syöpää??

teini

Niin monen prosentin mahdollisuus on, että mulla on syöpä! kun pappani kuoli keuhkosyöpään ja mulla on kanssa ollut hengitys vaikeuksia ja oon 16wee! ja mulla on jotain ihme palloja kummassakin puolen kaulaa ja leuan alla kaks ja nivusilla pari ja niskassa yks kuinka suuri riski mullakin on saada syöpä.

7

5961

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • xXx

      Mahdollisuus max 10%. Keuhkosyöpä vaatii kehittyäkseen, aikaa useitavuosia ja tuskin tulee, ellei polta tupakkaa. Ne patit on aika varmasti ns. rasvapatteja ja täysin normaaleja.

      • teini

        kiitosta tuo jo lohdutti :) hyviä kevät jatkoja sulle


      • minä vaan..........

        lääkäri, vai kuinka voit antaa diagnoosin? Patit voivat olla myös suurentuneita rauhasia, eikä lääkärissä käynti olisi pahitteeksi. Vastuutonta sanoa, että ovat "aika varmasti normaaleja". Lääkäri selvittää, onko jokin tulehdus menossa ja lääkitys siihen.


      • ellu
        teini kirjoitti:

        kiitosta tuo jo lohdutti :) hyviä kevät jatkoja sulle

        Heippa!
        Mulla on keuhkosyöpä, joka oli lähettänyt etäpesäkkeen aivoihin. Siis oireet tuli etäpesäkkeestä. Sain epileptisen kohtauksen, jota ennen oli ollut näköoireita. Tästä kohtauksesta vasta alkoivat tutkimukset, koska muutoin tunsin oloni terveeksi, ehkä hieman väsymystä, hengitysvaikeuksia tms. ei ollut, en osannut epäilläkkään mitään. Etäpesäke on poistettu ja oikeasta keuhkosta keskilohko. Iältäni olin 21-vuotias. Sytostaatit sain viime keväänä ja nyt kuljen kontrollikäyneissä. En uhraa aikaa miettimällä onko se uusiutunut tai miten kauan elän, se ei auta mitään.
        Sairaslomalla valmistuin koulusta ja nyt olen ollut melkein vuoden työelämässä, syöpähän ei siis estä tekemästä mitään. Ja nuorena ihmisenä olin onnellisessa asemassa, että paranin nopeasti leikkauksista ja hoidoista.
        Tarkoitukseni ei ollut järkyttää, vaan kertoa että kaikenlaisia tapauksia löytyy. Kannattaa käydä lääkärissä, jos epäilee jotain. Saapahan varmuuden asiaan.


    • Annipanni

      Olet löytänyt yksinkertaisesti kaulan ja nivusten seudulta imusolmukkeita ja leuan alta sylkirauhasia, kaikkien niiden kuuluu olla siinä missä ovat.

      Vaikka keuhkosyöpään kuten myös muihinkin syöpiin liittyy perinnöllisyys, on keuhkosyöpä useimmiten hankinnainen, tupakoinnin tai vaikka asbestin aiheuttama. Siksi se onkin niin yleinen.

      Syövistä/kasvaimista voi harvoin sanoa mitään todennäköisyysprosentteja, ja vaikka 10% tod näk on periaatteessa oikea (koska tuskin se tietenkään ylikään on) on tosiaan täysin huuhaata määritellä moisia prosentteja, tuokin on aivan järjettömän suuri prosentti.

      Ällös siis polta tupakkia niin laskee keuhkosyövänkin riski paljon. Katso WHOn sivuilta prosentteja jos tahdot, siellä on luotettavaa tietoa.

      Ja vielä, että keuhkosyöpä on harvinainen nuorilla ihmisillä.

    • Sonya

      Jos "patteja" on noissa kohdissa kaulalla, leuan alla ja nivusissa luulen myös, että ne saattavat olla suurentuneita imusolmukkeita eli rauhasia. Jos sinulla on myös hengitysvaikeuksia kannattaa käydä lääkärissä tarkistamassa jos sinulla on jonkinlainen tulehdus päällä. Saat mielenrauhan epäilyksillesi. 16-vuotiaana ei kannata vielä alkaa stressata kaikenmaailman sairauksista... syövät ovat kuitenkin suhteellisen harvinaisia nuorilla.

    • elämä13-97

      oon 13 vuotta. oon murrosikänen nuori ja mulla tuntuu täs rinnas joskus ku nojaan taatepäi ni semmone "kipu" ja sit se tuntuu joskus myös ku hengitän syvään.... oon nyt aika säikähtäny ku luin et noi on ne oireet! vai voiko ne olla vaan kasvukipuja ja kannattaako käyä tarkistuttaa se?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      47
      4463
    2. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      94
      4454
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      612
      4066
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      2997
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2611
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      129
      2163
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      342
      2115
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      204
      2079
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      29
      1705
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1462
    Aihe