Liiketilojen vuokra ostoskeskuksissa

MikkiH

Mitä hintaluokkaa on PK-seudun suurten ostoskeskusten liiketilojen vuokrat? Esimerkiksi Jumbossa toisen kerroksen tilat, kooltaan 100-200m2?

Vai onko nuo valtioluokan salaisuuksia, kun en oikein mistään saanut selville suuruusluokkaakaan...

Sen tiedän että hintaan vaikuttaa reilusti se, että onko tila ensimmäisessä kerroksessa tai toisessa... ja miten lähellä Stokkaa jne...

Mutta jos jollain on antaa tarkempaa tietoa, niin arvostaisin kovasti. Suunnitelmissani on eräs uudentyyppinen palvelu, mutta se vaatisi suurehkoa asiakasvirtaa. Siksi tuollaiset isot ostarit kiinnistavat.

13

11408

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • efwgfwg

      No suurimmissa pääkaupunkiseudun kauppakeskuksissa neliövuokra on kiinni tietenkin siitä, montako neliötä tilassa on. Joissakin pienissä tiloissa se voi olla 300e/m2, eli 10 neliön koppi 3.000 euroa. Mutta jos lasket sadan euron mukaan per neliö, niin pääset aika lähelle.

      • yritteliäs..

        Ja joka itseäni yllätti oli se, että pienin "voiteluraha" jota pyydettiin vuokrasopimuksen tekoon oli 18000 euroa ja suurin 40 000 euroa. Siihen kaatui omat yrityksen heti alkuun, ja vaihdoin alaa.


    • sisäpiiriläinen oy

      Kysymässäsi kauppakeskuksessa olin joskus työtehtävissä jossa pääsin käsiksi kysymiisi tietoihin.

      Vaateliike: vuokra 14 000, sähkö 700, sekä sekalaisia kiinteitä kuluja 2000(korjaus, vartiointi(hoitavat avaimia jne), sisäinen markkinointi joka pakollista)

      Lisäksi kauppakeskuksessa on ihan omat sääntönsä. Esimerkiksi kahvilan viereen ei vuokrata toiselle kahvilalle paikkaa. Ei ole robertsia ja coffeehousea vierekkäin. Myös kuntosali ei voi saada paraatipaikalta mitään vaikka kuinka haluaisi koska se muuttaa kauppakeskuksen imagoa jos tällä paikalla ei olekaan ylihintainen stokkan herkku taikka joku arvokkaasti valaistu ruokaravintola. Sulkemisajat on määrätty sekä avaamisajat. Ihan pakko pitää auki sunnuntaisin tiettyjen yritysten, se on kauppakeskussäännöissä vaikka ei olisi yhtään asiakasta.

      Tämän lisäksi tulee varastovuokrat, jos niitä tarvitsee. Varastotilaahan ei ole välttämättä paljoa eikä paljon vapaana. Voi joutua jonoon.

      • Osakeyhtiö Konkurssi

        Mielenkiintoista tietoa, kiitos. Nostetaanpa tätä viestiä etusivulle, jos foorumia lukemassa on muitakin asioista oikeasti jotain tietäviä. Itse kun olen vielä yrityksen perustamisessa tässä päiväuni- ja haavemaailmassa niin ei oikein kehtaisi alkaa soitella jonkun Itäkeskuksen tai Kolumbuksen vuokravastaavalle, mutta silti pitäisi saada jonkinlaista pohjaa omille ajatuksille. Siis jos on tietoa niin jaa sitä ihmeessä.

        Ja varmaan samaan ketjuun voi kertoa hintaesimerkkejä myös pääkaupunkiseudun ulkopuolelta.


    • JepuJepujee

      Forumissa näytti olevan sata neliötä 9000 e alvari. Kampin keskuksen hinnoista ei mitään hajua, kun sieltä ei saa tilajohtaajaakaan kiinni. Ei vastaa sähköposteihin eikä puhelinviesteihin. Suolaiset hinnat ovat, eli välillä ihmetyttää, että millä ihmeellä saavat edes kulunsa katettua.

      • työntekijä

        Tän vuokran on pakko olla jonkun huonon sijainnin vuokra, koska sisääntulokerroksessa pienen kultasepänliikkeenkin vuokra oli aikoinaan (noin v. 2008) noin 10 000€ luokkaa.


    • ettänäin11

      kävin keikalla vaateliikkeen takahuoneessa ja silmiin sattui osumaan KK myynti lomake joka oli pöydällä. liike näytti hiljaiselta ja itse en kyllä ostaisi sieltä mitään kallista oli. kk myynti oli n.150t luokkaa.

      • 12+3

        Louis Vuitton tekee sillä yhdellä myymälällään espalla yli 12 miljoonan euron liikevaihdon vuodessa. En tajua miten se on edes mahdollista kun eivät ne käsilaukut nyt niin kalliita ole kuitenkaan (vaikka liike olisi auki vuoden jokaisena päivänä, liikevaihtoa olisi yli 4000 euroa tunnissa), mutta niin se vaan menee. Käsittämätöntä. Jostain sitä ostovoimaa vaan löytyy.


    • JaniMMMM

      Vanha ketju näköjään aktivoitui. Eihän kymppitonni Stadin ostarin liiketilasta 100m2 ole paha kun kuulemma Tornionkin uudella ostarilla on
      sitä luokkaa vuokrat. Ei ne sinne mitään idylliä halua vaan raakaa valuuttaa. Tietäisikö joku paljon ostarien ulkopuolella on tuonkokoisten tilojen vuokrat? Lienevät halvempia.

    • sinnevaaankj

      Ilmaiseksi ainakin Joutsassa ostarien ulkopuolella.

    • Timotei1234545

      Onko kukaan viime aikoina vuokrannut tiloja esim. Itiksestä tai Forumista? Itsellä suunnitteilla kahvila/konditoria. Olisiko jollakin tietoa omasta tai tutun kyseistä liiketoiminnasta, paljon kuukausimyynti voisi olla peruskahvilalla tai donitsipaikalla kauppakeskuksessa? Tätä sitten pitää verrata vuokratasoon.

    • apuvaaaa

      Onko Lahden Kauppakeskus Trion vuokrista mitään käryä?

      • kfmlfdm

        Trio on Citycon Oyj:n kauppakeskus. Cityconin vuokrien keskiarvo pyörii n. 30 €/m2 tuntumassa. Tämä on siis kaikkien Suomessa sijaitsevien kiinteistöjen osalta pitäen sisällään pienet lähiöostarit ja isommat premium-paikat. Triossa siis tietenkin selvästi enemmän kuin tuo 30 €/m2. En tiedä, mutta arvaisin hinnaksi n. 100 €/m2.

        Jos 75 m2 liiketila olisi siis auki 65 h viikossa, pelkkä vuokra olisi melkein 30 euroa per aukiolotunti. Joskus sitä miettii miten ihmeessä ne kaikki rihkamakaupat pärjäävät.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      724
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe