Vesiraketti

Onko ketään??

Onko ketään joka olisi tehnyt vesirakettia?? Tartteisin ohjeita mite saa menee yli 50 metriä ja millane se laukasualusta on?
Tein jo 0.5 l pullosta raketin mutta en ole vielä päässyt laukaisemaan.

6

1161

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • haluat sen

      lentävän kuin raivopää, niin tarvitset ekaksi jonkin purkin jossa on sellainen korkki joka ei lähde irti millään, mutta kuitenkin sellainen korkki joka antaa ennen pulloa periksi.

      Siihen korkkiin tarvitse kunnon paineen kestävän venttiilin josta pääset päästämään sekä vettä että ilmaa sisään. Venttiilin tulee olla myös sellainen että se päästää kaasuputken tai vesiputken ilman ongelmia irti sitten kun korkki irtoaa.

      Laukaisualustan saat tehtyä ihan tavallisesta laudasta, kun naputtelet sen V muotoon ja alustalle osaat varmasti itsekin väkertää jalat. Pääasia on vain se että se lähtee vakaasti johonkin suuntaan eteenpäin.

      Homma toimii siis siten että päästät venttiilistä vettä ihan pirunmoiselle paineelle paketin sisään niin että se on räjähtämispisteessä (muista pitää suojalaseja ja hanskoja koska kyse on räjähdyksestä kun se lähtee ja jos pullo on paskana, se voi räjähtää silmille eikä peräpäästä ja vaikka kyse onkin sinänsä turvallisesta vedestä, niin mitä suurempi paine, sitä pahempi vaikutus kun sirpaleet lentävät) Kun se on räjähtämispisteessä, niin lisäät sinne joko ilmaa tai happea jolloin se happi tulee puristamaan vettä vielä kovemmalla paineella ulos tuutista. Vesihän ei käytännössä puristu kokoon ja lähtönopeuden saakin pullon puristaessa nestettä, mutta happi puristuu jolloin se sekoittuu veteen.

      Jos haluat soveltaa jonain insinöörityönä niin kokeile saada se pullo pyörimään siinä alustallaan niin että se vesikin alkaa pyöriä sisällä. Nimenomaan tarkoituksena on saada vesi pyörimään pullon sisällä joten korkkisysteemin joudut todellakin itse keksimään että saat sinne samaan aikaan päästettyä vettä ja ilmaa. Pulloon kannattaa myös tehdä siivet jotka pyörivät vastapäivään ja joka tasaa lennon. Alustalla ei ole väliä vaikka siivet vastustavatkin liikettä.

      Se että saat sen veden pyörimään purkin sisällä, aiheuttaa sen että se tulee pullosta ulos kuin ammuttuna joten pullo tyhjenee todella nopeasti, mutta se saa myös hirvittävän lähtönopeuden. On paljon mahdollista että sen jälkeen pullon lentorata lyhenee koska pullo kevenee liian nopeasti, mutta se lähtee kuin perkele joten sen edessä ei todellakaan kannata seistä. Tietysti laukaisualusta vaatii jonkinlaisen rengaslaakeroinnin alkupäähän että pullo pyörii.

      Jos innostut niin suosittelen myös kokeilemaan väkertämään hieman pidemmän pullon ja liimaamaan sen sitten paikalleen. Se vaatii vähän taivuttelutaitoja koska keskimmäinen pullo täytyy olla kapeampi kuin päissä olevat pullot, ettei siitä raketista tule heti palloa. Kuumailmapuhallin ja kunnon liima sopii siihen tarkoitukseen.

      • Kiitti.

        Rakensin ekan raketin ja se lensi sellaisen 25 metriä. Pullon koko on 0,75l


    • pudresful
    • haluat sen

      VITTU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • hegetsu2

      jos olis venttiili saakeli

    • Rakettiruttunen

      Oon tehny pulloraketin pari vuotta sitten. Laitettiin vähän vettä ja kompuralla painetta. Vesiraketti oli putken nokassa putki meni korkin sisäpuolelle. Sitten vain kompuralla ilmaa pulloon se lähti 20-35 metrin korkeuteen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      148
      2418
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1968
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1948
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      86
      1743
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1520
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe