jakoketju venyy

alameera

Meillä on -01 almera, joka nykii kun kierrokset nousee yli 2000. Korjaamolla viaksi todettiin jakoketjun venyminen vaikka autolla ei ole ajettu, kun vasta 150tkm. Onko maahantuojalla mitään vastuuta tällaisessa asiassa? Remontti maksaa kuulemma 1000-1500eur.

51

24481

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mitään

      vastuuta noin vanhaan autoon,ketjun vaihto suht koht helppo kun viet sen johonki muuhun kuin merkkikorjaamoon hintakin jää johonki 200-300välille.Ketjun kuuluisi kestää auton iän jos öljyjä vaihdeltu säännöllisesti.Itelläni 160 000aj allu 1,4L ketju kuin uusi vielä,kestää toiset 160 000 helposti,autossani kylläkin merkkiliikkeen huoltokirja uudesta.-99vm

      • Alameera

        Kuulin vaan, että ei olisi mitenkään harvinainen vika -01 almerassa.


      • tokana
        Alameera kirjoitti:

        Kuulin vaan, että ei olisi mitenkään harvinainen vika -01 almerassa.

        se ollakin että sun mallissa syö ketjua,näissä edellisissä malleissa mitä Japanissa tehyjä ei juuri ongelmia muutenkaan jos vaan ruostesuojattu niinku mulla -99 1.4L.Muutenkin se uudempi 1.5L kone taitaa olla yleisen haukkumisen kohde ainakin laiskuudesta syytetty ja rellun vaik.Olisi todella surkeeta jos noissa sun mallisissa alluissa olis noi ketjut ongelma,muutenhan ne on melkein kestävin osa koko autoissa


    • Almera2

      Meillä 00-almera, jolla ajettu alle 125tkim, sama vika! Kirjoitin maahantuojalle ja ao. vastaus tuli,en ole vielä ottanut yhteyttä merkkikorjaamoon.Aajattelin laittaa tuon mailin sinne...
      Kysyin maahantuojalta, onko almeran tyyppivika? Kuulin, että joissain primeroissa olisi vaihdettu jakopäänketju "tehtaan piikkiin", oli mennyt alle 50tkm.


      Kiitos yhteydenotostanne Nissan Nordicin asiakaspalveluun.

      Valitettavasti emme voi näin suoralta kädeltä vastata kysymykseenne tutkimatta autoanne. Pyydämme Teitä ottamaan yhteyttä lähimpään valtuutettuun Nissan jälleenmyyjään, joka voi tutkia autonne ja suorittaa korvaushakemuksen.
      Mikäli jälleenmyyjä ei pysty korvaushakemusta tekemään tai se hylätään niin siinä tapauksessa asiasta voi tehdä reklamaation Nissanin Asiakaspalveluumme. Tarvitsemme reklamaatiota varten vielä asiaa hoitaneen Nissan liikkeen nimen sekä autonne valmistenumeron. Valmistenumero löytyy sekä auton Takuu- ja Huoltokirjasta että rekisteriotteesta.

      Toivottavasti nämä tiedot ovat teille avuksi. Lisätietoja tarvittaessa asiakaspalvelusta ja Nissanin kotisivulta osoitteesta www.nissan.fi.

    • ketjun venymisestä?

      Mulla v.2002 1.5. Laiska on, mutta toimii. 1 moottorivikavalon sytyttänyt nykimisvika on ollut. Turhaa maksoin Autokeskuksen diagnoosista, väärin meni (epäilivät Lamdaa). Itse löysin sitten vian. Yhden tulpan päässä vihreää möhnää. Syy oli vettä saanut suorasytytyspuola. Uus puola Motonetistä ja mentiin.

    • nisani

      Minulla ALMERA visia 1,5 -05 Ajettu 95000km Oikea lähivalo poltin vaihdettu kerran. Ei mitään muuta vikaa. Moottorissa ja vaihdelaatikossa olen käyttänyt oljyn lisäainetta MICRO X3 :sta. Pelittäny kuin junan vessa.

      • paineWC:t tukossa

        ÄLÄPÄS HAUKU ALLUJA.

        Mikä tahansa VR:n laite ei kelpaa vertailukumppaniksi Allulle.

        Matkustappas kerran Pentoliinolla, niin alkaa taas Almeeran kyyti kelvata.


    • Pettynyt Paavo

      Meillä almera 2011 ajettu 121tkm jakoketju venynyt vaihto 1000€ . Viiminen Nissan meidän perheessä.

      • Pettynyt Paavo

        Korjaus edelliseen 2001 oli vuosimalli.


    • jijijiji

      autohuolto j.autto tampereella vaihtaa ketjun,laahaimet,tiivisteet, n:880e
      almera 1,5 primera1,8 myös kahisevat vaihteistot korjaillaan. edullisesti.

    • Sattuuhan sitä

      Kolisevat takaiskarit ja edessä koiran luut varmaan samaan hintaan ? Ongelmat tais alkaa samalla kun valmistus englannissa. Homma näköjään kulkee kuskusissa ja jukessa samaa rataa. Kaikki mikä liikkuu hajoaa ennenaikojaan.
      Ei siinä mitään. Itsekin olen nissanisti mut ei Almeera, kuskus eikä juke ja onneksi Japanissa tehty.

    • koneremontintekijä

      Onko kukaan vaihtanut ketjua ns. ladatyyliin eli katkaissut vanhan ketjun nokka-akseleiden välistä ja jatkanuut siihen uuden ja pyörittänyt uuden ketjun paikaansa.Jatko kuin fillarissa.

      • ketju remontin tehny

        ketju on aivan erillainen kuin fillarissa ja epäilempä että ketju liitintä ei saa ja jos saiski niin ajoitus merkkien saanti oikeaan kohtaan (3kpl) ois lada tyyliin pelko temppu.


    • koneremontintekijä

      Eihän ketjuvahteisessa fillarissa ole avattavaa liitintä.Sopivalla työkalulla painetaan tappi ulos.Ladassa pyäritettiin uusi ketju vanhan jatkona paikalleen eikä ajotus mennyt sekaisin.Uuden ketjun tappi vain paikalleen ja menoksi.
      Miksei onnais tuplaketjussakin???

      • ketju remontin tehny

        ehkä tupla ketju koneessa onnistuiskin. mun allussa on yhdellä ketjulla. kun ketjun otti pois nokat pyörähti eri asentoon. uudessa ketjussa oli merkit (3 kpl) jokaista hammasratasta kohden. kampiakselin hammasrattaan merkiä ei näe ellei ota jakopään koppaa pois. ladaa oon ittekki vaihtanu joskus ketjun jatkamalla ja hyvin onnistu. almeran kohdalla en lähtis siihen hommaan.nyt kun yhden ketjun vaihtanu ois helppo nakki tehdä homma uudestaan.ei tekis turhaa työtä. mulla meni noin 15 tuntii töihin. ei ollu autonostinta käytössä se hidastaa töitä.


    • prrerrerehkkkk

      vaihto väli kiitos nissan almera. siis kyse ketjusta jakopäähän .

      • 350k

        Vaihtoväli rauhallisella ajolla yli 300k revittämällä 100k.


    • diplinssi

      Mun Almera N16 1.5 2003 ajettu 167000km, oli käynyt voimattomaksi. Siihen vaihdettiin katalysaattori. Voimat palasivat. Ketjun olin katsonut itse. Kiristinmäntä oli noin 10mm ulkona, siis ei liikaa.
      Kiristimen pääsee näkemään, kun irrottaa venttiilikopan kannen ja jakopään ylälevyn. Kannessa 2 ruuvia myös keskellä reunojen lisäksi. Ylälevyssä 2 mutteria ja 5-6 ruuvia tiivisteliimaa oltava. Kaikki 10mm avaimella.
      Ketjunvaihtoon tarvitsee olla ammattimies, mutta tuon katsomisen voi tehdä, kun muistaa kiristää kaikki oikeaan momenttiin, muuten vuotaa öljyä moottori kuumille osille ja haisee.

      • diplinssi

        Almera N16 1.5 2003 ajettu nyt 274000km ja otin venttiilikopan kannen ja etupään yläkannen pois. Nyt kiristimen mäntä oli 12mm ulkona eli 7 lovea näkyvissä. Ketju oli kireällä. Siis ei oikeastaan juuri ollenkaan venynyt verrattuna edelliseen kertaan 166000km, 11mm ja 6-7 lovea.
        Minulla oli nykimistä ja sytytyskatkoksia ja vikakoodi P0303 kolmossylinterin sytytyskatkoksia. Syy oli, että vettä oli mennyt kolmospuolan tiivisteestä sisälle. Jos sitä menee, se ei haihdu pois vaan kastelee tulpan eristeen ja sytytys lyö maihin.


    • oujee778

      nonii.
      nissan almera 2001. sytytyskatkoksia eri sylintereissä. länsiauto lahti.
      jakoketju venyny 1350e-1700e oujee..
      taidanpa hakea pois ja ettiä vähän halvemman paikan

      '

      • jn123

        No löytykö halvempi paikka?


    • Kusti

      Oma Almera vm.05 ajettu 182tkm jakoketjun vaihto edessä , merkkiliikeen normityö 7tuntia ketju osat eli joku 1300€ minimi. Auto pysähteli ja syttyi nokkaakseli asennonosoittimen vikavalo , kylmänä ei lähtenyt käymään =ketju virunut ja ajoitus viturallaan

    • aeroflot

      Almera 02 merkkihuollettu naisen käytössä 118tkm ketju vaihdettu, maahantuojalta terveisiä , tippuu niitä lentokoneitakin.

    • 3laakeria

      Vaihdelaatikot todella heikot,ostin käytettynä ja edellinen teettänyt 130000t:in jälkeen täyd laakeroinnin 1300 ekua nyt taas rahisee 240000t:ia mittarissa arvio n:in 2000 ekua...vaihtoon eikä nisua koskaan ovat erittäin yleisiä vaihteisto vioistaan jopa 50000 jälkeen levinneet "rohisee ku kahvimylly"samaa joissain Qaskeissakin mut laatikon hinta n.in parikyt tonnia et näi nisut suomen eniten myydyt rotiskot

    • Ihatenissan

      Morot kaikille Nissanin kanssa tappelijoille...
      Jakoketjun jos vaihtaa noin uittamalla uuden tilalle niin saako se kiristimen painettua sisään? Jos ei niin kuinka kireälle se uusi ketju sitten jää?
      Nimimerrki voi v... mita p.... nämä Nissanit on 1.8 -02 vuodelta...

    • useita tehnytkinkö

      Saa,helppo homma ja edullinen.

      • Ihatenissan

        OK mitäs pitää ottaa huomioon tuoosa kohtaa sitten?
        Missäs asut kiinnostaako keikka :-)
        Kerrotko lisää kun pitäisi moinen oikeasti tehdä pikapuoliin, auto menossa leimalle ja ei taida mennä enää läpi leimalla...:-(


      • merkitön hulto
        Ihatenissan kirjoitti:

        OK mitäs pitää ottaa huomioon tuoosa kohtaa sitten?
        Missäs asut kiinnostaako keikka :-)
        Kerrotko lisää kun pitäisi moinen oikeasti tehdä pikapuoliin, auto menossa leimalle ja ei taida mennä enää läpi leimalla...:-(

        Asun enossa.Homma n. 1h keikka.En nyt kerkii mut ehkä 1kk päästä.


      • Ihatenissan
        merkitön hulto kirjoitti:

        Asun enossa.Homma n. 1h keikka.En nyt kerkii mut ehkä 1kk päästä.

        Niin ja voihan p.... nyt olis osatkin vain tekijä puuttuu...
        Motonetin ketjusarja missä on kaikki osat...lienee oikea..
        Ei olis ketään täällä PK seudulla joka moisen innostuisi tekemään?
        Ja tietysti HALAVALLA ja kuitenkin niin että toimii...


    • ihatenissan

      OK vähän olet pitkällä joten ei nappaa...
      Onko siinä mitään ihmeellistä?
      Ketju poikkii uusi siihen niitattuna ja pyöritys ja uuden liittäminen ja se on siinä?
      Kiristin painuu sisään ja ei aiheuta ylimääräistä painetta ketjuun?

    • ???

      Joo enon huollossa on hiukan kiirettä, vaikka siellä tehään tunnin juttuja.

    • ihatenissan

      Ei se haittaa vaikka Enossa on kiirettä ;-)
      Täällä PK-seudulla tuli tehtyä ihan itse moinen homma meni kaverin kanssa ihmettelyineen vajaa 2 tuntia :-)
      Nyt Nissan käy kuin kello, hyvä minä :-)

      • v121

        Teittekö tuolla tyylillä, että katkasitte vanhan ketjun sekä uuden jne?


    • hevosen naamat

      Voi juman kekka ne on laittanu alluun vivan vanhoja osia siellä britti landias, en kyllä muuta selitystä keksi.

    • Voi haloo

      Siis tota nissanin ketjua ei todellakaan voi vaihtaa katkaisemalla!! Siis se ei ole mikään tavallinen ketju vaan siin on monta lenkkiä päällekkäin pinottuna ja se kulkee rattaiden päällä samaan tapaan kuin remmi (eli rattaiden piikit ei tule ketjusta läpi.....

      • v121

        Siksi tuota kysyinkin, että onnistuuko mukamas tuohon tyyliin. Kyllähän se periaatteesa on mahdollista kun siinä on niitä tappeja minkä voisi saada pois ja näin ketjun katkeamaan ja sitten vain laittaa uuden tapin tms. siihen tilalle kun ketju ujutettu sinne paikalleen. Tämän kestävyydestä sitten en menisi takuuseen.

        Oli kyllä jokseenkin työläs vaihtaa tuo ketju, mutta kyllä kannatti. Nyt taas pelittää!


      • FIFI
        v121 kirjoitti:

        Siksi tuota kysyinkin, että onnistuuko mukamas tuohon tyyliin. Kyllähän se periaatteesa on mahdollista kun siinä on niitä tappeja minkä voisi saada pois ja näin ketjun katkeamaan ja sitten vain laittaa uuden tapin tms. siihen tilalle kun ketju ujutettu sinne paikalleen. Tämän kestävyydestä sitten en menisi takuuseen.

        Oli kyllä jokseenkin työläs vaihtaa tuo ketju, mutta kyllä kannatti. Nyt taas pelittää!

        No miten laitoit, eikö tarvinnut katkaista?


      • v121
        FIFI kirjoitti:

        No miten laitoit, eikö tarvinnut katkaista?

        Sen verran mitä tarvitsi moottoria purkaa ja muita tiellä olevia laitteita jne, että sai vanhan ketjun pois ja uuden tilalle. Uusi kiristin myös laitettiin, mutta nokkapyöriä ei alettu vaihtamaan koska vanhat olivat niin hyvässä kunnossa vielä.


      • Nissan n16 1.8 01
        v121 kirjoitti:

        Sen verran mitä tarvitsi moottoria purkaa ja muita tiellä olevia laitteita jne, että sai vanhan ketjun pois ja uuden tilalle. Uusi kiristin myös laitettiin, mutta nokkapyöriä ei alettu vaihtamaan koska vanhat olivat niin hyvässä kunnossa vielä.

        Mistä näkee että tuo ketju on vonähtäny?


      • v121
        Nissan n16 1.8 01 kirjoitti:

        Mistä näkee että tuo ketju on vonähtäny?

        Jos oireet viittaa ketjun venymiseen, niin kurkkaa onko kiristimen mäntä tullut paljonkin ulos.


      • Anonyymi
        v121 kirjoitti:

        Jos oireet viittaa ketjun venymiseen, niin kurkkaa onko kiristimen mäntä tullut paljonkin ulos.

        Kuinka paljon mäntä saa olla ulkona


    • et sillei joo

      Niin, ketjuja on 2kpl, kumman vaihdoitte? Vai vaihdoitteko ollenkaan?

      • v121

        Ko. autossa oli yksi ketju.


      • diplinssi

        GA14DS/DE ja GA16DE eli Sunny N14 1.4 ja 1.6 sekä Almera N15 1.4 ja 1.6 on ylä- ja alaketju polkupyöränketjun näköisiä. Kestävät moottorin peruskorjaukseen saakka.
        QG15DE ja QG18DE eli Almera N16 1.5 ja 1.8 on yksi levykimppuketju eli kulkee ketjupyörien päällä ja venyy. Kummassakin pitäisi vaihtaa sekä ketju että ketjupyörät samalla kertaa, koska ne kuluvat yhteen. Jos vaihtaa vain ketjun, venyy se ennenaikaisesti niiden kuluneiden ketjupyörien mukaiseksi eli venyy. Sama kuin polkupyörässä.


      • kiinnostunuttb

        Mites näis uusis vehkeis on toteuttu jako piät, onko samaa sontaa tarjolla?


    • mera06

      Niin eli uskaltaako ostaa almera 1,5 jos ei itte pysty noita ketjuhommia tekemään ja korjaamot näkyy olevan hinnakkait -93 sunnyssä ei mitää ketju ongelmia ollu vaik mittarissa 300 000

    • illeS

      et kai ukkoakaan ota sen takia ettei yksinään pysty lasta tekemään
      ketjuhan vaihtuu kätevällä ranneliikkeellä ihan parkkipaikalla
      zip ja zop.
      almera 162tkm, naisomistaja, myyn likaisia pikkareita huom saatta sisältää illestä

      • TaskunPohjalle

        Ostan.. ja isot.. ruskeella raidalla ja keltasella läikällä.. Hikiset.


    • Anonyymi

      almera 1.8 290 tkm ajettu ja huollettu. ei mitään vikaa. ajan loppuun ja paaliin . meinaan että 500 tkm ajan etten tee muutaku lisään öljyä. hyv-ä kampe

    • Anonyymi

      Nissan Sunny -87 joutui vaihtamaan jakoketjun ja samalla rattaat kun ajettu 720 000 km. Hankasi kopan puhki. En kysellyt nissanilta olisko vielä takuu korvannut

    • Anonyymi

      Määä korjaasin venyneen polkupyörän ketjun äiteen sukkahousilla.

      Nissänisti

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6143
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3906
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      253
      2274
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1890
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1343
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1286
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1067
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1020
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      976
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      37
      915
    Aihe