Eläimiä kiusaavat lapset

tuohtunut

Nyt on pakko päästää vähän höyryjä.

Kertokaa minulle mikä siinä on niin vaikeaa opettaa lapset jättämään vieraiden lemmikit rauhaan... tai eläimet ylipäänsä. Ymmärrän, että kaikilla ei ole halua tai mahdollisuutta pitää lemmikkejä ja näin lapset eivät totu olemaan eläinten kanssa. Silti luulisi vanhemman kykynevän opettamaan edes sen, että anna koiran tai kissan tai vastaavan olla rauhassa.

Sitten itse asiaan. Omistamme kaksi koiraa, jotka ovat tottuneet lapsiin ja viettäneet paljon aikaa lasten kanssa. Milloinkaan aiemmin ei ole ollut minkäänlaista ongelmaa. Päivastoin molemmat koirat tietävät paikkansa ja väistävät tarvittaessa ihmistä, myös lasta. Muutimme keväällä uuteen kotiin ja koirat saivat ison aidatun pihan missä liikkua. Nyt ongelmaksi ovat muodostuneet naapuruston lapset. Koirat eivät saa olla pihalla rauhassa, vaan lasten täytyy aina saada keinolla millä hyvänsä koirien huomio itseensä. Nämä herrantertut kolisuttavat aitaa kepillä, pysähtyvät useiksi minuuteiksi aidan viereen huutelemaan ja juttelemaan koirille, pahimmassa tapauksessa hyppivät, kiljuvat ja haukkuvat niin kauan, että saavat koiratkin haukkumaan. Jos vain pihalla näkyy koira, vaikka kuinka kaukana ja touhuamassa jotakin omiaan, niin homma alkaa. Lopputuloksena tästä on tietysti se, että nyt meillä on kaksi koiraa, jotka aina pihalla ollessaan haukkuvat lapsille. Alueella on paljon lapsia, joten ainoa keino välttää heitä olisi pistää koirat pihalle yöllä. Lähes jokaisessa naapuruston talossa on koiria joten lapset ovat varmasti "tottuneet" koiriin. Lähes jokainen näistä koirista haukkuu, joten ehkä maeidän hiljaiset ja ohikulkijoihin väliinpitämättömästi suhtautuvat koiramme olivat erikoisuus.

Suurin ja havahduttava ongelma on se, että nyt alan huomata molempien koirien karsastavan lapsia. Toinen koiramme on luonteeltaan sellainen, että tiukassa paikassa se tulee päälle joten juttu todellakin mietityttää. Omien lastemme kanssa ei ole mitään ongelmaa vaan heidän kanssaan koirat toimivat kuten aina ennenkin. Lasten kaverit sensijaan... sanomattakin lienee selvää, että meille ei enää tulla kylään ilman että vanhemmat ovat kotona. Raivostuttaa tietää, että tämä ongelma todellakin johtuu lapsista... tai oikeammin näiden lasten vanhemmista.

Ennenkuin joku nyt sanoo, että käytä ne koirat kävelyllä äläkä vain pidä pihassa irti... niin käytänkin ja useamman kerran päivässä. Nämä ovat kuitenkin ulkona viihtyvää rotua ja me ostimme tämän talon pitkälti juuri suuren pihan vuoksi. En myöskään tarvitse koirankasvatuksellisia ohjeita, sillä tiedän tasan tarkkaan miten tätä ongelmaa lähdetään nyt poistamaan (vaikkakin on hyvin epävarmaa saako tätä enää kokonaan poistettua). Mielipiteitä olisi kuitenkin kiva kuulla vanhemman näkökulmasta (toki koiran- tai ylipäänsä lemmikinomistajienkin). Kuinka vanhempana suhtaudut jos kuulet oman lapsesi toimivat tällaisella tavalla? Pitäisitkö lapsen toimintaa hyväksyttävänä tai ymmärrettävänä? Kuinka sinun lastasi saisi mielestäsi tällaisessa tapauksessa lähestyä, vai saako lainkaan? Entä onko minulla koiranomistajana oikeus olla todella raivoissani tilanteesta? Tai mitä minulla koiranomistajana olisi tässä tilanteessa oikeus tehdä?

18

2216

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...

      ...ei liity ongelmaasi eikä tialnteeseesi mitenkään, mutta kerrompa vittuuntuneisuuteni minäkin.

      Pennut heittelivät kuolleella oravalla kerrostalon seinään korkeusennätyksiä. Minua korpesi, koska itse pidän eläinten kunnioittamista (myös kuolleena) itsestään selvänä.

      Kävelin kyseisten lasten luokse ja tarjosin heille karamelleja. Tottakai ottivat. Otin pussista paperittomia karkkeja yksi kerrallaan käteeni ja pudotin pennun paljaalle kädelle ja katsoin kuinka söivät. Mielessäni toivoin hartaasti, että heidän juuri käsittelemänsä orava olisi kuollut salmonellaan tai johonkin muuhun pirun tuskalliseen ja helposti tarttuvaan tautiin (vaikka mielessäni pelkäsin pahinta, että orava oli vielä lapset kohdatessaan ollut elossa ja niitä raukkoja jotka alueen mummot ovat opettanet kädestä syöviksi ja helpsoti käteen houkuteltaviksi, mutta sattooihan se silti kantaa jotain pöpöä). Nooh, toivottavasti edes hamapisiin tuli reikiä...

      • Vihaan kakaroita

        saati sitten, että kiusaavat viattomia eläimiä. Omatkin koirat ovat saaneet kiusaamista osakseen, esim. kun joku kakara ajaa ohi ja tahallaan ärsyttää huutelemalla. Seuraavan kerran temmon turpaan oikeen urakalla enkä edes kysele


    • omituista kasvatusta

      Jotkut ns. hyvätkin perheet joissa on rakkautta ja rajat, viittaavat kintaalla niin muiden lasten kuin eläinten kunnioitukselle. Ei meidän nico-petteri kiusaa (leikkiä se vaan on) ja sorsien kivityshän on normaalia, jopa toivottavaa, kun sitä on itsekin pienenä harrastanut ja niin loistoyksilöksi kasvanut...

      Jos lapseni kiusaa eläimiä tai lapsia, haluaisin kuulla siitä jotta voin keskustella vakavasti lapseni kanssa ja päättää seurauksista. Ja toki siksikin että lapsi voi pyytää mahdolliselta omistajalta tai vanhemmilta ja lapselta anteeksi. Kenenkään (edes eläimen) häirintä ja/tai satuttaminen ei ole hyväksyttävää, vaikka ymmärrän ettei varsinkaan pieni lapsi aina tajua tekevänsä väärin. Jos tiedät kenen lapset kyseessä, ota yhteys vanhempiin. Jos lapset tulevat pihaan voit pyytää virkavaltaa apuun jos ei viesti mene perille.

    • Vai ovat omalla puol

      Vai huutelevatko he omalta puoleltaan ja sörkkivät?

      Onko häkki rajan tuntumassa, voiko sitä siirtää, voitko puhua lasten vanhemmille, komentaa itse lapsia????


      Noh, siinäpä nuo omat vaihtoehtoni olivat tilanteen paranemiseen, onko häkki korkea, jos saisi jonkun levyn siihen, että lapset ja koira eivät näkisi toisiaan, koirien näköalat omaan pihaan vain siis, eihän se melua poista, mutta joku kerta kun termiitit yrittävät häiritä sitä, mitä eivät näe, niin voisit mennä kysymään, että mitä te teette, koirat ovat juurikin tuon takia sisällä....

      • Koirarobotti

        Lapset eivät luonnostaan osaa eivätkä ymmärrää tällaisia asioita ennen kuin joku aikuinen - ja mielellään useampi - kertoo. Jos oravanheittelijöille menee päätteeksi tarjoilemaan karkkeja, lasten on vaikea ymmärtää siitä, että ei saa heittää kuollaita eläimiä. Sitä paitsi: onko jotenkin parempi ihminen, jos toivoo lasten saavan basilleja kuolleesta oravasta, mutta ummärtää kuitenkin olla heittelemättä kuolleita eläimiä?

        Koiraa ärsyttävät lapset pitäisi viedä porukalla koiran ääreen ja kertoa, miten koira kokee tilenteen pelottavaksi. Voi näyttää heille, että koiraa saa silittää omistajan läsnäolosta, ja se nauttii siitä- vielä - mutta jos ärsyttäminen jatkuu pitkään, koira vihastuu. Ja silloin on leikki kaukana, koska koira on eläin. Samalla voi korostaa lapsille, että jos heidän on vaikea ymmärtää että pelin on muututtava, on asia alettava ratkaista ottamalla yhteyttä koteihin. Itse kyllä aloittaisin lasten kodeista käymällä kertomassa tilanteesta ystävällisesti mutta selvästi.


    • huhhuh...

      Meilläkin on pieni ja söpö koira, mutta ongelmana on se että se pelkää lapsia. Aina kun lenkillä ja lapset tulevat vastaan Pitäähän sitä sitten rapsuttaa...vaikka pahalla. KOiraluikkii karkuunmutta pakko sitä on silti rapsuttaa.. Siis mits helkuttia. Eikös ole vanhemmat opettanut että jos koira pelkää niin ei saa kiusata sen enempään.

      Opettakaa jo ne kakarat tavoille.

    • nlkdn

      "Kuinka vanhempana suhtaudut jos kuulet oman lapsesi toimivat tällaisella tavalla?"

      lapseni on vielä vasta vajaa 3vuotias, ja tiedän ettei lapseni menisi vapaaehtoisesti koirien lähellekkään, koska erään kerran n.6kuukautta sitten ku olimme ulkoilemassa, lapsi istuu rattaissa, ja tulee henkilö ison koiran kanssa vastaan. väistämme tietenkin, mutta koiralla napsahtaa päässä,on juuri päässyt ohitsemme, mutta kääntyy ja hyökkää rattaissa istuvan lapsen kimppuun. luojan kiiton että oli kostea ilma ja meillä oli sadesuoja rattaissa, se esti koiraa puremasta lastani. Mutta jos lapseni jossain vaiheessa tekisi noin kuin kerrot, niin ottaisin lapseni mukaan ja menisin kyseisen naapurin luokse, lapsi saisi pyytää anteeksi. lapselleni laittaisin myös rangaistuksen, joko ei telkkaria, tai ei herkkuja tms. edellä mainitusta hyökkäystapauksesta johtuen en halua koiria lapseni lähelleni ilman läsnäoloani, ja siis tarkoittaen myös lapsen toimesta eli lapseni ei saa mennä koirien lähelle ilman minua tai muuta VASTUULLISTA aikuista(kaverin vanhemmat tms.).

      Pitäisitkö lapsen toimintaa hyväksyttävänä tai ymmärrettävänä?

      en. koiria tai mitään muitakaan eläimiä ja ihmisiä ei saa kiusata. en tiedä mitä hyväksyttävää tai ymmärrettävää tuossa olisi, mielestäni ei mitään.

      Kuinka sinun lastasi saisi mielestäsi tällaisessa tapauksessa lähestyä, vai saako lainkaan?

      lastani saa kyllä muutkin komentaa kuin minä. jos en ole paikalla niin sitten se joka on paikalla ja lapsi tekee pahojaan, niin sitten komentamaan vain! mieluiten (jos naapurista kyse) tuot lapseni kotiin ja kerrot mitä lapsi on tehnyt, joten voin hoitaa jatkotoimenpiteen eli rangaistus(ei telkkua tms.) ja puhuttelu. ja puhuttelun saat pitää siellä, ja kertoa miksi ei saa tehdä niinkuin lapsi on tehnyt, jonka jälkeen haluan myös itse tietää tapahtuneesta. jotkut tekee niin että jos naapurille on jotain pahaa tehty, nii tää naapuri puhuttelee lasta mutta ei koskaa kerro tapahtuneesta lapsen vanhemmille. silloin on turha odottaa että lapsi saisi pitää seurauksia pahojen tekemisistään, koska lapsi itse tuskin kertoo mitään.

      Entä onko minulla koiranomistajana oikeus olla todella raivoissani tilanteesta? Tai mitä minulla koiranomistajana olisi tässä tilanteessa oikeus tehdä?"

      kuten edellä mainitsin, saat antaa puhuttelun lapselle, kerrot lapsen vanhemmille tapahtuneesta. Et pääse puusta pitkälle jos et kerro lasten käyttäytymisestä lasten vanhemmille. eli tieto lasten touhuista vanhemmille ja ennen sitä kannattaa itse puhutella lapsia, koska ei kannata luottaa siihen että vanhemmat puhuttelisivat(on olemassa näitä kukkahattuja, joiden lapsia ei saa komentaa eikä tunneta sanaa ei).

      paremmin en osaa nyt neuvoa, mutta pidä huoli että koirat saa olla rauhassa eikä tule enempää sellaisia koiria jotka syyttä hyökkää puremaan rattaissa istuvaa lasta. tämän tapauksen johdosta lapseni pelkää nyt kaikkia koiria ja kissoja.. kissat ei ole koskaan tehneet lapselleni mitään mutta kiitos tän hullun rakin, nyt tyttö pelkää kissojakin. lapseni osaa myös käsitellä tai olla käsittelemättä eläimiä, koska olen pienestä pitäen opettanut tytölle että mihinkään eläimiin ei kosketa ilman äitin tai isin lupaa eikä myöskään silloin jos kumpikaan meistä ei ole lapsen vieressä. yksinään ei mennä eläimien lähelle. hyvin on tyttö oppinut, tädillänsä kun ollaan kylässä ja hänellä on kissa, niin tyttö kysyy ensin lupaa että voiko silittää kissaa ja jos vastaus on ei, niin sitten tyttö ei mene koskemaan ja jos vastaus on että saa silittää niin tyttö hakee äitin tai tädin kädestä pitäen mukaan silittämään :)

    • Lapsellinen koirakou

      Kertomuksestasi päätellen lapset eivät tee varsinaisesti mitään väärää. He eivät tule koirien tontille, he eivät heittele tai satuta koiria, he eivät millään tavoin tee koirille mitään, mikä tuntuisi niistä inhottavalle. He ainoastaan provosoivat koiria. Ymmärrän, että sellainen on ärsyttävää koirien omistajista, varsinkin kun koirien sellaiseen totuttaminen vie aikaa ja vaivaa, mutta se ei ole lasten, eikä näiden vanhempienkaan vika. Vanhemmat ovat hyvinkin voineet opettaa lapsilleen, ettei koiria saa kiusata, mutta lapset mielestään leikkivät koirien kanssa. Toki mikään ei estä sinua puhumasta lasten tai heidän vanhempiensa kanssa asiasta ja ehkä pääsette yhteisymmärrykseen, mutta seläntakana vihoitteluun sinulla ei ole syytä.

      On tuosta asiasta ollut silti jotain hyötyäkin. "Lasten kaverit sensijaan... sanomattakin lienee selvää, että meille ei enää tulla kylään ilman että vanhemmat ovat kotona." Sen pitäisi olla sanomattakin selvää ilman, että koiria on häiritty. Jo kennelliitto, koirien puolta pitävä järjestö, on sitä mieltä, ettei lapsia ja koiria saa pitää valvomatta keskenään koskaan. Voi se ihan kiltti ja tavallinen, lapsiin tottunut koirakin purra vierasta lasta. Ja omaakin. Näin kävi meidänkin pojalle, jolta naapurin koira puri naaman pilalle tämän ollessa leikkimässä siellä. Tällöin oli isäntäväkikin paikalla (luojan kiitos, muuten ei ehkä lapsemme olisi enää hengissäkään) ja koiran omistavat aikuisetkin olivat sitä mieltä, etteivät lapset tehneet mitään provosoidakseen koiraa, vaan sillä vain jokin niksahti päässä.

      Lapsen vanhempana pidän lasten käytöstä ymmärrettävänä, joskaan en hyväksyttävänä. Jos kuulisin lapseni tekevän tuollaista, pitäisin huolen, että se loppuu. Lapselle saa toki muutkin sanoa asiasta. Mutta ei, sinulla ei ole koiran omistajana oikeutta olla raivoissasi. Koska et kasvatuksellisia neuvoja kaipaa, niin en niitä annakaan, mutta ihmettelen silti, että puutut asiaan vasta nyt. Paljon helpommalla olisit päässyt, kun olisit toiminut jo aikaisemmin. Tuskin tämä ongelma on viikossa kehittynyt näin pahaksi. Ja jos on, niin pääset siitä helposti eroonkin.

    • mamma 36

      Kaksi lasta itsellä ja onneksi koskaan tuollaisia ongelmia ei ole ollut. Nykyaikana näyttää olevan monella vanhemmalla vain ns. pallo hukassa näiden kullannuppujensa kanssa. Ei uskalleta otta tilannetta haltuun. Tuossa tilanteessa olisi oikein että lapset jotka pihalla aiheuttavat häiriöta, saisivat arestia sisällä ja jos häiriökäyttäytyminen ei lopu ei olisi ulos enää asiaa ollenkaan . Muutaman päivän tai viikon sisäarestin jälkeen lapset voisivat kiinnittää käytökseensä ehkä huomiotakin.

      • Vinkkiä huostiin

        esim. Fakta-kanavalla pyörivää sarjaa, jossa esitellään ehkä toista ihmistä kohtaan hirvittävimpiin rikoksiin syyllistyneiden sielunelämää lapsuudesta alkaen. Tuli tästä ketjusta mieleen, että kuinka ollakaan monen sarjamurhaajan kohdalla on mainittu, että hän osoitti eläimiä kohtaan julmuutta jo aivan pienenä. Siitä sitten teot raaistuivat väkivallaksi ihmisiä kohtaan, kunnes johtivat aivan hirvittäviin kidutussurmiin, joihin tavallisen ihmisen milikuvitus ei edes yltäisi, että maailmassa sellaista taphtuu.

        Miksi ihmeessä huostaanottoa joka asiaan avuksi huutavat eivät ole tajunneet kiinnittää huomiota tähän vakavaan oireeseen?


      • hölmöjä koiraihmisiä
        Vinkkiä huostiin kirjoitti:

        esim. Fakta-kanavalla pyörivää sarjaa, jossa esitellään ehkä toista ihmistä kohtaan hirvittävimpiin rikoksiin syyllistyneiden sielunelämää lapsuudesta alkaen. Tuli tästä ketjusta mieleen, että kuinka ollakaan monen sarjamurhaajan kohdalla on mainittu, että hän osoitti eläimiä kohtaan julmuutta jo aivan pienenä. Siitä sitten teot raaistuivat väkivallaksi ihmisiä kohtaan, kunnes johtivat aivan hirvittäviin kidutussurmiin, joihin tavallisen ihmisen milikuvitus ei edes yltäisi, että maailmassa sellaista taphtuu.

        Miksi ihmeessä huostaanottoa joka asiaan avuksi huutavat eivät ole tajunneet kiinnittää huomiota tähän vakavaan oireeseen?

        Mitä niitä päiväkaupalla ulkona pitää. Tottakai lapset ovat lapsia ja joukolla keksivät tyhmyyksiäkin, mutta asenteesi on niin älyvapaa lapsia kohtaan, että taidat vihata kaikkia muita paitsi koiriasi. - Lapsille voi toki nätistikin puhua ja heidän vanhemmilleen vielä nätimmin - ei haukkumalla kuten sinä ja koirasi.


      • Aikuisen tehtävä
        hölmöjä koiraihmisiä kirjoitti:

        Mitä niitä päiväkaupalla ulkona pitää. Tottakai lapset ovat lapsia ja joukolla keksivät tyhmyyksiäkin, mutta asenteesi on niin älyvapaa lapsia kohtaan, että taidat vihata kaikkia muita paitsi koiriasi. - Lapsille voi toki nätistikin puhua ja heidän vanhemmilleen vielä nätimmin - ei haukkumalla kuten sinä ja koirasi.

        edellisellä viestikategoria, jos minulle osoitat viestisi?

        Minulla ei ole koiria, en ole sellaista tänne kirjoittanut, enkä muutenkaan koko ketjuun kuin yhden ainoan viestin, eikä siinä puhuta sanaakaan koirista, eikä haukuta ketään.

        Sen sijaan mielipiteeni on, että jos lapsi kiusaa eläintä, voi se olla osoitus vakavamman laatuisesta psyyken häiriöstä, eivätkä vanhemmat saisi painaa asiaa villaisella. On raukkamaista kuitata asia toteamalla lasten olevan lapsia. Kyllä aikuisella on kasvatusvastuu, mutta sinun tapauksessasi se taitaisi jäädä ulkopuolisten koiranomistajien vastuulle. Koiran rooliin kuuluu haukkuminen, mutta sinä sen sijaan haukut ketä tahansa, kenen sanat eivät satu sinua miellyttämään.

        Lasten kasvatus on aina aikuisten vastuulla, myös se, että heille opetetaan lakien kunnioittamista, vaikka eivät vielä rikosoikeudellisessa vastuussa olekaan. Toisen ihmisen koskemattomuuden kunnioittamista vaatii monikin laki ja sen opettaminen on hyvä aloittaa kaikkien elävien olentojen kunnioittavasta kohtelusta. Väärässä olet, jos pidät omaa persoonaasii siis suurena, että alat haukkumaan koiria ja koiranomistajia ja siinä sivussa jotain ulkopuolisia palstalaisiakin edellä esitetyistä kasvatusvaatimuksista.


      • järkeä päähän
        Aikuisen tehtävä kirjoitti:

        edellisellä viestikategoria, jos minulle osoitat viestisi?

        Minulla ei ole koiria, en ole sellaista tänne kirjoittanut, enkä muutenkaan koko ketjuun kuin yhden ainoan viestin, eikä siinä puhuta sanaakaan koirista, eikä haukuta ketään.

        Sen sijaan mielipiteeni on, että jos lapsi kiusaa eläintä, voi se olla osoitus vakavamman laatuisesta psyyken häiriöstä, eivätkä vanhemmat saisi painaa asiaa villaisella. On raukkamaista kuitata asia toteamalla lasten olevan lapsia. Kyllä aikuisella on kasvatusvastuu, mutta sinun tapauksessasi se taitaisi jäädä ulkopuolisten koiranomistajien vastuulle. Koiran rooliin kuuluu haukkuminen, mutta sinä sen sijaan haukut ketä tahansa, kenen sanat eivät satu sinua miellyttämään.

        Lasten kasvatus on aina aikuisten vastuulla, myös se, että heille opetetaan lakien kunnioittamista, vaikka eivät vielä rikosoikeudellisessa vastuussa olekaan. Toisen ihmisen koskemattomuuden kunnioittamista vaatii monikin laki ja sen opettaminen on hyvä aloittaa kaikkien elävien olentojen kunnioittavasta kohtelusta. Väärässä olet, jos pidät omaa persoonaasii siis suurena, että alat haukkumaan koiria ja koiranomistajia ja siinä sivussa jotain ulkopuolisia palstalaisiakin edellä esitetyistä kasvatusvaatimuksista.

        Jos arvostat lapsia etkä nimittelisi heitä kakaroiksi, niin voisit saada heistä ystäviäsi. Monellehan koira onkin tärkeämpi kuin ihminen ja sen näkee aivan selvästi avaajan kommentista sekä hänelle vastatuista kirjoituksista. Jos juttelet kauniisti ja asiallisesti lasten kanssa, saat taatusti heistä todellisia eläinystäviä. Ota vaikka esimerkkiä jostakin ratsastus- tai eläintilalta. Mutta tuollaisilla jutuilla et saa myötätuntoa aikuisilta saatika lapsilta. Sitäpaitsi, jos perustat kennelin keskelle taajamaa, niin taatusti joudut elämään ihmisten ehdoilla etkä koirien.


      • riittää
        järkeä päähän kirjoitti:

        Jos arvostat lapsia etkä nimittelisi heitä kakaroiksi, niin voisit saada heistä ystäviäsi. Monellehan koira onkin tärkeämpi kuin ihminen ja sen näkee aivan selvästi avaajan kommentista sekä hänelle vastatuista kirjoituksista. Jos juttelet kauniisti ja asiallisesti lasten kanssa, saat taatusti heistä todellisia eläinystäviä. Ota vaikka esimerkkiä jostakin ratsastus- tai eläintilalta. Mutta tuollaisilla jutuilla et saa myötätuntoa aikuisilta saatika lapsilta. Sitäpaitsi, jos perustat kennelin keskelle taajamaa, niin taatusti joudut elämään ihmisten ehdoilla etkä koirien.

        Puutun minäkin. On lapsia ja kakroita. Ja monesti juuri kakaroiden vanhemmat tunnistaa siitä miten he puolustavat väärin käyttäytvviä lapsiaan, koska ovat monesti itsekin olleet jonkinasteisia sosiaalisia rajatapauksia. "Ne on Unto meitä vastaan". Lastensaanti pitäisi todellakin olla luvanvaraista puuhaa!


      • ei auta koirakoulu
        riittää kirjoitti:

        Puutun minäkin. On lapsia ja kakroita. Ja monesti juuri kakaroiden vanhemmat tunnistaa siitä miten he puolustavat väärin käyttäytvviä lapsiaan, koska ovat monesti itsekin olleet jonkinasteisia sosiaalisia rajatapauksia. "Ne on Unto meitä vastaan". Lastensaanti pitäisi todellakin olla luvanvaraista puuhaa!

        Kuin luonnevikaisia koiria: osaavat vain haukkua , purra ja näyttää hampaitaan!


    • Huolissaankoirasta

      Pakko kysyä kun meillä samantyyppinen ongelma, tosin perheen sisällä. Itselläni ei ole omia lapsia, mutta miehelläni on miltein kouluikäinen tytär. Minulla taasen on maailman kiltein pienikokoinen koira, joka ei luultavasti vaaratilanteessakaan ketään purisi. Ensimmäinen vuosi tytön kanssa meni ilman mitään ongelmia, nyt tämän kesän aikana tyttö ruvennut kiusaamaan koiraa, lyö avokkaalla selkään, tönii jalalla ja puristelee tassuja ja korvia. Koira ei tee muuta kuin ulahtaa ja alistuu. Emme hyväksy tytön käytöstä ja puutumme välittömästi kiusaamiseen kun huomaamme sen, tyttö saa puhuttelun, jäähyä (nurkkaan seisomaan) ja totaalisen kiellon lähestyä koiraa. Mikään ei kuitenkaan auta, sillä tyttö jatkaa koiran rääkkäämistä silmät leiskuen, näyttää kuin nauttisi koiran kiusaamisesta. Mitä ihmettä tuollaisen lapsen kanssa voi tehdä? Millä saada rääkkääminen loppumaan? Tyttö asuu äitinsä luona, joten kasvatukseen emme arjessa pysty suuremmin vaikuttamaan (äidille puhuttu ja hänen kantansa on juurikin että ei meidän lellukka nyt mitään tuollaista tee). Alan kohta antamaan koirani hoitoon niiksi viikonlopuiksi kun tyttö on meillä, sillä en voi sietää sitä että hän rääkkää koiraani.

      • väkivaltaonratkaisu

        Katkaise vittupäältä käsi. Raks vaan polvea vasten käsivarsi katki, niin loppuu paskakakaralta koiran kiusaaminen.


    • eläintenpuolesta1231

      muistan tän tapahtuman kun eilisen palataan siis vuoteen 2007 (olin tuolloin 12) pyöräilin kaverini kanssa paikallisen teboilin ohi keväällä pyöräily retkellä ja mitä me näimme oyörä tien vieressä no näimme siis kaksi 9-10v poikaa ja kuolleen ison siilin ja 2-4 poikasta joita pojat hakkasivat kepeillä. no mitä mä ja mun kaveri tehtiin muistan kun otin toista ketä hakkas niitä ni kurkusta kii ja pamautin asfalttiin ja huusin jonka jälkeen potkasin häntä selkään pari kertaa ja löin nokkaan. veri vuosi kun niagarasta toinen poika juoksi kaukana jossain jo kun mun se kaveri oli tintannut sitä myös siinä se huuto jatku 10min ja me katottii ku ne siili poikaset temmels takas mettää mut ne paska päät oli tappanu se isomma siili emon ;( oli oikein mun mielestä pojille.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5046
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3317
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1452
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1295
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      1000
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe