uusvanha Enterprise on perseestä

trekkeri

JJ Abramsin leffan uusivanha USS Enterprise NCC-1701 on kertakaikkisen perseestä. Tähtolaiva on kummallinen sekoitus jotain 60-luvun Cadillacia ja TMP:n versiota Enterprisesta. Lopputuloksen pitäisi olla USS Enterprise NCC-1701 juuri ennen kapteeni James T. Kirkin ensimmäisen 5-vuotismatkan alkua. What the heck?

JJ Abrams meni ja pilasi ikonisen USS Enterprisen. Ainakaan minä en hyväksy uutta Enterprisea, koska alkuperäinen Star Trek-sarjan USS Enterprise NCC-1701 on aina Enterprise, jota Kirk komensi ennen kuin alus uudistettiin 18 kuukautta kestäneessä uudistuksessa (jonka lopputulos oli enemmänkin täysin uusi tähtilaiva, kuin Constitution-luokan tähtilaiva!)

En pidä "uuden" Enterprisen linjoista. Moottorikehdot ovat rumat, samoin kuin koko alempi runko. Lautanen vielä jotenkuten menettelee. Komentosilta on sisältä kehittyneempi kuin Enterprise-E:n komentosilta, ja se tähtilaiva sentään on yli vuosisadan edellä Kirkin Enterprisea.

Star Trek on mennyt jo pitkään päin persettä. Star Trek kaanoni sai NX-01:n, vaikka me trekkerit olemme oppineet, että USS Enterprise NCC-1701 oli ensimmäinen tähtilaiva Enterprise. Edellinen oli sukkula. NX-01 ilmestyi yhtäkkiä tyhjästä mukaan Star Trekin historiaan. Voyager oli sekin aivan perseestä ja onnistui melkein pilaamaan Star Trek TNG:n maineen.

Koko Star Trekille olisi hyväksi jos brändi yksinkertaisesti lopetettaisiin. Gene Roddenberry on kuollut, joten muiden visiot Trekistä eivät tee hyvää Trekin maailmalle. Itse asiassa synkkä ja sotaisa USS Enterprise NCC-1701-E on jo huono juttu Trekin maailmalle. Federaatio ei ole Bushin Yhdysvallat vaan Federaatiolla on tehtävä: "to boldly go where no one has gone before!"

JJ Abrams olisi voinut kunnioittaa alkuperäistä Trekiä ja tuoda takaisin ikonisen vanhan Enterprisen tarkkana kopiona alkuperäisestä, mukaanlukien koko Enterprisen sisätilat. Ja William Shatner olisi pitänyt palauttaa tietokonetekniikalla kapteeniksi, samoin kuin muu kööri vanhasta sarjasta. Vain Leonard Nimoy voi olla Spock. Minulle Shatner on aina kapteeni James T. Kirk.

9

1712

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Star trekkin' across the un...

      Tuollaisia kirjoituksia lisää!

    • Veteranfan

      Eikös tämä alkuperäisen star trek tv-sarjan enterprise alus ollut pienoismalli???
      Joka sitten suhahteli senverran vikkelään kuvaruudussa,ettei siitä saanut yksityiskohtaista selkoa irti millään.Saatikaan eterprise aluksen sisätiloja lavastettu joillain pahvi/puu materiaaleilla 60.-luvun tyylisillä scifikonsepteilla???
      Eikös se idea ollut kaikkein tärkein asia vanhassa star trek sarjassa,ei niinkään se ulkoinen kiiltokuva.
      Uudessa star trek leffassahan ollaan tietenkin tehty teknisiä muutoksia teknologian kehittyessä 40.vuoden aikana alkuperäisestä tv-sarjasta.

    • Enterprise ilman yritystä p...

      Sama kun aloittaisi uuden raamatun säveltämällä Jeesuksen lapsuusvuodet.Petyin tähän uudelleen lämmitettyyn versioon Enterprisesta ja toivon nykyaikaisempaa jatkoa, nyt kun Babylon 5 sarjakin ryssittiin Crusade jaksojen lopulla. Olisi ollut ihan hyvä sarja vaikka jatkaakin samalla tavalla, mutta mäntit showpainijat pilasivat asian.

    • markustaja

      kaikki enterpriset ovat mallia NCC-1701
      ja siitä on 6 eri variaatiota, kirjain numeron perässä...



      * U.S.S. Enterprise (NCC-1701-A), Constitution-luokan tähtialus elokuvissa IV-VI.
      * U.S.S. Enterprise (NCC-1701-B), Excelsior-luokan tähtialus, esiintyi elokuvassa Star Trek – sukupolvet.
      * U.S.S. Enterprise (NCC-1701-C), Ambassador-luokan tähtialus, esiintynyt kerran The Next Generation -sarjan jaksossa Yesterday's Enterprise
      * U.S.S. Enterprise (NCC-1701-D), Galaxy-luokan tähtialus Star Trek: The Next Generation -sarjassa, elokuvassa Star Trek – sukupolvet, muutamissa Deep Space Nine -sarjan jaksoissa sekä Star Trek: Enterprise -sarjan päätösjaksossa.
      * U.S.S. Enterprise (NCC-1701-E), Sovereign-luokan alus kolmessa TNG-elokuvassa (Star Trek – ensimmäinen yhteys, Kapina ja Nemesis).
      * U.S.S. Enterprise (NCC-1701-J), lyhyesti Star Trek: Enterprise -sarjan jaksossa Azati Prime (mahdollisesti vaihtoehtoisessa tulevaisuudessa).

      • Trekkie

        NCC-xxxx on Federaation tähtilaivaston alusten rekisteritunnus. Kaikki kuusi Enterprisea ovat eri luokan aluksia eri aikakaudelta. Tässä yksi esimerkki rekisteristä: USS Excelsior NCC-2000. Excelsior-luokan tähtilaiva ja luokkansa ensimmäinen edustaja. Kapteenina toimi Hikaru Sulu. USS Enterprise NCC-1701-B oli myöskin Excelsior-luokan alus, joskin modifoitu aika rankasti. Kyseinen tähtilaiva esiintyy elokuvassa Star Trek Generations. Abramsin Enterprisea ei ollut olemassa koska USS Enterprise NCC-1701 oli olemassa sellaisena kuin se tunnetaan Star Trekin historiassa. Abramsin kertoma "historia" ei yksinkertaisesti mahdu Star Trekin historiankirjoitukseen. Ei edes mahdollisessa aika-avaruuden muuntumassa, koska sekin johtaisi siihen, että Star trekin historia ei koskaan johtaisi kapteeni Picardin matkoihin ja TNG:n tapahtumiin, jotka on erittäin hyvin kanonisoitu ja dokumentoitu. Star Trekin universumin historia tapahtuu vain yhdellä tavalla, sillä alkuperäisellä nimittäin.


    • muiduiduititityyy

      Uusi star trekki on uusi star trek, eli tarkoitus on tehdä uusi star trek ei uutta versiota tai kopiota, eli uusi star trek, kirkki ja pokkikin tehdään uusiksi eli uudet kirkit ja pokit ja uus star trek, vielä kerran! uusi star trek t. vanhat ovat ihan per...stä

      • UusTrekHaisee

        No sehän on nimenomaan kopio alkuperäisestä, ja uusi Kirk ja Spock ovat perseestä. Alkuperäisessä Star Trekissä Kirkiltä kesti vuosia ylentyä kadetista kapteeniksi, Abramsin kopiossa Kirk mukamas ylenee muutamassa päivässä. Aivan typeräähän sellainen on. Abramsin uusintapainos on paskaa.


    • Cochrane

      Next Genrationin NCC-1701-D on edelleen kaikkein rumin, mutta kyllä tuo Abramsin möykky on varteenotettava haastaja rumimman tittelille. Kumma kyllä, sama tyyppi joka suunnittei D:n oli myös mukana suunnittelemassa aluperäistä leffaversiota (TMP), joka on parhaimman näköinen kaikista.

    • paljon_parempi

      Abramsin Enterprise on paljon linjakkaampi ja virtaviivaisempi. Alkuperäissarjan Enterprise on ruma ja kulmikas pökkelö.
      On kuin vertaisi Pagania 80-luvun Ladaan. Pitää olla todella paatuneen muutosvastarintainen kärttyinen haahka, jos väittää että ei pidä uudistuksesta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5078
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3327
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1472
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1307
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      1000
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      908
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe