Millainen alue on Ruskeasanta?

Poppis.

Entinen mua mietityttää julkiset yhteydet?
Pääseekö hyvin Helsinkiin ja takas arkisin ja ruuhka-aikoina, vai meneeks siihen hermo? Bussilla taitaa kestää se 1h? Ja yövuorolla varmaan hiukkasen kauemmin..

Onks lähellä mitään kauppoja (lähinnä ruokakauppaa ajattelen) tai muita palveluita (pankki, posti, videovuokraamo..), sanotaan vaikka kävelymatkan päässä? Jumbon läheisyyden kyllä tiedostan, muttei sinne kävellä..

Mitäs muuta, kaikki hyvät ja huonot puolet kuulusin mielelläni.

5

5969

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ruskeasantalainen

      mun mielestä. Perustuu n 25 vuoden kokemukseen, nykyisin omakotitalosta. Muutama vuosi Länsi-Vantaalla rivarissa ja ensimmäiset vuodet Helsingin Kalliosta . Ruskeasanta aivan ylivoimainen ja ehdoton ykkönen näistä. (Tosin Helsingin ydinkeskusta ja Kallio on alkanut viehättää yhä enemmän henkilökohtaisesti, kun ikää tulee ja lapset lähtee omille teilleen, kai se on sitä kaipuuta syntymäseudulle....)

      Bussimatka Helsinkiin (Pasilaan) kestää n 15-20 min työmatka-aikoina. Busseja menee kohtuullisesti, ja jos asuu lähellä Tuusulantietä, niin valittavana on 5-8 kpl tunnissa.
      Mikä on sun kävelymatkasi? Ruokakauppoja on muutaman kilometrin säteellä (asuinpaikasta riippuen) kaksi kpl.
      Rauhallinen ja siisti vanha perinteinen omakotiasuinalue, jossa muhkeita hyvinsuunniteltuja uusia omakotitaloja vanhojen seassa. Erittäin sympaattinen alue. Ei mikään pellolle rakennettu teollisuusstandardin mukainen uusomakotialue.

      Viikonlopun julkinen liikenne on heikkoa, siinä oikeastaan ainoa negatiivinen mieleentuleva asia. Omalla autolla erinomaiset liikenneyhteydet joka paikkaan.
      Tikkurilan hyvät palvelut ihan vieressä, samoin Jumbon. Omalla autolla Helsingin keskustaan n 15 min, jos sitäkään. Ajankohdasta riippuen. Sijainniltaan siis Vantaan parasta aluetta, mikäli arvostaa keskeistä sijaintia.

    • &%¤#(

      Puolisen vuotta Ruskeasannassa asuneena en voi muuta kuin kehua! Tykätään kuin hullu puurosta. ;) Ihanan rauhallista, mitä nyt Tuusulanväylältä välillä kuuluu prätkäilijöiden hurjia kiihdytyksiä, mutta kaikkeen tottuu. Riippuu toki kohdasta missä asuu, että miten mitkäkin äänet kuuluvat. Jos kovin ahistaa normaalit "kaupungin" äänet, on parein muuttaa keskelle metsää...

      Itse asumme Tuusulantien puolella Ruskesantaa ja bussipysäkille hilpasee metsän läpi parissa minuutissa ja arkiaamuisin busseja Helsinkiin menee tiuhaan tahtiin. Itse en mene arkisin keskustaan saakka, mutta esim. ei-pahimpaan ruuhka-aikaan bussilla hurauttaa keskustaan 20-25 minuutissa! Noin yleisesti ottaen Ruskeasannan sijainti on aika optimaalinen - lentokenttä vieressä, hyvät yhteydet Helsinkiin ja Vantaan sisäisesti, palveluita kaikilla suunnilla (Tikkurila, Jumbo, Porttipuisto, Ikea jne...).

      Kuten toinenkin vastaaja mainitsi, pari ruokakauppaa löytyy muutaman kilometrin säteellä ja tosiaan Tikkurila on lähellä, kuten myös Jumbon palvelut. Ja kyllä sinne Jumboonkin voi kävellä (n. 30 min.) tai fillaroida, jos yhtään on urheilumieltä. Postikin löytyy. Videoita joudut kyllä vuokraamaan Tikkurilasta...

      Ulkoilumahdollisuudet ovat myös loistavat: kesäisin kävely & fillarireitit ja talvisin hiihtoladut löytyvät läheltä.
      Eli voin suositella muuttoa Ruskeasantaan!!! :)

    • penttiii68

      Ruskeasantalaiset sanoo ettei ole lentomelua koska sijaitsee kentän "kainalossa". Menkääpäs pakkaspäivänä sinne kävelylle niin aivan jäätävä meteli. Kostealla ilmalla ei niin kova melu mutta kerosiini tuoksuu :) Ihmettelen miksi lapsiperheet muuttavat sinne myrkkyjen keskelle, kun motari ja lentokenttä ihan vieressä. Lisäksi liikennemäärät vain kasvavat. Yliarvostettu paikka mun mielestä.

    • Makee1962

      Hyvä paikka. 17v Sireenikujalla asunut, eikä kertaakaan Kerosiini haissut. Silloin kun joku kiitorata remontissa, saattaa kuulua lentokoneiden ääniä, mutta ei häiritsevästi. Julkiset toimivat hyvin etenkin viikolla. Viikonloppuna kannattaa käyttää junaa, ja Tikkurilasta linja-autolla. Junalla tosin pääsee Leineläänkin, mutta sitten joutuu jonkin verran kävelemään. Hyvät lenkkimaastot lähellä :)

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6163
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3936
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      255
      2319
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1920
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1373
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1296
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1077
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1040
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      986
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      951
    Aihe