LACROSSE!

EspooDiablos

Lacrosse, yksi maailman vanhimmista pallopeleistä on rantautunut Suomeen! Joukkueurheilu, joka sopii lätkähullulle kansallemme kuin hanska käteen! Peli, jonka sanotaan olevan "the fastest game on two feet" - nopein peli jalkaisiltaan pelattuna!

Oletko vailla harrastusta tai onko sinulla vain muuten luppoaikaa? Tekisikö mielesi kokeilla jotain aivan uutta tai saada kenties karistettua liikakiloja?
Haluatko päästä mukaan suoraan SM-sarjaan pelaamaan nopeinta, kovinta ja antoisinta kuninkuuslajia, jonka rinnalla muut joukkueurheilut jäävät lähtöviivalle??!!!

ESPOON ENSIMMÄINEN JA AINOA LACROSSE-SEURA "ESPOO DIABLOS" HAKEE NYT LISÄÄ INNOKKAITA PELAAJIA RIVEIHINSÄ!!!

Ota yhteyttä:
[email protected]
0400166856


Tietoa Lacrossesta:
Lacrosse on hyvin vanha, perinteinen pohjois-amerikkalainen laji, jota on pelattu jo 1100-luvusta lähtien (reilusti vanhempi kuin jääkiekko, jota pelattiin virallisesti vasta vuodesta 1875 lähtien). Tällöin Pohjois-Amerikan alkuperäisasukkaat, intiaanit, käyttivät kyseistä peliä sotaharjoituksenaan. Nykymuoto Lacrosselle sekä itse nimi (La Crosse, joka tarkoittaa piispan sauvaa) on saanut alkunsa n. 1600-luvun puolivälissä, kun ranskalaiset pyhiinvaeltajat saivat ensikosketuksensa peliin. Sittemmin Lacrossesta on kasvanut erittäin suosittu laji Pohjois-Amerikassa: Laji on ollut jo vuodesta 1859 Kanadan kansallisurheilulaji ja vuodesta 1994 virallinen kesäurheilulaji jääkiekon ollessa virallinen talviurheilulaji. NHL- tähdet kertovat pelaavansa Lacrossea jääkiekon ohessa ja yliopistoissa sekä collegeissa Lacrosse on miltei suositumpi kuin Amerikkalainen jalkapallo.

Pelin perusidea on sama kuin useimmissa muissakin pallopeleissä: Pallo on saatava maaliin keinolla millä hyvänsä - nopeilla syötöillä ja uskaliailla ryntäyksillä vastustajan puolustuksen läpi. Kenttä on jalkapallokentän kokoinen ja maalit 180cm X 180cm. Maalien taakse voi myös mennä, kuten jääkiekossa. Lacrossen pelitapaan liittyy oleellisesti erittäin fyysinen kontakti, sillä jokaista, joka on n. 3 metrin etäisyydellä pallosta, saa taklata sekä lyödä mailaan ja hanskoihin. Mailat ovat juuri tästä syystä metallisia (alumiinisia, platinaa, rautaa, titaania), sillä iskuja tulee paljon. Tosin poiketen muista mailapeleistä, Lacrossessa mailaa pelataan aina niin vasemmalla kuin oikealla kädellä - niin syötöissä, kuljetuksissa, laukauksissa kuin harhautuksissa ja mailat ovat myös eri pituisia. Suojukset ovat kuitenkin parhainta luokkaa eikä otteluista jää juurikaan mustelmia suurempia jälkiä. Lajin vahvasta kontaktista johtuen myös säännöt ovat tiukat ja jäähyjä sekä rangaistuksia, pallon menetyksiä vastustajalle annetaan hyvinkin helposti. Loppujen lopuksi kyse on kuitenkin urheilusta ja myös Lacrossessa kannatetaan reilua peliä. Esimerkiksi selkään taklaamiset, huitomiset, repimiset, ym. ovat ehdottoman ankarasti kiellettyjä.

Suomen maajoukkue on päässyt jo hyvin alkuun Lacrossen mestaruuskisoissa: Vuonna 2004 Suomi sijoittui kahdeksanneksi EM-turnauksessa Prahassa, vuonna 2006 Kanadan MM-kilpailuissa yhdeksänneksi ja vuonna 2008 Lahden EM-turnauksessa sijalle viisi. Ensi vuonna, 2010, järjestetään jälleen MM-turnaus, jonne Suomi lähtee täydellä innolla ja latauksella. Paikkana tällä kertaa Manchester, Englanti.


Lähde mukaan kokeilemaan onko sinussa karua voimaa, vikkeliä refleksejä ja pirteää pelisilmää kohdata maailman nopein ja kovin laji!


Yhteystiedot:
[email protected]
0400166856

9

5434

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 12+17

      Ja vastustajan saa toki kaataa kurlinkikivellä. Lajihan onkin talviurheilulaji, jota pelataan jäällä.

      • 8h9j0k+o

        Haluaisin tietoja otsikon traktorin vaihteistosta...
        Isolla alueella 1 sekä 2 vaihteella kytkintä ylös nostettaessa vaihdekeppi alkaa tärisemään ja rutisemaan ja vaihde hyppää pois päältä. Hitaalla alueella ei ongelmia.
        Voisiko vikaa lähteä etsimään vaihteensiirtäjästä tai vaihdelaatikon päällä olevan pulttiluukun alta???
        Tietoa/vinkkejä kellään???
        Kiitos etukäteen...


    • vetelenhaavia!!

      Kids that started baseball when they were younger and quit to start playing lacrosse because they were a disgrace to the game of baseball. They are also douche bags who think they are hot shit and lacrosse is the greatest sport ever even though they probably suck at that too.
      lacrosse player: baseball is so boring

      baseball player: thats because you sucked

      lacrosse player: no the outfield was so boring

      baseball player: exactly you played the outfield because you sucked

      lacrosse player: (tries to get out of conversation) well i gotta go to lacrosse practice

      baseball player: ok have fun playing with your shaft with other guys

    • tramal19

      curlinki ei ole urheilua!! sillä ei ole urheilun kanssa mitään tekemistä!! seura pelinä tai harrastuksena varmaan oivallinen!! se vaan on tullut olympia lajiksi koska enimmäkseen sitä harrastavat ns. isokenkäiset. samalla ajatuksella vois biljardikin olla olympialaji???? jos kurlinkissa juostais ens 10kilometriä ja sitte leivottais niitä kiviä?? niin sitte nyt herrojen eliitilaji. EI URHEILUA!!!!!

      • karppamanne

        no samaahan voidaan sanoa silloin Golfista, keilauksesta, criketistä, ammunnasta jne... Onhan se nyt urheilua. Ei siinä välttämättä hiki lennä ja kypärät kolise, niinkuin monissa muissa lajeissa, mutta urheilua se vaan on usko pois:D Lajeja on monia...


    • J€FU

      muuten iha kiva mut ei lacrosse ole kyllä jenkeissä läheskään yhtä suosittu laji kuin jenkkifutis! ei collegeissa eikä muutenkaan! pelin nopeus on samaa luokaa kuin jenkkifutiksessa mutta jenkkifutiksessa on kontakti paljon kovempaa!

    • J€FU
    • Turku Titans

      Lacrosse on aivan liian yksinkertainen.
      Pelasin 2 vuotta sitä ja en pitänyt!
      Mokkakyrpien homopeli!

      • LAXAndJEFU

        Hintti


    Ketjusta on poistettu 11 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6093
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3866
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      252
      2218
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1870
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1313
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1276
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1067
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1010
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      949
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      888
    Aihe