Nöykkiö, millaista aluetta?

meidän perhe

Ollaan mahdollisesti muuttamassa Nöykkiöön.
Millainen alue on? Onko lapsille alakouluikäisille lähettyvillä tekemistä; asukaspusitoa, leikkipaikkoja, puistoja tms.? Löytyykö alueelta lapsiperheitä? Kokemuksia Nöykkiönlaakson koulusta?
Kaikista tiedoista kiitollisena. :)

9

8934

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Korpiroju

      kysymykseesi. Vastaus on urheilun puolelta. Hyvät lenkkipolut ainakin, mutta kun suunnistusradat metsässä oikeastaan pelkkää kallioilla kiipeilyä. Kyllä siinä vauhti hiipui ja niin hiipui voimatkin. Ei minua ainakaan sinne elävänä toista kertaa saa:) Muuten mukavaa seutua varmaankin asuskella, jos tuo metsäurheilu ihan päällimmäisenä.

    • S.

      Nöykkiö lähiasuinalueineen on rauhallista ja turvallista aluetta ja alueella asuukin paljon lapsiperheitä. Olemme asuneet alueella nyt neljä vuotta ja etsimme seuraavaakin kotia kyseiseltä alueelta. Yleisiä leikkipaikkoja ja -kenttiä löytyy koulujen pihoilta, Pisasta sekä Latokaskesta. Pisassa (Nöykkiön vieressä) toimii Pisankartanon asukaspuisto, jossa MLL järjestää lapsille ja perheille erilaista toimintaa. Itselläni ei ole kouluikäisiä lapsia, joten en osaa sanoa Nöykkiönlaakson koulusta, mutta koulun piha ja tilat ja kirjasto vaikuttavat kuitenkin viihtyisiltä. Ulkoilu- ja lenkkeilymaastot ovat hyvät, samoin kauppa- ja postiasiat hoituvat näppärästi lähelläkin.

    • PetriA.............

      Espoon paras yläasteen koulu
      Nöykkiön kouluissa ei ole kuraattoreille töitä
      poliisn mukaan espoon rauhallisin alue

    • -

      Asuin puoli vuotta siellä, oli rauhallinen alue mun mielestä, lapsiperheitä löytyy... Bussiyhteydet oli vaan vähän hassusti (jos ootte niitä käyttämässä), kun muutin alueelta jolta pääsi bussilla tosi monipuolisesti eri paikkoihin ja Nöykkiössä oli esim. Tapiolaan meneminen vähän hankalampi juttu kun en tuntenut aluetta.

    • ex. latis

      Nöykkiö on tylsä, samanlainen kuin Friisilä.
      Omakotitaloja joka nurkka täynnä, ei siellä mitään muuta olekaan.

      Sen sijaan viereisessä Latokaskessa on jo ihan puistoja, peltoja ja hyvät lenkkipolutkin lähtevät sieltä Kauklahden suuntaan. Ja Latokaski on siis myös omakotitalo/paritalo/rivitalo-aluetta, mitään kerrostaloja siellä ei ole.

      • Friisilänkuningas

        Friisilä on ihana ja jos mahdollista muuta sinne.


    • ht_

      Kyllä, omakotitaloja on - uusia ja vanhoja. Aika monta "Pet Michael:akin", jos se sanoo jotain alueesta. Nöykkiössä myös alueen ainoat kirjasto, lähipalvelukeskus ja neuvola. Siisti kauppa on siinä koulujen vieressä. Joillain palstoilla Nöykkiötä haukutaan: "siellä ei ole mitään palveluja". Luulen sen olevan vain näiden vähemmän arvostettujen elintarvikekiskan varassa olevien puuparakkipussinperäalueiden kateutta ja jonkinlaista omanarvonkohottamista. Niinkuin Tuomarilalaiset koettavat ilmaista olevansa ihan Kauniaisten vieressä eikä osa Espoon Keskustaa.

      Puistoja lapsiperheitäkin vilisevässä Nöykkiössä on useampia (myös koirapuisto) mutta nuo metsäpalstat tai Nöykkiön "kampusalueen" / Martinsillan urheilukentät taitavat kiinnostaa lapsia enemmän. Vanhempi väki viihtyy kävelyllä mäntyjen reunustamilla vanhoilla asuinkaduilla.

      Nöykkiössä on ns. vanha okt-kaava eli yleensä e=0,2 ja rajan lähelle ei saa rakentaa. Tästä alue eroaa esim. latokaskesta, jossa rakentamistehokkuus on jopa 0,4 ja on saanut paikoin rakentaa 1 metrin päähän naapurin rajasta.

      Latokaskessa (2km) on alueen ainoa bub (mallaskaski) ja taitaa siellä olla jonkinlainen pizzakiskakin. Muuten ravintolapalveluja ei ole kuin Espoonlahden lippulaivassa (2km toiseen suuntaan).

      Harrastuksista: Koululla jumpat rouville ja sählyt herroille. Lapsille kaikenlaista seuratoimintaa (en tiedä tarkkaan, ainakin pesistä ja futista taitavat pelailla). Espoonlahdessa kävely/pyöräily/bussimatkan päässä on sitten kaikki tarvittava ratsastuksesta uintiin ja jäähallihommiin. Nuorisoa ei paljoa näy "hengailemassa". Taitaa jollain olla aina sen verran tilaa kotona, ettei tarvitse kaduille tunkea.

      Asuntojen hinnat ovat aika korkeita mutta eripuolilla Espoota asuneena ja ehkä hieman elämänviisauttakin saaneena: on siihen syynsäkin.

    • kotitarvephilosophi

      Nöykkiö on niin ihana seutu ettei sanotuksi saa.

    • Anonyymi

      Ihan slummi. Matuja täynnä....

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6293
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4036
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2446
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1970
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1433
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1316
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1087
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1060
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1006
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      981
    Aihe