Yamaha 15 hv 4.taht kaasari vuotaa

alton

Onko kellään kokemusta yamaha 15 hv nelitahti perämoottorista?
Itselläni kone on reistaillut uudesta lähtien. Ongelma on polttoaineen
läpitulo kaasarista kun alkupainetta puristetaan letkun pumpusta.
Kone ei käynnisty. Huollot on tehty merkkikorjaamossa jonka jälkeen kone kone toimii, mutta seuraavana keväänä on sama ongelma.
Laitteella on ikää 6 vuuotta. Maahantuoja (Konekesko) levittelee käsiään.

9

8338

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • koneessasi

      Oleva kaasarin neulaventtiili jumissa. Ja tämä vika ilmenee aina vain keväisin? kun moottori seissyt talven? Vai useimmin?

      • alton

        sinne se saattaa viitata, olen kyllä syksyllä ajanut moottorin tyhjäksi polttoaineesta, onkohan nämä koneet tehty vesille joissa ajellaan ympäri vuoden,
        vertailuksi: minulla on still moottorisaha ikä n. 20 vuotta ja aina ns. "laakin peli" kesät/talvet


      • tuokin totta
        alton kirjoitti:

        sinne se saattaa viitata, olen kyllä syksyllä ajanut moottorin tyhjäksi polttoaineesta, onkohan nämä koneet tehty vesille joissa ajellaan ympäri vuoden,
        vertailuksi: minulla on still moottorisaha ikä n. 20 vuotta ja aina ns. "laakin peli" kesät/talvet

        Minullakin vanha prutku ja laakin peli, mutta katso nyt tuo kaasari, ja aja sinne ensi syksynä vaikka pienkonebensaa kaasariin ja jätä sinne. Jos tuo olisi ongelmaan ratkaisu..Ei tuo ole ensimmäinen moottori jossa ongelmia keväisin, eikä varmasti viimeinenkään. Mutta kaikesta huolimatta hyvää kevään odotusta.


    • jammusetäää

      Meillä oli tuo 15hv jammu 4t mutta se vaihdettiin muutama vuosi sitten suzukiin. Vihdon syynä ei ollut mikään varsinainen vika vaan kone oli muutaman vuoden vanha ja siitä sai mitättömällä välirahalla tuliterän testivoittaja suzukin jossa lisäksi sähköstartti. Yammu oli sitä paitsi käynyt kivillä. Nykyisillä käytettyjen hinnoilla ei kannata ajaa montaa vuotta koneellaan kun saa pikkurahoilla uuden tilalle. Pitkässä juoksussa jopa taloudellista kun kyse on pikkukoneesta joka ei vaadi asennusta.

      Asiaan. Meillä kone pelitti hyvin koko käyttöaikansa ilman mitään vikaa. Syyshuolto oli se että kone nostettiin rantavajaan ja käyttöönotto sitä että pumpattiin ja vedettiin käyntiin. Taisi ne peräöljyt vaihtua kerran tai pari viiden vuoden aikana. Ei mitään ongelmia siis. Kenties bensa ei hartsiudu yhtä helposti kun kaasarissa on bensaa tai jos se säilytetään kylmässä?

      EI hätää. Ruuvaa kaasarit auki ja puhdista. Kun vaimo ei ole kotona muutamaan tuntiin levität sunnuntain hesarin ruokapöydälle ja ruuvaat irti kaikki mitä lähtee. putsaa ja kasaa!

      • alton

        Moottorin ohjekirjan mukaan kaasari pitää ajaa tyhjäksi ennen säilytystä. Ei ole auttanut ongelmiin. Lienee se hesarin levitys paras konsti. Vaimolle voisi ostaa vaikka teatterilipun - pysyy sitten poissa - ja itse voi keskittyä olennaiseen. Hyvää kevättä.


      • Raipe8
        alton kirjoitti:

        Moottorin ohjekirjan mukaan kaasari pitää ajaa tyhjäksi ennen säilytystä. Ei ole auttanut ongelmiin. Lienee se hesarin levitys paras konsti. Vaimolle voisi ostaa vaikka teatterilipun - pysyy sitten poissa - ja itse voi keskittyä olennaiseen. Hyvää kevättä.

        Kandee laittaa talveks pienkone bensaa tankkiin jolla kone sammutetaan talviunille.


    • juttua

      Sama vika täälläkin. Jos pumppaa pallosta ja koittaa vetää käyntiin niin ei lähde, neula jumissa ja kaasari tulvii. Jos on seissyt vähäkin kauemmin niin jumissa taas.
      Ensimmäisen kerran kun temppuili niin kaasari otettiin irti ja pistettiin palasiksi farkun takatilassa. Ja voi PER....E kun sitä jousta etsittiin kun kimmahti nurmikolle 4tuntia 5 henk. ryhmällä, mutta löytyi.
      Kone on vm.2003 ja ajettu alle 10t/vuosi. Merkkiliikkeessä sanottiin että vaihda 2t koneeseen, liian vähän ajoa 4t koneelle.
      Uusi vikakin on löytynyt,nykii täysillä kierroksilla ja tyhjäkäynnillä tiputtaa toisen sylinterin pois. Voi SAA....A että ottaa päähän luulin että jammu olis hyvä mutta näiden kokemusten perusteella vaihdan merkkiä.

      • pensapula

        edelleenkin. Tarkista kuitenkin,että öljyä on koneen mittatikussa ainakin yli puolenvälin, muuten pätkii yläkierroksilla.


    • apulöytyi

      tulvii minunkin moottrorissa. Otin kohon liikutteleman neulan irti ja kostutin talouspaperin voiteluaineella LPS 2. Samoin sen reiän mihin se neulaventtiili tulee. Tämän jälkeen kaasutin alkoi toimia ja tulviminen lakkasi. Neula oli noin kaksi vuotta vanha eikä siinä näkynyt mitään roskia tai vaurioita. Olin jo aikeissa vaihtaa koko koneen, mutta en sitten vaihdakaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1056
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      581
      1008
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1007
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      910
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      764
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      690
    Aihe