Infrapuna-avaimen vika

W210:ssä???

Omassani vm -oo W210:ssä on ns. infrapuna-avain, toisin sanoen ei perinteistä metallista avainta tökätä virtalukkoon vaan sellainen tylppäpäinen muoviavain.

Avaimessa oleva paristo näyttää olevan kunnossa, vaan pari kertaa auto on tehnyt sen että käännettäessä virta-avain starttausasentoon ei tapahdu mitään. Avain siis kääntyy virtalukossa vaan ei starttaa. Onkohan avaimessa joku vika?

Tämmöinen tuo oman epävarmuuden tunteen matkanteon luotettavuudesta. Onko kokemusta vastaavasta? Jos vaan temppuilee jatkossa ja kallis korjata niin merkki menee vaihtoon...

13

10583

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • E 220

      Noin sen pitääkin toimia, eli kun avain on ollut tietyn aikaa paikallaan, aktivoituu ajonesto eikä starttaa. Käytä avainta pois virtalukosta ja sitten takaisin, kyllä starttaa. Asia on selvitetty myös ohjekirjassa. Ja se patteri vaikuttaa vain lukkojen kauko-ohjaukseen.

    • Eki

      Mulla avain temppuili samalla tavalla. Aina auton sai lopulta viimeistään 5-6 yrittämällä käyntiin. Pariston vaihto ei auttanut.

      Huollossa ei osattu sanoa onko vika avaimessa vai virtalukossa, neuvottiin kokeilemaan vara-avainta. Kotona tein niin ja vara-avain pelasi moitteettomasti. Niinpä siiten otin vara-avaimen käyttöön jätin entisen varalle (sekin siis hätätapauksessa vielä toimii).

      Ei se uusi avain kaiketi ihan mahdottomia maksa. En ole kysynyt. Jos vika olisi ollut virtalukossa sen korjaaminen olisikin ollut sitten kallista lystiä.

      • T.A.H

        uusi avain 300e merkkihuollossa...


    • CL65

      Jees, tuon kanssa tuli itsekin joskus 'tapeltua', mutta nyt on pelittänyt taas hyvin. Eli ongelma tuskin on avaimessa mikäli saat ovet auki (vihreä valo palaa). Esimerkiksi jos tuut sisälle ja sen jälkeen painat vahingossa ovet lukkoon (punanen valo), niin auto ei starttaa koska käynnistyksenesto menee päälle. (vihreä ja punanen valo palaa vuorotellen). Tällöin sun pitäis ottaa avain virtalukosta ja painaa ovien avausnappia niin, että se vihree valo syttyy ja käynnistyksenesto lähtee pois päältä. Sen jälkeen auto lähtee päälle. Mulla toi pääavain meni sököks kun pudotin vahingossa sen maahan. Piti tilata uus avain ja hintaa tais levyavaimella olla 70€ ja normaaliavaimella 170€. asennus, joka tais olla pari kymppiä. Seuraavalla Saksan reissulla aattelin ostaa suoraan saksasta uuden sähköavaimen varalle eli jää nuo lähetysmaksut ja vehon osuus pois eli luulisin hinnan olevan suhkot kohdallaan.

      Anteeksi, unohtui kappalejako, mutta toivottavasti oli jotain apua. Jos ongelma ei häviä ilmoittele, niin vastaan parhaani mukaan.

      CL65AMG

      • sama

        Minulla ongelma ilmeni niin, että avasin avaimen avauspainikkeella normaalisti ovet, istahdin autooni ja laitoin avaimen virtalukkoon. Tällöin starttaus epäonnistui. Kun otin avaimen pois ja laitoin uudelleen, sitten toimi. Onkohan ongelma just siinä, että pudotin myös muutama pvä sitten avaimen parkkihallissa lattialle? Voiko tällainen tehdä avaimen sököksi?

        Kerroit avaimien hintoja; voiko tommoinen muovinysä maksaa 170 e??? Jos, niin on hyvää rahastusta. Ilmankos esim. uuden Volvo S40:n esittelyssä Tuulilasi-lehden toimittaja oli epäluuloinen tuon Volvomallin samanlaisesta avaimesta kuin näissä Mersuissa on...


      • CL65
        sama kirjoitti:

        Minulla ongelma ilmeni niin, että avasin avaimen avauspainikkeella normaalisti ovet, istahdin autooni ja laitoin avaimen virtalukkoon. Tällöin starttaus epäonnistui. Kun otin avaimen pois ja laitoin uudelleen, sitten toimi. Onkohan ongelma just siinä, että pudotin myös muutama pvä sitten avaimen parkkihallissa lattialle? Voiko tällainen tehdä avaimen sököksi?

        Kerroit avaimien hintoja; voiko tommoinen muovinysä maksaa 170 e??? Jos, niin on hyvää rahastusta. Ilmankos esim. uuden Volvo S40:n esittelyssä Tuulilasi-lehden toimittaja oli epäluuloinen tuon Volvomallin samanlaisesta avaimesta kuin näissä Mersuissa on...

        Luulisin, että avaimessa on jotain pientä vikaa, jos noin kerran kävi. Käy kysymässä Veholta asiasta. Niin kyllähän tuo hinta aika kovalta tuntuu, mutta tehtaan osuuteenkun lisätään vielä maahantuojan osuus, yrityksen osuus työpalkat ja muut postikulut, niin kyllähän sitä hintaa tulee. Itse tosiaan seuraavalla Saksan matkalla tuon vara-avaimen, tiedä sitten niistä hinnoista.


    • jjj

      Ne on osa niitä mersun kuuluisia elektroniikka vikoja joita riittää...

    • Klapiukko

      W210 D e-malli käynnistys takkuillut pitkin talvea. Infra-avain kääntyy ja starttiasennossa kuullu hetken vain vov. Todennäköisesti lyö käynnistykseneston päälle. Mersulla perjantaina vikakoodit luettu ja starttirele kunnossa. Epäilys avaimessa ja tai lukossa. Tilattu avain, jos ei auta niin sitten pesä.
      Nyt auto ei enää suostu muuta tekemään, siis vain tuo vovi ääni sekunnin pari. Startti saa hetken virtaa ja kait sit tuo esto heti päälle. Katsotaan alkuviikosta tuolla uudella avaimella, kun valitettavasti autossa vain yksi avain. Kun sattui käynnistymään lähti kuin palmun alta. Onko kenelläkään vastaava ongelmaa tai ehdotuksia (ei paalata).

    • myykääjakiireellä

      No c sarjan 2000 vuosimallissa sama avain eli muovinen,tänä talvena siis syksystä asti on helvetti ollut irti.

      Kaksilla avaimilla kokeiltu startata ja ei auta,vihonviimeinen juttu.

      Lähtee käyntiin kun olen startin vaihtanut ja puhdistanut startin sisältä.

      Onneksi oli vara startteja hyllyssä .

      Lopulta päätin että myyn auton pois koska on niin epävarma etten rupea enään 2000 luvun autoa käymään läpi ja remontoimaan laajemmin,sillä on arvoa alle 1000euroa niin ei kannata keriä.

      Teillä voi myös olla maadoituksessa vikaa tai solenoidi,se on startin kanssa yhteydessä.

      Se startti on 220 c sarjasessa niin pahassa paikaa ettei naurata,se on auto nostetava ylös ja hommasta tulee pitkän puoleinen,on ahdasta.

      Teillä E sarjasessa on varmaan ihan toinen juttu,esim:laturi on vesijäähdytteinen ja maksaa 800e.

    • Rautahepo

      Minulla on -97 220 e väyrynen ajettu 350000 km ongelma on että startti jää päälle',olen jo yhden starttimoottorin polttanut
      Avain on niitä infrapuna avaimia

      • Rautahepo

        Eikö kellään ole tullut 210e 220 -97 tätä ongelmaa että startti jää päälle starttaa ihan normaalisti ja akku on kunnossa ?


    • ajelijamese

      Akku kuntoon ensiksi auttaa aika usein poistuu kaikki viat.

    • Varmaan_tiedossakin

      Vanha ketjuhan tämä on, mutta lienee syytä todeta, ettei nykyisissä autoissa enää taida enemmälti olla infrapuna-avaimia kuten vuosituhannen vaihteen kahden puolen.

      Infrapuna-avaimissa käytetään informaation siirtoon infrapunaista, silmille näkymätöntä valoa, mikä edellyttää suoraa näköyhteyttä avaimessa olevan lähettimen ja autossa olevan vastaanottimen välillä. Yhteysvälikin jää lyhyenlaiseksi, ehkä 10 metriin.

      Avaimissa (keskuslukituksen kauko-ohjaimissa) käytetään nykyisin radioaaltoja, joilla kauko-ohjaus onnistuu ilman suoraa näköyhteyttä useiden kymmenienkin metrien päästä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5035
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3307
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1452
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1295
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      990
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe