Vinkkejä luonnonkiharille hiuksille

kiharapilvi :)

Ajattelin jakaa tämän tiedon teidän muidenkin ihmisten kanssa, joilla on luonnonkiharat hiukset. Eli minulla on ollut karheat kiharat (korkkiruuvit) hiukset, jotka ovat monesti olleet latvoista hyvin kuivat ja haaroittuneet helposti. Olen vuosikausia taistellut hiusteni kanssa ja luulin jo, että hiukseni tulevat aina olemaan kuivat ja elottoman näköiset. Nyt kuitenkin olen kokeillut muutamaa netistä löytämääni juttua noin puolen vuoden ajan, mitkä ovat toimineet minulla erittäin hyvin. Hiukseni ovat nyt pehmeät, kiiltävät (!!!) ja hyväkuntoiset sekä lisäksi kaksihaaraisiakaan ei tule yhtä helposti. Eikä hiuksiin tärväänny enää juuri lainkaan rahaa =) Eli:

En käytä hiusten pesuun enää shampoota. Pesen hiukseni vain vedellä ja hoitoaineella. Tämä toki saattaa kuulostaa joidenkin mielestä aivan kamalalle, mutta hiukseni eivät ole likaiset tai haise. Oikeastaan hiukseni eivät ole koskaan näyttäneet näin puhtaille ja hyvinvoiville. Jos lähdet kokeilemaan tätä, niin ei kannata lannistua ensimmäisten parin-kolmen viikon aikana. Tuon ajan jälkeen ihmisen keho alkaa vasta reagoimaan eli vähentämään talin tuotantoa. Suomeksi sanottuna, minä kärsin ne pari-kolme viikkoa hiukan likaisista hiuksista, mutta tämä kaikki oli sen arvoista. Vasta noin 1,5 kuukauden jälkeen hiuksista huomasi suunnattoman eron entiseen verrattuna, mutta kyllä kannatti kestää sen verran. Mieluummin suoraan sanottuna odottelin sen 1,5 kuukautta tuloksia kuin että olisin taas joutunut metsästämään "parempia shampoita ja hoitotuotteita" =) Mutta jos epäröit suoraan lähteä kokeilemaan tätä, ehdotankin, että kokeilet seuraavaa, jos olet kiinnostunut ajatuksesta: Laita kukille tarkoitettuun suihkupulloon noin kämmenellinen shampoota ja loput vettä. Kun menet suihkuun, kastele hiukset ja sen jälkeen suihkuta shampoo-vesi-seosta hiuksiisi ja huuhtele. Tätä kokeilin, kun laitoin aluksi hiuksiini liikaa öljyä.

No niin, palataas taas asiaan :)Eli usein käytän kuitenkin hoitoaineen sijaan kananmunan keltuaista ja kookosmaitoa, sekoitan ne kulhossa ja laitan latvoihin ja annan vaikuttaa 1-2 minuuttia. Sen jälkeen huuhtelen hiukset ensin viileällä/haalealla vedellä (jotta kananmuna ei kokkaroituisi) ja lopuksi vielä lämpimällä vedellä. Aivan viimeisimmäksi kun lähden suihkusta, laitan pään alaspäin ja huuhtelen vielä hiukset niin kylmällä vedellä kuin kykenen.
Kuivaan märät hiukset hellävaroen siten, että lähinnä vain painan pyyhettä hiuksia vasten ja jätän ne kuivumaan. Kun hiukset ovat vielä kosteat laitan latvoihin pari tippaa jojobaöljyä niin, että tipautan ensin tipat kädelleni ja hieron sen käsiin, jonka jälkeen levitän öljyn hiuksiin. Tähän tarkoitukseen sopivat myös ruokakaupasta saatava extra virgin oliiviöljy tai avokadoöljy sekä luontaistuoteliikkeistä saatavat kookos- ym. öljyt. Olen käyttänyt jojobaöljyä myös ihovoiteena.
Harjaan hiukseni luonnonharjaksesta olevalla harjalla aina ennen suihkuun menoa sekä silloin kun tahdon saada hiukan suoremmat hiukset. Jos taas tahdon kiharieni olevan juuri sellaiset kuin ne ovat aamuisin (korkkiruuvit) kampaan hiukset varovasti leveähampaisella kammalla. Jos hiukset vaikuttavat kuivilta, lisään taas hiukan öljyä latvoihin. Öljyä ei kuitenkaan saa käyttää liikaa, sillä ne voivat olla jonkin ajan kuluttua hyvinkin rasvaisen näköiset. Välillä laitan myös hiuksiin jätettävää hoitoainetta, mutta sen käyttö on jäänyt nyt vähemmälle, sillä öljy on toiminut hiuksissani paljon paremmin. Jos kuitenkin hiuksesi rasvoittuvat nopeasti tai näyttävät jostain syystä öljyisiltä/likaisilta, suosittelen käyttämään hoitoaineita ja etenkin hiuksiin jätettävää hoitoainetta.
Ja kun menen saunaan, laitan aina hiuksieni suojaksi pyyhkeen tai saunamyssyn.

Aloin kokeilemaan näitä asioita siinä toivossa, että saisin lopulta kasvatettua hiukseni todella pitkiksi, noin puoleen selkään asti. En ole saanut kasvatettua hiuksiani kuin vähän alle hartioiden, sillä ne ovat aina olleet hyvin huonokuntoiset. Olen tällä hetkellä kokeilemassa vaikka mitä juttuja hiusten kasvun piristämiseen terveellisen ruokavalion ja liikunnan lisäksi(kannattaa kokeilla pilatesta, sitä voi tehdä kotonakin DVD:n avulla ja kunto kasvaa nopeasti=). Ostin luontaistuoteliikkeestä päänhierontalaitteen, joka kiihdyttää verenkiertoa päänahassa ja edistää siten hiusten kasvua. Lisäksi saunaan mennessä kaadan päähäni ykkösoluen ja laitan pyyhkeen suojaamaan hiuksiani. Pesen kaljan yleensä pois kookosmaidolla. Olen nyt kokeilemassa myös eläinten biotiinia nimeltään aptus biorion (kahden viikon ajan 2 tablettia/pv, yksi aamulla yksi illalla ja sen jälkeen 1 tabletti/pv muutaman kuukauden ajan). Lisäksi syön kalsium ja magnesium valmisteen ja evoniaa, alla linkki tähän liittyen:
http://www.hyvinvoinnin.fi/tuote/6068/Evonia
En osaa vielä sanoa yhtään, ovatko nuo toimineet (sillä olen kasvatellut hiuksiani vasta alle kuukauden), mutta jos muistan, niin ilmoittelen tämän viestin jatkoksi myöhemmin, että toimivatko nuo. Ja jos tulokset olivat suorastaan loistavia, niin laitan kyllä vähän joka keskustelupalstalle siitä sitten juttua ;)

Jos haluaa vahvat ja terveet hiukset ilman että sen kummemmin kasvattaa hiuksia kannattaa syödä tavallisesta kaupasta saatavaa piimaxia :) Kokeilin tuotetta parin kuukauden ajan ja tuntui toimivan, uusia ja paksuja hiuksia alkoi kasvaa päästä tavallista enemmän. Hiusten hyvinvoinnin vuoksi kannattaa huolehtia, että saa riittävästi eri vitamiineja ja hivenaineita. Itselläni oli piimax C kalkki D käytössä, lisäksi söin sinkkiä ja vehnänalkioöljyä (jossa on E-vitamiinia). Vehnänalkioöljy oli todella hyvä, se teki hiuksista sileät ja pehmeät. Sitä saa tavallista ruokakaupasta tai ainakin prismoista. Jos syöt eri vitamiinivalmisteita, katsokin ettet syö liikaa rasvaliukoisia vitamiineja eli A, D, E ja K-vitamiineja.

Kaikkien näiden kokeilujen ja "outojen" juttujen jälkeen, olo on kuin hörhöllä, sillä en olisi koskaan uskonut höyrähtäväni tällaiseen. Olen aina ollut ihminen joka suosii kampaamotuotteita tai erityisesti kiharille hiuksille tarkoitettuja tuotteita. Purkkeja ja purnukoita oli läjäpäin kotona ja onneksi nyt en enää tarvitse kuin edellämainittuja sekä hiukset tykkää.
Tuossapa muutamia vinkkejä, joilla itse sain kutrini kuntoon :)

8

3322

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Toinen kiharapilvi

      Ehkäpä oletkin päässyt eroon kiharien hiusten shampoista ja hoitoaineista, mutta tilalle olet saanut päänhierontalaitteen, pilatesta, öljyä, magnesiumia, paria sorttia kalkkia, evoniaa, piimaxia, sinkkiä, vehnänalkioöljyä, eläinten biotiinia ja pilatesta, minkä lisäksi sotket hiuksiisi munankeltuaisen ja kookosmaidon sekoitusta, toisinaan kookosmaitoa kaljalla huuhdeltuna. Muun muassa. Tuohonko ei mene rahaa ja vaivaa..? ;)

      Vakavasti ottaen, olen lukenut itsekin tuosta no poo -touhusta, mutta luulen kuuluvani siihen kiharapäiden ryhmään, jolle se ei sovi. Toiset sitten tykkäävät kovasti.

      • mutta osin ei..

        Olet oikeassa kyllä, että noin lueteltuna se kuulostaa aivan kamalalle määrälle kaikkea =)

        Mutta jos luet viestin tarkemmin, niin huomaat, että viestin lopussa kerron höyrähtäneeni hiusten KASVATUKSEEN, en kiharoiden hiusten hoitoon ;) Minulla tulee ja menee näitä villityksiä, olen sitä sorttia :) Alla oli vain lähinnä kommenttina nuo evoniat, kaljat, biotiini ym. liittyen juuri hiusten kasvatukseen.

        Hiusten normaaliin hoitoon menee aivan mitätön summa rahaa entiseen verrattuna. Ennen käytin shampoota, muotoilutuotteita ja erityisen paljon hiuksiin jätettävää hoitoainetta sekä normaaleja hoitoaineta. Nyt hiusten hoidossa kuluu lähinnä öljyä (8€/pullo ja se riittää varmaan puolelle vuodelle), kookosmaitoa (ehkä n.2-3€/kk) ja kanamunia (enpä muista miten paljon maksaa, mutta näitä nautin myös sisäisesti=). Kukin tyylillään tietysti. Kaikille tämä ei toki sovi ja ennakkoluuloisimmat eivät tätä uskalla kokeilla, mutta ajattelin vain kertoa kokemuksistani tänne, sillä minulla on toiminut todella hyvin. Itse koen sen tärkeäksi, että hiukseni oikeasti ovat hyväkuntoiset, vaikka kyllähän tuo tekniikkani taitaa maksaa 4,5€ kananmunat /kk. Mutta kyllä ne aiemmin ostamani purnukatkin maksoi ja hiukset olivat ihan hirveät. Itse olen sen verran pähkähullu ja kokeilunhaluinen, että lähden näitä juttuja avoimesti kokeilemaan. Ei lotossakaan voi voittaa, jos ei käy nappaamassa sitä lottokuponkia taskuunsa kioskilta ;)

        Toki jos jollain on parempiakin keinoja hoitaa kiharia hiuksia (joilla oikeasti saa hyväkuntoiset hiukset), niin kertokaa ihmeessä, älkääkä pantatko tietoa itsellänne =)


      • Toinen kiharapilvi
        mutta osin ei.. kirjoitti:

        Olet oikeassa kyllä, että noin lueteltuna se kuulostaa aivan kamalalle määrälle kaikkea =)

        Mutta jos luet viestin tarkemmin, niin huomaat, että viestin lopussa kerron höyrähtäneeni hiusten KASVATUKSEEN, en kiharoiden hiusten hoitoon ;) Minulla tulee ja menee näitä villityksiä, olen sitä sorttia :) Alla oli vain lähinnä kommenttina nuo evoniat, kaljat, biotiini ym. liittyen juuri hiusten kasvatukseen.

        Hiusten normaaliin hoitoon menee aivan mitätön summa rahaa entiseen verrattuna. Ennen käytin shampoota, muotoilutuotteita ja erityisen paljon hiuksiin jätettävää hoitoainetta sekä normaaleja hoitoaineta. Nyt hiusten hoidossa kuluu lähinnä öljyä (8€/pullo ja se riittää varmaan puolelle vuodelle), kookosmaitoa (ehkä n.2-3€/kk) ja kanamunia (enpä muista miten paljon maksaa, mutta näitä nautin myös sisäisesti=). Kukin tyylillään tietysti. Kaikille tämä ei toki sovi ja ennakkoluuloisimmat eivät tätä uskalla kokeilla, mutta ajattelin vain kertoa kokemuksistani tänne, sillä minulla on toiminut todella hyvin. Itse koen sen tärkeäksi, että hiukseni oikeasti ovat hyväkuntoiset, vaikka kyllähän tuo tekniikkani taitaa maksaa 4,5€ kananmunat /kk. Mutta kyllä ne aiemmin ostamani purnukatkin maksoi ja hiukset olivat ihan hirveät. Itse olen sen verran pähkähullu ja kokeilunhaluinen, että lähden näitä juttuja avoimesti kokeilemaan. Ei lotossakaan voi voittaa, jos ei käy nappaamassa sitä lottokuponkia taskuunsa kioskilta ;)

        Toki jos jollain on parempiakin keinoja hoitaa kiharia hiuksia (joilla oikeasti saa hyväkuntoiset hiukset), niin kertokaa ihmeessä, älkääkä pantatko tietoa itsellänne =)

        Piti tulla vartavasten kysymään yhtä juttua, kun kerrankin on ns. langan päässä luonnonkiharapäinen ihminen, jolla oikeasti on kiharat hiukset, ei vain vähän laineikkaat.

        Oletko mahtanut käydä alla olevilla sivuilla? Siellä on tuosta no poo -menetelmästä hyvin paljon juttua, ja omat kiharansakin voi analysoida ja saada juuri niille suunnattuja vinkkejä. Minun hiukseni ovat päivästä ja säästä riippuen 3A:n ja 3B:n väliltä tai kumpaakin yhtaikaa.

        http://www.naturallycurly.com/

        Ja se kysymykseni sitten tässä: kuinka pystyt pitämään kiharasi siisteinä juuresta lähtien niin, ettei päänahka paista suortuvien välistä? Minulla on tasan kaksi vaihtoehtoa: joko kiharat ovat nätisti kiharoina, mutta kallo näkyy, tai sitten hiusten juurista pari kolme senttiä pöyhimällä kuuppa ei näy, mutta lopputukka menee siinä samalla peikkomaisesti pörröön. Hiukseni ovat hyvin paksut, mutta se ei näytä auttavan tähän ongelmaan.

        Olen noilta curlysivuilta etsinyt vastausta, mutten ole löytänyt. Mitäs mieltä sinä olet?


      • alkuper.
        Toinen kiharapilvi kirjoitti:

        Piti tulla vartavasten kysymään yhtä juttua, kun kerrankin on ns. langan päässä luonnonkiharapäinen ihminen, jolla oikeasti on kiharat hiukset, ei vain vähän laineikkaat.

        Oletko mahtanut käydä alla olevilla sivuilla? Siellä on tuosta no poo -menetelmästä hyvin paljon juttua, ja omat kiharansakin voi analysoida ja saada juuri niille suunnattuja vinkkejä. Minun hiukseni ovat päivästä ja säästä riippuen 3A:n ja 3B:n väliltä tai kumpaakin yhtaikaa.

        http://www.naturallycurly.com/

        Ja se kysymykseni sitten tässä: kuinka pystyt pitämään kiharasi siisteinä juuresta lähtien niin, ettei päänahka paista suortuvien välistä? Minulla on tasan kaksi vaihtoehtoa: joko kiharat ovat nätisti kiharoina, mutta kallo näkyy, tai sitten hiusten juurista pari kolme senttiä pöyhimällä kuuppa ei näy, mutta lopputukka menee siinä samalla peikkomaisesti pörröön. Hiukseni ovat hyvin paksut, mutta se ei näytä auttavan tähän ongelmaan.

        Olen noilta curlysivuilta etsinyt vastausta, mutten ole löytänyt. Mitäs mieltä sinä olet?

        Kiitokset linkistä =) En ainakaan muista käyneeni aiemmin sivustoilla. Minulla taisi murrosiässä olla enemmän 3B:n kaltaiset hiukset, mutta myöhemmin ovat olleet enemmänkin 3A:ta. Leikkasin vähän aikaa sitten lyhyemmäksi hiukset, joten nyt ne taas suoristuneet jonkin verran.

        Minulla oli myös samantyylinen ratkaisu ongelmaan kuin sinulla, mutta kerronpa sen nyt kuitenkin. Minullakin jäi hiuksiin sellaisia kohtia, missä päänahka näkyi. Ongelmana ei tosiaan ole hiusten ohuus/paksuus, sillä itsellänikin on melko paksut hiukset. Ongelmana on (kampaajanikin mukaan) se, että liian iso määrä hiusta on yhtenä kiharatupsuna. Joten jaoin isoimmat kiharatupsut moniin osiin sormillani/kammalla. Jos kuitenkin sen jälkeen jäi vielä paljon tällaisia kohtia, niin harjasin hiusten juuresta n.5-6 senttiä luonnonharjaksesta olevalla harjalla ja loppupätkän kampasin taas isohampaisella kammalla tai vedin sormet hiusten lävitse. Monesti tässä vaiheessa hiukset olivat hiukan pörrössä ja kuivan näköiset, joten otin vähän vielä hoitoainetta käsiini ja puristelin ne hiuksiini, etenkin kuiviin kohtiin sekä suihkutin vettä suihkupullolla. Jos hiukset olivat todella kuivat, laitoin hoitoaineen heti aluksi.

        Minulla hiusten kanssa temppuilu oli aivan päivästä kiinni, eli jos satoi vettä tai olin edellisenä päivänä käynyt suihkussa, hiuksia oli vaikea laittaa ja päänahka pilkotti. Helppoina päivinä minulla auttoi pelkkä päänahan hierominen ja se, että ”kampasin” hiukset sormillani, mutta välillä piti ottaa nuo järeämmät aseet käyttöön :) Joskus taisin tehdä myös niin, että kun hiukset olivat märät, kampasin siinä vaiheessa n.5-10 senttiä hiusten juuresta ja loput hiuksista selvitin sormilla. Tuon jälkeen annoin hiusten kuivaa vapaasti ilman hiustenkuivainta (kuten aina). En muista miten tuo toimi, sillä siitä on melkoisesti aikaa.

        Kun hiukseni murrosiän jälkeen ”suoristuivat” tai siis olivat isommilla korkkiruuveilla ja nyt lyhyinä ovat pörrössä ja sieltä täältä kiharalla, niin minun ei ole tarvinnut huolehtia päänahastani enää niin paljon. Joten kommentoikaa muutkin lukijat toki, jos tiedätte miten selvitä vielä helpommalla tai nopeammin tällaisesta ongelmasta =) Toivottavasti löydät itsellesi toimivan ratkaisun. Tsemppiä kiharien hiusten kanssa =)


      • Toinen kiharapilvi
        alkuper. kirjoitti:

        Kiitokset linkistä =) En ainakaan muista käyneeni aiemmin sivustoilla. Minulla taisi murrosiässä olla enemmän 3B:n kaltaiset hiukset, mutta myöhemmin ovat olleet enemmänkin 3A:ta. Leikkasin vähän aikaa sitten lyhyemmäksi hiukset, joten nyt ne taas suoristuneet jonkin verran.

        Minulla oli myös samantyylinen ratkaisu ongelmaan kuin sinulla, mutta kerronpa sen nyt kuitenkin. Minullakin jäi hiuksiin sellaisia kohtia, missä päänahka näkyi. Ongelmana ei tosiaan ole hiusten ohuus/paksuus, sillä itsellänikin on melko paksut hiukset. Ongelmana on (kampaajanikin mukaan) se, että liian iso määrä hiusta on yhtenä kiharatupsuna. Joten jaoin isoimmat kiharatupsut moniin osiin sormillani/kammalla. Jos kuitenkin sen jälkeen jäi vielä paljon tällaisia kohtia, niin harjasin hiusten juuresta n.5-6 senttiä luonnonharjaksesta olevalla harjalla ja loppupätkän kampasin taas isohampaisella kammalla tai vedin sormet hiusten lävitse. Monesti tässä vaiheessa hiukset olivat hiukan pörrössä ja kuivan näköiset, joten otin vähän vielä hoitoainetta käsiini ja puristelin ne hiuksiini, etenkin kuiviin kohtiin sekä suihkutin vettä suihkupullolla. Jos hiukset olivat todella kuivat, laitoin hoitoaineen heti aluksi.

        Minulla hiusten kanssa temppuilu oli aivan päivästä kiinni, eli jos satoi vettä tai olin edellisenä päivänä käynyt suihkussa, hiuksia oli vaikea laittaa ja päänahka pilkotti. Helppoina päivinä minulla auttoi pelkkä päänahan hierominen ja se, että ”kampasin” hiukset sormillani, mutta välillä piti ottaa nuo järeämmät aseet käyttöön :) Joskus taisin tehdä myös niin, että kun hiukset olivat märät, kampasin siinä vaiheessa n.5-10 senttiä hiusten juuresta ja loput hiuksista selvitin sormilla. Tuon jälkeen annoin hiusten kuivaa vapaasti ilman hiustenkuivainta (kuten aina). En muista miten tuo toimi, sillä siitä on melkoisesti aikaa.

        Kun hiukseni murrosiän jälkeen ”suoristuivat” tai siis olivat isommilla korkkiruuveilla ja nyt lyhyinä ovat pörrössä ja sieltä täältä kiharalla, niin minun ei ole tarvinnut huolehtia päänahastani enää niin paljon. Joten kommentoikaa muutkin lukijat toki, jos tiedätte miten selvitä vielä helpommalla tai nopeammin tällaisesta ongelmasta =) Toivottavasti löydät itsellesi toimivan ratkaisun. Tsemppiä kiharien hiusten kanssa =)

        Tattis! Täytyypä kokeilla ensi tilassa!

        Nyt tekee mieli ruveta kokeilemaan tuota hoitoainepesuakin, mutta taidan jättää mokoman kesään, kun ei tarvitse näyttäytyä muille kuin metsän eläville. :)


    • Neljätoista vuotta

      Minun kiharani ovat pörheät ja aika muodottomat, ja kun niitä oon monta vuotta suoristellut ilman lämpösuojaa niin eivät oo kasvaneet ollenkaan moneen vuoteen. Ennen ne oli ihanat ja muodokkaat mutta hoitoaineen käyön aloittamisen jälkeen ei enää. Vai johtuukohan murrosiästä? Mitenhän tuo suoristuspermis, tuliskohan enää sen jälkeen kiharaa ollenkaan ? :(

      • melk.10v suoristanut

        Kyllä sitä kiharaa kasvaa suoristuspermiksenkin jälkeen...pitää vaan leikata suora tukka kiharoiden alta pois jos niitä rupeaa kasvattamaan (taas).


    • ysiseiska

      Neljätoista vuotta, olen ihan samassa jamassa sun kans (oon itekki 14 w :D)
      Leikkasin hiukset ihan lyhyeks ku oli niin huonokuntoset ja on vieläki, vaikka mitä tököttiä käyttäs :((((( oon kans miettiny suoristuspermanenttiä, mut sitte ne vasta huonoon kuntoon menis!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      275
      2929
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      76
      1528
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1460
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      34
      1260
    5. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1190
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1187
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1109
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1067
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      1003
    Aihe