Turkki vai Kypros?

Kyselijä?

Kumpi kohde kolmen lapsen kanssa (5-, 7- ja 13-vuotiaat)? Plussat ja miinukset. Mieluiten ihmisiltä, jotka ovat molemmissa käyneet, itse en kummassakaan. Kyproksessa kiehtovat upeat, hienohiekkaiset rannat ja kirkas vesi. Poikakin taitaisi päästä snorklailemaan. Ja varmaan suht helppo ja hygieeninen matkakohde. Sen sijaan taas korkea hintataso hirvittää ja ehkä Ayia Napan bilemaine. Mutta kohteeksi valitsisin todennäköisesti Protarasin. Turkissa taas kiinnostaa eniten se itämaisuus. Ja koska Side olisi kohteena, myös rannat taitavat olla aika upeat. Alanya toisena vaihtoehtona. Edullinen hintataso taitaa myös olla ainakin toiseen kohteeseen verrattuna. Innokkaat kauppiaat minua ei säikäytä. Eli suosittele kumpaan kannattaa lähteä ja kiitos etukäteen vastauksista.

11

3058

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nyytikäinen

      Olemme olleet molemmissa paikoissa kolmesti, lapsiperheenä kummassakin kerran( alanya, protaras )Kummatkin kohteet:takuulämpö kesällä,hyvä ruoka ja paljon nähtävää.Mieluisimmat muistot jäi kuitenkin Alanyasta.Siellä oli tosi hyvä ja rento tunnelma.Hyvää musiikkia, paljon mukavaa toimintaa ja ohjelmaa monella hotellialueella.(esim. pelejä,kilpailuja, tanssien opetusta )Lapset otetaan mukaan kaikkiin juttuihin.Useissa hotelleissa liukumäkiä allasalueilla.Rannat myös hienoja molemmissa paikoissa, tosin protaraksessa jonkin verran kivikkoista hotellimme kohdalla.Kumpikin hyviä valintoja perheelle!

      • SEITSEMÄN KERTAA TUR

        EHDOTTOMASTI TURKKI SUOSITTELEN LASTEN KASSA EHKÄ MARMARIS HALVEMMAT HINNAT RUOKA JA OSTOKSET KUIN ALANYASSA. MUUTEN TULIN AAMUKONEELLA MARMARIKSESTA LOMA OLI IHANA LÄMMINTÄ OLI VIELÄ PÄIVÄLLÄ 27-35


      • Satunnainen matkaili
        SEITSEMÄN KERTAA TUR kirjoitti:

        EHDOTTOMASTI TURKKI SUOSITTELEN LASTEN KASSA EHKÄ MARMARIS HALVEMMAT HINNAT RUOKA JA OSTOKSET KUIN ALANYASSA. MUUTEN TULIN AAMUKONEELLA MARMARIKSESTA LOMA OLI IHANA LÄMMINTÄ OLI VIELÄ PÄIVÄLLÄ 27-35

        siellä Marmariksessa oikein on? Tulin Alanyasta viikko sitten ja mielestäni söimme puoli-ilmaiseksi. Kaksi pihviä, olutta, viiniä, vettä ja rakia maksoivat yhteensä 20 €. Pihvit olivat sisäfilepihvejä. Tuskin Marmariksessa ainakaan kovin paljon halvempaa oli. Tuliaisten hinta taas määräytyy siitä miten hyvä tinkijä olet. Olin varannut rahaa 100 €/päivä. Kotiintullessani rahasta oli puolet jäljellä. Tuliaiseksi ostin kultaa ja nahkaa sekä vaatteita.


      • mielipiteitäkö

        Kyllä Alanya on MINUN mielestäni mennyt hiukan "pilalle". Kävimme viimeksi 2014 ja ed. 2007, milestäni tuona aikana oli mennyt hunompaan suuntaan. Hinnat nousseet, rakennetaan ja laajennetaan valtavasti ympäristössä, liikenne "hengenvaarallista" yms. Bodrumin - gymbet esim paljon rauhallisempi ja pienempi paikka. Side pitkästyttävän "pieni" ja tylsä, retkikohteita kyllä kiitettävästi lähellä, mm managvat. Kypros oli meille mieluisa kohde, ilmat sattui olemaan vielä vko 43.lla todella hyvät. Larnakassa loistavat kävelykadut. Hintataso suht sama kuin Turkissa.


    • s

      olen ollut molemmissa maissa. turkissa Alanyassa ja Kyproksella Ayia Napassa (molemmissa lasten kanssa), molemmista tykkäsin kun siellä oli todella lämmintä. ei ayia navassa nyt niin kauhean kallista ole ja taitaa turkissakin olla hinnat nousseet. meillä oli ayia navassa hotelli lähellä rantaa, joten ei ne baarit siellä häirinneet, eikä kyllä siellä keskustassa illalla kävellessäkään.
      olen itse menossa alanyaan syksyllä (olin siellä 5v. sitten viimeksi)

    • Tuolla porukalla

      Molemmissa lasten kanssa matkanneena sanoisin että Turkkiin ja siellä johonkin niistä lukuisista All.inc. hotelleista joissa on isot altaat meren rannalla ja paljon vesiliukumäkiä.
      Kyllä kyproksellakin on lasten kanssa ihanaa viettää rantalomaa ja onhan siellä Ayia Napassa se mielettömän hyvä Water World vesipuisto liukumäkien nälkään. Mutta aina kivempi jos niitä löytyy omasta hotellista ja Kyproksella ei ole tarjonta yhtä hyvä kun Turkissa. Lisäksi Kyproksella saat maksaa pelkästään hyvästä hotellista saman millä Turkissa saa ruuat ja juomat kaupan päälle. All inclusive on lasten kanssa tosi mukava.
      Teidän reissu on luultavasti jo tehtykin, mutta vastaan nyt kuitenkin jos joku muu ketjua lukeva vaikka painii saman aiheen kanssa.

      • Äiti-ihana

        En ole alkuperäinen aloittaja, mutta tämä ketju antoi meillekin hyviä vastauksia! Kiitos - ja Turkissa tavataan :-)


    • turdos

      Kummallakin on puolensa.

      Kypros sopii hyvin,jos pitää "länsimaalaisemmasta" tunnelmasta,paremmista rannoista ja vesistä (noin yleisesti...).Agia Napan bilemainetta ei kannata pelätä.Kyllä sieltä tilaa löytyy kaikille.Protaras on pienempi ja erittäin magee biitsi ja kirkkaat vedet.Sopii hyvin ainakin lasten iän perusteella ja Mäkkäristä voi hakea tuttua tavaraa...;)

      Turkissa on vähän hektisempää ainakin,mitä kauppiaisiin tulee;).Mutta Marmariksesta kyllä löytyy kaikki,mitä lomailija kaipaa.Mutta,jos ranta on kriteerinä,niin menisin Kyprokselle (Protaras/Agia Napa).
      Turkin erityisplussana pidän sitä,että on helppo tehdä Rodoksen päivämatkoja,jos kiinnostaa.

    • Kahden vaiheilla

      Kiinnostaisi tuore vertailu Turkin ja Kyproksen hintatasoista. Nyt valittavissa kaksi samanhintaista matkaa Turkin Sideen ja toinen Kyproksen Agia Napaan , niin miten paljon elämisen hinta eroaa näissä paikoissa. Ruoka, alkoholi, bussit, taksit, katukaupat yms. Ruokaa on tarkoitus tehdä myös itse. Välilä käydään syömässä.

      • Ei isoa eroa

        Hei, kyllä Turkin Side on halvempi. Vaikka Turkissa hinnat ovat nousseet, on siellä vieläkin edullista. Side peittoaa Alanyan lomakohteena 6-0. Ulkona syöminen on halpaa, tosin valikoima on aika suppea, lähinnä turkkilaista ruokaa ja ketjupaikkoja. Sidessä on mukava shoppailla kun on kävelykatuja.

        Kyproksen rantakohteissa on suunnilleen sama hintataso kuin Suomessa. Itse tykkään silti tosi paljon Kyproksesta. Protaraksessa on Lidl. Ruuat kannattaa ostaa sieltä. Bussit on edullisia. Jos tykkäätte shoppailla, niin bussilla Nicosiaan, matka on kyllä vähän pitkä, yli tunnin, mutta siinä näkee hyviä maisemia.


    • jebj

      Sidessä ja Aiya Napassa käyneenä voin sanoa että Sidessä oli kaikki kalliimpaa. Halvin olut joka löytyi oli 3,2 euroa kaupasta 0,5l . Kyproksella halvimmat puolen litran 50 senttiä. Myös ruoka oli Kyproksella halvempaa, vaatteet samaa tasoa. Rannat sidessä ovat verrattuna lähempänä Suomen rantoja kuin Kyproksen hienoja biitsejä . Peräkkäisinä vuosina siis kävin noissa. Lisäksi Aiya Napassa on tekemistä enemmän kuin Sidessä. Ravintolat olivat röttelöitä Turkissa, Kyproksella taas hyvin siistejä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5025
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3297
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1442
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1285
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      980
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      888
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      238
      775
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe