Bipopäinen kortisoonikuurilla

Prednisolon-kortisooni

Prednisolon-kortisoonilääkkeen vaikutuksista kakssuuntasen kanssa mietin..Onko kellään kokemuksia? Tuntuu kun olis kuurin aikana pahentunu oireet, ja tuli jopa ihan maniakohtaus ja tuntuu ettei oo normaali olo..Masentaa tai sitten ei.. Luki prednisolonin selosteessa tästä jotain, pitänee soittaa huomenna lääkäriin tai no minkäs nekään sille voi.. Onkohan kellään ollu samaa?

14

3509

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pibo63

      Hei,

      Minä olen syönyt reumasairauksiin erilaisia määriä Prednisolonia jo kuusi vuotta. 2,5 vuotta myöhemmin aloitettiin bipon hoitaminen. En ole saanut noita mainittuja oireita. Riippuu varmaan muusta lääkityksestä. Mulla tasaavana Seroquel prolong 300 mg, 2 kpl iltaisin.

      Mutta kyllä kannattaa ehdottomasti soittaa lääkärille.

    • ottannut

      Mulla ainakin 10 pv kortisoonokuuri laukaisi manian.

      Toisella kerralla hain just sen vuoksi kuurin, en vain silloin sitä tajunut.

    • Alk.per.bipoilija

      Soitin hoitajalle ja käski lääkäriin. Lääkäri käski lopettaa prednisolonin. Tänään otin 1kpl kortisonia ja huomisesta lähtien loppuu kuuri. Eli siitähän se johtui.. Ihan kauhea mania päällä, tänäänkin meinasin lähteä omatahtoisesti osastolle tai jonnekkin hoitoon kun luulin sekoavani täysin :( Toivottavasti kuurin lopetuksen vaikutukset huomaa pian..

      • SEKOSIN

        Pari päivää prednisolonin lopetuksesta, eli toissapäivänä minulle tuli ihan kummallinen olo. Vedin alkoholia, ei masentanut yhtään, ei huolta huomisesta-fiilis. Sitten kävi niin että olin ottanut jotain lääkkeitä, ja heräsin sairaalasta.

        Voiko prednisolonin lopetus aiheuttaa noin pahoja oireita maanis-depressiivisellä? :(


      • Anonyymi
        SEKOSIN kirjoitti:

        Pari päivää prednisolonin lopetuksesta, eli toissapäivänä minulle tuli ihan kummallinen olo. Vedin alkoholia, ei masentanut yhtään, ei huolta huomisesta-fiilis. Sitten kävi niin että olin ottanut jotain lääkkeitä, ja heräsin sairaalasta.

        Voiko prednisolonin lopetus aiheuttaa noin pahoja oireita maanis-depressiivisellä? :(

        Ai hurja :-/. Puolisolla oli todella paha mania jakso kortisonin käytön aikana, jota joutui käyttämään syövän hoitojen aikana. Kieltäydyin antamasta rahaa. Suuttui siitä ja marssi laittamaan avioeron vireille. Pakeni jonnekin mökille yksin. Nyt hänellä aloitettiin kortisonin alasajo. Kauhulla miettinyt tätä, kun ihminen on nyt yksin saaressa, eikä kukaan ole perään katsomassa :-/. Ei hän huomannut itsessään mitään outoa kevään aikana, vaikka persoonallisuus ja käytös oli täysin muuttunut. Tuskin huomaa mitään, jos mielialaan tulee muutosta kortisonin alasajonkaan aikana.


    • ADDIs

      Minä olen jo joutunut syömään reilu 10vuotta kortisonia. Välillä todella suuria määriäkin. Tiedän mistä puhut. Ei ole helppoa elää bibona ja sitten kun on vielä pakko syödä sitä kortisonia.

      • SEKOSIN

        Miten pystyt siihen? Eikö sinulle aiheuta maniaa? Itselläkin pitkäaikainen sairaus johon kortisooni tehosi todella hyvin, mutta piti lopettaa :(


      • ADDIs
        SEKOSIN kirjoitti:

        Miten pystyt siihen? Eikö sinulle aiheuta maniaa? Itselläkin pitkäaikainen sairaus johon kortisooni tehosi todella hyvin, mutta piti lopettaa :(

        Niin miten pystyn... En tule toimeen ilman kortisonia. (siis kuolen ilman sitä)
        Välillä menee paremmin, välillä huonommin. Muilla lääkkeillä ollaan saatu kortisonin "vauhti" tasaantumaan. Ei ne aina tehoa ne muutkaan lääkkeet... Onneksi olen vielä pystynyt jollakin tapaa pitämään perheeni yheskoos.


    • tk63

      mulla kaksisuuntainen mielialahäiriö & haavainen paksusuolitulehdus joka aktivoitui nyt 5 viikkoa ennen joulua sillä seurauksella että lopputuloksena neljän viikon kortisonikuurin jälkeen uusi vuosi 2017 alkoi sillä että manian jonka laukaisi toi vitun pakollinen kortisonikuuri takia olen/olin ottanut 4250 euron edestä pikavippejä joten kohtalokas on yhdistelmä ja nyt en vitutukselta tiedä miten päin olla, VAROKAA! paska yhdistelmä

    • kamoonbebe

      Mulla toisella vanhemmalla kortisoni jatkuvassa käytössä. Silloin kun joutui aloittamaan kortisonin ja isolla annokselle, oli todellakin maniassa (mm. teki tuhanisen eurpjen hankintoja hetken mielijohteesta) Ei varmaan ite sitä tajunut eikö kukaan meistä läheisistä. Ei siis tiettävästi sillon ollut bipo dg. Sittemmin on itsekin puhunut maniasta. Nykyisestä lääkityksestä en tiedä (paitsi kortisoni jatkuvana pakollinen) mutta nyt ei oo ollut maaninen. En siis tiedä onko saanut ees dg, mut näyttää aika vahvasti suvussa tuo alttius ainakin olevan, itselläkin.

    • fghdfhh

      Jep. Astmaan ja haavaiseen paksusuoleen olen joutunut kortisonia syömään. Isolla annoksella 40 mg viimeksi laukaisi manian/hypomanian. Unet katosi kokonaan ja olo oli kuin elohiirellä. Paikoillani en voinut olla ja mieli seikkaili omia latujaan. Enää en suostu kortisonia syömään, koska hengenlähtö oli viimeksi niin lähellä.

    • Kenpätietääki

      Onko toi muuten ihan yleinen sivuvaikutus kortisonilla vai onko just niin et jos on bipo/bipoalttius niin iskee varmemmin?

      • gfsfjklöhgh

        Kortisoni voi antaa vauhtia kelle vain. Siis liikaa vauhtia..


    • Lääkkeillä

      Jouduin kesällä syömään kortisonia 60 mg 2kk kun munuaiset petti ja Mania han siitä kehkeytyi. Mutta pakko oli syödä. Nyt kortisoni saatu ajettua alas ja masennus päällä. Olin hoidossa koko ajan niin en ihan mitään hirveitä tyhmyyksiä saanut aikaan. Mutta varoituksen sana kyllä tuosta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2894
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      539
      2755
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1895
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1887
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      119
      1768
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      303
      1704
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1362
    8. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      62
      1163
    9. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      90
      1154
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1122
    Aihe