tokmannien ala-arvoinen mainonta

ex asiakas

useamman kerran kun olen mennyt tokmannilta( tampereen alueelta) hakemaan heidän mainoslehtisessä ilmoittamiaan tavaroitaan niin eipä tuotteita ole ollutkaan saatavilla! myyjät (jos sellaisia sattuu näkemään) vaan levittelevät käsiään ja ihmettelevät itsekkin miksi tuotteita ei ole saatavilla, joskus sentään valehtelevat että tuote loppui jo!!?? onneksi valinta on meillä asiakkailla eli itse tulen boikotoimaan kyseisen konsernin liikkeitä, syynä harhaanjohtava mainonta! onko muilla samanlaisia kokemuksia kyseisestä liikeketjusta?

7

1011

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • olet mennyt paikalle tarjoustuotteen takia ja ilmoitus on saanut sinut uskoon, että tarjousta rittää myös sinulle. Ei mainintaa rajoitetusta erästä tai esim. 10 kpl:n erä. Voit saada hyvityksen matkakuluistasi ja saman tuotteen tarjoushinnalla myöhemmin, kun sitä on saatavana, tai vastaavan muun tuotteen. Yhteys kannattaa ottaa myyjien jälkeen ylempään tahoon, kyllä kauppaketjua sitovat ihan samat lait kuin muitakin ja he tietävät sen. Olisi hyvä, jos useammat aktivoituisivat tällaisen harhaanjohtavan mainonnan takia, ja vaatisivat oikeuksiaan. Katso kuluttaja-asiamiehen ohjeistus ja ole yhteydessä liikeketjuun jos tämmöinen kerran on jatkuvaa. Itse en kyseisessä liikkeessä asioi, mutta ärsytti lukea tuollaisesta välinpitämättömyydestä maksavia asiakkaita kohtaan..

      Kuluttaja-asiamiehen ohjeistusta asiasta:
      Erikoistarjoustuotteen loppuminen tarjouksen kestoaikana:
      Jos erikoistarjoustuote varotoimista huolimatta loppuu tarjouksen kestoaikana, myyjän on varauduttava hyvittämään kuluttajalle aiheutunut haitta. Kuluttajalle voidaan esimerkiksi antaa vastaava tuote erikoistarjouksen ehdoilla tai hänelle voidaan antaa mahdollisuus ostaa tarjoustuote myöhemmin. Huolimaton menettely markkinoinnissa voi myös johtaa korvausvastuuseen esimerkiksi kuluttajan turhista matkakuluista. Tarjousten sitovuudesta on valmisteilla erillinen kuluttaja-asiamiehen ohje

      Erikoistarjousten rajoitukset:
      Erikoistarjoustuotteiden on oltava kuluttajien saatavissa koko tarjouksen kestoajan. Tuotteita erikoistarjouksiin valittaessa voi olla vaikea varmuudella ennakoida tuotteiden riittävyyttä. Erikoistarjouksen voimassaoloaikaa voidaankin rajoittaa turvautumalla määrällisiin rajoituksiin, esimerkiksi kappalemäärä/asiakas.
      Asiakkaiden houkutteleminen poikkeuksellisen pienellä tavaraerällä voimakkain markkinointikeinoin voi olla harhaanjohtavaa. Markkinointikeinojen voimakkuuden pitää olla oikeassa suhteessa erikoistarjouksessa olevan tuotteen määrään ja myymälän kokoon nähden.
      Erikoistarjouksen kestoaika on ilmoitettava selkeästi kauppapaikan ulkopuolisessa mainonnassa ja mahdollisuuksien mukaan myös kauppapaikassa. Erikoistarjouksen kestoajan on oltava lyhyt, enintään yksi kuukausi. Aloilla, joilla hintojen vaihtelevuus on vähäistä ja varaston kierto hidasta, erikoistarjouksen kestoaika voi olla pidempi, kuitenkin enintään kaksi kuukautta.
      Kuluttajan on saatava markkinoinnista selkeät tiedot siitä, minä aikana, miten toimien ja millä muilla edellytyksillä hän voi saada tarjoustuotteen tai muun edun. Siksi ”rajoitettu erä” tai ”niin kauan kuin tavaraa riittää” -tyyppisiä ilmauksia ei voida käyttää yleisluontoisina ja kaikkea tarjousmarkkinointia koskevina rajoituksina. Tällaisista ilmaisuista kuluttaja ei voi todellisuudessa päätellä, minä aikana hän voi saada tarjoustuotteen tai lisäedun.
      ”Rajoitettu erä” -tyyppistä varaumaa voi käyttää vain yksittäistapauksessa, kun kysymyksessä on pieni jäljelle jäänyt tai hankittu tuote-erä, jonka loppuminen nopeasti on todennäköistä. Jos erikoistarjouksella markkinoitavia tuotteita on saatavilla niin vähän, että ne todennäköisesti loppuvat tarjouksen voimassaoloaikana, ilmoituksessa on syytä mainita tuotteiden kappalemäärä tms., jotta kuluttajalla on mahdollisuus arvioida tarjouksen ajallista kestoa.
      Lisäksi yhteismainonnassa on selkeästi kerrottava kauppapaikkakohtaiset tai kauppapaikkatyyppejä koskevat rajoitukset.

    • ********

      Juu, mainoksessa on tuote tajouksessa esim. 2 kpl yhden hinnalla ja sitten kun menet paikan päälle, ko tuotteen vieressä on lappu pahoittelemme virhettä, tuote ei ole tarjouksessa eikä ole ikinä ollutkaan, VAHINGOSSA oli vaan siihen mainoslehtiseen semmonen tieto lipsahtanut. Että kiitos!

      • myyjä..

        Tollasta ei ole mulle sattunut työssä vastaan vielä että laitellaan lappuja viereen, vaan sit se vaan myydään niin miten lehdessä seisoo vaikka virhe oliskin :)

        Toinen juttu taas on toi kamojen loppuminen. Joko A. siellä pääkallotornissa pistetään vaan tarjousilmotuksia lehteen vaikka varastoilta on tavarat loppu. Ja me myyjät saadaan maatta hyllyjen alla evakossa kun hävettää myydä asiakkaille ei-oota. B. tavaraa on varastolla naurettavan pieni määrä ja se tosiaan myydään loppuun aamupäivän aikana ja taas myydään ei-oota. Ja sama rumba jatkuu joka tarjouslehessä


      • lisättäköön vielä
        myyjä.. kirjoitti:

        Tollasta ei ole mulle sattunut työssä vastaan vielä että laitellaan lappuja viereen, vaan sit se vaan myydään niin miten lehdessä seisoo vaikka virhe oliskin :)

        Toinen juttu taas on toi kamojen loppuminen. Joko A. siellä pääkallotornissa pistetään vaan tarjousilmotuksia lehteen vaikka varastoilta on tavarat loppu. Ja me myyjät saadaan maatta hyllyjen alla evakossa kun hävettää myydä asiakkaille ei-oota. B. tavaraa on varastolla naurettavan pieni määrä ja se tosiaan myydään loppuun aamupäivän aikana ja taas myydään ei-oota. Ja sama rumba jatkuu joka tarjouslehessä

        et kaikkee muuta tavaraa tulee rullakkokaupalla mut ei niit tarjouskamoja. hassuu :)


      • tokmanni
        lisättäköön vielä kirjoitti:

        et kaikkee muuta tavaraa tulee rullakkokaupalla mut ei niit tarjouskamoja. hassuu :)

        minä olen tarjoustalossa töissä. kyllä hävettää myydä ei oota asiakkaille viikko toisensa jälkeen, aina kun tulee tarjouslehti:( meillä on ainakin ihanat työtoverit ja se pelastaakin jo aika paljon, mutta loppuelämää en voisi olla töissä tokmannilla enkä edes kaupassa yleensäkään. huono palkka, työ ei ole järin kiinnostavaa, istutaan kassalla monta MONTA monta tuntia päivä toisensa jälkeen, huonot työajat jne.


    • yuopoip

      Ei tuo tavaroiden saapumatta jääminen tai tarjoustuotteiden loppuminen ole ainoastaan tämän kauppaketjun ongelma. Jopa niinkin arvostetuissa ja korkeatasoisissa kuin KodinYkkösellä ja Anttilassa törmää aivan samanlaisiin tarjoustuotteiden puuttumisiin ja tuotteiden loppumisiin, eikä sielläkään aina tiedetä tuleeko tuotetta vai ei ja isosti mainoksissa tuotteita mainostetaan.

    • Tarkkaerkki

      Hei, pakko oli tähän kirjoittaa kun tänään tiistai-aamuna kävin paikallisessa Tokmannissa (Kouvolassa). Tarjouslehti tuli maanantaina päiväpostin mukana ja TV-mainontaa telkkarista.

      Nythän on menossa neton neton nettopäivät. Itse olisin ostanut kivennäisvettä 24pll, tarjouksella. EI OLLUT. OLI LOPPU. Kun olin kassalle päin lähestymässä, kuulin kun yksi asiakas etsi TV-tarjoustuotetta. Myyjä sanoi niiden olevan loppu. Myyjä sanoi, että kyseinen TV-tarjous oli erätarjous ja kertoi samalla, ettei tuotetta alkuunkaan ollut myymälässä kuin kaksi kappaletta!!
      Kaksi kappaletta ja niistä oikein valtakunnallinen TV-mainonta tuote.
      Eli kyseisellä erätarjouksella ja TV-mainonnan tarkoituksena oli vain luoda kuvaa Nettopäivien huikeista hinnoista ja houkutella asiakkaita sisään. Sisällä ilmoitetaan asiakkaalle, että erä on myyty.

      Jossain menee kai erätarjouksen rajakin.

      Kyseistä erämainontaa toki tekevät muutkin liikkeet, kuten kodinkoneliikkeet, mutta heillä monesti on ilmoitettu erän suuruuskin. Se mikä kappalemäärä on sitten totuus on toinen.
      Näitä kannattaisi viranomaistenkin seuraavan.

      ps. ottakaa aina kuitti ja tarkastakaa menikö oikein. Kassalla kun hinnat eivät aina täsmää. Vika ei useimmiten olen kassalla, vaan hinnan koneelle laittaneessa tai tuote on sijoitettu väärän hintaetiketin kohdalle hyllyyn.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6539
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4223
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2627
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2030
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1558
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1397
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1101
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1056
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1031
    Aihe