaalisesti erit. Lainsaaädäntö varsinkin EU-maissa on peraatteessa sama, mutta käytännön sovellutukset ovat erit. Kaikkialla on ainakin tietoa samoista jutuista kuin meillä. On harhaluuloa, että on lottovoitto syntyä Suomeen. Maan rajat ylitämällä saa tuntuman erilaiseen elämäntapaan. Se jo voi olla avartavana hintansa väärti. Onko se kallista, on jokaisen itse harkittava. En itse näe järkeä matkustaa kaukomaille ja mennä pelkästään makaamaan jollakin hiekkarannalle 1-2 viikoksi, tutustumatta paikalliseen väestöön ja kulttuuriin. Se vasta on kallista. Onneksi matkatoimistoilla on nykyään kohdemaissa tarjolla kaikenlaista hyödyllistä ja kohteesta riippuen jopa matkaoppaan palveluilla.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1485
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1301
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1275
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1215
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1204
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      12
      1097
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1087
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1074
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1073
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1052
    Aihe