13vuotiaalla rinta-syöpä?

t-y-tt--o-13-v!

Heippa,Olen 13vuotias tyttö ja pelkään että minulla on rintasyöpä,Voiko olla mahdollista 13-vuotiaalla?
Vasen rintani on ollut hieman ''outo'' ja todella arka kosketukselle viimeaikoina ja siinä tuntuu ''kyhmy'' kun tarkkaan koittaa.Kyhmy eroaa muusta rinta massasta sekä on kova ja siksi pelkäänkin että on rintasyöpä?

Voiko olla mahdollista? :/

Tahdon aiheeseen asiallisia vastauksia,Kiitos!

29

4775

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Marsa_85

      En ole kyllä koskaan kuullut, että noin nuorella olisi rintasyöpää... muutaman tapauksen päälle parikymppisillä tiedän, että en usko kyllä että on kyse rintasyövästä.

      Patti voi olla esimerkiksi harmiton rasvapatti. Kannattanee silti käväistä lääkärissä niin saat mielenrauhan, mutta uskoisin että sulla ei ole mitään syytä pelkoon. :)

    • 5+16

      on varmaan rinnat vasta kehittymässä jolloin rintarauhasten kasvu voi tuntua kyhmynä? Jos sinulla ei vielä ole kunnollisia rintoja niin näen että huolesi on turha. Mutta jos sinua se vaivaa käypä ensin koulun terveydenhoitajalla näyttämässä ja keskustelemassa.

    • adsg

      no ei tod ole tuon ikäisellä rintasyöpä.

      • voi koskaan

        sanoa, ettei ole mahdollista.

        Löysin artikkelin 10-vuotiaasta tytöstä, jolla on rintasyöpä:
        http://www.foxnews.com/story/0,2933,520190,00.html

        Tapaus on erittäin, hirveän, todella, älyttömän HARVINAINEN. Tämä tiedoksi alottajalle.

        On siis hyvin epätodennäköistä, että sinulla olisi rintasyöpä, mutta jos asia vaivaa sinua, kannattaa käydä lääkärissä.


    • Essso

      Murrosiän aikana rintojen kehittyessä niitä saattaa usein aristaa, minkä uskoisin olevan kipusi syynä myöskin.

    • Veriputous

      Voi olla myös menkat alkamassa!

    • ei_seulonnoille

      Kaikkein todennäköisintä on normaali iänmukainen kehitys. Etenkin jos rinnat ovat pienet, niin kyhmyisyys tuntuu. Normaalisti kudos muuttuu hormonikierron mukaan. Rinnat ovat pienimmät ja pehmeimmät kuukautisten jälkeen, ja alkavat aristaa kuukautiskierron jälkipuoliskolla.

      On hyvä opetella tuntemaan omat rinnat. Kasvaimet tunnistetaan nimenomaan sillä tavoin. Kannattavinta rinnat on tunnustella kuukautisten alettu, kun kudos on pehmeä.

      Vanhemmille lukijoille tiedoksi, että mammografiaseulonnat ovat kokolailla turhia. Seulotuista naisista kuolee rintasyöpään 4 tuhannesta 10 vuotta seulonnoissa käyneestä. Seulomattomista 5 tuhannesta 10 vuotta seulonnoissa käyneestä kuolee rintasyöpään. Toisin sanoen seulonnat pelastavat vain yhden naisen tuhannesta. Samalla tulee paljon vääriä positiivisia tuloksia, jolloin tehdään kontrollitutkimuksia. Samoin leikataan lieviä syöpiä, jotka eivät koskaan aiheuttaisi sen vakavampaa tautia. Eli tehdään sairaiksi naisia, jotka eivät sairaita ole. Seulonta ei myöskään estä syöpää. Nopeakasvuinen syöpä ilmestyy monesti seulontojen välissä. Toisin sanoen tärkeintä on omatarkkailu. Tieto kirjasta Iris Pasternack: Tautitehdas.

      Itse asiassa kun tutkimusmenetelmät ovat kehittyneet, on todettu, että ihmisillä on n. 6 sellaista syöpää elämänsä aikana, jotka tulevat ja menevät ilman, että ihminen tietää asiasta. Koko käsitys syövästä on muuttunut. Se ei aina ole tappava tauti. Syöpää ei estetä seulonnoilla, mutta seulonnoilla hoidetaan tarpeettomasti lieviä ja pysähtyneitä "tauteja".

    • Wrg

      Ootkohan vielä hengissä

    • oikearintakipuinen

      Mietin samaa... mulla ei ole alkanut menkat, onko sulla?

    • 10-13

      Mulla sama juttu. Mulla on molemmissa rinnoissa kyhmy. En tiiä onko se kudoksen muodostama vai mikä. Ois hyvin eoätodennaista, että molemmissa rinnoissa ois syöpä samaan aikaan tai kuhmu?? Ei oo ollu iho-oireita,menkat alkanu tai mitään kuoppia tullut

      • Lohduttaja

        Hei! Oon 12 vuotias tyttö. Ei teijän sellasista kannata tressata mullaki on kuhmuja mun rinnoissa, koska ne ei oo viel kasvanu kokonaan ja ei aina tiiä et onko rinnat jo kasvanu äärimmilleen ja aina ne vähän kasvaa ja ei nyt kauheen monella teijän ikäsellä oo rinta syöpää. Mutta tietenkin jos sua painaa se asia niin kannattaa mennä kouluterveyden hoitajalle ja kaikilla murrosiässä olevilla tytöillä on kyhmyjä rinnassa. Toivottavasti tästä oli apua ja mielenrauhaa😘


    • snubs

      moi oon ite 11 v ja sama pelko muuten mut käy myös kainaloihin

    • Pelkään_myös

      Oon ite melkein 12 ja pelkään samaa... Vasen rinta aristaa ja pieni kova patti tuntuu myös aristamisen lisäksi.

      • pelokas_tyttö

        mulla sama homma.. itte 13 ja vasen rinta on just tollanne... vähä itteeki pelottaa


      • 28nainen

        Jos kaikilla sellainen olo niin on varmaankin ihan normaalia ja jos rinnat vasta kehittymässä niin tuntuu hyvin nuo ja saattaa olla vaan maitorauhasten kasvu joka tuntuu tuollaiselta köhmyltä


    • Pelokaslapsi

      Mulla sama juttu! Oon siis 12 vuotias tyttö ja vasemmassa rinnassa todella selvästi tuntuu pieni, halkaisijaltaan n. 3-4 cm patti/kyhmy joka on kova ja arka. Itekkin oon pelännyt että se on rintasyöpä mutta en oikein usko että on. Ajattelin kuitenkin käydä näyttämässä sitä esim koulun terkkarille.

      • Pelkäsinkans

        Heihei:) mulla molemissa rinnoissa kans 3-4cm patit. Pelotti helvetisti et on joku rintasyöpä mut nyt kun näitä lukee nii helpottaa sairaasti! Oon 13v menkat on alkanu mut patit löyty paljo ennen menkkojen alkuu.


    • Vähänmyöhässämutjoo

      Hei, tää tulee vähän myöhässä mut mulla on ollu molemmissa rinnoissa jo jonkun aikaa n. 4cm kokoiset patit. Oon 13v. Menkat on alkanu mut nää patit löyty paljo ennen niitten alkuu. Ne on nyt ruvennu kutistumaan. Pelkäsin sairaasti et on joku rintasyöpä mut nyt kun luen näitä nii pelko hävii onneks. Voisitteko te kertoo miten teijän patit hävis vai onko ne vieläki siellä:)

      • Anonyymi

        Mullakin on molemmissa rinnoissa patit noin 3 cm myös. Mut ei näköjää oo rintasyöpää, ku nii monella vissii on tää sama homma. Menkat on alkanu ja patit tuntu pitkää ennen menkkoja. Eli ei syytä huoleen ;)


    • Anonyymi

      Minullakin on nyt sama ongelma ja haluaisin vastausta siihen koska pelkään että minulla on rinta syöpä voinko saaha aiheen liittyvää vastausta kiitos

      • Anonyymi

        Mulla sama pelko sillä multa löytyy molemmista rinnoista kyhmyjä/patteja


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mulla sama pelko sillä multa löytyy molemmista rinnoista kyhmyjä/patteja

        Ja se ikä on mikä?


    • Anonyymi

      aika jännä että teillä kaikilla olis rintasyöpä ja vielä saman ikäisenä.

    • Anonyymi

      Mä oon 13 vuotias ja mulla on vasemmassa rinnassa Kopa patti joka on arka, se patti on aika isi ja on nännin alapuolella, oikeassa rinnassa taas ei ole mitään eikä vasemmassa rinnassa ole mitään erilaista paitsi että koko on muuttunut ja se patti on tullut. Kerran kun puristi tosi kovaa niin tuli tippa nestettä ja aloin epäillä rintasyöpää. Haluaisin vaan saada jotain tietoa kun Google ei oikein kerro mitään niin mä nyt luotan teihin!

      • Anonyymi

        mene mammografiaan niin sut voidaan tutkia


      • Anonyymi

        mene mammografiaan niin sut voidaan tutkia


    • Anonyymi

      Hei! Olen todella myöhässä tästä jutusta, mutta olen 13 ja minullakin on molemmissa rinnoissa kyhmyt. Minulla on alkanut menkat ja kyhmyt ovat paljon pienemmät mekkojen jälkeen. Pelottaa helvetisti, mutta mitä mieltä te olette? Kyhmyt tulivat paljon aiemmin kuin ensimmäiset menkat alkoivat. Voisiko olla jotain kudosrauhasta vai mitä?

    • Anonyymi

      Hei! Olen todella myöhässä, mutta minulla on molemmissa rinnoissa kyhmyt. Olen 13, kyhmyt tulivat ennen ensimmäisiä menkkoja. Kyhmyt ovat menkkojen jälkeen paljon pienemmät.Onko jotain kudos rauhasta vai mitä?

    • Anonyymi

      Mua jännittää myös koska oon 11 vuotias tyttö ja minullakin rinnoissa tuntuu sellainen kyhmy mutta kun näitä muidenkin juttuja luin niin helpotti paljon❤️

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1036
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      967
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      714
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe