Kuolinpesän verot/maksut

Esko

Vainajalle jäi maksamattomia veroja ja muita laskuja. Joutuvatko perilliset maksamaan nämä laskut, koska varallisuutta on vain vainjan omistama kiinteistö, joka on pankkivelan takauksena?

Eli jos verot jättää maksamatta, voiko ulosottomies kajota kiinteistöön vaikka se on pankkivelkojen takauksena, tai voiko ulosottomies ryhtyä ulosmittaamaan perillisten omaisuutta?

Tuleeko maksamatta jättämisellä mitään muita seuraamuksia?

3

996

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Maanmittari

      Periaate perillisten velkavastuussa on että ennen perinnön jakamista on kaikki vainajan velat ja maksut maksettava päältä pois.

      Tässä tilanteessa ilmeisesti kyse on siitä että vainajalla on velka jonka panttina on kiinteistö. Lisäksi hänellä on verovelkoja ja muita laskuja. Kyllä nämä pitää kuolinpesästä maksa pois tai ne voidaan ulosottaa kuolinpesästä. Nähdäkseni se että kiinteistö on panttina vain pankkivelasta ei estä kiinteistön ulosmittaamista muista maksuista. Pankilla on kuoitenkin etuoikeus ottaa saatavansa kiinteistöstä.

      Tässä tilanteessa näyttää siltä että jos osakkaat eivät halua maksaa vainajan laskuja omista pusseistaan niin ulosottotilanteessa kuolinpesän omistama kiinteistö myydään vainajan veloista. Ensin päältä ottaa rahat pankki. (pankki varmaankin irtisanoo lainan kun kuulee että panttia aiotaan ulosottomiehen toimesta realisoida) ja jäljelle jäävistä muut maksut ja verot. Loppu jää kuolinpesään jos huutokaupasta jäi ylimääräistä.

      Kun näin menetellään niin ulosottomies ei ryhdy ulosottamaan velkoja perillisiltä. perillisten velkavastuu konkretisoituu vain jos perintöä ryhdytään jakamaan ennenkuin kuolinpesän laskuja on maksettu. Ylivelkainen pesä pitää lisäksi luovuttaa konkurssiin (tai pesänselvittäjälle) mutta sellaisesta pesästä ei liene nyt kyse.

      • meppe

        edellisen. Siis pesästä ei saa ottaa edes kahvikuppia, ennen kuin velat on maksettu, muuten joudutte vastuuseen veloista. Mikäli velkoja on enemmän kuin omaisuuttaa, pesä haetaan konkurssiin, mutta mitään ei ole saanut hävitä tai te maksatte vainajan velat.


      • Tietoinen
        meppe kirjoitti:

        edellisen. Siis pesästä ei saa ottaa edes kahvikuppia, ennen kuin velat on maksettu, muuten joudutte vastuuseen veloista. Mikäli velkoja on enemmän kuin omaisuuttaa, pesä haetaan konkurssiin, mutta mitään ei ole saanut hävitä tai te maksatte vainajan velat.

        Mutta asia joka kyllä tullutkin molemmissa edellisissä MUTTA kuitenkin niin paljon vuosittain aiheuttaa yllätyksiä ja ongelmia, niin velkaiseen pesään ei auta koskea tikullakaan vaan antaa rauhassa tässäkin tapauksessa kyseessä olevien "virallisten" velkojatahojen ottaa omansa pois ja jos jotakin jää niin siinä tapauksessa sitten tulee eteen muiden saatavat.

        Tietenkin kuviot voivat olla todella monimutkaisia ja tottakai jollakulla perikunnasta voi olla esim. etuoikeutettuja saatavia tms. eli jokainen tapaus on homma erikseen, on vain niin uskomattoman yleistä että "minä voin tuollainen pikkujutun tuosta ottaa ym"-linja aiheuttaa silti paljon tapauksia joissa samalla ottaa velkojakin vastuulleen.

        Mutta korostan toiseenkin kertaan että kaikki tapaukset ovat omia kokonaisuuksiaan, tärkein juttu nyt kuitenkin on hoitaa kaikki hommat fiksun kaavan mukaan (=esim. lakimiesten neuvoa kysellen) vaikka miten selvältä tuntuisi itsestä. On ikävä ottaa 10000e itselleen ja vahingossa samalla sekaantua 100000e maksuihin, noin ihan kärjjistettynä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6323
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4066
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2476
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1970
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      28
      1458
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1326
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1097
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1070
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1016
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      991
    Aihe