Daim-ohje?

Tätä on varmaan kysytty miljoona kertaa aiemminkin, mutta olisiko kenelläkään hyvää daim-ohjetta? Kiitos!
Ilmianna
Jaa

43 Vastausta



ai sitä mitä pari kesää sitten jankutettiin MTV3:n chatissa? :) tuli muuten itsekin kokeiltua ja aika öklöä...ohjeen antaisin, mutta hävitin sen :) laita googlelle se hakusanaksi, niin minäkin sen hankin
Ilmianna
Jaa
En tiedä mitä etsit, mutta tässä on erittäin maukas ohje:

DAJM-PIPARIT

200 g rasvaa
2 dl sokeria
* vaahdotetaan

2 rkl siirappia
1 kananmuna
* lisätään joukkoon

1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1½ dl kaurahiutaleita
4 dl vehnäjauhoja
2-3 Dajmia murskattuna
* sekoitetaan keskenään ja lisätään joukkoon

Pyöritellään palloiksi pellille.

Paistetaan 180 asteessa n. 10–12 min.

Helppoa ja hyvää.

***

Laita kaksi isoa Daimia ja paina pallot litteiksi. Tulee mureita ja hyviä.

***

Leviävät myös, joten muista jättää väliä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Käytetäänkä pipareihin tummaa vai vaaleaa siirappia ja sekoitetaanko kaikki aineet sauvasekoittimella vai vaan esim. puuhaarukalla vaahdotuksen jälkeen??
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
daim:
2rkl margariiniä
3rkl kermaa
3rkl siirappia
2rkl kaakaojauhetta
1dl sokeria

keitä niin kauan kunnes se sekoittuu(aste6)
kaada leivin paperille jäähtymään vaikka pakastimeen.
ps: varo ettei se pala, mulle on käyny niin useasti:)!!!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
13 VASTAUSTA:
...heti piti lähikaupasta lähtee kerman ostoon ja kokeilemaan!(daimit parhaillaan parvekkeella pakastumassa...)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
...oli tuo ohje.Tulihan siitä mömmöstä suht'kot Daimin makusta,mut ei se siitä mihinkään kovettunu!Jäi sellaseks pehmeeks"kastikkeeks"...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
kokki3 kirjoitti:
...oli tuo ohje.Tulihan siitä mömmöstä suht'kot Daimin makusta,mut ei se siitä mihinkään kovettunu!Jäi sellaseks pehmeeks"kastikkeeks"...
...liian vähän aikaa? jos annoit kiehahtaa vain vähän aikaa, niin eihän se sitten mitään kovetu. pitää antaa kiehua ihan reilusti!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
kokki3 kirjoitti:
...oli tuo ohje.Tulihan siitä mömmöstä suht'kot Daimin makusta,mut ei se siitä mihinkään kovettunu!Jäi sellaseks pehmeeks"kastikkeeks"...
Kokeile noita Dajm-pipareita, et varmasti pety. Tuosta määrästä tulee vielä aika paljon. Niistä tykkää niin aikuiset kuin lapsetkin.

Ajattelin kyllä seuraavalla kerralla oikaista sen verran, että laittelen vain köntsiä pellille, joita sitten vähän litistän lusikalla.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Tuo ei tod. ole aito alkuperäinen Daim ohje, niinkuin väitetään. Tuo on tavallinen toffee ohje. :)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
kokki3 kirjoitti:
...oli tuo ohje.Tulihan siitä mömmöstä suht'kot Daimin makusta,mut ei se siitä mihinkään kovettunu!Jäi sellaseks pehmeeks"kastikkeeks"...
joo tosta omatekosessa on semmonen vaara/moka mikä voi käydä, se johtuu kai siitä että lämmitit liian kauan taikinaa
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Jos sulla on se palanu monta kertaa nii laitappa hella vähä pienemmälle nii se ei ainakkaa *pitäs* palaa pohjaan..:):)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
melko öklö koko tyyppi ko teheny niin monta kertaa sitä DAIMIA! ku on jo monta kertaa ehtiny palaa pohjaan! vois rajottaa!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Titta kirjoitti:
Kokeile noita Dajm-pipareita, et varmasti pety. Tuosta määrästä tulee vielä aika paljon. Niistä tykkää niin aikuiset kuin lapsetkin.

Ajattelin kyllä seuraavalla kerralla oikaista sen verran, että laittelen vain köntsiä pellille, joita sitten vähän litistän lusikalla.
miten sitä tehdään? daimia perus daimia
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
hä? kirjoitti:
miten sitä tehdään? daimia perus daimia
daim:
2rkl margariiniä
3rkl maitoa
2rkl kaakaojauhetta
1dl sokeria
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
kokki3 kirjoitti:
...oli tuo ohje.Tulihan siitä mömmöstä suht'kot Daimin makusta,mut ei se siitä mihinkään kovettunu!Jäi sellaseks pehmeeks"kastikkeeks"...
Kauanko pitit sitä pakastimessa? Jos pitää liian vähä aikaa ni ei ihmekkään...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
ihan hywäähän se oli mutta miten se onnistuisi sillälailla että ei daim jäisi leivinpaperiin kiinni??
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Onko se ihan varmasti toimiva resepti ? Teemme ystäväni kanssa sitä tällä hetkellä ja hieman kyllä pelottaa minkä sorttista mömmöä siitä oikein tulee.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
jos viel haluut sitä daim ohjetta ni täs olis...
daim:
2rkl margariiniä
3rkl kermaa
3rkl siirappia
2rkl kaakaojauhetta
1dl sokeria

keitä niin kauan kunnes se sekoittuu(aste6)
kaada leivin paperille jäähtymään vaikka pakastimeen.
ps: varo ettei se pala
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
koikeilkaa onko daimi valmista sillä lailla että laittakaa lasiin kylmää vettä ja pudottakaa pisara daimia veteen, jos se jähmettyy niin se on valmista
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Eli oikeesti tässä on aito oikea alkuperänen daim-ohje:
100g voita
12-13 teelusikallista sokeria
12lusikallista maitoa
ne vaan pistetään paistinpannulle tossa järjestyksessä, paistetaan puolella teholla, VARO ETTEI PALA POHJAAN! sekoita siis koko ajan phjasta. Valmista on , kun se on kiinteää, ja aivan lopuksi voi lisää pari ruokalusikallista kaakao jauhetta! kokeilkaa!! tämä on PARASTA!!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
8 VASTAUSTA:
Resepti: Daim

2 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
1 tl siirappia
1 rl voisulaa

Laita kaikki aineet sekaisin ja sekoita HUOLELLISESTI pohjaa myöten.Kun se alkaa
olla sulatetun suklaan näköistä,niin laita se voipaperille,ja pakastimeen.Sitten kun
se on kovaa,niin se on valmis tarjoiltavaksi
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
tosta daim-ohjeesta mä vaan... kun siinä sanotaan että 12 lusikallista maitoo, nii tarkottaako se, että teelusikallisia, vai ruokalusikallisia?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
murmeli kirjoitti:
tosta daim-ohjeesta mä vaan... kun siinä sanotaan että 12 lusikallista maitoo, nii tarkottaako se, että teelusikallisia, vai ruokalusikallisia?
Joo, en tykkää yhtään daimista.. Veli vain tykkää! Haluttais joskus kokeilla niitä..
Voitin kerran k-kaupasta 2,5 kg daimii, kun osallistuttiin siihen kamun kaa..
Se viel sano "Ei noista koskaan kuitenkaan voi voittaa mitään" Hyi että se daim siellä sisällä on ällöö, sori jotka siitä tykkää! Mut se suklaa, namii!!!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Dogfan kirjoitti:
Joo, en tykkää yhtään daimista.. Veli vain tykkää! Haluttais joskus kokeilla niitä..
Voitin kerran k-kaupasta 2,5 kg daimii, kun osallistuttiin siihen kamun kaa..
Se viel sano "Ei noista koskaan kuitenkaan voi voittaa mitään" Hyi että se daim siellä sisällä on ällöö, sori jotka siitä tykkää! Mut se suklaa, namii!!!
Mites noissa daimohjeissa ei ole mitään pähkinään tai manteliin millään tapaa viitaavaa? Daimin käärepaperissa lukee, että 3% olis mantelia koko tuotteessa ja daimista 56% on tota täytettä. Eli suhteellisen hienojakoista mantelia pitäis siis lisätä tonne joukkoon se 5-6% raaka-aineiden kokonaismäärästä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
LÄLLÄSPYY kirjoitti:
Resepti: Daim

2 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
1 tl siirappia
1 rl voisulaa

Laita kaikki aineet sekaisin ja sekoita HUOLELLISESTI pohjaa myöten.Kun se alkaa
olla sulatetun suklaan näköistä,niin laita se voipaperille,ja pakastimeen.Sitten kun
se on kovaa,niin se on valmis tarjoiltavaksi
NIin siis pitääkö nuo keittää vai ihan jossain astias sekottaa? ^^'
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
LÄLLÄSPYY kirjoitti:
Resepti: Daim

2 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
1 tl siirappia
1 rl voisulaa

Laita kaikki aineet sekaisin ja sekoita HUOLELLISESTI pohjaa myöten.Kun se alkaa
olla sulatetun suklaan näköistä,niin laita se voipaperille,ja pakastimeen.Sitten kun
se on kovaa,niin se on valmis tarjoiltavaksi
Tämä ohje oli silkkaa kusetusta. Lapsenlapseni olivat todella pettyneitä kun huomasimme daim-''herkun''epäonnistuneen.
Siispä, suosittelen kaikille lämpimästi, että ei tätä ohjetta käytetttäisi, ellette halua kuran ma- kusisia ''daimeja''.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Zonny @ IRCnet kirjoitti:
Mites noissa daimohjeissa ei ole mitään pähkinään tai manteliin millään tapaa viitaavaa? Daimin käärepaperissa lukee, että 3% olis mantelia koko tuotteessa ja daimista 56% on tota täytettä. Eli suhteellisen hienojakoista mantelia pitäis siis lisätä tonne joukkoon se 5-6% raaka-aineiden kokonaismäärästä.
Perus mantelikrokantti tehdään paahdetusta sokerista ja mantelin murusista. Tätä mantelikrokanttia on daimin sisällä. Variaatioita kuten minttukrokanttia saa korvaamalla mantelin mintulla jne.

Nuo ohjeet joissa käsketään massaan laittamaan maitoa, kermaa tai siirappia tms ovat toffeen ohjeita, eivät mantelikrokantin. Perus toffeen massa tehdään sokerista ja kermasta ja makuvaihtoehtoja saa lisäämällä vaniljaa tai siirappia tms.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
ikärouva 52 kirjoitti:
Tämä ohje oli silkkaa kusetusta. Lapsenlapseni olivat todella pettyneitä kun huomasimme daim-''herkun''epäonnistuneen.
Siispä, suosittelen kaikille lämpimästi, että ei tätä ohjetta käytetttäisi, ellette halua kuran ma- kusisia ''daimeja''.
pistä paljo kermaa, sit sokeria ja rasvaa.. ku kaikki o valmista. ni sekaan pirtua ja paljon.. lopuks pakkaseen ja sit summuun.. sillä sen haikean huomisen saa..
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Hei kaikki.
En tiedä, jotta vieläkö te tätä Daim-ohjetta kaipailette, mutta todella suositun leipuri-kondiittorin Ulla Svenskin leivontakaupan nettisivuilla on todella maukas daim-ohje, tässäpä linkki: http://www.ullanunelma.fi/reseptit.php?reskat=4&resid=60

Voin kirjoittaa sen myös tähän, eli...:

DAIM-suklaa

3 rkl voita
3 rkl tummaa siirappia
1 dl sokeria
1 dl mantelijauhetta
1 rkl kaakaojauhetta (ei välttämätön)
150 g maitosuklaata

1. Sulata paksupohjaisessa kasarissa voi. Kun voi on sulanut, lisää kaikki muut aineet paitsi maitosuklaa.
2. Hämmennä miedolla lämmöllä kokoajan sekoittaen noin 15 minuuttia, kunnes seos alkaa irrota kasarin reunoilta ja pohjalta yhtenäiseksi massaksi.
3. Kaada seos leivinpaperin päälle ja levitä ohueksi levyksi nopeasti, seos jämähtää pian.
4. Anna seoksen kovettua kunnolla, sulata maitosuklaata ja levitä seoksen pinnalle.
5. Laita levy jääkaappiin kovettumaan ja taittele paloiksi.

Ullan Elämä makeaksi- blogissa MTV3:n ruokalassa oli myös mansikkadaimia, joukkoon siis lisätty myös 10-20 tippaa mansikka-aromia, toki myös muita aromeja voi käyttää, vain mielikuvitus on rajana! =)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Tää toimii mulla! Tullee aivan ihanaa!!! :P Oon käyttäny tätä jo 5 vuotta. Joka toinen kuukaus tullee aina tehtyy,,,
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
1/2 dl jauhettuja manteleita tai pähkinöitä
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl voita
2 rkl siirappia
1 dl sokeria
1 rkl kaakaojauhetta
175 g maitosuklaata

Sekoita suklaata lukuunottamatta kaikki aineet kattilassa ja keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen 10-15 minuuttia. Kaada seos öljytylle leivinpaperille. Pane päälle toinen leivinpaperi ja kaulitse seos noin 20 cm x 20 cm levyksi. Anna jähmettyä noin 10 minuuttia. Sulata suklaa vesihauteessa ja levitä se jäähtyneen massan päälle. Anna suklaan jähmettyä kunnolla ennen paloittelua
Ilmianna
Jaa
Aihe: Daim ohje 19.04.07 14:58
2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl siirappia
1 rkl kermaa
1 rkl kaakaojauhetta
1 dl sokeria
1/2 dl mantelijauhetta tai rouhetta
150 g maitosuklaata

1.Mittaa rasva kattilaan ja anna sulaa hetken.
2.Lisää muut ainekset paitsi suklaa.
3.keitä miedolla lämmöllä kokoajan sekoittaen.
4.Kaada sitten seos leivinpaperille ja laita toinen leivinpaperi päälle.
5.Kauli viipymättä levyksi.
6.Anna levyn jäähtyä ja kovettua.
7.Sulata suklaa vesihauteessa ja levitä levyn päälle
8.Anna suklaan kovettua ja taittele paloiksi
Ilmianna
Jaa
Resepti
1.laita eka pannulle 2 purrkia voita
2.paista voit sulaksi
3.lisää 2 dl muroja (suklaa mieluiten)
4.laita 1 dl maitua
5.ota pois anna jähmettyä ja nauti
Ilmianna
Jaa
minusta tämän ggggggggggggggggggg ohje oli ehkä alkuperäisin ja oikea.
Ilmianna
Jaa
Käyttäkää Marabow suklaata daimin maun takaamiseksi. Samaa suklaata, nääs.
Ilmianna
Jaa
mikä on oikea!!!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
ggggggggggggggggggg:n laittama ohje toimii aina! :)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Minä ainaki tein juuri äsken onnistunutta "daimia" seuraavalla ohjeella:

2 rkl voita
1 dl sokeria
1 rkl maitoa
1 rkl tummaa kaakaojauhetta

Sulata voi kattilassa, lisää sokeri ja sekottele. Lisää kaakaojauhe ja viimeisenä maito. Sekottele viitisen minuuttia ja kumoa mössö nopeasti leivinpaperille. Siitä tuli jäähdyttyään kovaa ja siitä sai kivasti lohkaistua palasia.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Se ei oo daimia! Siinä ei oo MANTELIKROKANTTIA!!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
maistuu paskalta
Ilmianna
Jaa
mää sain tehtyä daimia ihan vahingossa kun oli tekemässä toffeeta. tein vispikermas koska kuohukermaa ei ollu.

2dl fariinisokeria
2dl vispikermaa
noin 1rkl margariinia

sekoita nii kauan ku jaksat tai että siis näyttää hyvälle. se eka kuohuaa palio muta sekotat silti
Ilmianna
Jaa
täst tulee hyvää näin! :

50 g voita
puol dl siirappia
1 dl sokeria
2 rkl maitoa tai kermaa

1. laita 50 g voita kattilaan ja anna sen sulaa. ( levy vaikka 6 )
2. sekoita joukkoon sokeri,siirappi ja maito tai kerma
3. kun kaikki ainekset on sekaisin sekoita 10 min
4. kaada pellille ja anna jäähtyä huoneenlämmössä 20 min
Ilmianna
Jaa
Ei sitä voi Daimiksi kutsua, jos puuttuu mantelikrokantin päältä suklaa! Eikä mikään toffee ole Daimia. Ton ggggggggggg ohje näyttäisi parhaimmalta.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Daim-ohje?

Tätä on varmaan kysytty miljoona kertaa aiemminkin, mutta olisiko kenelläkään hyvää daim-ohjetta? Kiitos!

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta