Koiranpennun

riehuminen

Auttakaa nyt kun on keinot vähissä! Eli, meillä on 12 viikkoinen paimenkoiranpentu. Kun se riehaantuu se puree ja lujaa, hyppii jne. Kun komentaa "Ei pure"! tms. se ei ole kuulevinaankaan. En tarkoita että koira ilman muuta ymmärtäisi mitä tarkoitan kun kiellän puremasta LUJAA, mutta luulis tajuavan kun otan niskasta kiinni ja tuon pennun pään lähelle omia kasvojani ja torun selkeästi ja rauhallisesti. Ja välillä lujempaakin. Se pureminen sattuu ärsyttävän paljon, välillä oikein hermoja raastaa kun ei saa hetken rauhaa. Vaikka pennulla on virikkeitä ja yritetään tehdä kaikki oikein, sitä ei saa sen riehaantuessa rauhottuun "kirveelläkään". Vaikka koittais ite et rauhottuis ja menis makaan, se vaan hyppii päälle jne.. Kertokaa mitä voin tehdä, teiän neuvot on kullanarvoisia!! Kiitos etukäteen.

35

39428

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • asiaa

      kyselisin minäkin. Neuvoa en osaa, en ole vielä itsekään saanut "kuria" pennulleni (14 viikkoa). Olen läpsäyttänyt lehdellä niin kuin kokoneemmat ovat neuvoneet, mutta pentu innostuu vain lisää siitä. Tosin kun otan lehden käteeni koira vetäytyy taaksepäin ja aina jo luulen, että nyt se tottelee. Mutta se vain ottaakin vauhtia ja hyppää kohti. Molempien käsien sormet ovat haavoilla kun iskee terävät hampaansa niihin. Mikään ei auta. Joten minäkin odotan neuvoja

    • Koira

      Anna sille vaihtoehtoista purettavaa. Kun näet, että koira hamuaa käsiä tms. anna jokin mieluinen purukalikka ja kehu koiraa kun sen huomio keskittyy siihen. Koiraa voit myös riehututtaa esim. koulutuspatukan kanssa, mutta siinä pitää olla tarkkana antaako koiran voittaa vai antaako koiralla kuvan, että sinä määräät (hallitset leikkivälinettä, otat välillä pois kesken leikin, laitat tekemään jonkin tempun että koira saa taas lelun jne.). Kuulostaa nimittäin siltä, että koirallasi on kova taistelutahto ja silloin koiran voitolle pääsy voi olla pahaksi.

    • RIEHUTAAN

      Hei, meillä 2 kk ikäinen pentu saa kanssa joskus hepuleita. Nykyisin ne liittyvät yleensä aina johonkin jonka ymmärrän. Esimerkiksi ulkonakäynnin jälkeen alkaa hirveä pureminen ja lahkeessa tai sukassa roikkuminen. Nyt oppi menee paremmin perille kun sanomme yhden sanan; EI., katsomme silmiin ja annamme samalla muuta purtavaa. Toinen action-hetki on jostain syystä illalla 9 aikaan. Pentu pyytää leikkimään. Kun sen kanssa leikkii se väsyy ja keskittyy loppujenlopuksi omiin leluihin ja sitten väsähtää. Olen ainakin itse päätellyt, että jokainen puraisu on leikkiinpyyntö.

      • Piia

        Hauska kuulla, että teilläkin on hepulihetket suurinpiirtein samaan aikaan... :) Tuo iltahepuli vain ei ole mikään maailman paras hetki, kun mukaan on tullut haukkuminen :(

        Pentu siis 14 vkoa.


    • koiratyttönen

      meillä on toiminut tällainen keino moneen pentuun:
      kun pentu puree, otat sen kuonosta kiinni ja laitat koiran huulen sen poskihampaiden väliin ja puristat, siten että koira puree huultansa. yleensä pentu myös vingahtaa. ja toki se sitä sattuu, mutta ei ole liian raakaa. kun tätä jatkaa tarpeeksi kauan, koira tajuaa, että aina kun se puree, sitä sattuu. jolloin pureminen vähenee huomattavasti ja myös varmaankin loppuu kokonaan. paimenkoirilla näykkiminen saattaa tosin liittyä paimentamiseen (vrt. lampaitten näykkiminen).
      kannattaa kuitenkin kokeilla..

      • minä

        siis noin ei todellakaan saa tehä!
        TOIHAN ON RÄÄKKÄYSTÄ!


      • Julmuri =)
        minä kirjoitti:

        siis noin ei todellakaan saa tehä!
        TOIHAN ON RÄÄKKÄYSTÄ!

        Itse olen hyvin kärsivällinen ja rauhallinen ihminen. Minulla on keskikokoinen,monirotuinen koira (4 v) ja olen kova hemmottelemaan omaa pikku lellikkiäni, mutta jos se rupeaa satuttamaan minua, otan haasteen vastaan. Onneksi koirani on kuitenkin oikea sokerimuru luonteeltaan. Ihmettelen joskus,miten kultainen se on. Yhteistyömme sujuu hämmästyttävän mutkattomasti, sillä olemme aika samankaltaisia. Nyt joku ilkeä saattaisi sanoa, että koirani on vain sokaissut minut, mutta niin ei ole, sillä alussa oli hieman hankaluuksia.
        Koirani ei ole koskaan purrut minua, niin, että minua oikeasti sattuisi, eikä se hypi vastaan eikä ole haukkuherkkä, kun oppinut siihen, ettei hyppimällä saa huomiota.
        Olen iloinen siitä, että tuo koiruus on olemassa, sillä se tuo muuten niin hiljaiseen elooni sisältöä ja sen veroista ystävää ei ole toista.

        On minustakin koiran satuttaminen julmaa, mutta pieni pentu, joka oppii sen, että se on niskanpäällä koko ajan, rupeaa äkkiä aikamoiseksi hirmuvaltiaaksi.
        Vaikka lemmikki on rakas, pitää sille näyttää selkeät rajat, kuin lapselle.
        Minusta on vain hyvä opettaa koira siihen, että kun se puree omistajaansa, sitä itseään myös sattuu.


      • Jooohan
        minä kirjoitti:

        siis noin ei todellakaan saa tehä!
        TOIHAN ON RÄÄKKÄYSTÄ!

        Nyt teinit hiljakseen.
        Se on erittäin toimiva ja hyvä keino. Moneen koiraan testattu, ja tulosta tuonut.

        Ja jos tuo oli huumoria, neuvoni on, että paranna laatua.


    • Mnä

      Me ollaan käytetty samoja keinoja kun äitikoirakin käyttäisi eli ääntä (murinaa).Kielto "EI!" kannattaa kyllä opettaa jo pienelle koiralle, äänensävy on tärkeä. Sitä voi sitten käyttää erilaisissa tilanteissa isompanakin. Niskasta pieni puistelu,tarvittaessa isompikin, on kyllä taidettu joskus purrakin koiraa.. Ei koira taida sitä torumista ymmärtää kovin monisanaisesti vaikka sen sitten tekisikin selkeästi ja rauhallisesti.. Minusta on parempi ja tehokkaampi keino käyttää nopea mutta tehokas rankaisukeino tarvittaessa. Kun epätoivottu käyttäytyminen on loppunut, niin kiitosta "Hyvä" ja lelua tms. mitä sitte saa purra ja retuuttaa heti peliin. Jos on vilkas ja energinen koiranpentu, meillä on hyväksi havaittu koiran koon mukaan sopivan kokoinen häkki sisälle. Siellä pentu oppii rauhottumaan, nukkuu yönsä siellä, saa ruoan sinne yms. eli häkistä tehdään koiralle mukava paikka. Siellä se saa olla rauhassa. Ja onhan se omistajallekin hyvä, voi käydä vaikka asioilla eikä tartte pelätä että kämppä on revitty.
      Tietysti koira tarttee myös ulkoilua yms. tekemistä ja seuraa, koirien ja ihmisten, eikä sitä penta tartte siellä koko ajan pitää, mutta häkkiin on hyvä koira totuttaa, on sitten helmpompi kuljettaa koiraa autossakin.
      -Näin mnä, kokemusta jonkin verran sekä koirista että lapsista-

      • Sofia

        Meillä oli aikoinaan sama ongelma silloisen koiramme kanssa. Mikään ei tepsinyt, kunnes ongelma ratkesi itsestään hampaiden vaihtuessa. Pureminen lakkasi siihen.


    • hik

      Joka kerta, kun pentu puraisee sinua, vinkaise/ulvahda niin kuin koirakin ulvahtaa, kun siihen sattuu.
      Tämä keino tepsi ainakin koirani kanssa.

    • HYVIN KOKENUT

      se on aivan normaalia,sun pitaa pamauttaa sitä iltasanomalla persuksiin JOKA KERTA kun se niin tekee,ja käytä pientä voimaa niin että se tajuaa että näin ei saa tehdä ja piste.
      Se on rasittavaa mutta kiitos odottaa.
      Se on just siinä iässä että hampaita kutittaa,niinkuin ihmis vauvoillakin.

      • minni

        Heissan!

        Tässä joitakin minun käyttämiäni "jippoja"
        Ensin tosin siitä lyömisestä¨... Täytyy sanoa, että näen punaista aina, kun joku puhuu koiran kouluttamisesta ns. kovilla menetelmillä.

        Jos haluat itsellesi pelokkaan, aran ja ongelmaisen koiran, jolta on kaikki luonto otettu pois, niin lyöminen on varma keino. Minä ainakaan en haluaisi, että koirani tottelisi minua pelosta ja pissisi alleen aina kun sen pitäisi tehdä jotakin. Minun koirani tottelevat siksi, että ne haluavat sitä; niiltä ei luontoa ole otettu pois...

        Koiranpentua ei emokoirarakaan läpsi Iltasanomilla persukselle, jos se puree (lue näykkäisee). Myöskään ihmisen ei missään olosuhteissa tule lyödä koiraa. Muita ja huomattavasti parempia sekä tehokkaampia että koiralle lajinomaisia rankaisukeinoja on useita...

        LYÖMINEN JA LÄPSIMINEN ON HUONON OMISTAJAN MERKKI!!!

        Näykkäilevää pentua otetaan kiinni niskasta ja sanotaan matalalla äänellä ja hitaasti ravistelun kanssa EI! tai HYI! tai voi jopa vinkaista kun pentu puree (silloin ei tarvitse niskasta ravistaa).Kun vinkaisee tehokkaasti, jäivät ainakin minun koirani (dobberiuros, dobberinarttu ja monirotuinen narttu)pentuina katsomaan, että oho, mitä nyt...)

        Farkunpuntista saa oivan vetolelun, jota tarjota pennulle, kun sen tekee mieli purra tai näykkiä. Tai sido naruluun päähän pätkä (n. 1m-1,5 m)ideaalisidettä ja leikitä koirulia sillä; vedät pitkin lattiaa, hyppyytät, piilottelet selkäsi taakse ym. Vierität tennispalloa pitkin lattiaa tms. Leikität pentua sen omalla lempilelulla - ts. vaihdat puru-/näkkimiskohdetta itsestäsi johonkin muuhun.

        Uroksemme oli vähän kovempi luu purtavaksi ja vaati välillä niskaotteen lisäksi myös poskiotetta ja kunnon ravisteluja, mutta koskaan ei ketään koiristani ole lyöty eikä satutettu.
        Ja kakki ovat nykyisin hyvin käyttäyviä, täysipäisiä, ihania ja maailman suloisimpia karvakuonoja.

        Onnea ja menestystä vaan sinullekin mussukkasi kanssa!


      • VOI HELKUTTI
        minni kirjoitti:

        Heissan!

        Tässä joitakin minun käyttämiäni "jippoja"
        Ensin tosin siitä lyömisestä¨... Täytyy sanoa, että näen punaista aina, kun joku puhuu koiran kouluttamisesta ns. kovilla menetelmillä.

        Jos haluat itsellesi pelokkaan, aran ja ongelmaisen koiran, jolta on kaikki luonto otettu pois, niin lyöminen on varma keino. Minä ainakaan en haluaisi, että koirani tottelisi minua pelosta ja pissisi alleen aina kun sen pitäisi tehdä jotakin. Minun koirani tottelevat siksi, että ne haluavat sitä; niiltä ei luontoa ole otettu pois...

        Koiranpentua ei emokoirarakaan läpsi Iltasanomilla persukselle, jos se puree (lue näykkäisee). Myöskään ihmisen ei missään olosuhteissa tule lyödä koiraa. Muita ja huomattavasti parempia sekä tehokkaampia että koiralle lajinomaisia rankaisukeinoja on useita...

        LYÖMINEN JA LÄPSIMINEN ON HUONON OMISTAJAN MERKKI!!!

        Näykkäilevää pentua otetaan kiinni niskasta ja sanotaan matalalla äänellä ja hitaasti ravistelun kanssa EI! tai HYI! tai voi jopa vinkaista kun pentu puree (silloin ei tarvitse niskasta ravistaa).Kun vinkaisee tehokkaasti, jäivät ainakin minun koirani (dobberiuros, dobberinarttu ja monirotuinen narttu)pentuina katsomaan, että oho, mitä nyt...)

        Farkunpuntista saa oivan vetolelun, jota tarjota pennulle, kun sen tekee mieli purra tai näykkiä. Tai sido naruluun päähän pätkä (n. 1m-1,5 m)ideaalisidettä ja leikitä koirulia sillä; vedät pitkin lattiaa, hyppyytät, piilottelet selkäsi taakse ym. Vierität tennispalloa pitkin lattiaa tms. Leikität pentua sen omalla lempilelulla - ts. vaihdat puru-/näkkimiskohdetta itsestäsi johonkin muuhun.

        Uroksemme oli vähän kovempi luu purtavaksi ja vaati välillä niskaotteen lisäksi myös poskiotetta ja kunnon ravisteluja, mutta koskaan ei ketään koiristani ole lyöty eikä satutettu.
        Ja kakki ovat nykyisin hyvin käyttäyviä, täysipäisiä, ihania ja maailman suloisimpia karvakuonoja.

        Onnea ja menestystä vaan sinullekin mussukkasi kanssa!

        SULLE JOS JOLLEKAAN EI MISSÄÄN NIMESSÄ SAA IKINÄ LUOVUTTAA MITÄÄN STAFFIA TAI PITT BULLIA,SEHÄN SÖIS SUT.


    • Koko

      KOskaan ei saa koiraa lyödä

    • Koko

      Meillä on kahdeksan viikon ikäinen koiranpentu ja sitä ei olla eikä ikinä tulla lyömään. Se on ns. Saksalaista koulutusmenetelmää, jossa koira oppii tottelemaan pelon kautta!! kuka haluaa semmoista koiraa joka pelkää katketakseen aina kun pyydät sitä istumaan? Parasta on kun et huomio koiraa mitenkään, käännät vain sille selän ja et katso koiraan päin, etkä puhu mitään. huomaat että koirasi jättää sinut rauhaan. Huomiotta jättäminen on pahin rangaistus. Jos pentu syö kättäsi, ota pennun lempilelu käteesi ja houkuttele pentua puremaan lelua, kun pentu vaihtaa puremisen kohdetta, kehu sitä!

      • toimii

        hei!meillä on 1v2kk ikäinen cockerinpentu..tai no ei se enään mikään pentu ole mutta meidän opetukseen kuului kova kuri.kävimme koirankouluttajalla silloin kun hän oli vielä pentu ja siellä kerrottiin että jos koira puree niin pitäisi ns.purra takas eli me otettiin kuonosta kiinni sen verran lujaa että se vinkaisi(pennut reakoivat pieneenkin nipistykseen)ja sanottiin EI! teimme sitä joku alle 1kk verran ja nyt hän ei tekis pahaa kärpäsellekkään ja lasten kanssa hän tulee toimeen hyvin.Tämä opetus kuulostaa rajulta mutta toimii..


      • Anneli
        toimii kirjoitti:

        hei!meillä on 1v2kk ikäinen cockerinpentu..tai no ei se enään mikään pentu ole mutta meidän opetukseen kuului kova kuri.kävimme koirankouluttajalla silloin kun hän oli vielä pentu ja siellä kerrottiin että jos koira puree niin pitäisi ns.purra takas eli me otettiin kuonosta kiinni sen verran lujaa että se vinkaisi(pennut reakoivat pieneenkin nipistykseen)ja sanottiin EI! teimme sitä joku alle 1kk verran ja nyt hän ei tekis pahaa kärpäsellekkään ja lasten kanssa hän tulee toimeen hyvin.Tämä opetus kuulostaa rajulta mutta toimii..

        on tietysti hyvä koulutuksessa, mutta ei se paras tapa. Toimii joillakin ja jotkut jopa tulee ihmisaroiksi kun kovaa kuonosta puristetaan. Koiraa ei saa satuttaa koulutuksessa vaan pitää pyrkiä siihen että pahasta ei välitetä ja hyvästä tulee palkka.


      • Jes!
        toimii kirjoitti:

        hei!meillä on 1v2kk ikäinen cockerinpentu..tai no ei se enään mikään pentu ole mutta meidän opetukseen kuului kova kuri.kävimme koirankouluttajalla silloin kun hän oli vielä pentu ja siellä kerrottiin että jos koira puree niin pitäisi ns.purra takas eli me otettiin kuonosta kiinni sen verran lujaa että se vinkaisi(pennut reakoivat pieneenkin nipistykseen)ja sanottiin EI! teimme sitä joku alle 1kk verran ja nyt hän ei tekis pahaa kärpäsellekkään ja lasten kanssa hän tulee toimeen hyvin.Tämä opetus kuulostaa rajulta mutta toimii..

        kerrankin joku joka ymmartää miten oikeasti täytyy toimia,koska tuollaiset oireet vain kertoo yhdestä asiasta;koiraa ei ole opetettu kunnolla ja se pitää myös omistajaansa tyhmänä.
        sellaisen opetuksen kanssa ei ole mitään tekemistä rääkkäyksen kanssa USKOKAA JO VÄÄRÄUSKOISET IHMISET!


      • ???
        Anneli kirjoitti:

        on tietysti hyvä koulutuksessa, mutta ei se paras tapa. Toimii joillakin ja jotkut jopa tulee ihmisaroiksi kun kovaa kuonosta puristetaan. Koiraa ei saa satuttaa koulutuksessa vaan pitää pyrkiä siihen että pahasta ei välitetä ja hyvästä tulee palkka.

        sun kommentiis perusteella et tajua mitaan koulutuksesta,juttele vaikka jonkun kanssa joka tajuaa koiria!


    • sarloos

      Kuullostaa kovasti siltä, ettei pentu tajua sinun yrittävän saada sitä lopettamaan, ja koska se leikin aikana noin innostuu niin sinun riehumisesi luonnollisesti innostaa sitä lisää. Joten rauhoitu ihmeessä.

      Kun pentu oikein innostuu ja rupeaa puremaan, nouse ylös, laita kädet puuskaan ja katsele taivaalle muina miehinä. Älä huomioi pentua mitenkään. Se ei kovin kauaa jaksa yrittää innostaa sinua jatkamaan leikkiä jos et kiinnitä siihen mitään huomiota. Vasta sitten kun pentu on nätisti ja rauhassa niin kehu sitä rauhallisesti.

      Tämä myös vahvistaa pennun käsitystä siitä, että sinä olet johtaja koska johtaja aloittaa ja varsinkin lopettaa leikin. Ja kun päätät lopettaa niin pysy päätöksessäsi vaikka pentu tekisi takaperinvoltteja saadaksesi huomiosi!

      Mielestäni on täysin turhaa torua pentua ja varsinkin sitä fyysisesti rangaista kun se ei selvästikään vielä ole sisäistänyt mitä se saa tehdä ja mitä ei. Ja tottahan se innostuu puremaan kun sinäkin ryhdyt mukaan leikkiin.

      Jos et saa tuota loppumaan niin teillä on kohta vaarallinen koira.

      Tsemppiä!

    • Martz

      Meilläkin on 11 viikon ikäinen koiranpentu. Kovaluontoinen suomenlapinkoira uros. :)
      Se on aivan kauhia puremaan, siitä taitaa kohta tulla oikea ongelma. O.o
      Se puree leikin yltyessä, ja se puree kipeästi. Kun se puree ollaan kiljastu kimeästi, mutta ei saiitä oo apua. Tai sitten noustaan ylös, eikä kiinnitetä mitään huomiota. Mutta sitten se ottaakin jalasta kiinni, kun ei käteen yllä. Ja sitten sille on karjastu, koska se sattuu...:(
      Ollaan siirtymässä seuraavaksi etikkaan, jos ei muuta keinoa löydy. Laitetaan etikkaa käteen, tai suihkastaan suupieleen. Sitten se huomaa, että kättä purressa tulee paha maku suuhun.
      Ja nyt penikka on alkanur purra myös silloin kun sen yrittää ottaa syliin, tai ottaa jotain siltä pois. Onkohan kasvatuksessa menny jotain pieleen. :(

      • samahommajetsulleen

        Miten on nyt? Joko on asiat paremmin?


      • Martz
        samahommajetsulleen kirjoitti:

        Miten on nyt? Joko on asiat paremmin?

        Täysin rauhoittunut. (: Siihen tarvittiin vain aikaa ja kärsivällisyyttä. Taisi johtua vain pentu vaiheesta, nyt jo 7 kuukautinen kiltisti käyttäytyvä nuori herra. ^^


    • katza11

      hei
      minulla on ollut 3 saksanpaimenkoiraa ja tälläkin hetkellä yksi sakemanni joka on iältään 8 viikkoa. pureminen pennuilla on ainoastaan hampaiden kutinan helpotusta. se ei itsekkään aina tajua mitä se puree, kunhan sen kutina helpottuisi. itse olen tehnyt niin että kun leikimme (pennun kanssa) niin heti kun se alkaa puremaan käsiä, annan sille lelun heti suuhun ja kun se puree lelua sitten niin kehun paljon. edelliset koirani ovat hoksanneet että lelu se on mitä purraan sitten jatkossa. se menee ohi kun pennun hampaiden kutina lakkaa. jos pennulle huutaa tai käyttää väkivalta konsteja, esim. kuonon puristus jne.. siitä voi tulla erittäin agressiivinen aikuisena, esim jos kosket sen kuonoon kun koira on täysi-ikäinen niin se voi purra takaisin.. väkivalta ja huutaminen jne EIVÄT OLE MIKÄÄN RATKAISU.
      pyri vain antamaan aina lelu suuhun kun puree käsiä.. vaatii hermoja ja pitkäpinnaisuutta mutta palkitsee. kolmen sakemannin omistajan kokemuksella sanon.
      pieni vinkki vielä jalkojen puremiseen. itse olen ostanut ISOT hassut eläinpehmotossut. pidän niitä kotona silloin jalassa kun pennulla on villi meno päällä ja sitten se puree niitä ilman että tunnen mitään ja kun se ikä menee ohi että puretaan kokoajan niin se hoksaa että kun ei ole tossua niin ei ole mitä purra ja kun on tossu jalassa niin saa paukutella, koska se tossukin on vähän niikuin lelu sille. :)

    • Koirakouluttaja

      - Selättäminen on hyvä keino. Ota koirasta ote kyljistä ja käännä selälleen. Ota tassuista kiinni ja paina sivuille. Kun koira vingahtaa saat päästää irti.
      - Jos pentu ei pure mutta on muuten villi: Ota koira kiinni ja rapsuta kainaloista ja puhu kieltävästi mitä kaikkea se teki väärin.
      - Jos pentu on rikkonut/tiputtanut esineen/tavaran: Ota esine käteen ja mene pennun luokse. Ota kuonosta kiinni ja näytä esinettä. Toru samalla.
      Muuta: Pennut purevat yleensä juuri siksi koska niiden uudet tulevat hampaat kutittavat. Paras keino on kyllä mielestäni opettaa pentu puremaan jotaki muuta kuin sinun kättäsi.

      Itselläni ei koiraa ole. Mutta koulutan ystäväni koiranpentua ja olen koittanut näitä kaikkia. Toimii!

      • myöhempää

        Torumista. Jos koira on pudottanut jotain, sitä EI saa torua jälkikäteen. Aina pitää torua sillä hetkellä kun se jotain pahaa tekee. Jos koira sattuu vaikka makoilemaan juuri lattialla ja menet sen luokse maljakko kädessä torumaan, se luulee että makaaminen on paha juttu. En antaisi sinun kouluttaa omaa 8 viikkoistani pentua!


      • pennun hoitaja
        myöhempää kirjoitti:

        Torumista. Jos koira on pudottanut jotain, sitä EI saa torua jälkikäteen. Aina pitää torua sillä hetkellä kun se jotain pahaa tekee. Jos koira sattuu vaikka makoilemaan juuri lattialla ja menet sen luokse maljakko kädessä torumaan, se luulee että makaaminen on paha juttu. En antaisi sinun kouluttaa omaa 8 viikkoistani pentua!

        Meillä 10 viikkoinen sekarotuinen koiranpentu,jonka kanssa 10-vuotias tyttäreni ei oikein pärjää,koska koira hyppii ja puree käsiin ajoittain kun innostuu.Itse aikuisena jotenkin pärjään paremmin.Kysyisin kuinka kauan tuo puremisvaihe pennuilla oikein kestää?


      • Tiedän koirista jonkin verran

        Oletko tosissasi noiden keinojen suhteen? Fyysinen väkivalta ei ole hyväksi! Ja siinä vaiheessa, kun alat kääntää koiraa selälleen ja vääntämään jalkoja( "Ota koirasta ote kyljistä ja käännä selälleen. Ota tassuista kiinni ja paina sivuille. Kun koira vingahtaa saat päästää irti.") on jo myöhäistä, että pentu tajuaisi, mistä sitä torutaan.

        "...rapsuta kainaloista ja puhu kieltävästi mitä kaikkea se teki väärin."
        -Jälkeenpäin toruminen on turhaa, eikä koira ymmärrä jos alat latomaan jotain listaa sen pahanteoista...

        "Jos pentu on rikkonut/tiputtanut esineen/tavaran: Ota esine käteen ja mene pennun luokse. Ota kuonosta kiinni ja näytä esinettä. Toru samalla."
        -Ei, ei. KOIRA TÄYTYY SAADA KIINNI ITSE TEOSSA ja torua, kun näkee sen tekevän pahaa.


      • jeweliina
        Tiedän koirista jonkin verran kirjoitti:

        Oletko tosissasi noiden keinojen suhteen? Fyysinen väkivalta ei ole hyväksi! Ja siinä vaiheessa, kun alat kääntää koiraa selälleen ja vääntämään jalkoja( "Ota koirasta ote kyljistä ja käännä selälleen. Ota tassuista kiinni ja paina sivuille. Kun koira vingahtaa saat päästää irti.") on jo myöhäistä, että pentu tajuaisi, mistä sitä torutaan.

        "...rapsuta kainaloista ja puhu kieltävästi mitä kaikkea se teki väärin."
        -Jälkeenpäin toruminen on turhaa, eikä koira ymmärrä jos alat latomaan jotain listaa sen pahanteoista...

        "Jos pentu on rikkonut/tiputtanut esineen/tavaran: Ota esine käteen ja mene pennun luokse. Ota kuonosta kiinni ja näytä esinettä. Toru samalla."
        -Ei, ei. KOIRA TÄYTYY SAADA KIINNI ITSE TEOSSA ja torua, kun näkee sen tekevän pahaa.

        meillä on rotikka 5v ja pittbullab sekoitus pentu 8vko!! ja ei ikinä lyödä koiraa!!millään se on huonon johtajuuden merkki!!koiralaumassa koirat kommunikoivat äänillä eli jos pentu puree kerro se äänellä (kiljaise/vinkaise)että se sattuu! niin pennut tekevät keskenäänkin!ei ne lyö toisiaan! saa vain koiran pelkäämään sinua! ja anna sille leluja joita järsiä! esim.tyhjä wc-paperirulla taita alhaalta ja laita sisään jotain herkkua ja sulje toinenki pää taittamalla!meillä tykkää ku saavat aivojumppaa:D
        hyviä lenkkeilyilmoja!!!kaikille!!


      • setä koira
        jeweliina kirjoitti:

        meillä on rotikka 5v ja pittbullab sekoitus pentu 8vko!! ja ei ikinä lyödä koiraa!!millään se on huonon johtajuuden merkki!!koiralaumassa koirat kommunikoivat äänillä eli jos pentu puree kerro se äänellä (kiljaise/vinkaise)että se sattuu! niin pennut tekevät keskenäänkin!ei ne lyö toisiaan! saa vain koiran pelkäämään sinua! ja anna sille leluja joita järsiä! esim.tyhjä wc-paperirulla taita alhaalta ja laita sisään jotain herkkua ja sulje toinenki pää taittamalla!meillä tykkää ku saavat aivojumppaa:D
        hyviä lenkkeilyilmoja!!!kaikille!!

        koiranpennulle ..tappohalut ja seinään heittäminen..mutta tiedän että hitaasti hyvä tulee, se pentu on utelias lapsi, puree kaIKKIA JA kaikkea..kärsivällisyyttä tarvitaan.paskoo lattialle..kusee..ulisee vartin välein ulos , herättää 2-3 kertaa yössä..laske ulos hädälle ..taikka huvikseen..pitää vaan kestää.minä olen hyvin keljuuntunut tänäpänä koiranpentuuni,mutta tiedän että meistä tulee joku päivä hyvin toimeen tulevat kaverit näin minä ajatelen.Kokemuksia..koirasta..se näykkiminen loppuu aikoinaan..koirasta tulee hellempi, koittakaa vaan, pentu kasvaa mutta ei pure , vaikka voima kasvaa läheskään täysillä , vaan koetellen..ja kysyen..onko tämä liikaa..hyvää jatkoa pentujenne kanssa.


      • älyhoijamitävielä
        setä koira kirjoitti:

        koiranpennulle ..tappohalut ja seinään heittäminen..mutta tiedän että hitaasti hyvä tulee, se pentu on utelias lapsi, puree kaIKKIA JA kaikkea..kärsivällisyyttä tarvitaan.paskoo lattialle..kusee..ulisee vartin välein ulos , herättää 2-3 kertaa yössä..laske ulos hädälle ..taikka huvikseen..pitää vaan kestää.minä olen hyvin keljuuntunut tänäpänä koiranpentuuni,mutta tiedän että meistä tulee joku päivä hyvin toimeen tulevat kaverit näin minä ajatelen.Kokemuksia..koirasta..se näykkiminen loppuu aikoinaan..koirasta tulee hellempi, koittakaa vaan, pentu kasvaa mutta ei pure , vaikka voima kasvaa läheskään täysillä , vaan koetellen..ja kysyen..onko tämä liikaa..hyvää jatkoa pentujenne kanssa.

        pennulle ihan turhaa toistella sanaa ei ja lyyä sanomalehillä päähän ja puristaa kuonosta ja heilutella niskasta ja mitä muita "hyviä" vinkkejä täällä olikaan.. riittää kun koiralle antaa oman lelun suuhun mitä pureskella ja kun kiinnittää siihen huomion niin kehuu..


      • takkiainen
        älyhoijamitävielä kirjoitti:

        pennulle ihan turhaa toistella sanaa ei ja lyyä sanomalehillä päähän ja puristaa kuonosta ja heilutella niskasta ja mitä muita "hyviä" vinkkejä täällä olikaan.. riittää kun koiralle antaa oman lelun suuhun mitä pureskella ja kun kiinnittää siihen huomion niin kehuu..

        riehuvan pennun voi myös pistää jäähylle, toiseen huoneeseen ja vapauttaa vasta kun rauhoittuu. Muutamasta toistosta koira kyllä oppii, ja rupeaa uskomaan sanaakin.


    • anna000000

      Jos meidän 9-viikkoinen suomenlapinkoira intoutuu puremaan, niin nousen heti ylös ja kävelen pois koiraa huomioimatta. Jos pentu seuraa ja alkaa puremaan jalkoja, kävelen toiseen huoneeseen ja suljen oven heti perässäni. Pentu oppii että ei saa huomiota ja jää yksin, jos alkaa puremaan. Toki ymmärrän että pentu puree hampaidensa tähden, ja että tämäkin vaihe menee pikkuhiljaa ohi, mutta se ei silti saa ihmisiä purra.

    • simppuliini

      Moi.

      Semmoista asiaa kysyisin, että mitä tehdä ku esim. syliin ottaessa (jos kantaa jonnekkin) tai istut lattialla, niin pentu yrittää näykkiä naamasta. Todella pitää yrittää olla varovainen näissä tilanteissa koiran kanssa, koska ihmisen kasvoissa niin ohut iho että pennun pienet naskalihampaat tekevät pienelläkin kosketuksella pahaa ja pysyvää jälkeä.

      Pentu siis pienikokoinen sekarotuinen, ikää 11 viikkoa.

      Olisiko jollain jotain neuvoa tähän ongelmaan?

      ps. Sylistä poislaittaminen ei aina ole vaihtoehto, jos pentu täytyy siirtää jonnekkin, eikä sitä näinollen voi laskea lattialle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3050
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2091
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2034
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1875
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      71
      1573
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1336
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1232
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1231
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1201
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe