Suu auki syöminen...

Nutturalesbo

En ole nipottaja tapojen suhteen ja varmaan itsellänikin on paljon hakusessa, mutta jos jotakin inhoan niin suu auki syömistä! Vastapäätä istuva saa katsoa miten ihanasti ruoka muussaantuu toisen hampaiden jauhaessa, ehkä tippuukin suusta ja voi sitä maiskutuksen ääntä! Kaiken kruunaa vähän tyhjän näköinen poissaoleva katse, joka tosin sopii hyvin kuvaan jos on niin huolimaton että suukin unohtuu auki pureskellessa.

Hyvänä kakkosena on ruoka suussa puhuminen. Alan voida pahoin, jos kahvipöydässä tms. rupatellessa joku puhuu jatkuvasti ääni paksuna. Aina ei ehdi pureskella ja niellä jos pitää vastata nopeasti, mutta ruan voi hivuttaa kielellä posken puolelle, jolloin se ei kuulosta niin pahalta.

13

5433

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • penol

      Olen niin samaa mieltä kanssasi. Anoppi oli aikoinaan (lähes 40v sitten) opettanut miehelleni että perunan hienontaminen lautasella on huonompi tapa kuin suu auki syöminen eli ´mäiskyttäminen´. Molemmat huonoja, mutta että tuo järjestys. Meinasi siinä korvat tippua kun mokomaa kuuntelin. Minulta kestikin lähes vuoden opettaa miehelle kohteliaampi tapa pureskella ruokaansa. Nykyään hän jopa huomauttelee jos huomaa jonkun ihmisen syövän suu auki. Sanoo vaan että ´näitkös tuotakin, miten söi´..

      Ja siitä opettamisesta puheen ollen, mies oli syönyt suu auki 30 vuotta ja vannotti ettei hän enää voi oppia syömään sivistyneesti. Kukaan ennen minua ei hänen mukaansa ollut huomauttanut huonosta syömistavastaan. Sinnikkäästi ja rakkaudella tämäkin jukuripää hyvän oppi pureskelemaan ruokansa nätisti. Eli tsemppiä muille asian kanssa painiville. Koskaan ei ole liian myöhäistä oppia. Ollaanhan me opittu käyttämään kännykkää, nettiä sun muita vempaimia. Miksei siis kaikkein tutuinta kalustoa eli suutakin :)

    • 6+11

      Inhoan yli kaiken huonoja pöytätapoja. Noihin kahteen mainitsemaasi, lisäisin vielä pari asiaa. Niistetään serviettiin. Ja putsataan hampaita aivan julkisesti ilman että käsi on siinä suun edessä.

      Pahimpana pidän kuitenkin noita itse syömiseen liittyviä floppeja. Meidän ruokapöydässä kukaan ei puhu sapuskat suussa. Se on taottu minulle kaaliin lapsena ja olen jatkanut samaa perinnettä. Ja suu todellakin pidetään kiinni silloin kun ruokaa on suussa. Lisäisin vielä yhden hotkimaan tottuneille miehille tyypillisen ilmiön, eli mätetään useita lusikallisia tai haarukallisia ruokaa suuhun peräkkäiin ja sitten mussutetaan niitä posket pullollaan kuin hamsterilla. Minulle ainakin on opetettu, että yksi lusikallinen ja haarukallinen kerrallaan.

      Oman lapseni kohdalla päiväkoti oli ehkä vielä omaa kotiakin parempi tapakasvattaja, mistä olen erittäin kiitollinen. Jos joku päiväkotitäti näitä viestejä lukee, virtuaalihalaukset minulta; teette erittäin arvokasta työtä. Meidän juniori saatiin lopullisesti "ruotuun" teidän ammattitaidolla.

    • --------

      Mun mielestä on kiihottavaa nähdä toisen ihmisen suun sisältö kun hän syö. Syön itsekin usein suu auki, koska toivon muidenkin niin tekevän. Itse asiassa ajattelen, että suu auki syövillä on tämä sama fetissi.

      • 16+16

        Kuten itsekin tietysti tiedät ja provona tuon heitit. Jos todella omaa tuon kaltaisen fetissin on täysin salonkikelvoton ja on paras hakeutua hoitoon. Enkä tarkoita salongeilla mitään kabinettibileitä vaan ainoastaan normaalia tapakäyttäytymistä normaali-ihmisten kesken. Toivottavasti et osu minun ruokapöytääni, koska silloin häädän sinut pihalle ensi tilassa.


    • 5651

      Appiukolla on niin pienet sieraimet että hänen on pakko pitää suuta auki syödessään, ei muuten ilmeisesti kulje henki.

      • 3+19

        joo, ymmärrettäköön suu auki syöminen, jos on hengitysvaikeuksia, kuten omalla isoisällänikin, jolla vain yksi keuhko ja sekin leikelty kahteen otteeseen. silloinkin voi kiinnittää huomiota muihin syömätapoihin, siinä missä kykenee


    • 5+16

      Ruokaillessa ei pitäisi olla niin kiire, ettei keskustelun lomassa ehtisi pureskella ruokaansa ennen vastaamista. Rupattelun pitäisi olla leppoisaa ja kysyjä voisi kohteliaasti vähän odottaa, että toinen on päässyt suupalastaan ennen vastaamista ja suupalojen kuuluisi olla niin pieniä, ettei yhden annoksen jauhamiseen kulu paljon aikaa. Nyökkäillä voi vastaukseksi, jos mahdollista.
      Täydellisiä syömätapoja kun noudattaa ruokapöydässä rupatellen, ruokailuun kuluu huomattavasti enemmän aikaa. Ruokailu pitäisikin ottaa rauhallisemmin, jos ei ole mihinkään kiire, yhdessä olona, vatsakin kiittää ja kylläisen olon huomaa nopeammin, eikä tule syötyä niin paljon.
      Meillä kävi tässä vähän aikaa sitten sukulaisia, jotka ruokailivat hyvin rauhallisesti ja sivistyneesti. Se oli ihailtavaa ja söimme heidän seurassa samaa vauhtia, paitsi lapsemme, jotka kyllä muuten söivät ihan sivistyneesti, eivät vaan ottaneet huomioon vieraita, syöneet samaa vauhtia, eivätkä pureskelleet ruokaa riittävästi, kuten meillä perheen aikuisillakin on yleensä tapana.

    • 11111123

      Tuo ruuan maiskuttaminen on luultavasti ärsyttävin tapa ihmisessä mitä tiedän. Sillä ei korosta ainoastaan omien käytöstapojensa puutetta vaan myös välinpitämättömyyttä muita ihmisiä kohtaan. Tai sitten totaalista typeryyttä kun pyynnöistä huolimatta ei sitä osaa lopettaa.
      Kyseessä on naisystäväni. En voi syödä sen kanssa samaan aikaan yhtään missään. Kotona vituttaa kuunnella ruuan maiskutusta. Ulkona yhdessä ruokailut oon lopettanu jo kauan sitten kun hävettää ihan helvetisti se ääni mikä sen suusta tulee syömisen aikana. Ystävien kutsuminen kotiin tai niiden luona ruokailu ei tuu kyseesen. Hävettää vielä enemmän kun on tuttu kuuntelemassa sitä sen äänekästä mässytystä. Mä oon pyytäny monta kertaa että lopettaa sen suu auki ruuan märsyämisen, mutta ei.
      Se kyl osaa suuttua ja vetää herneen nenään siitä kun sille huomauttaa tuosta asiasta ja vielä uhriutua siitä hienosti että muutaman päivän syö sivummalla ja sen jälkeen alkaa taas sama rumba.
      Sellanen loputon rasvaisen ruuan ahtaminen itteensä on muutenkin jo tarpeeks kuvottavaa, saati että se tehdään äänitehosteiden kanssa.
      Sekään ei vielä riitä. Kun se rakastaa ruokaa niin paljon että sitä kurkkuun ahtaessaan se päästelee ihmeellisiä mielihyvä ääniä. Nielastessaan ihme ähinää. Siinä jossain välissä vissiin yrittää hengittää tai jotain.
      Sanomattakin lienee selvää että ylipainoo hänellä on jo paljon. Jotkut tosiaankin saa jotain kieroutunutta tyydytystä ruuasta ja sen itteensä tunkemisesta. Niin paljon näköjään että sen syöminenkin on pakko tehdä ääniefektien kanssa täysin häpeilemättä ja välittämästä muista kanssaihmisistä tai heidän ruokahaluistaan.
      Ne siinä lähtee kun tota maiskutusta kuuntelee, ja samalla menee muutkin halut. Sen verran irvokasta & ihanaakuunneltavaa.
      Kun oon tuota hommaa jo pidemmän aikaa kattellu ja nimenomaan kuunnellu niin on aivan uskomatonta ettei se jo ymmärrä että toi ähinä käy mun ja muiden ihmisten hermoon aikalailla kybällä.
      Hullua myös se että nämä "romanttiset kynttiläillalliset" muistan vaan siitä että oon puukottanu itteeni aivoon kaksin käsin kyseisinä hetkinä kuunnellessani sitä ruuan turpaan ahtamista oikein live soundien kera. Siinä meillä hienoja muistoja yllinkyllin joo.
      Huvittavinta kai se että itse laihdun kun toisen syöminen ja ne pirun siitä lähtevät maiskuttelu yms äänet etoo niin paljon.
      Hienoa mamma mia. Laihtumisen osote vaan väärä.
      Nam nam.

    • JotainRajaa

      Joo meilläkin lähipiirissä sama ilmiö. Lanko mies ja hänen rouvansa kumpikin vetelee antaumuksella ruokaa monttu auki! Voi jestas ku ei taho kuulla muiden pöytäkeskustelua sen sirkuksen aikana ku nää kaksi lappaa ruokaa naamaa ja mässyttää kilvan... Ja tietenkin puhuvat ruoka suussa! Yök...

    • pahinta_on

      Pahinta on se, että työnnetään kieli ulos, kun viedään ruokaa suuhun. Usein tämä yhdistyy etukumaraiseen kauhomisasentoon, jossa haarukkaa käytetään kuin lusikkaa.

    • eipäookukkaanvalittana

      tuo vielä mittään käätös tapoja nähnä meillä kun on syöty ja noostaan pöövvästä nii rööhtästää ja pierastaan kuuluvalla iänellä se on kiitos hyvästä ruuvasta.

    • Mites muut ihmisparat? Mielestäni on suloista kun muut pikkupossut syövät kuin porsaat konsanaan. :3

    • pahinta_on

      sama kun piereskely housut jalassa hirveää..........perse paljaana parempi

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1036
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      967
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      724
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe